|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 10:18:35   
MENDI
Pozdravljeni.
Na tem forumu sem čisto nova.Malo sem vas prebirala in ugotovila,da sem našla to kar sem iskala.V vaših odgovorih nisem zasledila nestrpnosti in zajedlivosti,kot jo srečaš po nekaterih forumih.
Sedaj pa k vprašanju....Imam dva otroka.Stara sta 8 in 9 let.Oba hodita v 2.razred(eden v osemletko,drugi v devetletko).Čeprav je do konca šole še 2 meseca,sem že obremenjena,ker enostavno ne vem,kam z njima,ko se bodo pričele počitnice.Nimamo na razpolago babic in dedijev.Lanske počitnice smo preživeli v dodatnem varstvu,toda ker se mi finančno ne izzide,letos enostavno ne vem,kam in kako.Smo iz Gorenjske-Bled.Kako boste ve rešile ta problem?Ali se mogoče med počitnicami odvijajo kakšne delavnice?
Zelo vam bom hvaležna za vsak vaš predlog.

Lep sončen dan vam želim in HVALA.:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 10:23:37   
frutka_
Morda ima katera izmed OŠ v vaši okolici urejeno varstvo za najmlajše.
Sicer pa se spomnim, da ko sem bila majhna je bila podobna situacija pri nas doma. Mamica se je zmenila z eno sosedo, da me je hodila malo čekirat. Sicer pa sem bila sama doma, običajno me je poklicala in sem se javila.
Mislim, da sta že velika dovolj da sta sama...no, saj sama najbolje veš ali sta "zrela" in jima lahko zaupaš.

:rozica::angel::rozica:DOBRODOŠLA MED NAMI!!!!:rozica::miska::rozica:

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 10:56:16   
Gina
Mendi, jaz imam podobno stara večja otroka, eden je 9, druga pa 7. Meni se zdita dovolj velika, da sta lahko sama doma. Jaz nimam tudi nobene babice ali druge pomoči niti možnosti kakega varstva.

Imaš pa še druge variante
- nekatere zveze prijateljev otrok in mladine organizirajo počitniško varstvo (Lj. vem, da ima), druga pa počitniške delavnice (to je tudi v našem kraju)
- lahko pošlješ otroka na letovanje s kakšnim klubom, če kaj trenirata, ali pa a taborniki in skavti, ki ponavadi sprejemajo tudi zunanje, na letovanje gre lahko tudi z zvezo prijateljev mladine, vedno organizirajo
- lahko daš oglas na vašo lokalno tv, da iščeš varstvo za otroka, kakšna študentka bo gotovo (za ne preveč drag denar) pripravljena pomagat
- lahko vprašaš na vašo šolo, če organizirajo poletno varstvo (v praksi je to zelo redko, ker se ponavadi prijavi le kakih 5 otrok iz cele šole, zato ponavadi to varstvo organizirajo v vrtcih, in to le za prvčke, pa bi se tvoja dva najbrž počutila malo velika za tja, ampak proti plačilu bi zihr tudi tam dobila, se da vse zmenit)
- kakšen teden gredo pa vendarle lahko k babici, tudi če je daleč, ali k dedku, če babic več ni
- jaz še zmeraj zagovarjam stališče, da so tako veliki otroci lahko sami doma, ker se morajo navadit na samostojnost (pri tebi je edino to problem, ker sta dva, in mi je jasno, da dva skupaj veliko več ušpičita in se med tem časom prepirata, kot če bi bil en sam)

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 12:16:49   
tesa
Živjo,
kako je z delavnicami na vašem koncu ne vem. Pri nas dobijo otroci na koncu šolskega leta seznam delavnic, ki se dogajajo med počitnicami. Tam imajo možnost se prijaviti na katerokoli ali pa na kakšen izlet, ki ga organizirajo ali kopanje. Pri nas to organizira Društvo prijateljev Mladine.
Drugače pa če imate možnost je za iotroke krasno če jih daš v kakšne kolonije. Mislim, da je na Debelem Rtiču preko RK za vse možnost letovanja. To se pozanimaš na vašem RK. Moje sta bile in je bilo zelo lepo. Tam so otroci iz vse Slovnije in druženje je nepozabno.:bravo:
Skratka tudi jaz rada otroke čez počitnice nekako zaposlim, drugače jim je preveč dolgčas.
Lp:miska:

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 12:21:03   
tesa
Aja pa še kakšni taborniki so tudi fajn. Pri nas organizirajo tudi taborniške tabore. To imajo ponavadi čez taborniško ali planinsko društvo.
Skratka tako so otroci priskrbljeni, uživajo in hkrati spoznajo veliko novih ljudi.;)

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 12:48:13   
MENDI
Mogoče se vam zdim panična in ne vem kaj še vse,ampak mojedva lumpa(sin in hči)mi mimogrede kaj ušpičita,četudi sem "prilepljena"na njiju.Kako bi bilo,ko sem v službi in sta brez kontrole,si sploh ne predstavljam,čeprav mi moj mož govori isto kot ve,da naj pač preizkusimo njuno samostojnost.Za 14 dni že vem kje bosta,čeprav se upirata,ampak mi kaj drugega ne preostane.Z zdravstveno kolonijo gresta v Novigrad.Tam sta bila tudi lansko poletje.Zakaj imata letos tak odpor do kolonije,mi enostavno ne znata razložiti.Po internetu sem brskala glede raznih počitniških dejavnostih in ugotovila,da so v Ljubljanski občini še najbolj organizirani za tele naše male lumpije.
:):sloncek:

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 12:52:25   
MENDI
:love:;)...in seveda HVALA za DOBRODOŠLICO!!!...:sloncek:

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 15:40:06   
Annny
Mendi, jaz poznam gospo z Bleda, ki rada popazi otroke.
Lahko mi pišeš na privat, pa se lahko z njo sama dogovoriš, kdaj oz. koliko bi bilo stroškov.
Lp

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 16:03:26   
india
Mendi, najprej dobrodošla med nami!

No, moram ti povedat, da imam jaz 6 otrok, 3 so šolarke, 3 so še manjši. Pa se mnogokrat zgodi, da jih moram pustit same doma. Včasih je to le za uro do dve, včasih pa tudi za par ur skupaj. Med počitnicami so tudi ta velike večkrat same, dostikrat jim enega malčka pustim ,vseh ne, ker potem bi bilo predivje.

Morda začni prakticirat tako,da ju navadiš na to, da sta sama, že sedaj med letom, za kakšno urco jih pusti popoldan ali v soboto,ko greš v trgovino, sama.

Za kolinijo pa ti lahko povem, da moje tudi nočejo več it, pa so bile 3x na Krku, v Punatu z RK.
Enostavno jim več ni do tega.

Kar pogumno, saj se jima ne bo zgodilo nič hudega! Tudi če si ti zraven, se jima kdaj lahko kaj pripeti. Naj pa imata vedno možnost poklicati koga, ki jima je pripravljen pomagati, pa boš tudi ti bolj mirna!

Pa lep pozdrav, Miška

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 16:27:08   
MENDI
Hvala.Enkratne ste.Za začetek bom poskusila prakticirati Miškin nasvet in že takoj jutri bom odšla sama v trgovino,potem pa bomo videli.
Še enkrat se vam za nasvete najlepše zahvaljujem,če pa bo katera izvedela še za kakšne počitniške dejavnosti,se seveda toplo priporočam za vsako informacijo.

:) :sloncek:

Lep pozdrav.:rozica::rozica:

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 18:34:43   
kofetek2010
mi živimo v LJ kjer nimamo babic, dedkov, tet in stricev - zato malega (8 letnika) vozimo v MB (če želiva kam zvečer ven ali med počitnicami)8)
čez dan je bil že večkrat sam za urco ali dve, ima svoj mobi in potem guši kdaj prideva, pa čeprav sva odšla šele pred 10 minutami:)-
to sem začela prakticirat, ker ko sem rekla, da bo treba v trgovino po nakupih ali da bi šla kam na kavico se mu enostavno ni bilo za zraven it - potem pač naj bo doma :)
tako za 8 ali 9 ur, da bi ga samega pustila doma se mi zdi še premajhen, pa še dolgčas bi mu bilo samemu :zmeden:

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 19:49:13   
Gina
Naši otroci niso samostojni, ker jim tega ne pustimo! Jaz sem bila pri 7. letih sama doma dalj časa, pri 8. sem se z avtobusom sama po Ljubljani vozila v glasbeno šolo in k babici. Moji otroci so bili pod vplivom okoliščin prisiljeni postati samostojni. Ko smo se preselili, so v šoli odpovedali jutranje varstvo in je moral sin, ki sploh kraja ni poznal, en teden preseljen, lepo sam v šolo.:zmeden2: Ko so imeli prve jesenske počitnice, star še vedno manj kot 7 let!, jaz pa službo, je bil lepo sam doma, ker nisem imela varstva zanj. Pa še bi lahko naštevala. Posledice? Otrok je samostojen in brez težav obvlada: biti sam doma. Aja, še to, jaz mislim, da otrokov dolgčas ne more biti starševski problem. Otroci se morajo enkrat naučiti samostojnosti tudi v tej smeri, drugače pa vse življenje na nekom visijo, naj jih zabava. To je samo moje mnenje. Je pa res, da jih ne moreš pustiti kar naenkrat same doma. Morajo prej biti sami uro, dve, tri...stopnjuje naj se, če ne je to šok za otroka, 8 ur pa večnost.
Pri 8. letih je skrajni čas, da jih naučite te veščine. Pa brez zamere.

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kam med počitnicami.......
8.5.2005 22:01:38   
MENDI
Pozdravljena Gina.
Kakšna zamera neki.....jaz priznam,da sta moja otroka kar malo preveč scrkljana.Jutri začnem prakticirati samostojne odhode v trgovino...pa bom videla.Mobitel imata,tako da mislim da bo šlo.

Lep pozdrav.:):):)

:sloncek:

(odgovor članu MENDI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?