|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Količina goste hrane
31.7.2004 21:40:23   
mehurčica
Zanima me, koliko količinsko pojejo vaši dojenčki goste hrane na obrok?

David je že drugi dan pojedel za kosilo(riž,korenček,cvetača,bučka,piščanec) cca.250g! (če ne še več:zmeden: ). Na koncu sem mu dala dudo, ker je še kr odpiral usta. Sem mislila, da bo bruhal ali ga bolel trebušček, pa nič. Na srečo.

Je to preveč? Ali mu naj dam manj? Ker če bi mu dala manj, se verjetno ne bi kaj dosti kregal, ampak bi se že zaposlil z igro.

(joj, kaka dobra kuharica sem:)-)

Lep pozdrav!:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Količina goste hrane
31.7.2004 22:21:49   
Nea
Hojla!

Meni je moja patronažna povedala da je za en celi obrok dovolj 190-200 ml. Ampak mislim da je to vse odvisno od otroka in časa hranjenja. Enkrat pojejo več, drugič manj.

Nea

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Količina goste hrane
2.8.2004 9:05:32   
malika
Joj hvalabogu, da je! Moj pa bi samo na joški visel, ostalega pa poje zelo malo .Se mi zdi, da vsak dan manj.
Če mu paše in lepo je in ga potem nič ne muči mu kar daj in naj poje koliko hoče.Tak namen imam jaz vsakič, ko postavim krožnik zanj na mizo, ampak preko polovice redko pridemo.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Količina goste hrane
5.8.2004 9:30:26   
Boni3
Joj Mehurčica kako ti rata? Naš je gosto 2x na dan in vse skupaj poje probližno 200g.Pa še to se ponavadi vrti pa miga pa z rokami rogovili pa brca,skratka ful zabava.Kako mu pa pripraviš jedi? Naš, če ni ravno vse zmiksano se tako spakuje in kašlja,da je joj. Ni šans,da bi bilo kaj samo pretlačeno:zmeden:Mesek pa sploh ne upam poizkusit,ker se tolk spakuje in pljuva.Če se ti da bi te prosila za kako idejo,kaj ti pripraviš svojemu Davidu.

Lp in dober tek!

P.S. Če mu nebi pasal že nebi jedel.:sloncek:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Količina goste hrane
5.8.2004 18:32:33   
mehurčica
David tudi more včasih vse pregledat okoli med hranjenjem. Je ful radoveden. Še najlažje ga je hranit, ko so ljudje okoli-takrat se ne rabi obračat, ampak gleda samo pred sebe.hehe:)-
Jaz mu zelenjavo vso skuham v vodi+ riž. Kar vse dam naenkrat noter. Približno vsak drugi dan(ali manj:ups: ) mu dam zraven meso, zaenkrat je dobil samo piščanca. Kuham najmanj 20 minut, če pa spi, podaljšam tudi na 40 minut. Včasih namreč mislim, da se bo že zbudil in on še kar spi.:)

Sedaj že kak teden mu zelenjavno-mesnih kašic več ne spasiram čisto, ampak naredim tako, da so že čisto mali koščki-recimo da ni riževo zrno celo ampak polovička ali pa še malo manj. Včeraj sem najprej zmečkala samo z vilico in mu nikakor ni šlo. Pa sem še malo spasirala v mikserju.

Aja, glede mesa. Po moje da kašici še boljši okus. Vsaj meni je boljše, če je zraven.:)

V vodo dam malo(res malo) soli in eno žličko olivnega olja. Najraje ima riž z različno zelenjavo(korenček, cvetača, brokoli, malo stročjega fižola, bučka...)in mesom. Na začetku sem mu pa dajala namesto riža krompir. Prvič ko je dobil zelenjavo(pri 6mes.+1dan)je dobil pire in špinačo. Ni hotel, ker je bilo malo soljeno in zgleda ni bil navajen iz sladkega sadja takoj prešaltat na slano. Drugi dan je dobil z mojim mlekom-bljak! Tretji dan samo pire in špinačo-njami!:)

Sadje: hruško, jabolko in suho sadje prekuham, drugo dam sveže. Včasih dodam eno ali dve žlici skute. Največ dobi jabolk in marelic, drugo pa kako pač kupim. Jabolke in marelice imam pač vedno na razpolago. Lahko mu daš kaki 2 suhi slivi zraven-so fajn sladke.:love: Jaz mu dam včasih suho marelico kar tako, da jo cuza-je čisto nor.:)-

Najlepše se spasira s paličnim mešalnikom. Vsaj meni se tak zdi.

Kot vidiš, naredim vse na najbolj enostaven način. Zdaj ima takšno obdobje, ko me hoče ves čas zraven, ko se igra, zato tudi nimam dosti časa ne vem kaj vse pripravljat. Ali pa ga posadim v trip-trap stolček in medtem ko kuham, se mu skrivam. To pa je itak najboljša igra!:)- Ampak ko zasliši, da se nekaj meša že ve, da je za njega in začne tečnarit. Pol pa ne sledim njegovi ustni mašini, ki se odpira na tri sekunde.:)-:)-:)-

Pa-pa:miska:in čimveč popapanih žličk!:sloncek:

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?