|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 15:21:52   
Anonimen
No saj ne vem več komu naj se malo potožim pa se bom še vam. Pa brez zamere.
V kakšnem stanju ste bile ve, ko ste zanosile? Sta s partnerjem živela skupaj? Midva ne živiva skupaj, oba imava službo le za določen čas, no on naj bi jo dobil za nedoločen, jaz pa ne. Živiva vsak pri svojih starših, najem ali nakup stanovanja je pri nas velik problem, ker ni ponudbe. Da bi si uredila stanovanje pri mojih ali njegovih ne pride v poštev, ker hočeva iti na svoje. Oba bi rada že imela otroke, pa si ne upava, ker nimava svojega doma. Jaz pravim, da če bi zanosila, bi zagotovo potem v devetih mesecih kaj uredila, saj bi naju nekaj bolj gnalo naprej kot sedaj. Imam prav?
Občutek imam, da še dolgo ne bom mamica in to samo zaradi stanovanjskega problema , ki ga ne moreva rešiti. Kako naj si pomagava? Obstaja kakšna rešitev?
Saj ne pričakujem konkretnih odgovorov, le malo sem mogla potožiti, ker to me pa res žalosti.

< Sporočilo je popravil manca82 -- 5.4.2006 15:25:34 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 15:50:52   
Lory
Nič nisi napisala kolk si stara. Če še ne mislita imet otrok, razmišljajta v smeri varčevanja, namensko.... Pa če živita še vsak pri svojih starših, pa ja ni problem maximalno na stran dat za ta namen..verjetno nimata nekih stroškov doma. Samo to morata oba želet, če ne je brez veze. Pa v 9ih mesecih tudi ni tako lahko kar nekaj zrihtat. Danes vse stane. Ti si praktično brez vsega oz. sta brez vsega, tako da brezglavo rinit v družinsko življenje ti ne priporočam. v tvojem primeru pa res velja najprej štalca pol pa kravca. Pa brez zamere.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 16:09:22   
Anonimen
Jaz bom imela 24 let, on pa 27.
Saj otroke si želiva in bi jih imela (no jaz si jih želim veliko bolj kot on, čeprav ne zaostaja veliko za mano) ampak ne veva kako rešiti stanovanjski problem. Zelo težko nama bo še eno zimo biti pri starših, še to sva komaj dala skozi. Letos sva se mislila tudi poročiti, ampak ne bo nič, ker ni štalce.

Kaj pa tiste, ki ste si dom uredile pri starših? Kako se razumete, imate popolnoma ločene prostore in vhod? Pri nama bi sicer veliko lažje uredila dom, kot pa pri njemu, ampak živimo v zelo majhni vasi, brez mladih ljudi, zato pa naju to niti ne mika najbolj.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 16:13:25   
dulcinea
Jst bi tudi rada otročka pa moj lubi še noče. Midva živiva 100 km narazen. Glede služb sva na istem kot vidva... Stanovanje bi si lahko uredila pri meni, ker imamo celotn štuk zase. Samo se spet zakomplicira, ker bo on verjetno dobil službo v njihovem koncu.

Rečem ti, da vse se da, pa čeprav počasi. Pa probajta zanosit in če vama uspe, potem si začasno uredita nekje, če je vsaj en mali prostor, potem pa začnita delat na svoje... (lahko se zgodi, da bosta čez par let imela hišo, otrok pa ne bo)

LP; D


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 16:21:25   
Anonimen
Ja saj tudi midva živiva 50 km narazen in če bi si uredila pri meni, bi se moral zelo daleč vozit na delo. Tudi tega se bojim, da če bi začela urejat pri naju, bi moja mama kar pričakovala, da bom zmeraj ostala doma, kar pa ni res. Imava namreč željo narediti hišo v njihovih krajih. Ampak mama tega ne ve... do uresničevanja želje po hiši pa je še veliko let, tako da tega še na razlagam doma (ve le sestra).
Res ne vem kdaj bova zagledala kakšno lučko v tem problemu? Vsak dan se o tem pogovarjava, rada bi šla na svoje, pa ne vidiva rešitve.

Saj mogoče bi lahko kupila stanovanje (sem pa tja je kakšno naprodaj), ampak če se zdaj zakreditirava za 15 let, želja po hiši kar odpade. Celo življenje pa v stanovanju tudi ne nameravava biti.

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 21:14:13   
kiarra
Lp
Jaz oz. midva s fantom imava isti problem (situacijo) kot vidva. Jaz si res ze zelo želim ustvarit družino pa zacet delat na otrokih, pa koncno met nekaj svojga, ne pa da se kar visim pri starsih, sam kaj ko nimam nobenih pogojev. Sem se studentka, fant sicer dela ampak ne redno. Tudi v najinem primeru si jaz pomoje bolj zelim otrocka al pa je moj fant samo bolj racionalen. Jaz sem mnenja da ce cakas na optimalne pogoje, lahko cakas v nedogled. Res pa je da otrok ne more zivet sam od ljubezni....Tko da midva varcujeva pa cakava da koncam faks pol pa mogoce kej bo...Upam! (Sem pa isti letnik kot ti.)

Sicer ti nisem nic pametnega povedala, ampak ti pa želim da s fantom čimprej prideta do tega kar si želita...Pa če je volja se vse dauser posted image
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 22:17:14   
rija
Jaz pa ne vem, zakaj vse tako komplicirateuser posted image

Za začetek najamita stanovanje, pa sprobajta kako bo. Se mi zdi nesmiselno vlagat denar v neke skupne nepremičnine pri katerihkoli starših, ker ga je potem v primeru razhajanja težko nazaj dobit.

Eno je biti s partnerjem "skupaj" in živeti vsak pri svojih, drugo pa biti skupaj, v istem gospodinjstvu. Poznam kar nekaj ljudi, ki so bili par 10 let, živeli doma, ko pa so se preselili v skupno stanovanje, pa so šli po letu, dveh narazen.
In dalj časa živiš doma, večja je po mojem možnost, da pokne, ko zaživiš skupaj. Žal.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 23:40:08   
doroteja23
Midva sma tud skoz govorila, najprej štalca potem pa kravca. Zdaj imama pa kravco, štalco pa ne. Sma pri njegovih starših in se že dogovarjama da boma šla čimprej na svoje. Ne zato da nebi blo placa, ampak zato, ker stari in mladi ne grejo skupaj.

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj bova na svojem?
5.4.2006 23:45:18   
Marogica
Se strinjam z rijo. Najprej najem, pa da vidita, če sta za skupaj tudi, ko se morata dnevno 24 ur prenašati, pa ko ne bo zobna pasta pravilno iztisnjenja, pa smeti ne bo noben odnesel, sesalec pa bo tudi tema pogovora. Pa TV, kaj se bo gledalo, kdo bo "zmagal"? Ko bosta tako nekaj mesecev ali let živela skupaj in bosta tudi sigurna, da sta še vedno za skupaj, začnita razmišljati o otroku in kje bosta na svojem.
Otrok pa v nobenem smislu ne pomeni rešitve vajinega stanovajskega problema.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj bova na svojem?
6.4.2006 0:14:49   
Anonimen
V kakšnem stanju sem bila, ko sem zanosila? Predvidevam, da v ležečem... user posted image user posted image user posted image
Hecam se. Živela sem skupaj s partnerjem in sinom (iz prejšnjega zakona) v najemniškem stanovanju in točno tukaj smo še zdaj. Takrat sva bila sicer oba zaposlena za nedoločen čas, ampak po sili razmer sva prostovoljno postala uradno brezposelna. Ta prostovoljno bi pravzaprav lahko dala pod narekovaje. Saj sva imela alternativo, ampak je bila slabša od tega, za kar sva se potem odločila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj bova na svojem?
6.4.2006 7:16:30   
Anonimen
No, saj midva bi že šla v najem in tudi iščeva po vseh kotih in krajih, kje bi se kaj našlo. Ampak, kot sem že povedala, je v naših krajih (severna primorska) to težko. Sploh ni nobenega pravega trga za najem stanovanj. Tako, da zdaj upava, da se nama kmalu kaj posreči in vseeno kaj dobiva.

Glede skupnega življenja, pa naj povem, da sva v Ljubljani med študijem tri leta živela skupaj in veva kaj pomeni skupno življenje. Zdaj pa nama je zato še težje, ker sva iz Ljubljane, kjer sva se imela ful fajn in bila non stop skupaj, vrnila domov, kjer sva spet vsak na svojem koncu. Pa bi zelo rada, da bi bila spet skupaj, ker zvečer ni lepšega kot se stisniti skupaj v postelji.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj bova na svojem?
7.4.2006 8:01:54   
Yasminka
Mislim, da bosta s časom našla rešitev. Glavno je da imata iste cilje in se imata rada. Vse ostalo pride samo...
Midva sva začela kot študenta. Stiskala sva se v mali sobici v študentskem domu - on pri meni na črno. Potem sva se še pred koncem študija odločila, da bova živela skupaj. Najela sva malo stanovanje. Bila sva brez rednih dohodkov, delala sva preko študenta, ostalo nama je še en kup izpitov. Njegovi starši so se samo držali za glavo, češ, kaj se gresta.... Ampak nama je bilo zelo pomembno, da sva skupaj.
Ko sva doštudirala, sva zbrala nekaj denarja za majhno poroko, se preselila (še vedno v najemu), kupila prvi (zelooo star) avto. Zdaj nama se je pridružila še najina sončica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj bova na svojem?
7.4.2006 8:44:44   
MarijaPo
Ne dajte se motit s stanovanjskim problemom, ker je v SLO itak zelo tezko resljiv. Ce si zelita otrok, jih imejta, gotovo se bo ze kaj naslo. Za zacetek sta lahko tudi pri starsih, ko jih bosta imela dovolj, se pa preselita kam v najemnino, od tam pa naprej v nakupe.

Nic ni zgubljeno. user posted image

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj bova na svojem?
8.4.2006 19:06:34   
k1
to me je spomnilo na eno, ki je bila skupaj z mano v porodnišnici. ko je šla domov je rekla, saj ne vem kam me bo peljal, k njemu ali k meni domov.

žalostno, ampak resnično....

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj bova na svojem?
10.4.2006 18:58:07   
Anonimen
Zdravo!
1. prvo v najem..., ker  verjemi niti slučajno ni isto, ko začneš živeti skupaj, vse je veliko bolj intenzivnejše
2. nikamor se vama ne mudi
3. bodita sigurna 100 % oba, da si želita otrok zdaj
4. sama sem stara 31 (zaposlena 12 let ), fant 35 in še tuhtava zaradi kreditov in sva v najemu (na najini probi:) Tako,da vsi moramo čez to in je prav tako, da se ne prenaglimo.



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj bova na svojem?
10.4.2006 19:05:19   
Primoza
No če je 82 letnica rojstva potem imate še nekaj časa. Čez nekaj let boste že uspeli nekaj sčarati, vendar ne pozabite da se naenkrat ne da amapk si zadajte postopen varčevalni cilj. Delnic kot naložbo vam ne bi svetoval, ker ne igrate na deset let. Pripravlja se novo stanovanjsko varčevanje, ki bo namenjeno prav tistim, ki si prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj bova na svojem?
18.8.2006 17:04:58   
pinkiponki
Pri nas je situacija čiiiiist ista kot pri doroteji23

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj bova na svojem?
19.8.2006 19:13:50   
lencica
Oj!
Jaz pa mislim, da če si za skup in imaš s svojim partnerjem resne namene imej otroka! Če boš čakala, da se ti ponudi kakšna dobra priložnost za stanovanje lahko čakaš še v nedogled. Ko pa imaš otroka se pa potem za kratek čas že znajdeš in si potem bolj primoran iskati gnezdece zase.

Če imaš kakšno stanovanje že nagledano ali pa da se ti sprosti kakšen denar v zadnjem letu potem je dobro še malo potrpeti in bo od začetka lepo.

Če kar čakaš in čakaš in pred sabo nimaš nobenega cilja in se zanj bolj slabo trudiš potem ne bo nič.

_____________________________

Ne bojte se, ko vstopate v novo življenje. Vsako plemenito pridobitev spremlja kanček tveganja. Kdor se boji tveganja ne more pričakovati, da bo kaj pridobil!

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj bova na svojem?
20.8.2006 21:10:36   
karin412
Zgleda, da ima dosti  mladih tak problem. Midva sva šla najprej v podnajmniško stanovanje, kjer sva še danes. Potem sem čez pol leta načrtno zanosila, ker če bi čakala na lastno stanovanje in stalno službo, bi verjetno čakala penzijouser posted image . Tako smo zdaj z user posted image  v najetem stanovanju, lepo se razumemo, kako pa bo dalje, pa sam Bog ve. Kako bo z denarjem, ne vem, za zdaj še gre. Tuhtamo, ampak zdaj nič ne pride v poštev, da bi se zakreditirala, ker jaz ne vem, kako bo z mojo službo. Da bi si uredili pri enih, drugih ali tretjih starših skoraj ne pride v poštev (njegovi so ločeni, drugič poročeni, moji 150 km daleč - sicer bi na Primorskem moj lahko dobil službo, jaz pa sem prav zaradi službe pustila rodni kraj in šla v LJ.)

(odgovor članu lencica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdaj bova na svojem?
22.8.2006 17:23:43   
Anonimen
Nama pravi njeogva sestra, da naj že imava otroke, da sta bila onadva ko sta dobila svojega na velik slabšem kot midva. Imela sta stanovanje, noben pa službe za stalno, pol sta se kr naenkrat odločila gradit hišo, pa on je postal lastnik podjetja, od praktično nič do uresničenih sanj.dokaz da se da, ampak, če imaš srečo, velik sreče... Midva imava stanovanje in moj je direktor tak da denar ni problem, pa si vseen ne upava (moj si ne upa, verjetno misli da se bo pol postaral pa da morva najprej met hišo). Sam vsi pravijo in res je- za otroke je lahko prepozno, drugo pa že nekak zvoziš. 

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?