|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:34:52   
picola1
Moja punčka je stara 5 mesecev in en teden in imam že resen problem z ljudmi okrog sebe- raznimi mamicami, babicami, prijateljicami in pdobno...
Valda je zdej v tem obdobju aktualno dodajanje in valda me vsaka tadruga vpraša, če ji kaj dodajam. In ob odgovoru, da ne, da se še vedno samo dojimo, me skoraj vsaka debelo pogleda, ene komentirajo, kaj še čakam, da ne bo hotela sprejet žlice, če bom predolgo čakala...Potem druge mi pravijo, da so njihovi že jedli čokolado, smokije in pasuljuser posted image user posted image user posted image pri tej starosti in da preveč kompliciram...Potem me hitijo prepričevat (ko jim povem, da obstaja večja verjetnost, da bo otrok imel alergijo, če se mu prehitro uvaja GH), da so včasih to vsi delal in da so vsi gor zrastli...
Bognedaj, da jim omenim, da mislim samo dojit do 6.meseca in šele potem začet dodajat...

Kam se vsem tako mudi???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:38:04   
sazi
očitno mislijo, da kako napredne otroke imajo, ker pri enem mesecu že jejo zrezke in po možnosti si jih sami razrežejouser posted image

skozi eno uho noter in skozi drugo ven - ni druge

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:39:51   
sneška_
Evo mene . jazsem obe punčke moje dojila samo dojila 6 mesecev. Zdaj imamo vojno okrog goste hrane ker tamala noče je pa konec. Ampak počasi pa bo.

Jaz sem poslušala otroka in sebe in to mi jebilo dovolj. Ko so mi drugi govorili kako naj delamokorg hranjenja  samo  sem rekla aha pa naprej. Pedijater pa patronažna sestra so bili tukaj če nekaj nisem znala  in zadevo rešila.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:45:05   
bodoča
Če si se tako odločila, se drži tega in jih presliši.

Jaz sem začela dodajati GH pri 4. mesecih zato, ker nisem dojila in zato ker je mali kar usta odpiral, ko je kdo od nas kaj jedel. In sva probala z zelenjavo, sadjem, to pa ne pomeni, da sedaj pri 6. mesecih je zrezke, pasulj in podobno, ker flaška je še vedno zakon, pa čeprav rad je GH.

Ravno tako kot gre tebi na živce, da te silijo z dodajanjem GH, gre meni, da me preprečujeju, da sem prehitro začela. Pač vsak po svoje, jaz sprejemam tvoje mišljenje, delam pa po mojem. Mogoče bi tudi jaz razmišljala drugače če bi dojila, kaj pa vem.

Aja, pa zaradi tega ne mislim, da imam naprednega otroka.

< Sporočilo je popravil bodoča -- 4.3.2008 14:46:25 >


_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:46:19   
Lejči
ne poslušaj drugih! naša se je tudi samo dojila še celo več kot šest mesecev, pa nismo imeli nobenih problemov in jih k sreči še sedaj nimamo user posted image tudi pri drugi user posted image bomo prakticirali enako. kar naredi kot misliš, da je prav.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:46:19   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Potem druge mi pravijo, da so njihovi že jedli čokolado, smokije in pasuljuser posted image user posted image user posted image pri tej starosti in da preveč kompliciram


user posted image user posted image user posted image  očitno niso vse mame čisto pri pravi.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:49:26   
Sunny Morning
Nikoli ne bo prav. To je tvoj user posted image in se boš ti in samo ti odločila kdaj boš začela z GH.
Mi se ne dojimo in bomo začeli z GH pri 4. mesecih.

_____________________________

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:51:33   
annie
Mi bomo čez dober teden stari 6 mesecev in prejšnji teden začela z GH. Pa se mi zdi, da še ni čisto pripravljen, zato ga niti ne silim. Nič se ne sekiraj, kaj ti drugi govorijo. Poslušaj sebe in svojega otroka, ostale komentare pa je najbolje da preslišiš user posted image

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 14:59:47   
Šarki
ne jih poslušat k so trideset let za cajtom. zdej priporočajo da čim dalj dojiš. če bo pa odklanjala hrano se pa nikar ne sekiraj dokler maš dost mleka. delej po filingu, sej boš vidla kdaj bo pripravljena. jaz sem obe hčerkice samo dojila do 6. m pol pa čist na izi, k tako ali tako ne bo takoj celega frutka pojedla ali karkoli ji boš dala. dojila sem pa poj še full dolgo. k otročka tudi lažje potolažiš z dojenjem kot pa samo z objemom. tudi potem ko zobki rastejo.

tako je bilo pri nas... 

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 15:04:09   
picola1
Sej jst to vem, da je najbolje poslušat sebe in otroka...Sam mi je pa res že malo naporno poslušat skos eno in isto...Prvič in drugič še gre...zdej se pa že kr vsak dan srečujem s tem in mi je res že malo odveč...Razmišljam, da bom začela odgovarjat z DA, že dodajamo...

Me pa resno zanima: tiste, ki ste začele ali boste začele dodajat pri 4ih mesecih...(ok, recimo, da so malo izključeni tisti, ki resnično jasno pokažejo, da bi radi jedli) :iz katerega razloga ste se tako odločile, čeprav veste, da je večja nevarnost, da bo otrok imel alergije?
To me resno zanima, ne sprašujem zato, da bi provocirala al pa koga na moč obsojala (čeprav se ne strinjam, ampak obsojam pa ne nobene-razen mogoče resne ekstreme kot so pasulj˛Co.)


(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 15:06:17   
sanosan
Zanimivo, moje opažanje je takšno, če ne dojiš ni vredu, če dojiš ni vredu, če začneš z gh pri 4. mesecih ni vredu, če začneš z gh pri 6. mesecih ni vredu in še bi se našlo. Čim manj probaj poslušat takšne in drugačne nasvete in komentarje in se probaj čim bolj ravnat po otroku in sebi. Saj boš edino takrat delala najbolj prav. Za okolico pa bo to še vedno narobe, nažalost.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 15:17:17   
kristinaj
ti jim povej, da mama že najbolj ve, kaj je za svojega otroka dobro, one so za svoje itak že poskrbele in naj tebi dajo mir.......... nič ni narobe, če boš začela s 6m dodajat gh.... mislim, da je to ravno pravi čas.....







(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 15:19:14   
kristinaj
ne se bat za alergije.... izogibaj se alergeni hrani in bo vse ok........   nimaš se kaj bat..... preden bo začela jest vse bo imela leto in takrat lahko je vse.....

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 15:28:51   
jooly
Moja princeska je stara 4 mesece in se samo dojiva. In dokler nama bo to obema v zadovoljstvo in zdravje, bova nadaljevali s tem. Starejši sin je bil hranjen po flaški in sem komaj čakala da dopolni 4 mesece, da sem lahko začela z uvajanjem GH, ker se mi je od tistih flaš enostavno že cufal...

Vsak je svoje sreče (hrane) kovač (kuhar) user posted image

_____________________________

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 15:33:38   
picola1
Imam prijatelja, ki dela na pediatrični v Ljubljani pri tistih otrocih, ki imajo alergije...Pravi, da je veliko alergij ravno zaradi prehitrega uvajanja GH in kako so takšni otroci z alergijami bogi...Potem si rečem, zakaj bi riskirala, če mi ni treba...Raje počakam še ta mesec, ne bo nikogar pobralo...Bolje to, kot pa celo življenje se matrat s temi alergijami...(ja, vem, da so nekatere mamice, ki so otrokom dajale vse živo pa nimajo nobene alregije, so pa tut take, ki so dojile 2 leti pa so njihovi otroci alergiki...-govorim o povečani verjetnosti in ne o pravilu)

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 15:42:13   
lemavrica
Delaj tako kot ti misliš da je najbolj prav.
Jaz dodajam ampak sem vseeno začela z GH pri 5m. Jaz že od Jakovega 3m poslušam kaj naj bi že jedu poleg mleka. Predvsem taščo in tasta in ravno zato ga ne upam pustiti tam, ker sem skoraj 100% da bi mu dala kako neumnost za jest al pa kar KM za pit.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 16:16:52   
Anonimen
Mislim pa ne se obremenjevat z raznimi "pametnimi" pripombami! Tvoj otrok, tvoja odgovornost, tvoje odločitve. Naj se vsak briga zase in ne pametnuje vsem okol. Za tasta in taščo pa veljajo ista pravila. In ni se ti treba zmišljevat in na vprašanja ali že dodajaš odgovajat da že. Zakaj bi lagala? Kot sem rekla, tvoj otrok, tvoja odgovornost, če bo pa kdo pameten, pa ostro nastopi in mu povej da vsak dela kot ve in zna in se mu zdi za njegovega otroka najbolj prav!

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 21:05:57   
viv_
Mislim, da ni potrebno spet z žaljivkami v stilu "30 let za cajtom", "niso čisto pri pravi". A še niste ugotovili - namesto da vprašajo "a ni lepo vreme" rečejo "a že kej je". Ve pa takoj vse do plafona.... Ne vem, kje sploh najdete tok ljudi, ki vas to sprašujejo, res ne. In če ste prepričane v svoj prav, ne vem zakaj se je treba tok razburjat. Človek ima na srečo 2 ušesi, da gre pri enem lahko not in pri drugem ven.

Sicer pa, če spremljaš otroka, če ga opazuješ, če z njim sodeluješ, točno veš kdaj je pravi čas za uvajanje goste hrane. Pri nekaterih je pri 4 mesecih povsem OK, pri nekaterih je pa pri 6 mesecih prezgodaj.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
4.3.2008 22:47:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kam se vsem tako mudi??
4.3.2008 22:50:29   
Anonimen
Kam se vsem tako mudi?


Tega ne vem...user posted image .

Pa ne se pustit motit s takimi vprasanji, pac vprasajo. Saj ves, da za svojega otroka naredis tako, da bo prav njemu in tebi...:). In da je cas drugih pri tem popolnoma irelevantna stvar.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kam se vsem tako mudi??
5.3.2008 8:53:03   
sonjaka
Predvsem se ne obremenjuj s pripombami drugih in to ne samo glede hrane. Ker verjemi, potem bodo prišli komentarji, če že hodi, pa nekateri ti jo bodo hoteli sprehajati za rokice, da se bo "naučila" hoditi. Pa če ti ne spi vso ponoči (ne vem, mogoče ti že), da jo pusti kar malo jokat, da se navadi ipd. Tudi če predolgo dojiš, ni dobro itd...
Sem sicer malo zašla s teme, ampak vedno bodo pripombe zaradi nečesa, verjemi. Ti in tvoj partner sta starša in vidva jo vzgajata in skrbita zanjo, zato se ne oziraj na pripombe drugih. Jaz se samo nasmehnem.

Btw - jaz sem tudi oba polno dojila prvih 6. mesecev, pa sta potem oba lepo postopno sprejela gosto hrano.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kam se vsem tako mudi??
5.3.2008 8:57:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

...

Me pa resno zanima: tiste, ki ste začele ali boste začele dodajat pri 4ih mesecih...(ok, recimo, da so malo izključeni tisti, ki resnično jasno pokažejo, da bi radi jedli) :iz katerega razloga ste se tako odločile,



Ja sem pri ta starejšem(ki bo aprila star 7 let) začela dodajati GH zato, ker mi je bilo takrat tako rečeno in pediatri so takrat imeli takšno "doktrino", ko se je 3,5 let kasneje rodil drugi sin, se je ta doktrina spremenila in bi se naj začelo dodajati pri 6. mesecih.... sama pediatrinja je rekla, da se "teze" pravilnega in pravočasnega dodajanja nenehno spreminjajo..

Tako, da ti svetujem, da delaš tako, kot misliš, da je prav. Če te motijo pripombe drugih ljudi v zvezi s tem, enostavno ne začenjaj te teme, če pa že, pa njihove odogovre presliši oz. samo pokimaj, pa delaj dalje po svoje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kam se vsem tako mudi??
5.3.2008 9:35:21   
Sandra*
Ne obremenjuj se s tem. Itak so vsi pametni bolj kot ti kar se tvojega otroka tiče. men so tut skos pametovali, kaj šele potem ko bo čas da začne hodit, pri 8 mescih te bojo vsi sprašval če že hod. Skos en ušes not skos druzga ven, js sm se pri prvem ful obremenjevala s tem, upam da bom pri drugem lažje preslišala.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kam se vsem tako mudi??
5.3.2008 10:27:04   
Solero
Jaz mislim, da ti s temi komentarji nihče noče nič slabega ali te razburjati. Ne vzemi vsega za tako negativno.
Sicer pa konec koncev na Ringaraji dobivaš spet podobne nasvete.

Pa še odgovor na "kam se vsem tako mudi?" : enim otrokom samo dojenje do 6. meseca popolnoma zadostuje, eni rabijo pa že prej kako dodatno hrano, in ravno okoli 4. meseca pride do večjih potreb po hrani, in zato se v tem obdobju začne dodajati. Vse je pa odvisno od otroka.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kam se vsem tako mudi??
5.3.2008 15:02:40   
*tajda*
picola jst mam čist iste težave...vsi mi morijo s to hrano...pa še ena kolegica mi je zadnjič rekla da je njen mali že pri 6 mesecih imel 4 obroke vse na žličko pa samo mleko zvečer...user posted image
Doma se jim pa moj mali prav smili ker mora sam mleko pit in nič drugegauser posted image
Jst tud ne razumem zakaj se enim tako mudi,mene pa pediater vedno upozarja na to da nič hitet z gosto hrano.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?