|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj so shodili?
12.10.2004 21:26:59   
Špela
Lep pozdravček!
Moram se malo pohvalit:), da naš Aleksi zelo rad hodi pri devetih mesecih. Ne silimo ga ne, ampak se sam postavlja na noge, in potem noče samo stat ampak hodit. Če tega ne doseže pa v jok. Pa saj ne pretiravamo, le nekaj metrov na dan pa naredi, dviga na noge druga se še ne, v stajici npr.
Na pregledu pri pediatrinji naju je sestra grdo oštela, češ da otrok še ne bi smel hodit, nič ni rekla zakaj, in naj najprej sedi stabilno. Ja haloooo.:zmeden:Sedi stabilno že več kot 2 meseca. Kaj naj si mislim? Plazi se ne, ampak se le dviguje na vse štiri.Se pa rad kotali. Naj omenim še, da sem jaz pozno shodila, prav tako očka malega, in da sem se znala plazit le vzvratno(po stopnicah).:)-
Kdaj so pa vaši :angel: shodili? In od kdaj so se postavljali na nogice? Je to kar počne moj Aleks lahko slabo za hrbtenico?
Hvala vam, sem pa zelo zelo ponosna mamica.(pa ne le zato ker hodi)9nebesa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kdaj so shodili?
12.10.2004 21:31:27   
Vera*
:bravo::bravo::bravo:sej nekateri otroci shodijo pri 9 mesecih.Ne vem zakaj bi bilo to škodljivo za otroka.Moj:hudicek: je shodil pri 11 mesecih.Pa veliko varnih korakov vama želim:bravo::bravo:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kdaj so shodili?
12.10.2004 21:54:15   
-luna-
Jaz sem bila stara 9 mesecev ko sem shodila,pa ni nič narobe z mano.
Oba moja otroka pa sta shodila pri enem letu.
Pa veliko varnih korakov.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kdaj so shodili?
12.10.2004 23:12:33   
sonja-10
Moj starejši je shodil pri 11-ih mesecih, se pa ni nikoli plazil in če je želel kam prit, je moral shodit. Mlajši pa je motorično zelo razvit, zgodaj se je plazil, plezal po kavčih, se postavljal na noge, počepnil in spet vstal, shodil pa je šele pri 13-ih. Ker je bil na štirih pač hitrejši in ni imel potrebe po hoji. Za zdravnike je pač plazenje bolješe za razvoj motorike, ampak če se otrok noče plazit, naj pač hodi. Ti bo vsaj skrajšal upognjene mesece.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kdaj so shodili?
12.10.2004 23:35:14   
Erdbeere
Moja je tud najprej shodila, šele nato se je naučila plazit in to zdej prov rada počne sploh s svojo teto se gresta radi po celi dnevni kužija (da po vseh štirih plezata), aja shodila je pa pri 10.5 mesecih je bila pa od 7 meseca skoz na nogah, druzga ni hotla pa je vse ok z njo

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kdaj so shodili?
13.10.2004 8:41:33   
Anonimen
hojla Špela...:)-ne vem če ti je Katja kaj omenila ko sta bile skupaj,Timijeva pediatrinja nam je potrdila,da je imela v oskrbi dojenčka ki je shodil pri devetih mesecih.Sicer so to redki primeri,vendar se ni nikoli jezila na nas ko je videla našega mulca,ki se spravlja na nogice,celo sprobala ga je,da je naš shodil pri 11 mesecih pa tako že veš.Pusti ga no da izprobava svojo moč in podvige doktorci pa tudi ni treba vse povedat.ko spet prideš k nam bosta s Timijem skupaj racala naokoli.Papa pa kaj kmalu se oglasi.:kuza::muca::sloncek:

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kdaj so shodili?
13.10.2004 9:50:54   
Anonimen
Lea je shodila pred enajstimi meseci, na noge se je pa začela postavljat pri sedmih.
Kaj pa naj bi po mnenju pediatrinje naredila? A misli, da ga boš privezala, da ne bo vstajal , al kaj?
Otroci že sami vejo, kdaj je čas. Če hoče hodit, naj pač hodi!
Pa čestitke za čisto prve korakce!

Lp

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kdaj so shodili?
13.10.2004 9:51:28   
Dadi
Hojla Spela! Moja :duda: sicer se ne hodi, ampak je pa moja sestrica shodila pri 10-ih mesecih. Pa se je ravno tako postavljala pri 9-ih mesecih na noge. Danes je stara 6 let pa ji cisto nic ne fali.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kdaj so shodili?
13.10.2004 21:01:50   
kimi
Moj hoče bit pri 6 mesecih skoz na nogah. Ni šanse da leži al pa sedi. V naročju pa stati z njim al pa da je on na svojih nogah. Od mojga fanta teta je shodila pri 7 mesecih

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kdaj so shodili?
14.10.2004 7:48:55   
janja
Naš je pa shodil pred 14 dnevi (pri 12 mesecih in 3/4).:bravo::bravo::bravo: Se je pa že od 9 meseca pridno postavljal na noge, ampak potem je ugotovil, da po vseh štirih gre pa hitreje.
Jaz mislim, da je vsak otrok unikat, zato mu pustimo prosto pot. Eni shodijo prej (npr. moj partner je shodil pri 9 mesecih), drugi pa kasneje (od prijateljice sin šele pri skoraj 15 mesecih). Pomembno je, da jih ne silimo. Če se otrok sam dobro počuti, ko že zgodaj začne racati, mislim, da ni nič narobe (pa naj pediatri rečejo karkoli). Drugo je če ti siliš otroka (takrat dejansko trpi njegova hrbtenica).

VESELE PRVE KORAKE VSEM MALČKOM IN NJIHOVIM MAMICAM :bravo::bravo::bravo:

Janja in :duda: Andraž

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kdaj so shodili?
14.10.2004 16:15:07   
mehurčica
David se je vsedel iz ležečega položaja in iz sedečega se vstal pri 8 mesecih. Korakece je začel delati ob opori pri 8,5 m. Sam še ne hodi, mu je pa za par sekund med igro enkrat uspelo stat brez opore. Vstane se tudi, če se samo nasloni na vrata/ogledalo. Plazi po vseh 4 od 8,5m.
Danes sva bila pri nevrologinji in ko je videla, da se zna pravilno postavit na noge sam in kaj ostalo vse zna, je rekla, da ne rabima več prit, ker itak prehiteva. Ni naju pa nič kregala. Saj otrok sam pokaže na kaj je že pripravljen. Eni nekaj prej, drugi drugo prej. Slej ko prej pa bodo vsi vse znali.:)

Tvojemu škratku pa čestitke:bravo:

Ps:ati od Davida je shodil pri 9 mesecih. Hčerka od znanke pa pri dobrih 7 mesecih!!!

Lp:miska:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kdaj so shodili?
14.10.2004 16:26:31   
viv_
Špela,

pri nas je povsem enako in Mirna je naredila prve korake pri devetih mesecih. 19. bo stara eno leto in "preštepa" že celo stanovanje... :kuza: Forsirali je nismo, začela je povsem sama. Samo da je bil nosek pokonci pa je bila srečna.

Ko se je na pregledu sama dvignila na nogice je bila pediatrinja precej začudena, je pa rekla, da če se otroček sam dviguje ni nič hudega, narobe pa je, če se ga sili...

lp in veselo korakanje!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kdaj so shodili?
14.10.2004 22:16:41   
Sarina
Mi z našo malo :love: tudi "hodimo" že skoraj dva meseca (zdaj je stara 11,5 meseca) - da se seveda drži še za naše roke, ampak spustit se pa noče in noče - je taka bolj ziher punca! Križ imam že čisto deformiran, ko ure in ure sklonjena šibam z njo sem in tja :love:; ampak ko se bo odločla, se bo spustila, nič prej!:):):)

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kdaj so shodili?
15.10.2004 10:58:47   
KatjaK
Naj se jaz pristavim svoj piskarcek. Moj pikec, ki ima sedaj ze 19 mesecej je shodil pri 9 mesecih cisto samostojno. Me je kar malo skrbelo, kako bo ker je bil zelo mocen imel je namrec 10 kg. Pa mi pediater ni nikoli nic rekel, da je narobe. Sem pa tudi sama shodila pri 9. mesecih. Nikoli ni maral, da mu pomagamo z oporo vse je hotel narediti sam. In tako je se danes.
LP Katja:kuza:

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kdaj so shodili?
16.10.2004 21:27:14   
Abby
Moja je varno in samostojno shodila 1 teden pred 1. rojstnim dnevom. Na noge se je pa postavljala že precej prej, kot tudi hodila s pomočjo. Plazila se pa ni veliko, pa še to po treh.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kdaj so shodili?
18.12.2004 22:18:33   
tralala
Naš fant ima 7 mesecev in pol in se počasi že plazi. Glede vstajanja pa je neverjeten: sam se dvigne iz ležečega v sedeči položaj in naprej na noge in tako ostane pa se drži samo z eno roko pa proba tudi brez te in seveda pade. Ko se plazi se nazaj lepo usede in obratno. Če ga držimo za rokice prekoraka celo stanovanje z velikimi koraki in takrat je najbolj srečen. To probam delati čim manj krat (ko ga hočem res razveseliti), on pa bi nonstop. Se mi zdi malo prezgodaj. Njegov oče je shodil pri 9 mescih.

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kdaj so shodili?
21.12.2004 8:36:10   
ily
Špela, veš kaj ti najprej svetujem: pri sistematiki najprej in povsem ignoriraj sestrine pripombe. Bo tako najbolje zate! Mene je ˝ena˝ ravno tako toliko zamorila glede govora, da sem jokala v eno dva tedna skupaj! Največja ironija je bila pa potem, ko smo imele ponovitev Denverjevega testa, pa sem en teden pred tistim prebrala, da je to povsem normalna oblika razvoja!!!!! Zato, čez eno uho noter, čez drugo ven... Znajo narediti ful škode!!!
Glede hoje pa tako: moja pika je shodila en dan pred 13-im mesecem, ampak z oprijemanjem pa že pred 9-im mesecem (moj mož oziroma njen oče je shodil ravno tako pri 9-ih mesecih, jaz pa pri letu, potem pa po padcu šele pri 14-ih mesecih), pa ni pediatrinja nikoli rekla, da tega ne sme. Zato, če mu je to všeč in zmore, kar naj, nič ne bo narobe, verjemi!
Ker naša se je potem že pri 10-ih mesecih začela spuščati, pa je ful previdna, in če si ji samo roko dal za vrat (nič držal, samo da je roko čutila, je ful šibala!), ko si roko odmaknil, se je samo vsedla na tla! In tako potem do 13-ega meseca! Je bilo že kar malo zoprno! Zato, če mu uspe, pusti ga! Je pa res, da najina pika zaradi svoje previdnosti zelo odstopa ˝od povprečja˝ - nima ene praske, ne po rokah, ne po nogah, nikoli še ni imela nobene buške! Je pa imela zlom roke pri 15-ih mesecih, pa je samo na kolena padla in se z rokami prestregla! Kaj hočemo, vsaka stvar je za nekaj dobra, ne?
Pa veliko ˝šibanja˝ vam želim!

(odgovor članu Špela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kdaj so shodili?
21.12.2004 9:17:55   
Anonimen
Naša :duda: ob poprijemanju hodi že dober mesec, nikoli ni hotela past kravic in je bil cel :hudicek:, če smo jo postavili v ta položaj...nato pa kar naenkrat 1 dober teden nazaj, se je začela plazit :bravo::bravo::bravo: in jo je dovolj že po celem stanovanju, najprej je ene par dni imela desno nogico malce spodvito, da se lažje usedla, sedaj pa lepo z vsemi štirimi divja naokoli...Ugotovila je tudi, da se s plezanjem hitreje in dalj pride, zato je njena poprijemljiva "hoja" malce na stranskem tiru....
No in tudi nam je sestra pri 7,5 mesecih na sistematskem pregledu zabičala "NIČ POSTAVLJANJA NA NOGE" no in vmes nas nekje pri 8,5 meseca pokličejo iz Pediatrične klinike in me zdravnica sprašuje, kako kaj :duda: razvoj, če se postavlja na noge in jaz odgovorim "Veste, ona se sicer postavlja, ampak ji nekako ne dovolimo!"..in ona nazaj, da ji ne smemo tega prepričevat, če otrok to pač želi, ga ne smemo ovirat!!! No potem smo imeli teden dni nazaj spet posvetovalnico in sestra spet: "bolje, da še nič na noge!" In sem ji povedala pač za mnenje zdravnice iz pediatrične - no in potem je bila tišnia...

(odgovor članu Špela)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?