|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 12:24:36   
Nelly 27
Pozdravljene bodoče mamice!

Odločila sem se, da z vami delim svojo porodno izkušnjo, ki bi se lahko končala zelo tragično, če....

Moja nosečnost je potekala čudovito in povsem brez težav. Sploh nisem vedela, da sem noseča, le trebušček se je nekoliko večal iz dneva v dan. Rok poroda sem imela 06.09.2005 in ker živim v Kranju, sem se odločila, da bom rodila v Kranjski porodnišnici. V 35. tednu sem imela zadnji rutinski ultrazvok in ugotovili so, da je moj otročiček premajhen in prelahek - tehtal naj bi le 1960 gramov, kar je pod spodnjo mejo normalnega. Sprejeli so me v Kranjsko porodnišnico, da bi spremljali razvoj mojega otročička, tam pa....

Sprejel me je dr. Riznar, ki je po mojem mnenju zrel samo še za v psihiatrično bolnišnico. Ob sprejemu so mi naredili en CTG, ki naj bi bil OK, dr. Riznar pa mi je predpisal terapijo po en aspirin 100 na dan in merjenje krvnega tlaka štirikrat na dan, ker je bil malo povišan (140/100), pa nič drugega. To "zdravljenje" je trajalo cele tri dni, od ponedeljka do srede. Kot takšna krava sem ležala v bolnici na tisti grozno neudobni postelji in ugotovila, da lahko pojem aspirin tudi sama doma, pa tudi krvni tlak si lahko doma sama merim štirikrat na dan. Da sploh ne omenjam grozno arogantnega in nesramnega odnosa vseh sester in osebja. Od vseh je bila en popoldan le ena mlada prijazna sestra, ki se jo je dalo sploh kaj vprašat in je celo odgovorila nazaj. Drugače pa katastrofa - pa nisem zelo zahteven in zakompliciran tip ženske. Pa seveda so postelje tako zelo neudobne, da sem po enem dnevu čutila vse kosti. No, o hrani sploh ne bom izgubljala besed.

V sredo se je dr. Riznar končno odločil, da mi naredi še en ultrazvok. To je izgledalo tako, da je ekran obrnil strogo predse, buljil v mojega otročka in se zraven tako pačil, da če ne bi vedela da je malo premaknjen, bi mislila, da je moj otrok najmanj napol mrtev in ves pohabljen. Seveda nisem dobila nobenega pojasnila kaj se dogaja, le to, da je otrok še izgubil na teži in da moram ostat v porodnišnici ob isti terapiji (aspirin 100 in merjenje krvnega tlaka) še en teden. Pa seveda je velespoštovani doktor ugotovil, da imam full zatečene noge, čeprav nisem imela zatečenih niti malo, ampak imam samo zelo debele gležnje, ker sem pač bolj močna. Svoje noge pa menda že poznam in vem kdaj so zatečene.
No, tako mi je prekipelo in sem vse skupaj v Kranjski porodnišnici nekam poslala in zapustila bolnico na lastno odgovornost. Da sploh ne omenjam, kako grdo so me obravnavali šele po tem, ko sem rekla da grem in dr. Riznar sploh ni hotel podpisat odpustnice. Na pregled pa so me potem naročili šele čez štirinajst dni, ker je bila pač moja ginekologinja na dopustu - hallooo!!! jaz pa v 36 tednu in full premajhnega otročička....

Zapustila sem torej bolnico in šla domov. Doma takoj pogledam na navodila od aspirina 100 (se mi je zdelo, da ni najbolj primeren zame) in preberem, da v zadnjih 3. mesecih nosečnice niti slućajno tega ne smejo uživati. Redči namreč kri in če bi prišlo do kakšnega carskega reza ali kaj podobnega, bi lahko izkrvavela. Panika!
No, moja mati pokliče v Ljubljansko porodnišnico in po vezah izve od priznanega ljubljanskega porodničarja, da je bilo moje zdravljenje v Kranju popolnoma neustrezno. Aspirin 100 bi mi morali predpisati že v 15 tednu nosečnosti, če bi seveda takrat že ugotovili, da z mojim otročkom ni vse OK (no, pa niso nič ugotovili). V primeru kot je bil moj, pa je potrebno takoj sprožit porod in takega bogega zahiranega in podhranjenega otroka rodit in ga zunaj nahranit. Če bi ga pustili še nekaj časa v trebuščku, bi popolnoma shiral, ker ni več dobival dovolj hrane skozi pretoke in posteljico (lahko bi morda tudi umrl).Spet panika!

Takoj naslednji dan sem šla v Ljubljansko porodnišnico brez napotnice, kjer so me full prijazno sprejeli, naredili CTG, pregled, ultrazvok... in me nato takoj sprejeli na oddelek. Seveda je bila ugotovitev ljubljanskih strokovnjakov taka, da je treba otročka čimprej rodit. Ostala sem torej v bolnišnici, kjer so me obravnavali kot človeka in mi prijazno pojasnili vse zadeve in mi odgovorili na vsa vprašanja. Ne morem prehvalit vsega osebja, od sester, do zdravnikov, strežnic, čistilk.. strokovnosti dela, .... Po štirikrat na dan so mi delali CTG, preglede, ultrazvoke in res podrobno spremljali kaj se dogaja z mojim otročkom in mano.

Če primerjam Kranjsko in Ljubljansko porodnišnico, lahko rečem, da je Kranjska hotel z eno zvezdico ali pa še to ne, Ljubljanska pa hotel s petimi zvezdicami all inclusive - v vsem.

No, v mojem primeru smo se tako odločili, da sprožimo porod in sem 12.8.2005 dobila dve tableti za mehčanje materničnega vratu in sem nato 13.8.2005 ob 8.05 rodila zdravega fantička.

Hvala bogu, da sem poslušala svoj notranji glas in pobegnila iz Kranja, drugače bi mogoče izgubila svojega otročička, pa še z mano bi lahko bilo kaj zelo narobe (aspirin 100 namreč redči kri in če bi prišlo do carskega reza, bi mogoče lahko celo izkrvavela pri porodu...).

Drage bodoče mamice, iz srca vam priporočam, da se odločite za Ljubljansko porodnišnico in bežite od Kranjske. Pač moje mnenje in dobronameren nasvet, naredile boste pa tako, kot vam bo prav.

No, zdaj pa vam lahko zaupam še svojo porodno izkušnjo.
Torej umetno so mi sprožili začetek poroda (36 tednov in dva dni) in ob pol dveh zjutraj so se začeli blažji popadki. Naredili so mi CTG kar v sobi kot že prej nekaj dni in je bilo videt vse OK. Ob pol treh so me peljali v porodno - seveda najprej klistir in tuš, potem pa na mizo in spet na CTG.
Prijetno ozračje, nežna glasba, udobje, prijazne babice, zdravnice. No, torej me priklopijo na CTG im me pustijo samo dobre pol ure. Jaz pa ves čas gledam CTG in mi ni nič jasno - vijuge gor, dol ...čisto drugače od vseh predhodnih CTG-jev in seveda sem takoj vedela, da nekaj ni OK. Pride babica pogledat in seveda takoj panika. Kar naenkrat ob meni cel kup babic in zdravnic z zaskrbljenimi obrazi.
Razložijo mi, da to v nobenem primeru ne bo vaginalni porod, ampak carski rez, ker se malemu slabo godi in je moj maternični vrat obrnjen v napačno smer - pa tudi odprta sem bila samo 3 cm.
OK, se odločijo da bodo še malo čakali, ker se je stanje otročka po CTG-ju malo umirilo in stabiliziralo - je še imel kondicijo. Mi priklopijo umetne popadke, vse zdravnice in babice pa so ves čas ob meni in spremljajo CTG, mene, malega... Ena zdravnica me je celo ves čas božala po roki, ker še ni bilo ob meni mojega moža.
No, moram rečt, da popadki ravno niso nekaj prijetnega kar bi si človek želel doživeti vsak dan, ni pa tako zelo hudo, kot pravijo nekatere. Moram priznat, da sem bila pripravljena na najhujše in se mi potem vse skupaj ni zdelo nič tako zelo hudo, čeprav so bile ves čas poleg popadkov in bolečin komplikacije in so mi delali ne vem kaj vse vmes.
Ob približno pol sedmih zjutraj se mi je pridružil še mož in takrat so bili popadki že res kar pogosti in močni. Zdravnice se odločijo, da gremo čez pol ure v operacijsko na carski rez, še prej pa so morale mojemu otročičku iz glave vzeti kri (ph) za pripravo na operacijo. Mož mi je kasneje povedal, da so mi nožnico razširili z ogromnimi kleščami in mi notri tiščali nekakšne kovinske tulce in kaj vem kaj še.... No, saj ni bilo prijetno, ampak vseeno se je dalo potrpet (do te točke nisem dobila še nobenega analgetika, le kisikovo masko). No, ob osmih zjutraj pa se dokončno odločijo, da gremo v operacijsko in me že obrijejo in sčistijo, vse zdravnice grejo v operacijsko pripravljat, le ena babica je bila še med mojimi nogami. Še prej pa bi malemu še enkrat vzeli ph (kri iz glavice). Mislim, da mu to nikakor ni bilo po volji. Si je mislil, mene pa že ne boste več pikali v glavo in se je moj fantiček odločil, da se ne gre več in je z enim samim potiskom nepričakovano cel skočil ven. Še sreča, da je bila tam ena babica, če ne bi malega odneslo...

Seveda se ne da z besedami opisati sreče in zadovoljstva, ko dobiš v roke zdraveg
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 12:31:49   
CUKRČEK
Hvala Bogu, da je z otrokom in s teboj vse OK.
Na tvojem mestu bi dala osebje iz Kranjske porodnišnice v časopise. Da bodo vedeli kake dohtarje imajo. Pomagalo sicer ne bi dosti , le ljudje bi zvedeli, h kateremu zdravniku ni priporočljivo it.

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 12:37:15   
Lunca1
Čestitke.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 12:42:10   
Gina
:) Prav da si napisala, čeprav ne vem, če ne bodo zaradi tega, ker si zdravnika poimenovala, stvar izbrisali. Saj veš, zdravniki vedno dobijo vse tožbe in niso nič krivi.:(:(( Sem pa zelo vesela, ker se je odnos v Lj. porodnišnici tako zelo spremenil. Z mano so v Lj. na oddelku 2x delali tako kot s tabo v Kranju. Jaz je tako videti ne morem, kot ti Kranjske. Resnično sem vesela njihovega napredka, saj si nobena nosečka ali mamica ne zasluži takega ravnanja - ne le nesramnega, ampak še nestrokovnega - česar sem bila tudi jaz 2x deležna obojega. Sem šla v drugo porodnišnico tretjič.

Vesela sem, ker sta oba dobro. Crkljajte se!:):)

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 12:42:38   
arielca
:rozica: Kljub vsem težavam, sem ful vesela, da se je dobro izteklo. Čestitke!!!! :rozica:

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 12:46:43   
paprika
Nelly, čestitam za otročka in hvala bogu, da se je vse izteklo tako kot je treba!!
Nekateri zdravniki pa res ne vem, kako so končali študij!
Sicer pa kot profesorica na gimnaziji opažam, da se za študij medicine odločajo čisto povprečni dijaki, ki se znajo piflat-se pravi učiti na pamet in takšnih je čedalje več. Na žalost!
Tebi in tvojemu pikcu pa vse lepo, pozabi na izkušno in ne več v kranjsko porodnišnico.

Sama sem pred 6 leti tudi rodila v Lj, takrat niso bili pretirano prijazni, mislim pri porodu, so me pustili samo ležati v eni ogromni sobi, žive duše ni bilo blizu (mož ni smel biti zraven, ker nisva opravila materinske šole oz.tečaja).
Sedaj sem v 23.tednu in se bom zopet odločila za Lj, ker sem mi kljub vsemu zdi, da so tam večji strokovnjaki kot kje drugje.
lep pozdrav!

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 12:49:35   
Anonimen
no nelly js zavzeta kranjčanka sem zarad tega prekrasnega odnosa v kranjski porodnišnici, njihove razpadajoče bajte in miselnosti iz 18. stoletja odšla rodit na jesenice, kjer je čisto drugo vzdušje, prijazni ljudje, lepa porodnišnica in moderna tehnologija! res kranjska porodnišnica - včasih ena najnaprednejših je dan današnji pod vsako kritiko!

pa hvala bogu da je z vama vse ok! lepo se rihtejta in crkljajta do onemoglosti!

lp, lara


(odgovor članu Nelly 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 13:12:17   
*zvezdica*
ojooojjj!!!! samo da se je vse dobro izeklo!!!

...jaz bom pa v kranju rodila :zmeden:

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 13:18:11   
Lunca1
zvezdica še vedno greš lahko drugam, tudi jaz živim v Kranju, pa sem šla na Jesenice.

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 13:51:24   
Anonimen
Jaz tudi živim v Kranju in sem rodila v Kranju. Žalost in groza. Pa ta dr. je kao najbolj priznan v tej porodnišnici, najboljši diagnostik itd. Sem ga pa "doživela" tudi jaz in sicer tako prostaško govorjenje, kao zafrkavanje s sestrami o vlažnosti moje nožnice, kaj da bo naredil če zdravilo ne bo šlo notri, da sploh ne morem verjeti, če se mi ni mogoče bledlo. In to med tem, ko sem vsak prestaršena na porodni postelji ležala že tretji dan. Poden od podna, res. Sem prav zadovoljna, da vsake toliko časa prileti ena taka bomba na kranjsko porodnišnico. Več kot opravičeno, treba bi bilo nekaj naredit.

(odgovor članu Nelly 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 13:52:04   
Anonimen
Aja, Nelly, iskrene čestitke za otročička in za pogum.

(odgovor članu Nelly 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 15:00:29   
Margareta

Čestitam za Vala :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Tudi jaz sem bila zelo zadovoljna z Ljubljansko porodnišnico. Ne morem prehvalit.

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 15:02:56   
ZARA
Čestitke :bravo::bravo:!!!!

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 15:06:52   
Mina1
NELLY: samo da se je za malega Vala in zate seveda vse dobro končalo.

Vse najlepše vam želim:rozica: in radi se imejte še naprej.

CMOK za Vala,

pa-pa Mina1:)

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
24.8.2005 15:10:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nelly 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 15:13:00   
hubi
Se popolnoma strinjam s kritiko, ki je letela na tega zdravnika. Mene je čisto s tira vrgel njegov odnos. S sestrami imam pa same pozitivne izkušnje in bi jih pohvalila povod, prav tako še nekaj ostalih zdravnikov.

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 15:17:02   
soncicaT
Ufffffff:-(

Kaj vse moramo ženske prestat, saj smo zelo nagrajene potem, ampak vseeno je kar huda pot do sreče.

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 15:28:29   
Ines.
Nelly, tole sporočilo je pa res bomba. Tudi jest živim blizu Kranja, rodila sem pa prvič v LJ in tudi v drugo bom šla v LJ. Slišala sem nešteto zgodb o KR porodnišnici in njihovem odnosu: pri porodu ti ne dajo nič proti bolečinam, ker je češ to naravni proces in mora boleti, sestre so arogantne do neba,...skratka,mene v KR ne bojo videli.

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 15:30:48   
dory
Najprej cestitke in dobro,da je z vama vse ok!


Drugace pa bi jaz mogla pripisat vse zasluge,da sva s tamalim ok prou kranjski porodnisnici in dr.Gregoracu...brez njega naju dones ne bi bilo vec...

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 16:54:23   
LONA13
Nelly iskrene čestitke!!!!!!!!!!!!!!!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Tud jest sm mela poseben primer in tud jest morm pohvalt Ljubljansko porodnišnco-res so zlati!!!

Lp, Lona

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 17:13:09   
Anonimen
Grozna izkušnja :(

Čestitke za malega Vala :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Nelly 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 17:41:38   
žužu
v kranju imaš res občutek, da si prišel v psihiatrično bolnišnico, kjer si zdravnik ti in pacienti ginekologi. zaradi mene ima lahko šest doktoratov, me ne gane. nekateri ginekologi si tam preveč dovolijo, še vedno.
mene so tam videli samo enkrat, sem imela dovolj.

čestitke za zdravega sinčka,.predvsem pa čestitke tebi za pogum!

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 19:03:37   
Anonimen
Čestitke za malega Vala, lepo se cartajte.:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Kar se pa tiče porodnišnice, neverjetno, kaj se dogaja. :grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu Nelly 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 21:12:10   
lenika
Čestitke!:bravo:
Drugače pa lahko rečem, da kar ne morem verjet, da se v današnjem času še kaj takega dogaja.:grrr:

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Katastrofalne razmere in delo Kranjske po
24.8.2005 22:06:52   
cmokec
Najprej čestitke za sinčka Vala. :bravo::bravo::bravo::bravo:

Drugače sem bila pa tud jaz v KR prvič zadovoljna, pa že omenjenj G. od Teje. mi je pred skoraj dvema letoma dobesedno rešil maternico. Upam, da bo tudi pri tem porodu, ki me čaka vse v redu.

(odgovor članu Nelly 27)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?