|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 15:46:32   
Caarmen
Doma imam 13 mesecev staro hčer, ki ponoči ne spi.

Ko je bila majhna je spala v košari od vozička. Zibko in špampek pa še danes sovraži. Ko ju vidi se joka kot ... Da spi pri meni sem kriva najverjetneje sama, saj se mi ponoči ni dalo na vsakih par minut vstat in jo položit na prsa ali potolažit. Zato je spala pri nama z možem.

Večkrat sem jo dala v špampek, da se je ograla.. Vanj sem jo položila trdno spečo, pa se je zmer zbudila in jokala nautolažljivo. Špampek sem tudi prestavila v drugi sobo a ni nič pomagalo. Jok in jok.

Tamala se mi ponoči zbuja non stop. Zvečer komaj zaspi. En dan pade v posteljo, drugi dan pa se najprej eno uro in pol dere potem pa zaspi. Potem spi dve uri in zopet smo pokonci. Včasih mi čez noč popije tudi do pol litra tekočine. Včasih niti kapljice. Včasih jo samo objemem in zaspi naprej, največkrat pa se zbudi in potem zopet traja nekaj ur da zaspi ( za slabi dve uri). To traja dan za dnem, noč za nočjo.

So mi rekli, da bo boljše ko bo shodila. Hodi od desetega meseca. Vsak večer jo dobesedno vlečem na sprehod da bi se zmatrala. Čez dan pa itak skoz na okoli hodi. Ne najdem načina, da bi jo zmatrala.

Kaj naj naredim? Meni se meša. V službo hodim nenaspana in  s strašnimi glavoboli.

Ko pa smo bili na morju, mi je lepo ob osmih zvečer zaspala in se med 6 in 7 zjutraj zbudila. Čez dan pa spi eno do dve uri v kosu.

Po naravi je zelo uporniška in se meče ob tla, če kaj ne doseže. Jaz jo pustim, da se zdere.
Resnično ne vem kaj naj naredim. Šele 13 mesecev ima, kaj bo ko bo večja.

Ta nespečnost se dogaja od tretjega meseca od tistega dne, ko je bila cepljena.

Prosim za vaše izkušnje in nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 17:13:42   
ThinkPink
Tukaj!user posted image

Mi praktično ne spimo cele noči od rojstva. Ko sem jo še dojila, sem naredila isto "napako" kot večina. Ker se mi ni ljubilo vsake toliko vstajati in jo polagati poleg sebe, sem jo enostavno od prvega dojenja dalje puščala spati ob sebi. V tistem trenutku pač nisem bila sposobna toliko vstajati.

Po prenehanju dojenja je bilo malo boljše, čeprav je tudi zahtevala še eno flaško mleka ponoči. Zdaj pri 13m pa je stanje tako spremenljivo, da sploh ne vem kakšno noč naj pričakujem. Zgodi se, da noč prespi od 20ih do 12h, se parkrat obrne, spije malo vode in zaspi do 6h zjutraj. Večino noči pa se nenehno prebuja, prematava, joče, spije veliko vode, včasih celo še flaško, ker drugače ne zaspi nazaj. Tudi uspavamo jo težko. Včasih zaspi poleg mene, jo preložim v njeno posteljico in spi dalje, včasih pa uspavanje traja do uro in pol.

Kaj naj rečem? Da bo minilo... s tem se tolažim že več kot leto, energije in volje pa vedno manj. Sprobali smo tudi že vse možne metode, pa ne vem, ali jaz delam kje napako, ali imam pač nespečega otroka. Včasih sem od vsega tega nespanja in prebujanja čist uničena. To je moja izkušnja, nasveta pa žal nimam, ker nam ni nič pomagalo, ne jok, ne ujčkanje, nič.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 17:29:31   
puncica
Imam punco staro 4 leta, zdaj spi kot angelček je bila pa čisto drugačna pesem tja do 2,5 leta, ko je začela spat, kaj naredit, nimaš kaj, probala si itak vse, otrok mora tole prerasti, ti pa verjamem da si neprespana in že zato ti gre vse na živce, kaj pa če kako noč ati pomaga, da se ti naspiš?

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 17:41:20   
Naja31
Evo še ena.

Nisem prespala cele noči brez zbujanja in vstajanja odkar se je rodil starejši sin, kar je zdaj 3 leta in pol.
Nimam rešitve. Čakam, da oba zrasteta user posted image .

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 17:51:06   
bini
še ena, še ena user posted image user posted image
ja, naša  velika dama je bla junija stara 4 leta, pa se še vedno praktično vsako noč zbudi - stvar smo poenostavili tako, da ko ima prvo budnico (okol polnoči), jo enostavno nesem v najino posteljo in potem spi kot top, edin precej se premetava, ampak tega smo se navadli.. če bi vztrajala pri tem, da spi v svoji postelji, bi se najbrž še vedno zbujali po n-krat... ampak jest se tega ne grem več, mož pa itak spi kot ubit  - moški pač user posted image ... je pa zanimivo, ko smo bli na dopustu in smo spali na isti (veliiiiki) postelji od večera skupaj, se ni mala zbudila niti enkrat, tako da jaz sklepam, da najbrž pač rabi najino bližino...
jaz ti svetujem, da narediš KARKOLI kar ti ustreza, samo da dobiš spanec - vem kako je biti neprespan in sedaj sem presrečna, da smo našli to začasno rešitev in se pač tolažim, da bo še prekmalu prišel dan, ko se ne bo več hotla crkljat pri nama in bom to pošteno pogrešala..

imamo pa še enga 2,5 let starega fanta, ki mislim da ni niti ene noči prespal pri nama.. razen ko je bil bolan al pa so rasli zobje, sem kakšno noč vstajala tud zarad njega.. drugač pa sta si ko noč in dan.

želim ti spanja, pa poročaj kaj bo uspelo user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 19:33:58   
Seven*
Prvi otrok ni prespal noci do svojega 3 leta.

Tolk, da se ne bo kdo slucajno sam sebi smilil. user posted image user posted image user posted image user posted image

Ema pa je rabila 15 mesecev. Se mi je zdel luksuz.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 20:46:18   
lenika
Si sploh ne predstavljam, kako je to, ker nujno rabim spanec in to 8 ur v kosu. Samo upam, da bo tudi drugi otrok spal tako kot prvi.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 21:02:25   
ana b
Evo nas!
Taprvi fant se je do rojstva bratca zbujal vsaj 1x na noč, odkar pa imamo malega pa on dežura za obauser posted image  in tamali bo star 13m mesecev. Zaspi sam v svoji postelji brez težav, kmalu pa se začne jok. Včasih pomaga duda in ga poležem nazaj, včasih vrtiljak nad posteljo, včasih ga moram nosit, včasih dojenje in nikoli ne vem, kaj mi bo prinesla noč. Kakšno noč se zbudi 2x za dojit, kakšno noč pa nx user posted image user posted image . Nikoli ga nisem jemala k sebi v posteljo in od prihoda iz porodnišnice ga dajemo spati v posteljico.

Kaj naj še naredimo? Nič. Čakamo, da mine.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 21:04:26   
ta.nja
Evo nas. Naš bo star dve leti, pa ni prespal še nobene noči. Noro. Glih danes ponoči se je zbudil ob pol enih zjutraj in bil pokonci do pol treh. Mislm ej user posted image user posted image . Zjutraj pa vstati za v službo. Brez besed.

_____________________________

Anejko bejko

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 21:18:18   
TiaSara
Jaz sem pa kar malo jezna, ko berem tole - ja kje so pa očetje? Zakaj je samo mamica neprespana? Saj če se izmenjujeta dva je tole lažje prebroditi, pogosto pa še pomaga za boljši spanec - pri nas je že. Dokler sem samo jaz vstajala, se je mali zbujal le vedno pogosteje. Ko je del noči prevzel ata, je mali ugotovil, da je v bistvu kar fino spati. Saj od začetka je bil jok in upor, ker ati pač nima jošk user posted image , ampak vseeno ga je lahko ujčkal in ga toliko potolažil, da je zaspal nazaj.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
10.9.2008 23:07:27   
liljana
evo, mi pa imamo tri nespecneze. nazadnje sem celo noc spala pred sedmimi leti, preden se je rodila najstarejsa. Najmlajsi je pravkar dopolnil eno leto in se nic ne kaze na to, da bo kmalu spal celo noc. Mogoce, ker se se doji. Eh, bo ze............user posted image

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
11.9.2008 7:24:40   
Gordana-3
me kar veseli, da nisem edina takšna neprespana. ta veliko 4,5 let sem dolgo dojila, celo noč prespi od približno svojega 21 meseca. no, tu pa je še naš mali prdec, pupa stara 2,5 leti, ki še sedaj ponoči zahteva mleko. saj vem, da je to že sedaj razvada, ampak ponoči jamra in stoka, da je joj. zelo redko zaspi nazaj, največkrat pa pravi "meko" .... jaz ji pravim, ni več mleka, mami mora kupit, vse si popila .... pa začne še bolj jamrat. ji dam mleko, popije in spi dalje ... tudi jaz se tolažim, da bo enkrat bolje ....

(odgovor članu liljana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
11.9.2008 8:11:04   
bskrle
Zadnjih 7 let ne spimo, o.k. letošnje poletje je bilo malo bolje, ko se je pa začel vrtec ... Aja imamo 3user posted image

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
11.9.2008 8:50:59   
tinkatonka
Imam punco staro 4 leta, zdaj spi kot angelček je bila pa čisto drugačna pesem tja do 2,5 leta, ko je začela spat, kaj naredit, nimaš kaj, probala si itak vse, otrok mora tole prerasti, ti pa verjamem da si neprespana in že zato ti gre vse na živce


se podpišem. otrok mora to prerasti. jaz nimem mama v stilu, da ga pustim da bi se jokal do onemoglosti in v joku zaspal. no way. Pa zdaj pri 2,5 letih spi ponoči. je pa seveda še vedno kaka neprespana noč sem ter tja, ker je zelo "lulni človek".

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 7:15:07   
Ronči
Zanima me kako ste imeli od začetka.
Midva sva včasih kar zanalašč preslišala, da se je zbudila, in je zaspala nazaj. NAto je imela obdobje okoli 7-8 meseca, ko se je hotela dojit vsako uro in sva ji dajala par dni samo vodo...pa je pogruntala, da se ji ne splača zbujat :). Drugače pa spi od 8,30-9,30 do 7,3 ko jo zbujamo za vrtec, za vikend pa do 9 ure.
Prvi mesec sem jo jaz zbujala, da se je hranila (zlatenica, padanje teže), potem ko je lepo napredovala, sva pa kar "preslišala" če se je zbudila po 3 mesecu ni več jedla ponoči, ker se ni več zbujala. Seveda če je jokala, sva jo potolažila in uspavala nazaj, nisva pa se vstala ob vsakem premiku ali stoku, le z enim očesom opazaovala ali je res kaj narobe, ali pa je boljše da preslišiva.
In spi, na srečo, kajti vsi smo eni veliki zaspanci.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 10:56:52   
tejkag
Še ena mama, ki ima takšnega otroka. Naša bejba bo stara 17 mesecev, celo noč je prespala 1x! Če spimo tri ure skupaj, brez njenih budnic, je že čudež.

_____________________________

pa bomo imeli še enega :-)

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 11:01:53   
Nea
Tako kot ene predhodnice... že 4.5 l sem kronično nenaspana.
Ta starejša je okoli 3 leta začela spati celo noč.  Zdaj pa prespi po 12 ur v kosu.
Ta mala pa ima enak ritem spanja. Že eno leto se zbuja vsaj enkrat na noč. Na dopustu je tudi ona spala od 22-6 brez dretja in brez flaške... od takrat pa spet po starem.
Februarja spet pričakujemo... veselo bo.

AMpak enkrat vse mine... samo da smo zdravi!

_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 13:12:10   
3T
Evo še ena, prespala je vsega 6X ( ja saj vem luksus boste ene rekle ) pa še takrat sem se sama zbujala, ker mi je manjkalo user posted image .

Ja nas je kar veliko,

aja, pa pri nas pomaga ati, ampak ne pomaga.

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 13:35:45   
Lenny
Najin ta mali škrat je za razliko od svojega velikega brata znal kar lepo izkoriščati najino posteljo. V svoji posteljici ni hotel nazaj zaspati, ko se je ponoči prebudil.
Potem je očka pogruntal pravi recept. Njegovo posteljico je lepo razstavil, seveda v prisotnosti malega mojstra, odnesel v klet, na njeno mesto so prišle igrače. En mesec je bil brez svoje posteljice in je seveda spal pri naju. Potem smo v reklami našli posteljnino s Tweety-jem, ki ga mali obožuje. Obljubili smo mu nakup - beri: mulca smo podkupili -  če bo spal v svoji posteljici. Z vsem pompom je oči spet sestavil posteljo, odpeljali smo se v trgovino, kupili posteljnino in mali od takrat ni več spal pri naju. Bravo oči za idejo!!!
Priznam, da se mi je zdelo prav grozno, ko je posteljica izginila, ampak očitno je bila ideja super.

< Sporočilo je popravil Lenny -- 12.9.2008 13:36:21 >

(odgovor članu 3T)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 13:49:53   
nky 23
lenny koliko je bil star tmali ko je dobil potem novo osteljo?

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 13:52:07   
Lenny
15 mesecev. Pred tem smo ga navajali najprej na zibelko, potem na posteljico. Ampak je bila vedno najina postelja boljša user posted image  Zdaj je star dve leti in 4 mesece in spi vsepovsod. Na morju, pri babici, v hotelu ... b.p.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 20:37:45   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Prvi otrok ni prespal noci do svojega 3 leta.

Tolk, da se ne bo kdo slucajno sam sebi smilil. user posted image user posted image user posted image user posted image


Ema pa je rabila 15 mesecev. Se mi je zdel luksuz.


sva že 2 user posted image

Maša pa spi od skoraj 1. dne user posted image .

Luksuz user posted image user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 20:41:40   
Naja31
ja kje so pa očetje?


Pri nas je tudi mož neprespan, odkar imamo drugega sina, ker je on "prevzel" starejšega ponoči, jaz imam pa mlajšega.  

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kje ste starši nespečih otrok?
12.9.2008 20:58:24   
tincci
Moj otrok spi od od 2.5 leta naprej, do takrat je bilo pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________


www.alergije.net

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
12.9.2008 22:58:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?