|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klop
12.5.2008 0:10:27   
zabicaa
Pravkar sva z fantom odstranila klopa iz njegove noge. Predvidevava da ga je dobil danes zvečer na travi pred hišo. Tako da sklepava da sva ga odstranila po cca. 3-4 urah.

Klop je bil čisto zasušen...se pravi nič napit.
Odstranila sva celega..nič ni videt da bi kaj ostalo. Razkužila sva z alkoholom.

A je treba naredit še kaj? Je lahko kaj narobe glede na to da klop še ni bil niti malo napihnjen....?

Hvala....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klop
12.5.2008 8:40:28   
Balonchy
Če ni nobenih rdečih kolobarjev, potem ni panike. Če se pa pojavi kakršna koli sprememba na koži ali karkol druzga (vrtoglavice, bolečine v sklepih,...) - potem se le pojdite pokazat k zdravniku in naj vam naredi preiskave (krvne in ostale).

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Klop
12.5.2008 9:00:10   
Mišni
Opazovati je mesto vboda vseeno treba. Pa tudi za drugje po telesu bodita pozorna na kakršne koli fleke.
Fajn je, da sta ga odstranila tako hitro, to, da pa je bil ves presušen in nič napit, pa nič ne pomeni. Prav od takega je moj otrok dobil borelijo.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Klop
12.5.2008 9:50:22   
zabicaa
Uf jaz sem že tako vsa panična.

Ni pa zaenkart hvala bogu nič. Mesto vboda je krastica taka posišena. Glava ga ne boli, ni mu slabo, ne počuti se slabo. Skratka nobenih sprememb. Kako dolgo lahko traja da se taki znaki pojavijo?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Klop
12.5.2008 9:53:05   
Mišni
Če se ne motim, je 3 tedne treba biti pozoren na fleke. Predvsem na mesto vboda, pa tudi drugje.

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Klop
12.5.2008 9:56:25   
Mišni
Tukaj imaš nekaj o klopnem meningitisu, sicer pa imaš na naetu polno člankov o tem:

Klopni meningitis
Klopni meningitis oz. meningoencefalitis je virusno vnetje možganskih ovojnic, ki se pojavi 2 do 3 tedne po ugrizu klopa. V Sloveniji je najbolj razširjena vrsta klopa Ixodes ricinus, katerega ugriz lahko povzroči predvsem dve bolezni: meningoencefalitis in Lymsko boreliozo, ni pa nujno, saj vsak klop ni okužen. (Poleg klopov so prenašalci lahko tudi nimfe in larve). Habitat klopov je v travi, v grmovju (predvsem leska) in v podrasti vlažnih mešanih gozdov, aktivni pa so od pomladi do jeseni. V Sloveniji so naravna žarišča okuženosti, kjer je ob ugrizu klopov večje tveganje okužbe (obolijo lahko tako ljudje kot živali). Začetni znaki bolezni se zato pokažejo v letnem obdobju, povprečno letno število obolelih pa niha med 70 in 330.
Bolezenski znaki virusnega meningitisa nastopijo v dveh fazah:
  1. v obdobju od 1 do 8-ih dni nastopijo glavoboli, povišana telesna temepratura, bolečine v trebuhu in mišicah, diareja ali bruhanje. Potem nastopi od 1 do 20 dni dolg prosti interval, v katerem ne občutimo nikakršnih bolezenskih simptomov.
  2. faza bolezni je prepoznavna po konstantno visoki temperaturi, glavobolu, lahko tudi nezavesti, ki so znaki prizadetosti moĹľganskih ovojnic ali celo moĹľganov. Pri odraslih je smrtnost pribliĹľno 1 - 2%. Bolezen lahko zapusti trajne posledice v obliki glavobolov, motenj koncentracije in preobÄŤutljivosti na sonÄŤenje.

Obolenje za meningitisom ugotovimo in potrdimo s preiskavo možganske tekočine, v kateri so značilne spremembe.Edina terapija zoper to bolezen je počitek, antipiretiki in analgetiki. Povišano telesno temperaturo znižujemo tudi z infuzijami. Pred boleznijo se lahko zavarujemo s cepljenjem, ki sestoji iz treh odmerkov; drugi odmerek prvemu sledi za 14 dni do 3 mesece, tretji pa sledi drugemu za 6 do 12 mesecev. Učinek cepljenja obnovimo vsakih 5 let z enkratno dozo cepiva.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Klop
12.5.2008 9:58:39   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: zabicaa

Uf jaz sem že tako vsa panična.

Ni pa zaenkart hvala bogu nič. Mesto vboda je krastica taka posišena. Glava ga ne boli, ni mu slabo, ne počuti se slabo. Skratka nobenih sprememb. Kako dolgo lahko traja da se taki znaki pojavijo?


brez panike. Tri tedne, kot pavi Mišni, bosita pozorna, če bi se kjerkoli po telesu pojavili fleki. pa ne zdaj panično pozorna, da se pregledujeta vsake pol ure user posted image

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Klop
12.5.2008 10:08:16   
Mišni
Tukaj pa imaš več ali manj vse o boreliji, s slikami vred:

http://www.borelioza.si/borelioza.php


(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Klop
12.5.2008 10:55:20   
Caarmen
Kakšne so lahko posledice, če odstraniš živalskega klopa na človeku?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Klop
12.5.2008 10:57:54   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Caarmen

Kakšne so lahko posledice, če odstraniš živalskega klopa na človeku?


Ni živalski in človeških klopov, to so vse eni in isti, le da v različnih razvojnih stopnjah gredo na različne gostitelje.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Klop
12.5.2008 11:32:15   
zabicaa
Kje se pa lahko cepiš proti boleznim ki jih prenaša klop? Koliko stane? A se lahko cepi vsak? Glede na to da sva oba veliko zunaj v naravi, me je ta dogodek spravil tako daleč, da bi šla kar zdaj na cepljenje.

Fant se pa zaenkrat počuti dobro in ni nobenih posebnosti. Kolikor sem razbrala v prispevku je treba biti najbolj pozoren na glavobole, bruhanje, slabost, slabo počutje v roku osmih dni?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Klop
12.5.2008 17:48:32   
Anonimen
C4piš se lahko proti klopnemu meningoencefalitisu, cepi se v treh dozah, prva ponavadi pozimi, druga po enem mesecu in tretja 9-12 mesecev po drugem cepljenju. Cepijo pri osebnih zdravnikih in na Zavodih za zdravstveno varstvo, cena ene doze je 29€, če se ne motim. Je pa zdaj že malo pozno za cepljenje. Mi smo cepljeni vsi trije, se pa vseeno našpricamo z repelenti, ko gremo ven.
Proti boreliozi ni cepiva, je pa to bakterijska okužba, kar pomeni, da se jo lahko zdravi z antibiotiki, pri klopnem pa se tega ne more, ker gre za virus in zdravijo samo simptome (torej visoko vročino, oteklino, bolečino...).

Aja, pa pri boreliozi je treba paziti, ker se tisti značilen izpuščaj lahko pojavi tudi drugje po telesu, ne nujno na mestu ugriza.

Sicer pa nič skrbet, verjetno se ni okužil, ker klop rabi ene 6 ur, da se res konkretno prime, torej da tudi konkretno začne spuščat strupe v telo. Znaki za klopni meningoencefalitis pa izgledajo podobno kot gripa, po nekaj dnevih je bolje, potem pa se spet začne s hudim glavobolom in bolečim zatiljem, lahko so tudi drugi znaki, ti so najpogostejši.

(odgovor članu zabicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Klop
21.5.2008 13:54:11   
Anonimen
Jaz sem ga včeraj fasala po dolgem času. user posted image  In sploh ne vem kje. user posted image  Zunaj nisem bla nič, dopoldne sem se stuširala - ga ni blo (ok, morda ga res nisem opazla), po kosilu grem na wc in ga opazim na stegnu. user posted image  Sej je šel lepo ven, z alkoholom sem razkužila. Danes pa je malce otečeno. Bi me moralo skrbeti? Ni nobenih kolobarjev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Klop
21.5.2008 15:53:48   
gojska
čim imaš klopa, si v nevarnosti. Samo brezveze se je, ne vem kako sekirat, ker itak nič ne moreš.
Test krvi takoj tako nič ne pokaže.
Pri meningitisu se more klop prisesati za 12ur najmanj. Ker ima virus v svojih prebavilih, okuži človeka šele ko se tako naje, da začne sračkat nazaj vateuser posted image Zato je pomebno, da se ga hitro odstrani.
.
Niso vsi klopi okuženi in to je tud za upoštevat, čeprav ni ne vem kakšna tolažba. 
Lahko pa imaš kar dolgo velik in srbeč flek tudi po neokuženemu klopu.

< Sporočilo je popravil gojska -- 21.5.2008 16:07:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?