|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Knjiga my child won't eat
26.3.2007 5:22:07   
Princess Mononoke
Pred kratkim sem prebrala to knjigo. Knjigo je napisal španski pediater in je prevedena v angleščino. Je super knjiga za vse starše ki se sekirajo koliko njihovi otroci pojejo. Prav tako se tudi posveti dojenju in tabelam. Avtor je velik zagovornik dojenja in napisal je par primerov zakaj dojenje ne uspe ravno zaradi napačnih nasvetov pediatrov in drugega medicinskega osebja.

Glavno sporočilo knjige je da naj ne silimo otroka s hrano ker ima naraven instinkt da je samo če je lačen. To velja od novorojenčka pa do malčka. Priporoča dojenje po povpraševanju in razloži kako se predvsem dojeni otroci redijo nekoliko drugače kot kažejo tabele. Pravi da je normalno da se na začetku veliko zredijo in potem okoli šestega meseca začnejo zaostajati. Pri uvajanju goste hrane pokaže da se ne sme pozabiti da je otroku glavna hrana do enega leta mleko in gosta hrana le dodatek. Pove tudi da otroci začnejo manj jest in postanejo izbirčni okoli enega leta. Razloži tudi kako je vsak otrok drugačen in temu primerno tudi je več ali manj. Razloži kako se začnejo problemi s hrano in kako jih preprečit. Naša naloga je v tem da jim ponudimo zdravo hrano.

Nisem prepričana če je ta forum najbolj primeren za to temo. Zdi se mi da jih je kar nekaj kjer bi lahko o tem pisala, vendar zaradi metode ki jih v knjigi priporočajo sem se odločila da odprem temo na tem forumu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Knjiga my child won't eat
26.3.2007 6:23:34   
skuštrana
Sicer tele knjige nisem prebrala, ampak se mi zdi normalno, da otroci jedo, ko so lačni. Jaz naše s hrano nisem nikoli silila, včasih poje kot kak fizični delavec, spat drugič pa kot miškauser posted image . Ona že ve, kdaj ima zadosti, kaj ji paše in kdaj. Mi je pa full smešno, kako bi včasih cel teden samo jabolka jedla, potem jih pa en mesec videt ne mora..In pade v fazo krompirja...Ma, po moje organizem točno ve, kaj zahteva in pri otrocih je ta instinkt še full močen, starejši kot si manj ga imaš. Bašeš v sebe vse in svašta..Pri naši se to najbolj vidi pri čokoladi - jaz jo lahko pojem na tone, nikoli dosti, ona pa vedno poje rezino ali dve in noče več.Ima zadosti.user posted image Je pa pri nas tudi tako, da ji nikoli nič ne branimo. Če midva jeva čokolado, se mi zdi brezveze skrivat pred njo. Bombonov itak ne kupujemo, kekse le tu in tam. Klobas in podobne navlake jaz ne jem, če pa kdaj vidi moža kako se bašeuser posted image s tem ji pa tudi dam..Ampak to je tako redko.
Ja, mislim, da je zdrava in raznolika prehrana v otroštvu temelj poznejših prehrambenih navad...Je pa najboljša logika vse, ampak vsega po malem.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?