|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
14.5.2009 8:09:02   
fusia
Me zanima, tisti ki hodite v hribe, koliko so (bili) stari vaši otroci, da so že sami hodili - mislim tako, da so vsaj nekaj časa šli sami.

Naš je star dve leti in tri mesece, pa ne pridemo nikamor. Pa ne mislim kakih zahtevnih terenov, kjerkoli... on gre dva koraka naprej, pet nazaj, pa gor in dol ob poti, neprestano je treba pazit nanj ker on bi se prej izgubil v gozdu kot pa pogledal kje sva midva. V glavnem me zanima, kako je z vašimi otroci glede tega. Ali od našega pričakujem preveč za to starost?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
14.5.2009 9:12:07   
Katrin
Pri 3 in pol je naša pupa prehodila 6 urni pohod v visokogorju s kratkimi "postanki" v nahrbtniku - nosila se je 2krat po 20 min.

Srečno user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
14.5.2009 11:31:48   
norge
Naš je sicer star 3 in pol, ampak že kar nekaj časa pohajkujemo. Ima pa obdobja oz.dneve, ko je bolj "priden" in dneve, ko se mu ne gre. Lani poleti smo kar veliko hodili, ne v neke grozne gore ampak do raznih slapov, ob kakšnih vodah v hrib, pa po poteh, kjer je kaj zanimivega. Opazila sem, da je bolje, da se odpravimo tja, kjer se kaj "dogaja", do kakšnega izvira, pa se mal kamenčke not meče, pa po vodi brklja... luštne poti so v Posočju, pa Kamnik in okolica, mi smo bili tud v Avstriji na dopustu in je tud pridno hodil, smo res okoli ogromnih jezer prepešačili.. Je pa res, da je bila pa kap, če smo ga hoteli vlečt po kakšnem dolgočasnem gozdu, po poteh, kjer ni nič zanimivega... tam je bila pa katastrofa..jok, ne bom... in smo bolj ali manj opustili takšne poskuse. Kam višje se bomo pa mogoče letos odpravili, ko gremo v Dolomite user posted image . Je pa naš tud precej težek, tko, da na kakšen nahrbtnik več ne raćunamo, ker ga tudi ati ne bi mogel kaj daleč nesti!!

Good luck! user posted image

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
14.5.2009 15:15:48   
ronja
Pri kakih lažjih terenih se da, če ima svoj dan. Včasih pa ne pridemo nikamoruser posted image . POmaga, če jo primeva vsak za eno roko in gremo en-dva-triiiii - naredi dva koraka, na tri jo pa midva dvigneva in zavihtiva naprej - to obožuje (tudi jaz sem, ko sem bila mala) in tako lahko kar daleč pridemo. Stara je bila pa na zadnjem pohodu 21 mesecev.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
15.5.2009 7:16:54   
fusia
Hvala vsem. Upam, da se bo zdaj počasi izboljšala njegova hoja, saj bomo poleti veliko  "trenirali" pa ni vrag... Včeraj sta bila z očkom na sprehodu in se je očka potem pohvalil da danes je pa kar hodil po cesti, samo parkrat da je zadirkal malo naokrog user posted image  ampak to je šlo za cca dva kilometrčka.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
16.5.2009 19:04:30   
Primoza
Starejša je zmogla prvi 2000-ak, lahki pokljuški viševnik pri 3,5 letih, mlajši, pa je prišel nanj teden dni pred svojim tretjim rojstnim dnevom.

Pri treh letih je zmogel celodnevno pešačenje, seveda lepo po etapah in z držanjem za roko.

Pri štririh letih je zmogel tudi po 500 m ali dve uri vzpona brez počitka.

Naša, zdaj osemletnica pa zmore hoditi kake štiri ure brez počitka, seveda mora biti pot zanimiva, po možnosti bolj plezalna.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
17.5.2009 13:15:58   
fusia
Primoza vi ste pa pravi hribolazci user posted image user posted image user posted image

No saj fora je, da se mi zdi da bi naš fizično tudi zmogel marsikaj, samo kaj ko je vse okrog tako zanimivo user posted image user posted image  Očitno moramo več trenirati, a ne?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
17.5.2009 14:24:24   
ronja
ma, meni se zdi, da je 2 km za take male kar veliko in smo lahko čisto ponosni, če tako daleč hodijo. Pri nas ni problema, če gremo same ven, ker ve, da obeh ne morem nosit in nič ne teži. Če gremo skup, ve, da jo lahko en nese in takrat dvigne rokice, ko se ji ne da večuser posted image .

Sicer se mi pa zdi brezveze otroke silit v hojo po stezi, nekam, kamor smo si mi zapičili pod pretvezo, da je to zanje dobro. Zanje je ravnotako dobro, če se skampirajo na začetku poti ob eni zanimivi lužici in jo raziščejo do zadnje kapljice, uživajo in se ravno tako naletajo - pač v rangu tistih 50 metrov. S tem ni nič narobe.
Seveda ni tudi nič narobe, da grejo otroci na dolge ture, če jih to zanima. Ni pa vse za vsakogar in tudi otrokom se je fajn malo prilagodit - ni nujno, da jim bo všeč isto, kot je nam... Naj spoznajo različne športe, naj bodo veliko v naravi, to seveda, ni pa nujno, da vedno tako, kot smo si mi zamislili... Otroci radi prevzamejo iniciativo. Če pa hočemo nekam prit, ker bi mi radi nekaj videli, jim pa to tako povemo in jih po potrebi nesemo. Sicer jim po moje samo priskutiš hojo, če ga teraš nekam, njemu pa ni za it...

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
17.5.2009 14:49:06   
Primoza
To je čisto res, iniciativa pri nas izgleda tako, da obredeta in pretakneta vse kotičke ob poti, plezata po raznih bližnjicah (kjer je to varno, drugje pač ne smeta) in raziskujeta vso mogočo golazen in gomazen.

Se pa kdaj to konča tudi s kakšno buško, vendar pa imamo zato s seboj vedno precej obšino prvo pomoč.

Poleg tega je velik motiv mlajšega, da (kadar mu uspe) prehiti starejšo sestrico in se ji nato posmehuje in dela važnega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
6.10.2009 9:04:11   
dps1
pri 2,5 letih od belvija do areha in nazaj - vmes samo malo nošnje v  2 tavečjih klancih. sedaj pri 4,5 sama na uršljo, boč, urban....

ima ringaraja planinsko knjižico, da dobiva planinske žige v njo.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
6.10.2009 9:32:51   
živa
Pri 3 letih in pol je prišel na Šmarno goro brez nošenja in pomoči. Prej nismo niti poskusili.

In potem je še celo popoldne letal na sprehodu user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
6.10.2009 22:28:58   
saving
Pri dveh letih je res "en korak naprej, dva nazaj", potem pa gre kar hitro na bolje. Hoje z otroci jaz sicer nisem nikoli jemal "na rezultat". Včasih imajo slab dan... ni problem. Se ustaviš, pomalicaš, greš malo raziskovat naokrog, pa nazaj v dolino. Vrh bo počakal. Za triletnika je pot s časovnico uro in pol lahko celodnevni izlet user posted image . Mi imamo tudi kar precej pavz, vsaj na pol ure se ustavimo za požirek pijače ali kratek oddih. Morda to ni najbolje, ampak jaz nočem, da bi se jim hoja priskutila - naj imajo prijetne spomine, pa čeprav so ture lažje.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
7.10.2009 9:56:02   
slovenka
zelo zabavna tema, prav čudi me... Mi imamo namreč komaj 15-mesečno pupo in očitno mora biti res pravi preskok, ker si sedaj sploh ne predstavljam, da mi čez nekaj mesecev pičimo na dva tisočaka, to je še za mene user posted image  user posted image user posted image user posted image Drugače bi si pa jaz za svojo družino želela, da hodimo takole naokrog... res boljše kot tv gledat user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
15.3.2010 14:27:52   
dps1
včasih bi si res mislil da bodo "tja padli" pa vidiš da imajo energije za noret ob koncu še pa še.... 

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
28.4.2010 14:49:36   
ksenija12
to je tako zelo različno...od tega, da triletniki že premagujejo dvatisočake, do tega da z njimi ne prideš nikamor..odvisno je od familije, od staršev, seveda tudi od otroka..pri nas recimo starejši /3.5 let sam pride na 'čarovniško' Slivnico (smo jo prvič obiskali minulo soboto, super izlet!), pa na Sv.Primož, pa na Veliko Planino(preko Male planine) - ture prilagajava njemu in nama, ki tovoriva mlajšega:), ta mlajši (2 leti in pol) pa če ima dober dan, pride na Sv. Primož recimo..Skratka, medtem ko se mi zdi, da je starejši rojen pohodnik, ki naravnost uživa, še najbolj ko pride med skale, pa je pri mlajšem treba ogromno motivacije, igre, animacije...sicer pa pri nas recimo predvidevam, da bo mlajši 'prekosil' starejšega v nekaj mesecih, ker je zelo tekmovalen in ga že sedaj skuša dohiteti v vsem..Mogoče si organizirajte izlet še s kom, ki ima otroke, da se bodo med seboj spodbujali...

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu dps1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
10.7.2010 15:15:25   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: Katrin RR

Pri 3 in pol je naša pupa prehodila 6 urni pohod v visokogorju s kratkimi "postanki" v nahrbtniku - nosila se je 2krat po 20 min.

Srečno user posted image


To je pa ful vzpodbudno user posted image user posted image user posted image . Upam, da bomo kmalu tam...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
25.7.2010 21:59:05   
frufru
naš 3,5-letnik je za ruzak pretežek (18kg), tako da hodi sam, pomagamo si z zgodbicami, gre brez problema do 4h turce s postanki:
Gospodična in Trdinov vrh
Mojstrana-Peričnik in nazaj
Šmarna gora
Mirna gora
Polževo iz Višnje gore in nazaj
Sv.Primož
Velika planina

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko stari otroci že sami kam pridejo?
1.8.2010 20:43:11   
PipiLangstrumpf
Mogoče še ena ideja za animiranje. Moja mlajša sestrična še pri štirih letih ni hotla nikamor pa smo jo pol začel na markacije "trenirat". Teh je po planinskih poteh dovolj in tamala je uživala 100 na uro ko je pikice okol iskala. Naenkrat ni blo več problem prehodit zastavljene poti, pol jo je po novem prelaufala, ko je tekmovala z vsemi, da bo prva pri naslednji pikici.
Uživajte v hribih... user posted image


_____________________________

Kako lepo je živeti... :)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?