|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko nas
30.3.2007 14:11:34   
lojzika
Začne s toplim vremenom navajati na kahlico?

Evo pri nas bomo začeli user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko nas
30.3.2007 14:15:23   
madela
Mi tudi čakamo samo še malo več sončka,pol pa intenzivno navajanje na kahlico.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko nas
30.3.2007 14:25:23   
Nika v službi
Tudi mi. Sicer pomalem že začenjamo. Kahlico smo kupili, gor je že sedela, vendar kaj več od tega pa še ne.

Aja, imamo pa 18 mesecev.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko nas
30.3.2007 14:36:48   
total
Mi tut..user posted image

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko nas
30.3.2007 14:40:44   
mika
tudi mi bomo začeliuser posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko nas
30.3.2007 14:42:15   
Anonimen
drugo leto s toplim vremenom, :) tamalo k ma zdej 11 m :)

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko nas
30.3.2007 14:57:52   
beba76
Mi tudi. Smo bli pred 10 dnevi stari 2 leti, pa sem že čist huda, ker mali ne pove in ne pove. Tavečja dva sta bila pri tej starosti že suha podnevi in ponoči. Vem, da ni pri vseh isto, pa vseeno bo fajn, ko bo v pleničkah le še najmlajša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko nas
30.3.2007 15:13:50   
noe
Naš je 2,5 in tud noče in noče povedat.Pol ko se polula ali pokaka, pol pa pove. Tako, da tud mi komi čakamo, da bo mal topleje pol pa akcija, lp

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko nas
30.3.2007 15:14:34   
Maxica
Mi tudi.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko nas
30.3.2007 17:30:41   
caillou
 

Se splača potruditi, pa naj vas daljši sprehodi ali izleti ne odvrnejo od tega, da bo vaš otrok z vašo pomočjo kmalu suh.  Vsakič ko se vam bo polulal  in ga boste že sedmič v pol ure preoblekli, ne izgubite živcev, ker ste  čedalje bljižje cilju.

Veliko mirnih živcev želim user posted image !

< Sporočilo je popravil caillou -- 30.3.2007 17:32:44 >


_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko nas
30.3.2007 17:42:37   
Pi-kica 1
Tudi midva bova začela. Na kahlico lula in kaka le, če ga slučajno ujamemo. Sicer pa tudi povedat noče, pa da je ne vem kaj. Kratkomalo se mu ne zdi vredno zgubljati časa za previjanje, še manj pa za lulanje in kakanje na kahlico.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko nas
30.3.2007 17:54:08   
lukec
Mi tud, mi tud. Komaj čakamo, da bo lulček v hlačkah ne v plenički.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko nas
30.3.2007 18:07:59   
Gina
Nikoli nisem dobro razumela te filozofije - poleti odvajati otroka. Kakšna je fora tega? Malo več cunj imaš pozimi za preobleči kot poleti, druge fore ne vidim. Itak ga moraš preobleči, če se polula v hlače. Če pa ti nag hodi na kahlo sredi poletja, pa je malo takih, ki ne bi še vsepovprek lulali na travico, ko se jim ravno mudi in do tega se ne nauči vedno kontrolirati mišice in nisem zihr, da se v resnici od tega nauči hoditi redno na kahlo..kaj pa vem.

Jaz sem svoje odvajala novembra, marca in maja. Pač točno takrat, ko so dopolnili 2 leti in so se mi zdeli fizično zreli za to. In sem jim slekla plenice in jih nisem nikoli več gor dala in sem jih logično pač tisti teden ali dva preoblačila, ker so se polulali ali celo od začetka pokakali v hlače, potem pa so se itak navadili, in je bil v treh tednih mir podnevi in ponoči. Najbolj simpl varianta. Samo nikar plenic več nazaj gor, ko jih boste enkrat snele. In nikar plenic ponoči gor, ko so podnevi že suhi. Ugotovili bodo, da ponoči pa lahko lulajo kakor hočejo in potem boste imele cirkus še par let mogoče.

Srečno, pa četudi poleti! Pa čim manj stresa.user posted image user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko nas
30.3.2007 19:03:48   
viv_
Kaj je pa tok hudega, če počakaš, da ti otrok sam pove, da ga lulat?

Meni je začela govorit pri slabih 2 letih. In smo šli na gatke. Vse lepo in prov, dokler naenkrat ni začela lulat. Diagnoza - prehlajen mehur. Prej so bile plenice, pa body, potem pa samo gatke (mogoče zato toplo vreme prav pride) in se je zgodilo kar se je. Za 3 mesece smo šli nazaj v plenice, potem je pa spet sama rekla, da bo brez.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko nas
30.3.2007 19:39:47   
TVN
V najnovejšem izdaji Mojega malčka je en fajn članek ravno na to temo - navajanje na kahlico.

Gina, obstajata dva načina - radikalni (to je tvoj) in mehki prehod. Vsak se odloči za svojega in vsak ima svoje prednosti in slabosti.

Ja, poletje pa zato, ker je cunj manj in ga prej slečeš in daš na kahlico. Pa še za preoblačit je manj kolobocij, ko se polula.

Zanimivo, da so bili tvoji vsi zreli točno pri dveh letih?! No, ja.... Ne bom posebej komentirala.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko nas
30.3.2007 19:43:05   
Seven*
Pri nas so kar vzgojiteljice zadevo zrihtale. Povedale kdaj in kako... Slo je pa smesno hitro pri 2.5 let.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko nas
30.3.2007 20:31:28   
Blacky30
Evo, mi tudi. Sicer že zdaj poskušamo, samo ne tak pogosto.

In danes je že prvič lulal na kahlico!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko nas
30.3.2007 22:54:21   
Gina
Hi, hi, nika, prav hecno mi je, ko kdo začne s knjigami in revijami... A veš, da je ravno zdaj obdobje, ko so prihologi in pedagogi in sploh strokovnjaki iz tega področja ugotovili (končno, kar jaz itak že 10 let trdim), da so v knjige  o vzgoji otrok totalno narobe pisali in to ne le 10 let, ampak mnogo več! Da avtoriteta mora biti in da otrok ni naš partner. Da ga moramo vodit in od njega kdaj tudi kaj zahtevat, drugače ne dobi odgovornosti. Celo opravičujejo se in na veliko začenjajo pisati drugače. Seveda pa v revije in časopise pišejo najrazličnejši ljudje, ne le strokovnjaki. Jaz bi se npr. lahko spomnila, tudi če ne bi bila pedagog, napisati članek in ga poslati. Pa če bi se skladal z neko logiko, ki jo urednik goji, bi mi ga objavili, če bi bil povprečnemu bralcu zanimiv - ne glede na to, ali bi bilo tisto res ali ne. Poleg tega grem stavit, da me je v vseh letih pisanja na forum kdo že kdaj malo preplonkal, preveč drugačno dobrega sem napisala, da ne bi bilo zanimivo. Vendar kot sem rekla....ne berem cajtngov, mislim rada s svojo glavo.

"Mehak" prehod obstaja. Tako kot se cigaret in alkota lahko odvajaš na "mehko", počasi, se tudi od plenic lahko. Vendar je v končni fazi to bolj boleče. In tudi s slabšim dologoročnim učinkom. Otroku stalno daješ lažno upanje, da lako še malo lula sem in tja v plenico. Otrok pa v resnici ne ve, kaj bi ti rada od njega. Po drugi strani je pa premajhen, da bi vedel, kaj je zanj ok. Ti si dolžna ga vodit in to tako, da ne bo več "alko" ali "cigaret" ali katerekoli druge stvari, ki ni potrebna počel. Seveda ne vem, kdaj bo tvoj otrok zrel za to reč. Moj ta velik je bil že prej kot pri dveh letih, samo jaz sem bila takrat mlada mamica in nisem prepoznala znakov.  Pa preveč neumnih knjig sem takrat še brala - kako bo otrok trpel ali kaj vem kaj so že pisali. Druga dva sta bila pri dveh letih, če ne bi bila, jih ne bi mogla prisilit, da gresta na kahlo. Itak mišice ne bi držale. Ker pri dveh letih je lahko opravičljiv razlog samo in edino fizična nerazvitost. A ti misliš, da smo bili mi, naša generacija prej suhi in čisto zato, ker bi nas tepli ali mišice namesto nas skup držali? Ne, ne, nismo bili nič bolj sposobni, samo mame niso imele pampersk, pa so se prej odločile, da preložijo odgovornost na otroka. In otrok je večinoma zrel tam nekje med letom in pol do dveh let - fizično mislim. Psihično pa tudi niso današnji otroci nič bolj zabiti, kot smo bili mi, prej obratno, a ne. Tako da jaz mislim, da se odvajanja od pleničke odloči mami v svoji glavi. Potem je otrok suh. Dokler pa so mamice preobremenjene, pa se jim ne da ukvarjat s to grozno zadevo, kar je tudi opravičljiv razlog zame, ker to s preobremenjenostjo je čista resnica, pa bo otrok v plenicah. Samo ne se zgovarjat na otroka, na povprečne bistrega in fizično normalno razvitega otroka, da ne zmore kahlice, ker to v večini ne zdrži argumentov. Je pa res, da motiva za na kahlico nihče nima. Zakaj pa bi moral pazit na to, kje in kdaj lula, če mu ni treba? Zakaj le? Nič ne dobi za to, da mora na to mislit, brez veze. Ena sama obveznoszt zanj je to, nič drugega. Zakaj bi se trudil? Tako da jaz ne verjamem v klamfe: Se bo sam odločil. Mogoče kaka pridna deklica, da bi ustregla mammici, da bi jo ta pohvalila, potem se pa končajo motivi in otroci.

Se pa strinjam z viv, treba je poslušat sebe, ker mama ve, kdaj je otrok pripravljen. Mogoče malo prej, mogoče malo kasneje, ampak "mehak" prehod je samo trpljenje za mamico, in za otroka, ki se matrata s plenicami (bi, ne bi, bi, ne bi, treba, mogoče pa danes, ko gremo v trgovino ni treba, treba, joj, danes pride babi, ni treba,......), doseže pa šele na zelo dolgi rok nekaj.
Sicer pa, vsak po svoje, pa srečno!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koliko nas
30.3.2007 23:21:51   
madela
Tudi jaz sem se pri prvi-hčerki odločila za tak postopek,kot ga opisuješ Gina,vzela plenico ven in konec. Samo naj omenim,da ne za dolgo,trajalo je vse dokler se ni v trgovini pokakala v hlačke(povedala mi ni) pol je pa še tolko skakala in mencala,da je počasi začelo vse ven padat. Ne rabim govorit kakšen občutek je bil to zame in moža. Hitro smo spokali s trgovine in ji dali pleničko na rit. In potem zmeraj ko smo šli ven vse dokler ni POVEDALA,da mora na stranišče. Sedaj bomo drugega odvajali,pa si tega ne bom privoščila,bom raje postopno,čeprav je res bolj mučno,ampak ziher.

Zakaj se odločamo bolj v poletnem času privajanja na kahlico? Jaz osebno zato,ker ni toliko nevarnosti,da se otrok prehladi,ko je naenkrat cel moker od lulanja. Vem,da zboliš zaradi virusov,a če ti je hladno si nanje bolj dojemljiv. V zimskem času jih pa je na tone-virusov.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koliko nas
31.3.2007 0:27:32   
* Mateja *
Mi tud čakamo toplo vreme. Sicer za kakat pove, da gre kakat, vendar v plenico, noče na kahlo. Ko se preoblačiva, ga dam lulat na kahlo in mu tud rata lulat in pol je ful vesel. Sam pol hoče lužo šlatat!! Tako reče !! Eh, bo že vse ob svojem času. jaz ga v nič ne slilim, ko bo sam zrel bo znal. 

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koliko nas
31.3.2007 11:23:53   
Gina
Ne vem, madela, ampak meni se zdi logično, da z otrokom, ki se odvaja plenic, tisti teden ali dva, mogoče tudi tri, ne moreš na noben način kar v trgovino. Starševstvo terja prilagajanje tudi iz strani staršev in ne moreš otroka spravit v tako zoprn položaj, da mora sredi trgovine lulat ali kakat oz. da reskiraš, da bo revež moker ali umazan več kot eno minuto. No, vsaj jaz sem se tega tako lotila. Takrat tudi nismo šli dlje kot na domače igrišče. Se pa spomnim, da sem najmlajšemu, ki je edini hodil v vrtec pri teh letih, dala vendarle za v vrtec plenico, dokler nisem pogruntala po treh tednih, da mi začenja nazaj lulat v hlače tudi doma. Takrat sem mu plenice dokončno snela. Ponoči sem vsem trem snela plenico tisti hip, ko so bili suhi podnevi. Se pravi prvima dvema po 14. dneh, tretjemu po treh tednih. Prepričana sem, da ste sami naredili napako. Na sredi ste nehali, pa v bistvu zaradi lastne napake. Tistih prvih 14 dni je resnično ubijalskih, ker imaš veliiiiko dela in moraš biti potrpežljiv do otroka, ne smeš potem tulit nanj ali se jezit ali kaj podobnega, če se polula v hlače, kar je prvi teden ogromnokrat. mogoče pri kakem otroku traja tudi tri tedne. Vendar sem še vedno prepričana, da tako odvajanje, kot smo ga pri nas imeli, ne prinese otroku nobene dolgoročne sihične škode in poleg tega sem prepričana, da se na tak, prijazen a odločen način, z lastnim odrekanjem raznim užitkom za tisti čas (dolgi izleti, šopingi, iti na obiske, dati otroka za popoldne k babici.....ki jih seveda tiste tri tedne ne moreš izvajati) na dolgi rok ta odrekanja splačajo. Ne le, da otrok sprejme tudi odgovornosti, ne le da ga nimamo več za dojenčka, ki lahko kar kaka in lula v pleničke čisto predolgo, oz. mnogo dlje kot bi po pravici bilo treba, tudi finančni vidik v končni fazi ni zanemrljiv. Saj pravim, razumem mlade mamice. Meni je to ok razlog, če rečeš, da se ti ne ljubi odrekati. V današnjem času je res težko vse izvesti, in odvajanje je res naporna reč. Samo ne mi govorit, da je otrok bogi, če si prijazen in odločen in ga navadiš reda. Reci raje, da nimaš volje, energije in meni se bo zdelo to čisto normalno in sprejemljivo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koliko nas
31.3.2007 11:27:53   
Anonimen
Pri nas bojda tudi. Varuška in oči sta za akcijo, mami je poskrbela samo za gatke.

Očitno vsa filozofija okrog sračkanja odpade user posted image  user posted image

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koliko nas
31.3.2007 11:59:51   
bobek05
Mi tudi!!!

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Koliko nas
31.3.2007 16:06:02   
madela
Gina,saj ni toliko pomembno(vsaj meni) na kakšen način otroka odvadiš plenic,važen je cilj,ki pa je v vsakem primeru dosežen.
Sicer pa se moja hčera,kljub plenički(ko smo šli kam dlje)dokaj hitro odvadila,mislim,da je bil kak mesec.
Pa ne vem,če bi rekla,da nimam volje in energije,kaj vem-tudi mogoče,sam če je tamala povedala,da mora lulat(recimo v trgovini,ko je imela pleničko)sva šli hitro do sanitarijev in je lulala v stranišče. Pač nisem želela,da hodi okrog mokra,ko je nimam možnosti takoj preoblečti.
Pa ne kregam se,spoštujem vsako mnenje,sam nam pač tako ni zneslo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Koliko nas
31.3.2007 19:31:37   
Urška//
Tudi mi user posted image

komaj čakam sončekuser posted image

sicer že doma gre na kahlico, ampak samo če je nagica in je kahlica pri roki, pove pa tudi še neuser posted image , pa govori že ohoho časa

aja maja bo stara dve leti

papa

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?