|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Korzika - ponovno
20.3.2009 11:57:08   
ksenjak
Sem prebrala poste o Korziki in Sardiniji pa bolj ko gledam, manj vem.
Zanima me predvsem mnenje oz. izkušnje tistih, ki ste bile na Korziki, in sicer če mi katera lahko točno pove, v katerem kampu je bila. Se pravi, kateri vam je bil najbolj všeč in kateri najmanj. Mi bomo po vsej verjetnosti bivali samo v enem in zato je še bolj pomembno, da izberemo pravega (iščem kamp direktno na obali, po možnosti bazen in da je primeren za majhne otroke).

Lepo prosim za kakršnekoli podatke.

Aja, viv, še enkrat hvala za pomoč pri trajektih.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Korzika - ponovno
21.5.2009 0:09:42   
pasanger
Pozdravljena,

glede Korzike ti jo zelo priporočam,...nam je bilo lani z 2,5 letnikom zelo všeč. Bili smo v kampu Kalifornija,...je na plaži, zelo umirjen, družinski,...ne dovolijo z avtomobilom noter,..tako da je res mirno. Letos gremo spet z novo članico,..6 mesecev staro , insicer junija,..ker julija zna bit že kar polno. Kamp se nahaja na vzhodni obali,...po 2 urah vožnje v bližini Porto Vecchio,..morje je božansko, mivka,..turkizna voda,...mi smo Korziko prečekirali okrog in okrog in po 4 dneh vožnje smo se vrnili v isti kamp,..ker nam je bil najprimernejši za s tamalim,..tko da,...letos ponovno v Kalifornijo,..


(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Korzika - ponovno
25.5.2009 9:11:19   
ksenjak
Hvala za izčrpno informacijo. Mogoče pa se letos celo vidimo, mi gremo namreč 19.6..
Zanima me le še to, kje potem avto pustiš in če lahko greš z avtom noter, ko raztovarjaš (kamp opremo,...) in natovarjaš?

Aja, pa še za okvirno ceno bi te prosila.


Hvala in lp


(odgovor članu pasanger)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Korzika - ponovno
30.5.2009 19:24:45   
Katjusa
kaj to greste s šotori al najamete mobilne hiške al kako?

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Korzika - ponovno
1.6.2009 8:45:02   
ksenjak
Mi gremo s šotorom.

lp

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Korzika - ponovno
1.6.2009 11:58:23   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Mi gremo s šotorom.

lp

ful dobrouser posted image user posted image user posted image user posted image to bi pa jst tud:)
in za kolk časa greste kolk pride tak dopust z vsem potovenjem vred? približno..... da vidim kolk moremo našparatuser posted image user posted image

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Korzika - ponovno
1.6.2009 13:11:12   
ksenjak
Gremo za 14 dni, s tem, da smo trajekt rezervirali in plačali že mislim, da meseca marca in nas je prišel zelo ugodno (79EUR za avto, 2 odrasla, 2 otroka-povratna). Za vse ostalo pa ti težko rečem, saj sama tam še nisem bila, ampak kolikor sem gledala cene kampov, nas bo približno kampiranje približno 300 EUR. Je pa baje hrana in pijača precej draga, tako da bomo mi (če bo le še kaj prostora v avtu) kar nekaj stvari nesli s sabo. S kuhanjem itak ne mislim preveč komplicirat, tako da računam na to, da s sabo nesemo testenine, riž, čokolino, omake za testenine, argo juhice, paštete, vodo in pivo. Moj sin je namreč zelo zelo zbirčen in je samo suhe makarone, suh riž, govejo juho, za zajtrk in večerjo pa recimo mlečne stvari in pašteto na kruhu (ne je pizze, pečenega krompirja, raznih omak, solat in žal bi še lahko naštevala). Tam pa bomo seveda kupovali meso, ribe, zelenjavo in sadje. Aja, pa kruh seveda.

lp

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Korzika - ponovno
2.6.2009 8:42:17   
tintin
Ksenijak - super za Korziko. Midva z možem sva bila l2006 in je bilo super, letos gremo v troje na Sardinijo (že 16.6.).

Za kampe moram pa pogledat doma:)


(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Korzika - ponovno
2.6.2009 8:42:52   
tintin
ja hrana je pa draga, sploh zunaj jest je pregrešno drago...pa sadje in zelenjava sta juhuhuhuhuhuhu draga.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Korzika - ponovno
2.6.2009 9:06:50   
ksenjak
tintin_upam, da mi uspeš najti kakšne podatke o kampih, kjer sta bila. Saj v bistvu rabim samo ime pa da je bilo lepo in ugodno, ostalo bom že sama prebrskala.

Ja, jaz sem se odločala med Sardinijo in Korziko pa sem se potem odločila za slednjo, za drugo leto pa imam že Sardinijo v glavi. Ampak, kaj bi prehitevaliuser posted image .

A da je res tako drago? Madoniš, pa sadje tudi? Ali imajo kakšen večji market (ala Lidl), kjer se da malo bolj ugodno kupovati? Kaj pa tržnice?

lp

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Korzika - ponovno
3.6.2009 8:19:49   
mišolinka
Pozdravljeni!

Sem nova na tem forumu in vse skupaj prav lepo pozdravljam. Že nekaj časa prebiram vaše izkušnje o kampiranju. Je super zanimiv forum in vsem najlepša hvala za vse informacije in napotke. Tudi mi smo se navdušili nad Korziko, karto za trajekt smo že rezervirali. Odločamo se le še za kampe. Glede na dva majhna otroka nameravamo bivati samo v dveh kampih: najprej na jugovzhodni strani (mogoče California), potem na jugozahodni (npr. L'Esplanade). Se že močno veselimo in upam, da srečam koga izmed vas. Upam, da ne bo prevelike gužve, saj gremo zadnji teden julija in prvi teden avgusta. Takrat so namreč kolektivni dopusti.

Lepo se imejte.

Mišolinka

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Korzika - ponovno
3.6.2009 10:05:45   
ksenjak
mišolinka_pozdravljena na forumu. Super tudi za vas! Mi gremo žal na Korziko že v drugi polovici junija, tako da se videli ne bomo.
A da si si ogledala ta dva kampa? Jaz sem si jih kar nekaj pa se mi zdi, da je tale California kar drag. Ne vem, moram spet malo prečekirati.

Včeraj pa sem tintin spraševala okrog marketov in sem nekaj našla, in sicer SuperU, Casino, HiperU. Zdaj pa me zanima, kako na pogosto so ti supermarketi? Predvidevam namreč, da je v manjših trgovinah še dražje.

lp

(odgovor članu mišolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Korzika - ponovno
10.7.2009 19:29:40   
pojona

ksenjak

....a ste šli na Korziko, kako je bilo,....ali lahko kaj napišeš v katerem kampu ste bili???
Mi gremo čez dober teden - 20.7. .....komaj čakamo user posted image .




_____________________________

CARPE DIEM

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Korzika - ponovno
13.7.2009 9:09:22   
ksenjak
pojona_bili, bili. Imeli smo se super, malo sem bila edino razočarana nad parimi kampi, in sicer v smislu, kar sem gledala po internetu in kaj je bilo potem v živo. Namreč iskali smo kamp direktno na plaži in veliko jih to promovira na internetu. Ko pa prideš tja, ti pa rečejo, da je do plaže 3km. No, vseeno smo na koncu že čisto izmučeni našli kamp s štirimi zvezdicami malo pred Portom Vecchio - kamp Golfo di Sogno. Mi smo bili zelo zadovoljni, zato smo v tem kampu tudi ostali vseh 13 dni.

lp

(odgovor članu pojona)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Korzika - ponovno
13.7.2009 10:27:50   
pojona
ksenjak,
 
V kateri kamp ste šli pa še pogledat. Jaz sem gledala preko neta kamp California - menda na plaži, malo višje od Porto Vechia.....a ste tega mogoče videli? A lahko kaj napišeš kje ste bili in kaj vas je najbolj navdušilo??




_____________________________

CARPE DIEM

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Korzika - ponovno
13.7.2009 11:32:24   
ksenjak
Mi smo šli čisto na J (Bonifacio), sem imela tam ene tri kampe ogledane, in ker ni bilo nič pametnega smo šli nazaj proti S in tega potem čisto slučajno našli. Tako, da za Californio ne morem rečt, saj tja nismo šli pogledat.
Kar se pa same Korzike tiče, ti bom pa jaz vedela bolj malo povedat, saj smo mi šli bolj uživat. Smo bile dve družini s petimi otroci in nismo ne vem kaj okrog hodili. Smo si v kampu tako super poštimali, da se nam na koncu ni nikamor ljubilo. Šli pa smo se kopat na tolmune blizu Solenzare in to nam vsekakor ni bilo žal.

lp

(odgovor članu pojona)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Korzika - ponovno
13.7.2009 16:31:33   
lake
Jst morm pa povedat da s Korziko nimam lepih izkušenj. Sva šla dve leti nazaj, konec avgusta, gužva za pop..., avto sm si na luknjastih cestah totalno uničla, je sicer res da sva mela precej naložen avto, kampi pa tud niso ne vem kaj. Najlepši je bil kamp v bližini Bastie, na plaži, veliko prostora za šotore, lepi WC-ji, mini golf, mir, bližina mesta.
Sva pa zamenjala mislim da štiri kampe.
Samo ne it v kamp pri Boniffaciu, kjer je neka najlepša plaža, ker je cesta do kampa katastrofalna, gneča tudi, polno glasnih italijanov, in nič sence.


(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 11:46:56   
viv_
Oja,

sem komaj našla nova zs na temo Korzika... user posted image  tista kuvertica tako na majhno utripa. Pa bom napisala kar tule.

Skratka imeli smo se zelo luštno. Korzika je lep otok, dobra "mešanica" plaž (za moj okus preveč mivke, za otroke super), mestec z dušo in čudovite, divje narave. Mi smo naredili krog po celem otoku, šli smo v nasprotni smeri od urinega kazalca, tako da smo se vozili nad prepadi, ampak ni sile... razgledi, ki se odpirajo so čudoviti.

Smo pa morali doplačati 30€ za višino avta, ker smo presegli 190 cm.

Ceste so ozke, vijugaste, tako da je potovalna hitrost res nizka.

Mi smo težko dlje časa na enem koncu in smo se 5x selili. Bili smo pa v telih kampih:
1. http://www.campinglebodri.com/visiteen.htm
od tuki smo šli
- Calvi
- Ile Rouse
- vasice v notranjosti

2. http://www.camping-sole-e-vista.com/
- Porto
- Piana in polotoček naprej

3. http://www.campeggievillaggi.it/Corsica/Corsica/Mare_e_Machja.htmlž
- Ajačo
- park z želvami
- krog po notranjosti, mimo jezera Tolla
- okolica Ajača

4. http://www.a-stella.org/php/camping.php
- Porto Vecchio
- Alta Rocca
- Bonifacio

5. http://www.merendella.com/Cadrecorpcentral.html
- Cap Corse
- Bastia
- Corte

Tole smo si ogledail, pa zraven še en kup plažic, bolj in manj znanih...

Za otroke imajo ful luškano pobarvanko, z glavnimi znamenitostmi Korzike in Mirna je potem to sledila in veselo barvala.

Evo, pa še mal sličic, za vtis:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


< Sporočilo je popravil viv RR -- 20.8.2009 11:47:31 >


_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 12:52:45   
Katjusa
vivuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image če tole (kar bom) možeku pokažem bomo drugo leto na korzikiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 13:13:04   
mišolinka
Viv!

Kje ti je bilo bolj všeč: na Korziki ali Sardiniji? Mi za naslednje leto razmišljamo o Sardiniji. Kje so najlepše plaže na Sardiniji (po možnosti droben pesek in ne mivka) in najbolj čisto morje?

Letos smo bili na Korziki. Bilo nam je všeč, samo na zahodu nas je ful zeblo. Najlepše nam je bilo na jugovzhodu in zahodu. Bili smo v treh kampih: že omenjeni kamp Kalifornija (lep, ob plaži za otroke, velika drevesa, vendar ogromno pepela v morju zaradi požarov), kamp la Liscia (Calcatoggio) - preveč senčen, WC-ji niso bili očiščeni, listnata drevesa z ogromno smole in kamp San Damiano pri Bastiji (zelo lepo urejen, parcele ograjene z živo mejo, na ravnem, res lepo, vendar gužva in zelo umazano morje). Razočarana pa sem bila nad Santa Julio in Palombagio - totalna gužva, trava in še enkrat trava in ne ravno čisto morje. Verjetno je slika v predsezoni popolnoma drugačna.

Pozdrav!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 13:19:03   
mišolinka
Aja!

Pozabila sem omeniti cene. Glede na pisanja po forumih o visokih cenah smo skoraj vso hrano tovorili s sabo. Hrana je v večjih trgovinah (npr. Geant) cenejša kot pri nas (razen sadja in zelenjave) in tovorjenje res ni potrebno. Manjši marketi pa so dražji. Zunaj pa nismo jedli, ker  je res drago.

(odgovor članu mišolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 13:28:32   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: mišolinka

Viv!

Kje ti je bilo bolj všeč: na Korziki ali Sardiniji?


Korzika nam je bila bolj všeč... plaže so pa na Sardiniji zelo lepe. Ampak nam paše še mal po mestih in tako...

Na prvem mestu je pa Sicilija!

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu mišolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 13:31:01   
Katjusa
kolk dni rabiš za tako potovanje.... da res si lahko tud kake 3 dni na enem mestu.... v bistvu me bolj zanima za kolk dni je smiselno it?

kampi pa vidim, da niso neki dragiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 13:44:33   
viv_
Mi smo bili 18 dni vsega skupi.

Kampe smo pa plačevali za šotor + mi4 + elektrika od 25 do 40€ na noč.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Korzika - ponovno
20.8.2009 14:52:14   
Katjusa
sem tečna...
se ti zdi da je blo 18 dni dovolj al bi rabli še več.... bi blo manj dost.... ?

si ful ne predstavljam kak to zgleda ker nisem nikol na tak način potovalauser posted image ampak moj mi je že večkrat omenjal korziko, sicilijo....
je primerno, da greš ne vem za 14 dni pa si skos v istem kraju (vem, da pol nič ne vidiš, sam moj glede na to, da se mu ne da prav pakirat in spet postavljat zadev, bi želel bit bolj na enem mestuuser posted image ) zanj bi blo bolje k šotor kak avtodomuser posted image user posted image user posted image user posted image
pa verjetno je dosti lažje, če so otroci že malo samostojni a ne?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?