|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko zaslužite???
22.2.2010 8:30:40   
Anonimen
Kar nekaj jih poznam, ki so zgradili hišo, kupili nov avto,
šli na Maldive.... In vse to v pičlih dveh letih.
Meni pa kar ni jasno od kje jim denar. Velikokrat se sprašujem
ali z možem res tako slabo zasluživa (skupaj cca 2500 eur).
Oba delava cele dneve pa se nama nikjer ne pozna.
Nimava stanovanja, varčujeva, nikoli si ne privoščiva kakšnih luksuznih
počitnic, ne hodiva na večerje, niti v kino, kavice itd...
Pa edino kar imava je nov avto (brez leasinga).
In potem vidiš sosede:
- nova hiša, sama huda oprema
- pred hišo stoji x-5 ka,
- v službo hodi samo mož (gospa je doma pri 3. otrocih)
-obvezno gredo 2x letno ali na Kubo, Mauricius itd...
-kupujejo same blagovne znamke
-otroci oblečeni po zadnji modi
-da ne rečem (gospa gre vsak teden k frizerju, manikerju, savno itd.)

In potem se vprašam... Ljubi moji ljudje...
Povejte mi kolikšne so vaše plače?? Kako si lahko nekdo vse to privošči?????????

Sama sem izobražena, imam izkušnje... Delam kot računovodja v rač. servisu.
In ko vidim koliko si folk privošči se vprašam...
Ali samo jaz zaslužim tako malo da se mi nikjer ne pozna...
Ker če je problem v tem - si takoj poičšem novo službo.


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 8:34:13   
ajataja
jah nekateri se tolk zakreditirajo sam da sosed vidi kaj ima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 8:37:41   
Anonimen
A misliš?
Pa morš met nekje eno mejo...
Ne razumem - da se greš tolk zapufat user posted image
Konec koncev je pa tko... Saj ti tud banka kar na lepe oči ne da kredita...

(odgovor članu ajataja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 8:50:57   
Poka
Ja, ne vem kaj ti naj rečem... Midva imava nekako podobne dohodke, kot vidva, gradiva hišo in ker nisva vzela hipotekarnega, morava precej šparat, zato si ravno Maldivov ne moreva privoščit, če pa nama nebi bilo treba še šparat, pa bi si jih lahko brez problema. Da se potovat tudi precej poceni, moja sodelavka je bila zaposlena za manj časa kot jaz, njen fant ima veliko slabšo plačo od mojega, pa sta šla na Šrilanko za en mesec. Nisem ji čisto nič favš. Imam tudi eno kolegico, ki je celo življenje precej delala, zdaj ne dela pa čisto nič, pa ima dohodkov ene 3000 EUR mesečno. Ampak nima družine, je ločena, nima otrok in ni preveč srečna.

Da se čisto vse, ampak ne moreš pa pričakovat, da boš nekaj imel, če hodiš v službo od 7h do 15h oziroma danes eni že tudi malo več. Nekateri so izkoristili ugodne pogoje za podjetništvo v preteklih letih in tudi z neremičninami se je dalo precej zaslužit, pa so se znašli. Nekateri legalno, eni pa tudi ne. Moja svakinja je tudi doma, imajo novo hišo in novega x 5, ona ima svojega noveg prav tako BMW in nov apartma na morju - ampak ne mislit, da je vesela, ker je doma - in se gre gospodinjo. Ne si tudi mislit, da je mož vesel, ker mora cele dneve delat in ponavadi so to precej odgovorne službe, če mene vprašaš, ves ta stres in to - ne hvala. Moški pri teh letih so pa že tudi v rizični skupini, da jih lahko infarkt. In kaj bi potem s krediti in pufi?

Je pa res, da so danes plače katastrofa, ampak to kar imamo mi, je v primerjavi s povprečjem, več kot dobro.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 8:58:11   
tintin
podobni dohodki, oba z magisterijem, pa je najin edin luksuz kredit...
stanovanje staro 35 let v katerega smo se vselili letos (opremo večinoma iz ikee) in za katerega imamo 15 let kredita (prej smo bili najemniki in zraven varčevali), en avto (ki ni nič posebnega), enega otroka in enega na poti....privoščimo si nič kaj. Seveda s temi dohodki padeva visoko za plačilo jasli, pa kredit, pa nekaj normalnega življenja (kar pomeni nič restavracij, kavic..., ampak normalna hrana pa) in en lep poletni dopust letno. Pa to niso Maldivi, da ne bo pomote.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 9:07:05   
ribica.
Tudi jaz se včasih vprašam, od kod enm denar. Ampak sama se ne obremenjujem preveč s tem, saj taki ljudje po navadi na drugih področjih šepajo. Meni je važno samo to, da imamo dom, da nismo ravno nagi in lačni in predvsem da smo zdravi. Malo moramo znat čarat in pazit kaj kupujemo, a smo srečni.
Poznam pa tud take, ki imajo dosti, pa ne bi nikol zamenjala z njimi, saj ostalo ne štima. So kot v zlat kletki, in ironično, verjetno mi zavidajo. Zgodi se tudi da mi rečejo, kako je meni fajn. Vsa razlika pa je v tem, da jaz pač ne jamram, amapk cenim kar imam. Tako da ni vse zlato kar se sveti.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 9:26:57   
kasso
tedy, ma kaj se ti sploh sekiraš koliko drugi zaslužijo oz. od kod jim denar. Očitno se glede tega bolje znajdejo po legalni ali nelegalni poti. Ti bodi zadovoljna s tistimi 2.500 euri, kar sploh ni malo in uživaj življenje. Za počitnice na Maldivih pa vzemi si kredit in pejdi, mogoče boš potem videla, da ti pa morda bolj pašejo počitnice doma.user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 9:45:03   
vanilla
Joj, mene pa jezi, ko nekdo reče: "Od kod jim denar." Pa kaj to koga briga... Ok, če pridobi nelegalno, pere denar, krade.... Ampak to je druga zgodba!

Nihče pa ne pogleda resnično k takim družinam. Vidli bi, da pa recimo moža po več dni ni doma, ker je na službeni poti, ker ima stresno in zahtevno službo, če pa že je doma, pa itak sedi za računalnikom cele večere, da naredi vso delo za službo oz. za svoje podjetje, če ga ima. Pa nekateri so dobro šparali prvih 10 let, če so hodili že v službo oz. delali ob študiju, da so potem pri 30-ih imeli lahko že lepo vsoto (moj mož je bil med njimi in še marsikateri, ki ga poznamo). Pa kakšne delnice so dobro obrnili itd. itd......

Jaz mislim, da je večina problemov v tem, da ljudje pač ne znajo z denarjem. Saj vidim dostkrat v trgovinah tak primer. Poln voziček milijontih namazov, takšnih in drugačnih salam, sladkarij itd.... To je vse denar..... Pa obvezno vsakodnevno kofetkanje, večerje in kosila zunaj... Ja, tudi to je denar..... Pa vedno novi čevlji (ker jih kao rabijo) itd. itd..... Pri malih stvareh je treba znat prišparat in si postavit prioritete..... Otroku tut ni treba kupit taboljšo znamko obleke samo zato, ker se tako lepo nosi.. Itak jo preraste v dveh mescih.... Pa tut ni treba, da ima 10 parov hlač, pol toliko je čist dovolj, pa bo vseeno lepo oblečen......... No, to so samo primeri drobnih stvari, samo marsikdo tega ne vidi in samo jamra.

No, to govorim nasplošno, se ne tiče nikogar tukaj.... Govorim pač kar vidim v okolici. Nama z možem se tudi čudijo kak sva lahko zgradila stanovanje brez kredita pa še na potovanje sva šla in oba imava dobre avte, vendar ne nove... A sva kje ukradla? Ne, nisva, niti nama niso starši pomagali niti nič... Tudi poroko sva sama skeširala..... Le kako? Mož je delal kot živina 10 let od 20-ga do 30-ega, dobro obrnil neke delnice, šparal, šparal, šparal.... Jaz isto... Kolikor denarja sem zaslužila, sem večino prišparala, ker nisem kupovala brezglavo in si postavila prioritete. In še zdaj delam tako.... Imava pa res oba zahtevni službi, mož še toliko bolj, ker je na vodstvenem mestu... .Vendar smo vseeno vsak večer in vikend skupaj doma in smo srečni. Torej ne sodimo med bogate, vendar med jamrajoče "le-od-kod-jim-denar" ljudi pa tudi ne.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 9:47:11   
gita10
Tudi midva sva tu nekje s prihodki mogoče kakšen evro več - odvisno od meseca do meseca ker sva oba dva vezana na promet.
Ne živimo slabo vendar nama položnice pojejo večino plače. Stanovanje je najino - vendar je ogromno in to pomeni velike položnice. Sicer nimava kredita sta pa avta na leasing in za vsakega plačujeva po 130,00 eur + 2 x kasko zavarovanje po 100 eur in je že to ena minimalna plača v Sloveniji + stroški za hišo + življenjska zavarovanja+ prehrana v šoli in otrokove dodatne dejavnosti pa smo na krepko čez 1000 eur računov.
Lahko si privoščimo kakšna vikend smučanja in en dopust poleti, ki ga vsako leto rezervirava v januarju in ga potem odplačujeva do odhoda. 

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 10:03:32   
itata
vanilla se podpišem totalno pod tvoj post!! če paziš pri malih stvareh se da veliko privarčevat. jaz imam visok dohodek in bi lahko si kupila najboljši avto - ampak ne bom plačevala 500 EUR na mesec za avto, ker mi to nič ne pomeni. sem si raje kupila rabljenega modusa in se še vedno lepo z njim prišla do cilja. sem pa raje zdaj 6 mesecev šparala in odprla lastno podjetje (poleg redne službe), ki mi omogoča, da poleg plače še 300 EUR zaslužim in mi je to v veselje, pa tudi časa mi ne vzame veliko - ne bom pa visela vse vikende na računalniku - pač toliko kot zmorem brez da bi bila družina prikrajšana. tudi vse nove obleke bi lahko kupila otroku, ampak zakaj, če jih bo takoj prerastel. sem prav vesela, če mi kdo kako ponošeno zadevo še za mojega posodi! tudi v hladilniku nimam nič na zalogi, sigurno pa še nikoli nisem kupil več namazov kot jih lahko pojemo. vse se sproti poje. nimam zalog sladkarij in podobno. tudi kofetkam ne niti ne hodiva na večerje. enkrat na 2 tedna greva kam - večinoma pa je to savna. ampak en grem v lj v atlantis ker stane skoraj 30 eur na osebo, ampak grem v domžale v eno manjšo savno in stane 9,50 eur na osebo. jaz pač na tak način šparam. si vse privoščim, ampak v enih pametnih mejah. zato si bom pa lahko konec leta plačala dopust na Kubo, ker mi je to življenjska želja. ampak ne luksuznega - lepo z nahrbtnikom in spat pri domačinih. nobenega 5* hotela, ker mi to ni všeč tako ali tako. potem pa naslednje leto bolj na izi z dopustom. pa 2012 spet kam daleč...
treba je imet eno pametno mejo, vedet kaj si želimo in ne delat zadev v prazno, to nobenemu ne koristi... še najmanj pa sosedom...

_____________________________

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 12:33:28   
Ženkica
Opažam, da je danes zelo pomembno v kakšno družino se rodiš oz. poročiš? Po domače povedano kok te podpirajo starši, babice oz. koliko si jerbal.
Osnovna plača ni merilo, na žalost.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 13:07:19   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Kar nekaj jih poznam, ki so zgradili hišo, kupili nov avto,
šli na Maldive.... In vse to v pičlih dveh letih.
Meni pa kar ni jasno od kje jim denar. Velikokrat se sprašujem
ali z možem res tako slabo zasluživa (skupaj cca 2500 eur).
Oba delava cele dneve pa se nama nikjer ne pozna.
Nimava stanovanja, varčujeva, nikoli si ne privoščiva kakšnih luksuznih
počitnic, ne hodiva na večerje, niti v kino, kavice
itd...
Pa edino kar imava je nov avto (brez leasinga).
In potem vidiš sosede:
- nova hiša, sama huda oprema
- pred hišo stoji x-5 ka,
- v službo hodi samo mož (gospa je doma pri 3. otrocih)
-obvezno gredo 2x letno ali na Kubo, Mauricius itd...
-kupujejo same blagovne znamke
-otroci oblečeni po zadnji modi
-da ne rečem (gospa gre vsak teden k frizerju, manikerju, savno itd.)

In potem se vprašam... Ljubi moji ljudje...
Povejte mi kolikšne so vaše plače?? Kako si lahko nekdo vse to privošči?????????

Sama sem izobražena, imam izkušnje... Delam kot računovodja v rač. servisu.
In ko vidim koliko si folk privošči se vprašam...
Ali samo jaz zaslužim tako malo da se mi nikjer ne pozna...
Ker če je problem v tem - si takoj poičšem novo službo.





Vidva varčujeta in si nič ne privoščita.....sosedje pa pač ne varčujejo in trošijo......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 13:13:11   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

Opažam, da je danes zelo pomembno v kakšno družino se rodiš oz. poročiš? Po domače povedano kok te podpirajo starši, babice oz. koliko si jerbal.
Osnovna plača ni merilo, na žalost.



To sploh ni nujno res. Je pa boljša odskočna deska. Npr. moja svakinja in njen so bili včasih zelo revni in niso imeli skoraj za v usta. Pa lahko rečem za njih, da kar so si ustvarili, je bilo vse legalno. Tudi večina ostalih, za povprečje dokaj premožnih, ki jih poznam - ampak to sicer res ni pravilo za Slovenijo user posted image .

Če imaš cilj, pa tako lahko doseš vse. Nekateri nimajo ciljev, pa se ozirajo za drugimi - to ni v redu. Zase vem, da npr. nihče ni imel pomoči od staršev, kljub temu se mi zdi, da to, kar sva naredila, je zelo veliko. Kmalu bova v svoji hiši in imava še svoje stanovanje, ki sva ga sama kupila in tudi odplačala. Pa kot sem rekla, imava nekako podobne dohodke. Sva pa tudi vložila v izobrazbo - če se je to splačalo ali ne, se bo pokazalo, vsekakor je pa to resnično veliko denarja in mislim, da bi si v tistih časih, ko so bile cene stanovanj normalne, lahko še enega kamot kupila... Sva pa tudi med tistimi, ki nimajo prevelikioh razvad, nihče ne kadi, ne hodiva po lokalih, greva pa potem na večerje, izlete itd. In tudi tako kot je nekdo napisal - v hladilniku so samo nujne stvari - no to je bolj zato, ker toči že od začetka, ko je bil kupljen in se drugače vse not pokvari user posted image

Ni se za sekirat, res ne. Midva sicer imava še podjetje, ampak trenutno ves zaslužek, ki ga tako BTW še ni nekaj blazno veliko, puščava notri. In tudi, če nama nekoč uspe, v kar sem 100% prepričana, se ne mislim ne vem koliko preseravat. Zaradi otrok ne, ker se mi zdi, da jih je večina preveč razvajenih v materialnem smislu, to da pa greš na vse konce sveta, se mi pa zdi kvečjemu pozitivno in širi obzorja. Bo pa treba seveda fejst delat za to. Jaz pač mislim, da človek lahko uresniči popolnoma vse, kar si res močno želi, ampak se moraš osredotočit na cilj.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 14:16:24   
ljupka
Z možem sva navadna delavca,jaz zaslužim 540€,mož pa 750€!Naredila sva hišo z 15letnim kreditom,men trgajo 90€,možu pa 300€!Nisva dobila veliko,toliko da sva imela za materijal,delala sva pa sama,tri leta sva porabila,da smo se vselili,imava še dva otroka!Ampak res ,delavcev si nisva mogla privoščit!Dva meseca po porodu sem mešala mešalce ,nosila cegu in vse tako,in sedaj imava svojo streho nad glavo,vsak otrok svojo sobo..,in sedaj še pričakujemo dvojčka user posted image user posted image !
Nam je pa dosti lažje ker smo iz kmetov in ne hodmo velik po trgovinah,ker hrano pridelamo,mogoče zapravim 100€,za kaj ,kar ni doma!
Za na morje pa porabimo en regres!Čeprav dve leti nismo šli več kot za en dan,ker sva dopust porabila za delo na hiši!

Ne presenečajo me tisti ki imajo dobre službe in visoke plače,ampak kakor praviš,moj sosed je doma brez službe ona je čisrilka dobi 450€,pa imata,več kakor midva,ki oba delava,sam to je njuna stvar,če sta se kako drugač znajdla,jima privoščim!
Eni se znajo znajdet,eni se pa ne znamo!
Čeprav sem s sabo in še posebaj z mojim možičkom zelo zadovoljna,ratalo nam je skoraj nemogoče,naredila sva si hiško imava otroke,in sva srečna,zato ne potrebujeva milijonov,plunila sva v roke in delala,kakšno je to zadoščanje če nekaj sam narediš!In tudi nekakšna potovanja v daljne države,katere omenjaš,nam niso potrebne,jaz sem zadooljna z našo Izolo,Portorožem!
Jaz imam kaj potrebujem in privoščim drugim,če imajo več!

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 17:28:03   
MissElvira
Uh, tile dohodki so v ekonomiji že rahlo fiktivni. Težko je neko delo ovrednotiti v denarju, kadar ne gre za posel. Sama sem še študentka, tako da me ekonomija še ni udarila na polni črti. Živim s cimrami, kjer pri najemnini in stroških nobena ne preplača 70EUR.

Moj fant pa živi sam v mestu, vozi se v službo in porabi najmanj toliko na teden samo za hrano. Hrane ne more pridelati sam, tako da je lahko ovrednoti le z denarjem. Glede vzdrževanja in drugih opravil pa veliko postori sam. Zadnjič je popravil posteljo, ki se je sesedla, nato sem mu pomagala izdelati nove lesene noge. Pa računalnik, ki bi ga drugače vrgli stran in kupili novega. Pa neki filter v avtu mojega očeta, za katerega bi morali plačati okoli 800EUR.

Mislim, da je denar lahko zelo zavajajoč. Zelo hudo je, kadar ga zmanjka za osnovne dobrine, kot so hrana in nastanitev. A ljudje ekonomijo vseeno ustvarjamo sami, z našimi željami in potrebami. Morda BMW X5 ni vreden svojega denarja, četudi je vrhunec inžiniringa in estetike. Koliko je vredno stanovanje, ki meri 120 kvadratov in dom, kjer stanuje tudi dobra skuhana hrana? Koliko počitnice v tujini, kjer se otroci sploh ne zavedajo, da so v drugem okolju z različnim jezikom, zgodovino in kulturo in koliko oddih, kjer spoznajo ledeniško jezero v Bohinju, ko skočijo vanj. Upam in želim vsem, da vam denarja ne bo primanjkovalo za stvari, ki jih drugače kot plačati ne moremo. Pri vseh ostalih stvareh pa je lepše, kadar jih človek obogati z lastnim trudom.


(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 17:53:49   
eva1
joj, a ni to brezveze govort..hvala bogu da imajo, pa mi kratko malo dol visi, od kje majo, naj uživajo dokler lahko!
Midva imava oba solidne plače, živimo ok, privoščimo si tut kaj(lih maldivov ne) 2X letno pa dopust, tut lih ne gledam kaj kupim...jst tko pravim : zdravi smo in mamo za sproti-več kot odlično!!!


IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Nihče pa ne pogleda resnično k takim družinam. Vidli bi, da pa recimo moža po več dni ni doma, ker je na službeni poti, ker ima stresno in zahtevno službo, če pa že je doma, pa itak sedi za računalnikom cele večere, da naredi vso delo za službo oz. za svoje podjetje, če ga ima.
Tukaj lahko le to napišem, da sem nadvse srečna, da imava oba tako službo, da nama dol vsii za njo, ko greva dam..in se ne obremenjujeva več z njo!
Jaz mislim, da je večina problemov v tem, da ljudje pač ne znajo z denarjem. Saj vidim dostkrat v trgovinah tak primer. Poln voziček milijontih namazov, takšnih in drugačnih salam, sladkarij itd.... To je vse denar..... Pa obvezno vsakodnevno kofetkanje, večerje in kosila zunaj... Ja, tudi to je denar..... Pa vedno novi čevlji (ker jih kao rabijo) itd. itd.....
Evo kot mi nas opisovala, ampak to je življenje..zakaj bi šparala, sej ne bom nč s sabo odnesla...moj pravi-denar mora krožtuser posted image   No, to so samo primeri drobnih stvari, samo marsikdo tega ne vidi in samo jamra. Jst čist nič ne jamramuser posted image


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 18:26:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Ali samo jaz zaslužim tako malo da se mi nikjer ne pozna...
Ker če je problem v tem - si takoj poičšem novo službo.





Zaslužiš premalo, glede na svoje potrebe. Ali delaj več, ali si želi manj, da boš zadovoljna.

Ali vprašaj teh nekaj, ki jih poznaš, kje je recept.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 19:14:37   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Poka
so bili včasih zelo revni in niso imeli skoraj za v usta. Pa lahko rečem za njih, da kar so si ustvarili, je bilo vse legalno.

Ob takšnih primerih (postih) zelo rada napišem zgodbo svoje ge. Tašče in ga. Tasta, saj jima lahko rečem samo "svaka vama čast" za to, kar sta naredila.
Pri 20-ih sta se poročila na Hrvaškem, na domačih Plitvičkih jezerih. Tastova družina je bila včasih zelo premožna v tistih krajih, vendar so v 2. svetovni vojni izgubili vse, razen zemlje. In tako sta za poročno darilo dobila samo parcelo (lahko bi jih dobila 10, če bi hotela) z besedami:"Od tukaj naprej morata pa sama dalje". Usedla sta se v svoj stari avto in 3 dni po poroki odšla s trebuhom za kruhom, v Ljubljano. Pred 36-imi leti. Nihče od njiju nima izobrazbe - oba samo OŠ, imata pa pridne roke in relativno zdravo pamet (kar jima jaz sicer ne priznavam vedno, ampak očitno jo vseeno imata, glede na vse skupaj). Pet let sta bila podnajemnika - ponekod za plačilo najemnine, ponekod v zameno za pomoč pri hiši. Nikoli nista iskala služb, temveč vedno samo delo. In vedno sta ga imela. Tast je "pristal" v gradbeništvu, tašča v čiščenju. O kakšnih plačah govorimo, je vsem jasno. Tašča ima danes minimalca za 7 ur, tast enako. V prvih 5-ih letih so se jima rodili trije otroci, od katerih je eden žal umrl. Ko sta imela končno primerni službi, sta prodala avto, da sta imela za polog, tašča je vzela en kredit, tast pa dva na dveh bankah (včasih se je to še dalo). Zakreditirala sta se za 15 let in kupila 1,5-sobno stanovanje v BTC-ju. Med balkansko vojno je šel Tast na Hrvaško, tašča pa je, poleg svoje redne službe, opravljala še eno delo, da je lahko preživela sebe in otroka ter še odplačevala kredit. In v vsem tem času sta vsak vikend hodila na Plitvička jezera ter nalagala opeko na opeko, strešnik na strešnik ter postavila luštno, pritlično hišico. Med vojno pa... sekunda in hiše ni bilo več. Nanjo je padla bomba in deset let dela in finančnega odrekanja je v trenutku izginilo. Ko se je vojna končala, sta ponovno oba vzela kredit (stanovanje je bilo takrat izplačano) in spet začela graditi. Danes spet stoji hišica, a tokrat enonadstropna, tristanovanjska. 30 let kreditov, smrt otroka, vojna, tekoče težave - a oba preživela otroka sta odrasla, preskrbljena, stanovanje je odplačano, hiša zgrajena in vsi zdravi. Pri plači čistilke in navadnega fizičnega delavca. Nikdar nista imela neodplačanega obroka kredita, nikdar jima niso ničesar izklopili, nobenega davka nista dolžna, nikoli nista imela blokiranih računov. Resda tudi nikoli nista imela novega avta (še danes se vozita v 15 let starem Cliotu), a to jima tudi nikdar ni bila prioriteta. Pa je bilo vedno meso na mizi, tast je imel vedno za cigarete, nikdar se ni zgodilo, da bi rekli, da ne morejo iti iz SLO na CRO, ker ne bi imeli za bencin.

In temu jaz rečem čudež. In svaka čast.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 19:30:14   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Kar nekaj jih poznam, ki so zgradili hišo, kupili nov avto,
šli na Maldive.... In vse to v pičlih dveh letih.
Meni pa kar ni jasno od kje jim denar. Velikokrat se sprašujem
ali z možem res tako slabo zasluživa (skupaj cca 2500 eur).
Oba delava cele dneve pa se nama nikjer ne pozna.
Nimava stanovanja, varčujeva, nikoli si ne privoščiva kakšnih luksuznih
počitnic, ne hodiva na večerje, niti v kino, kavice itd...
Pa edino kar imava je nov avto (brez leasinga).
In potem vidiš sosede:
- nova hiša, sama huda oprema
- pred hišo stoji x-5 ka,
- v službo hodi samo mož (gospa je doma pri 3. otrocih)
-obvezno gredo 2x letno ali na Kubo, Mauricius itd...
-kupujejo same blagovne znamke
-otroci oblečeni po zadnji modi
-da ne rečem (gospa gre vsak teden k frizerju, manikerju, savno itd.)

In potem se vprašam... Ljubi moji ljudje...
Povejte mi kolikšne so vaše plače?? Kako si lahko nekdo vse to privošči?????????

Sama sem izobražena, imam izkušnje... Delam kot računovodja v rač. servisu.
In ko vidim koliko si folk privošči se vprašam...
Ali samo jaz zaslužim tako malo da se mi nikjer ne pozna...
Ker če je problem v tem - si takoj poičšem novo službo.





Nisem vsega brala, bom kar direkt odgovorila.

Ali zelo dosti šparata( da si dasta na stran ene 1000e na mesec, al pa sta razsipna za brezveze in ne znasta z denarjem.

Midva z mojim imava 1300e skupaj in komot shajava. ( to je z že vračunanem kreditu za stanovanje 240e). Se pravi, da s tem denarjem plačava še položnice, kozmetiko, hrano, obleke, skratka vse kar je treba.

Z regresom greva na dopust, sicer res 1x letno, z dohodnino pa zavarovanja za dva avta, ki ju oba na žalost rabiva, ker živimo, kjer ni ostalega prevoza in povezav, oz so slabe.

Sploh pa nam nič ne manjka. Vsake tri leta si vzameva še 4000e kredita, in si rihtava po stanovanju in imava zelo lepo zrihtano.

user posted image

No jaz bi pri dohodkih 2500e, uspela kar ene 1000e si dat na stran, seveda ves luksuz odpade.


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 20:20:13   
ljupka
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Poka
so bili včasih zelo revni in niso imeli skoraj za v usta. Pa lahko rečem za njih, da kar so si ustvarili, je bilo vse legalno.

Ob takšnih primerih (postih) zelo rada napišem zgodbo svoje ge. Tašče in ga. Tasta, saj jima lahko rečem samo "svaka vama čast" za to, kar sta naredila.
Pri 20-ih sta se poročila na Hrvaškem, na domačih Plitvičkih jezerih. Tastova družina je bila včasih zelo premožna v tistih krajih, vendar so v 2. svetovni vojni izgubili vse, razen zemlje. In tako sta za poročno darilo dobila samo parcelo (lahko bi jih dobila 10, če bi hotela) z besedami:"Od tukaj naprej morata pa sama dalje". Usedla sta se v svoj stari avto in 3 dni po poroki odšla s trebuhom za kruhom, v Ljubljano. Pred 36-imi leti. Nihče od njiju nima izobrazbe - oba samo OŠ, imata pa pridne roke in relativno zdravo pamet (kar jima jaz sicer ne priznavam vedno, ampak očitno jo vseeno imata, glede na vse skupaj). Pet let sta bila podnajemnika - ponekod za plačilo najemnine, ponekod v zameno za pomoč pri hiši. Nikoli nista iskala služb, temveč vedno samo delo. In vedno sta ga imela. Tast je "pristal" v gradbeništvu, tašča v čiščenju. O kakšnih plačah govorimo, je vsem jasno. Tašča ima danes minimalca za 7 ur, tast enako. V prvih 5-ih letih so se jima rodili trije otroci, od katerih je eden žal umrl. Ko sta imela končno primerni službi, sta prodala avto, da sta imela za polog, tašča je vzela en kredit, tast pa dva na dveh bankah (včasih se je to še dalo). Zakreditirala sta se za 15 let in kupila 1,5-sobno stanovanje v BTC-ju. Med balkansko vojno je šel Tast na Hrvaško, tašča pa je, poleg svoje redne službe, opravljala še eno delo, da je lahko preživela sebe in otroka ter še odplačevala kredit. In v vsem tem času sta vsak vikend hodila na Plitvička jezera ter nalagala opeko na opeko, strešnik na strešnik ter postavila luštno, pritlično hišico. Med vojno pa... sekunda in hiše ni bilo več. Nanjo je padla bomba in deset let dela in finančnega odrekanja je v trenutku izginilo. Ko se je vojna končala, sta ponovno oba vzela kredit (stanovanje je bilo takrat izplačano) in spet začela graditi. Danes spet stoji hišica, a tokrat enonadstropna, tristanovanjska. 30 let kreditov, smrt otroka, vojna, tekoče težave - a oba preživela otroka sta odrasla, preskrbljena, stanovanje je odplačano, hiša zgrajena in vsi zdravi. Pri plači čistilke in navadnega fizičnega delavca. Nikdar nista imela neodplačanega obroka kredita, nikdar jima niso ničesar izklopili, nobenega davka nista dolžna, nikoli nista imela blokiranih računov. Resda tudi nikoli nista imela novega avta (še danes se vozita v 15 let starem Cliotu), a to jima tudi nikdar ni bila prioriteta. Pa je bilo vedno meso na mizi, tast je imel vedno za cigarete, nikdar se ni zgodilo, da bi rekli, da ne morejo iti iz SLO na CRO, ker ne bi imeli za bencin.

In temu jaz rečem čudež. In svaka čast.





Kerensa ,vsaka jim čast!Sem se kr zjokala ob tej zgodbi!

Moji starši so podobno,sam moja mama je bila gospodinja,trije otroci,hišo sta tudi gradila cegu po cegu,sam pri nam hvala bogu niso padale granate!
Tako sem se navadila tudi sama,moja sestra,vse delamo sami,jaz,moja sestra z možmi smo same zidale hiše,frajhale,vodovod napelale ,elektriko,ploščice,vse sami!
Ker smo bili revni,in ate je takrat hudo zbolel,sem mogla kot najmlajša pri hiši s 15 leti v službo,delala za zelo malo denarja,da sem plačala položnice!Do službe sem imela 6km in nazaj domov,zjutraj ,popoldan,ponoč,po dežju,snegu,vročini,7 let sem hodila vsak dan peš,psi so me lovili,dež me je močil,delala nočne,po 16 ur,ko gledam nazaj se sprašujem,kako sem preživela,sam pri 15 se vse da!Sedaj jih imam ,no jih bom imela čez 14 dni 31 in 16 let delavne dobe!
Sem pa dosanjala svoje sanje!
Imam super moža,ki me je pelal s mojimi 22leti prvič na morje!Imam dva otroka in pričakujem še dvojčka,naredila sva si hiško in ko poplačava vse položnice,nam bolj malo ostane in gre vse za otroke,da jim nič ne manka!Jas si pa kupim čevle vsaka 3 leta!Otroke peljem na ta račun rajš v toplice,ker uživata v vodi,regres je za morje,da otroka res uživata!
Tudi z malim se da lepo živet in lepo imet,potrebna je le volja,skromnost in ljubezen!Faušija je pa bolezen,hočem imeti to kar ima sosed!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 20:43:20   
zmajaz
Mislim, da tu niti ni toliko pomembno, koliko kdo zasluži, ampak je bolj na mestu rek, da srečen ni nujno tisti, ki ima veliko, ampak tisti, ki zna biti zadovoljen s tem, kar ima. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 21:02:21   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Sama sem izobražena, imam izkušnje... Delam kot računovodja v rač. servisu.
In ko vidim koliko si folk privošči se vprašam...
Ali samo jaz zaslužim tako malo da se mi nikjer ne pozna...
Ker če je problem v tem - si takoj poičšem novo službo.



men se tud zdiš mal razsipna, no! pa še računovodkinja! Ja mal si stroške poglej, pa boš hitro lahko maldive vidla, ker meni bi to zir dvakrat na leto uspelo, če bi mela vajin dohodek!

pa tud kako kavico kje spije, pa v savno grem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Koliko zaslužite???
22.2.2010 23:34:22   
soraia
tedy meni tudi ni jasno, kako vam z vašim dohodkom ne znese, midva imava skupno tam 1500 - 1600€ na mesec, od tega damo nekje 300-400€ za varčevanje, ostalo je za nas.

stanovanja sicer nimamo (zdaj varčujemo, čez 3,4 leta pa bomo kaj kupili).

osstalo pa kar ok živimo, avto smo tudi skeširali, počitnice si privoščiomo poleti (14 dni tunizija, turčija),...

Tako, da meni res ni jasno, kako vam ne rata, ko pa imaste 1000€ na mesec več.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Koliko zaslužite???
23.2.2010 6:52:26   
ZARA
Problem vedno nastane, ko začnete gledat čez plot k sosedovim. Dokler sosed živi povprečno je OK, ko pa sezida novo hišo vas pa kar privzdiguje od hudega. Kaj koga briga, kako je do tega prišel, če bo kazensko preganjan, bo odgovarjal sam in nihče drug. Madona morate težko živet, če non stop ugotavljate kaj ima kdo več od vas.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 23.2.2010 6:54:15 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu soraia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Koliko zaslužite???
23.2.2010 6:53:58   
Anonimen
Saj nisem rekla da nam ne znese user posted image
Nam seveda nam... In tudi privarčujemo kar nekaj.

S tem da ne grem vsak teden k frizerju, ne hodim v savne,
ne hodim na kavice, ne privoščim si počitnic ala križarjenje...

Moje vprašanje je bilo, kako si lahko folk privošči poleg nove hiše, avtomobila, potovanj,
še ves luksuz, ki sodi zraven. Preprosto - samo zanima me kakšne dohodke mora potem
imeti tak človek. Ok - kljub tajkunom itd... se mi zdi da je tudi navadnih
smrtnikov velik takih.

(odgovor članu soraia)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?