|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kravje mleko
6.4.2012 11:42:19   
Anonimen
kar nekaj časa sem zbirala pogum da napišem tole: pred kratkim mi je zmanjkalo mleka in sem začela dodajati aptamil z zelo težkim srcem saj sem mnenja da naj bi moj otrok jedel in pil čim bolj naravno hrano. sploh pa nisem pristaš da bi otroku že v štartu začela dajati umetno hrano. Sama mesa, krompirja zelenjave in sadja ( razen banan kivija in podobnih) ne kupujem v trgovini, tudi kruha ne.
in tako sem prišla s pomočjo višje medicinske sestre na idejo da otroku začnem dodajati kravje mleko. Je naravno, ima lahko sicer stranske učinke kot je zaprtje, ampak to je normalno tudi pri vseh drugih dodatkih.
tudi jaz sem zrasla z kravjim mlekom, pa moja sestra pa cela moja žlahta, pa vsi moji sošolci, no ja večinoma. Pa naši starši pa naši stari starši....... ker pa sem se bala da bi z mlekom bilo kaj narobe sem ga dala prijatelju v analizo saj dela v mlekarni. ANALIZA: z mleko vse v najlepšem redu, za piko na i sem dala preverit tudi aptamil za primerjavo. prišli so do spoznanja da sta oba ok ampak je aptamil zaslužek zdravstvu in farmaciji. Zdravstvo nas zavaja na vse možne načine. no potem sem se pa vprašala od kje vse te alergije? otroci imajo hude alergije že pri 1,2 mesecih ali kasneje pri enem letu, mar je vse to povezano?? res je malo čudno, ko sem bila jaz majhna sta na celi šoli imela dva alergijo ali pa če rečem 5 otrok. pa zdaj pa že skoraj 1/4. res je vse skupaj malo sumljivo.

pri pregledu in cepljenju sem priznala da mu dodajam tudi kravje mleko in mi je sestra rekla da to se ne sme češ bo slabokrven itd. no pa se tudi tukaj vprašam, koliko nas je bilo slabokrvnih ko smo bili dojenčki? pa da bo otrok neumen če bo pil kravje mleko? HALO? sem ji že hotela rečt, če je ona morda zrasla na koprivah?
mogoče ve katera za tale vic ? PRINESE SOSEDA DOMOV OTROKA, KI GA JE DOJILA ČRNKA, PA OBREKUJETA DVA MOŠKA, ČEŠ DA JE OTROK ČRN KER PIJE OD ČRNE ŽENSKE MLEKO, SOSEDA JIMA JE PA ODVRNILA, JA , VIDVA STA PA TELIČKA KER STA KRAVJE MLEKO PILA

no tako mislim da sem vse povedala.
morda še katera dodaja kravje mleko ali pa bi ga rada, pa neupa?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 12:06:14   
lilip
Napisala bom samo svoje mnenje, da ne bo izgledalo, da koga napadam...

Za koliko starega otročka pa to pišeš? Kravje mleko pije teliček, ki ima ob rojstvu cca 50 kg, dojenček ima prvi mesec 3,5 kg. Misliš, da je 100 % ok, da pijeta isto mleko?

Mleko si dala v analizo. Ok, tisti dan je bilo neoporečno. Kaj pa naslednji dan? Pa še naslednji? Misliš, da če danes ni škodljivih bakterij v mleku, jih jutri tudi ne bo? Seveda se lahko zgodi kakšna "napaka"tudi pri aptamilu oz. katerem drugem umetnem mleku, ali pa je lahko pitva voda oporečna (no, zato naj bi jo za otroke prekuhali), vendar tam so ljudje, ki to konstantno kontrolirajo in (naj bi) za to odgovarjali. Če bo pa z domačim mlakom kaj narobe se boš pa s kravo "pogovorila"?  In v mlekarni vedo, kaj potrebuje dojenček, kaj je primerno za njegov organizem?

Tole je iz enega članka: »Priporočila za uvajanje kravjega mleka pri dojenčkih so v evropskih deželah različna. Ponekod dovoljujejo uvedbo v devetem ali desetem mesecu starosti (Švedi, Danci). V večini držav in tudi pri nas svetujemo počakati do prvega leta starosti. Razlogi so: zelo majhna vsebnost železa, kar pomeni tveganje slabokrvnosti. V zelo zgodnjem obdobju lahko povzroči mikrokrvavitve v črevesju. Kravje mleko ima večjo vsebnost beljakovin, mineralov in nasičenih maščobnih kislin, kar obremenjuje dojenčkov organizem, posebno ledvička.«

A veš, kakšna je bila umrljivost otrok pred 50 ali pa 100 leti? Umrljivost malčkov je bila zelo visoka! Seveda ni bilo krivo samo kravje mleko, ampak cel kup dejavnikov, za katere se dandanes trudimo, da bi jih zmanjševali oz. odpravili.

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 12:25:17   
2sneg13
Eh,moja velka punca se je sama odstavila od dojenja, nihotela niti mojega sčrpanega mleka, ni ji bil všeč noben adaptiran mlek...pa je dobila alpsko. Pojedla v šusu. Misliš, da sem koga poslušala kaj in kako???? bila je stara 5,5 mesecev. Nobenih reakcij, nič. Pediater mi ni kompliciral, ni bilo razloga. Še dandanes babice pravijo, da raje pravo mleko kot kemijo.
Sicer pa, delaj kot misliš, da bo prav.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 13:01:07   
lilip
Alpsko mleko je pa po mojem mnenju voda z dodatkom barvil in ostalih kemikalij. Kot študentka sem večkrat delala v mlekarni, tako da tega definitivno niti ponudila ne bi otroku pri parih mesecih. Čeprav seveda nihče zaradi alpskega mleka ne umre, ampak ko vidiš, kako se to dela, te mine...

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 13:14:56   
Anonimen
vsako mleko preden gre v predelavo mlekarna preveri, se pravi da če z mekom kaj nebi bilo vredu ga mlekarna nebi pobirala. otrok pri enem letu tudi nima 30 kil pa mu ga daš. umrlivost je bila mogoče tudi zaradi mleka ampak kakšna je bila higiena 50 let nazaj? na to si pa pozabila, me prav zanima kakšno hrano je tvoj otrok. kakšni so sokci kakšen je kruh, kakšno je sadje , meso itd

(odgovor članu lilip)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 13:31:08   
3x mami
mogoce ti moj odgovor ne bo v veliko korist, ampak vseeno...

jaz sem svoje otroke uspesno dojila do enega leta, prvih 6mesecev pa polno. pri prvem me je patronazna skoraj spravila iz tira, ko mi je pri prepolnih dojkah dopovedovala, da nimam mleka in mi silila pod nos reklamo za umetno mleko. se dobro, da mi je moz stal ob strani. isto mi je druga patronazna naredila pri drugem, ampak sem jo gladko preslisala. sem pa zal dobila dokaz, da gre zdravstvenim delavcem marsikdaj bolj za komercialo in zasluzek (pa ni vazno koga), kot pa za dejansko zdravje otrok. in sem postala bolj pazljiva...

pri zadnjem otroku sem se ukvarjala z vprasanjem - kaj bom, ce res ne bom imela mleka. sicer sem si zaupala, ampak nikoli ne ves. pri nas doma 'kompliciramo' glede hrane. bio hrana - cimvec z domacega vrta, ostalo, ker pac vsega ne moremo imeti, pa od skrbno izbranih virov. zaradi prehrane gredo otroci tudi kasneje v vrtec. no, in kako bi prenesla, da bi dala umetno? ne bi se sprijaznila. lahko mi razlagajo kot hocejo, ampak ne bi. tako sem pediatrinjo vprasala, kaj je narobe, ce bi dala kravje (od planike - nehomogenizirano - kar je tudi edino, ki ga doma uporabljamo). in je rekla, da naceloma ok, ker si tudi v stroki niso cisto enotni. ampak da je premocno, pa ga je treba redcit, pa potem dodati malo mascobe, itd itd. in da so kupljene formule nastudirane, da imajo pravo razmerje. ok, ni me prepricala.

ne vem, koliko je tvoj otrok star. jaz svojim nisem nikoli dala umetnega mleka. uvajali smo direktno s kravjim, in to pri 5-6m. brez tezav. poskusili smo pa ze malo prej, samo da bi videli, ce bo kaksna reakcija.

pravis, da ti je zmanjkalo mleka. si prepricana? mogoce bi poklicala katero od LLL svetovalk, pa se malo pogovorila? mogoce pa ni se vse zgubljeno. tudi ce je bila zdaj prekinitev, mogoce vama spet uspe. hrana, pijaca, pocitek, in mirni zivci. poklici in se posvetuj.

upam, da vama ponovno uspe. ce pa ne, pa upam, da razum prevlada nad komercialo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 13:46:05   
Anonimen
3 mesece, mu pa poleg kravjega mleka dajem tudi aptamil zaradi železa, čeprou tko kt sm prej napisala ko smo bli mi majhni ni nobeden meu problemov zaradi hemoglobina. oziroma slabokrvnosti. se strinjam steboj, tudi glede hrane, lansko leto sem si celo njivico posadila ker je vse kupljeno precej škropljeno itd. z mlekom mojim sem mogoče sama tudi malo zafurala ker sm ke pa sm kam šla pa mami pustila tamauga pa aptamil prpravla ampak je bla fora še ta da je men mleko lilo iz joške in ko ga je po 5ih minutah začelo zmankvat je bla štala ker je biu vajen da mu samo teče, on nebi vlekel če mu pa prej ni blo treba, jok in ceu hudič je biu pri vsakem dojenju zaradi tega, no pa sem si začela črpat pa samo po flaški pa ga je zmankalo mogoče sem se res premalo trudila. bom pa rekla še to, pa se bo nekaterim zdelo to grdo al pa čudn ampak mi ni bilo lih prijetno ob dojenju in je mogoče tud to pol mau prpomogl k temu da sm se premalo trudila.

(odgovor članu 3x mami)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 13:54:48   
manna
Ne gre samo za hemoglobin. Kravje mleko je težko za prebavo, obremeni želodček, črevesje, trebušno slinavko, ledvice,...zato je otrokov organizem bolj "utrujen", matra se ko to prebavlja. Če je dojenček še majhen in živi od mleka (torej 5-6 flašk na dan) potem absolutno ne bi dala kravjega. Če pa gre za otroka, ki že poje več obrokov GH in bi šlo samo za večerno flaško (recimo 1 deci+1 deci vode) potem bi pa mogoče dala, ampak samo tam nekje po 8.mesecu.
Tole sklicevanje na to, da ko smo bili mi majhni so nam pa že dali to pa uno, pa tretje...je pa čist mimo. Seveda, včasih so pa še vse sort neumnosti počeli z otroki, pa so vseeno preživeli, kajne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 13:58:05   
3x mami
no, meni je bilo dojenje zelo lepo in prakticno. posebni trenutki, ki se jih rada spomnim. ampak smo si razlicne...
ti pa povem, da samo zaradi crpanja ni nujno, da ti zmanjka mleka. se pa moras sama potrudit, da do tega ne pride. prva dva sem vedno sama dojila, sele kasneje sta kdaj dobila po flaski, ce mene ni bilo za ta cas - ampak vedno moje mleko. pri zadnjem je pa tako naneslo, da me ravno pri tej vasi starosti ni bilo po 5ur na dan. torej je redno dobival dva-tri obroke, ki sem si jih morala nacrpat. mi ni bilo prijetno, ampak smo nasli ritem in je zalaufalo, na sreco. mleka mi ni zmanjkalo, odstavil pa se je pri 13m. je pa res, da kljub starosti ni nikoli dobil nic drugega kot cucelj st.1 - da je moral vlect tako pri meni kot pri flasi.

glede na to, kar pises, bi ti res priporocala, da se pogovoris s katero od LLL svetovalk.

glede zeleza v mleku (tvoja izjava me je zacudila, pa sem sla malo pogledat) pa si poglej malo tole stran, kjer pise:
"Ali je v materinem mleku železo? Na to pomislimo zaradi umetnega mleka, ki velikokrat vsebuje železo, ker doječim materam predpisujemo tablete železa. Nekateri zdravniki predpisujejo železo celo otrokom do enega leta starosti. Materino mleko, ki je daleč najboljša hrana za dojenčke, ne vsebuje železa... Verjetno v mleko dodajajo železo zato, da bi nadaljevali materino terapijo v nosečnosti. Mogoče upajo, da je možno izboljšati popolno formulo narave, ki je ustvarila materino mleko. Z dodanim železom pa naredijo le škodo otrokovemu črevesju. "

tako da tvoje dodajanje zaradi zeleza v bistvu ni potrebno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 14:02:23   
Anonimen
ja to mleko se redči z vodo pa z sladkorjem. A si mnenja da se ti je škoda delala kot otroku zaradi določenih stvari, mogoče zaradi tega ker starši niso komplicirali? Zdej bi itak vsi radi oh in sploh, nek se vidi, v ozadju je pa obup. mislim da z mlekom ni lih nevem kaj narobe, sploh če ga ne zvija. sicer pa ti za svoje glej js bom pa za svoje, te nism prosila za grajanje.

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 14:07:48   
Anonimen
ooo tenkju za te informacije. js bom še naprej delala po svoje občutku, in mislim da vsaka mama dela tk kot se njej zdi najboljše za otroka.

(odgovor članu 3x mami)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 14:17:09   
mateja_c
 http://www.westonaprice.org/childrens-health/recipes-for-homemade-baby-formula

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 14:47:18   
kimica86
Kravje mleko??? Ni govora!!! Moj oče (star je 64 let) ima brata in sestro.. Sestra ima 70 let, brat pa 60 let. In hvala bogu, da so sploh na temu svetu, kajti 3 otroci rojeni pred njimi te sreče niso imeli.. Moja nona ni imela mleka in jih je hranila s kravjim mlekom.. In na žalost, so umrli pred 6 mescem starosti.. Razlog??? Preiskave pokazale slabokrvnost in vse možne stvari, ki so nastale zaradi kravjega mleka.. Tako, da je nona potem za naslednje 3 otroke kupovala še neke vitamine, ki so takrat stali oko iz glave, da jih je dajala v mleko..
In kašna higiena?? Takrat so ženske rojevala na njivah in v štalah pa nobenmu ni bilo nič!!!

A mislite, da sem jaz imela vse razkuženo kot danes zahtevajo??? Ne.. Ker moji niso imeli dosti denarja in si niso mogli takrat marsikaj privoščit.. Pa mi nič ne manjka.. Sem zdrava kot dren..

In bolj kot boste komplicirale slabše bo!!!

(odgovor članu mateja_c)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 14:48:13   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: lott

vsako mleko preden gre v predelavo mlekarna preveri, se pravi da če z mekom kaj nebi bilo vredu ga mlekarna nebi pobirala. otrok pri enem letu tudi nima 30 kil pa mu ga daš. umrlivost je bila mogoče tudi zaradi mleka ampak kakšna je bila higiena 50 let nazaj? na to si pa pozabila, me prav zanima kakšno hrano je tvoj otrok. kakšni so sokci kakšen je kruh, kakšno je sadje , meso itd


Saj sem napisala, da seveda za umrljivost ni bilo krivo samo kravje mleko! To je bil samo moje mnenje na tvoje razmišljanje, da so nekoč dajali otrokom kravje mleko, pa je bilo vse ok. Marsikaj so delali včasih, pa sedaj vemo, da ni bilo ok.

Iz tvojega prvega posta ni bilo razvidno, da daješ otroku tudi aptamil, vsaj jaz tega nisem razbrala. Sicer te ne mislim prepričevat, da delaš narobe, napisala sem ti samo svoje mnenje.


< Sporočilo je popravil lilip -- 6.4.2012 14:49:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 15:51:12   
Ploha
Mi imamo domače mleko, večkrat mesečno kontrolirano, ker smo v A kontroli...pa sem jima okoli 1 leta začela dajati mleko, mlajši malenkost prej,...drugače pa babylove iz DM-a...

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kravje mleko
6.4.2012 19:51:10   
nusi
moj je bil dojen 10 m potem sem mu s težkim srcem dajala ene 10 - 14 dni adaptirano, ampak na koncu nisem več zdržala, ker moje menenj o teh mlekih je, da so pač podn. Ajde za novorojenčka in prve mesece ne rečem, ampak moj je pri 10 m jedel vse, a mleka naj pa ne bi al kaj? no in mu dajem mleko iz mlekomata, ki ga prekuham in nikoli ni imel glede tega težav, zdej je pa že itak 2 leti star.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?