|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kriza v vrtcu- nasveti
18.9.2012 7:55:20   
janapan
Že kar nekaj časa nisem pisala na forum sedaj pa res porebujem kakšen pameen nasvet. moja malo več kot 2 letnica letos že drugo leto hodi v vrtec. Od začetka novega šolskega leta pa se je začela kriza, v vrtcu se joka dere, hoče domov. Lani je bilo vse ok, nikoli ni imela problemov v vrtcu ji je bilo lepo. Z veseljem je vsako jutro tekla k vzgojiteljicam. V vrtec je letos hodila tudi celo poletje. Začelo se je 3septembra. Sprva je bila kriza samo tekom dneva, danes pa že zjutraj. Normalno, da mi je hudo ampak res ne vem kako pristopiti k stvari. Naj povem, da imam izkušnje s krizo v vrtcu saj je ta velika jokala zjutraj non stop, ampak je bilo potem tekom dneva vedno ok.
Vzgojiteljica je kar mal dvignila roke. Rekla mi je naj jo hodim iskat ob 12h. Lahko kakšen dan ampak a ne bo potem slabše, ko bo navajena da jo pridem ob 12h iskat. Pa še službo imam. Danes ko se je zjutraj drla sem dobila občuek kot da vzgojiteljica želi, da jo peljem domov ker moti ostale. aja pa še to skupina je ostala enaka s tem da je nekaj več otrok, vzgojiteljica je ista le pomočnici sta drugi.

Prosim za nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kriza v vrtcu- nasveti
18.9.2012 10:03:59   
ronja
Vprašaj jo! Otroci znajo neverjetno veliko povedat! Pogovarjaj se z njo, kaj jo moti v vrtcu, zakaj si ne želi tja, itd... Sigurno se je nekaj zgodilo, če ni nobene druge spremembe. Lejla je vedno rada šla v vrtec, zadnjič pa se je bala it v vrtec in je potem povedala, da zato, ker ko grejo ven in je gužva, jo zrinejo iz pločnika na cesto in ne more nazaj na pločnik (ceste se pa boji, kar se mi zdi ok - nočem, da mi skače po cesti, to sva ji sama glavo oprala...) In potem sem ji obljubila, da se bom zmenila z vzg. in sem povedala, če lahko to pogledajo, da bo na pločniku oz. da bo mela možnost it na pločnik (da verjamem, da ni nikjer nobenega avta zraven, ampak da se ona ceste boji in če je lahko na pločniku) in je bilo potem ok. 2 letnica bi ti že znala kaj povedat... Probaj, meni se je to vedno najbolj obneslo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kriza v vrtcu- nasveti
18.9.2012 16:10:41   
pelin
V vrtcu prvi mesec v resnici ni preveč luštno...zato pač v večini primerov poskrbi uvajanje novincev, ki pa pač poteka povsod pribljižno enako...V igralnici je velikokrat kar nekaj novih obrazov, starši, novi otročki , pa nemalokrat še novi strokovni delavci...Ti novinci ponavadi jočejo, kričijo...skratka so bolj kot ne glasni, vzgojiteljice, ki bi ta jok rade preprečile in omilile te reveže čim več crkljajo, se jim posvečajo, jih tolažijo....V teh dneh je "stara garda" otrok na žalost malo zapostavljena na račun bolj zahtevnih jokavčkov...To nekatere ne gane preveč, saj se zamotijo z igračami in med seboj, spet drugi, pa so zaradi prisotnosti dodatnega hrupa, tujih obrazov in malo manj pozornosti zapposlenih, resnično prizadeti. Tako se nemalokrat zgodi, da ko novinci padejo v vrteški red in se solzice posušijo, jokajo ta stari vrtičkarji...Lahko tudi kako drugače vlečejo pozornost nase ( ne upoštevajo pravil in zganjajo neumnoti, se tepejo, ne marajo čez prag vrtca, kar naenkrat nič ne znajo sami....), samo, da jih opazimo, jih malo pocrkljamo in jim pokažemo, da so še vedno enako naši kot prej...Trenutno imam v skupini deklico, ki je tudi že dve leti vrtičkarica...živahna, nadobudna, že nekaj časa brez plenic, samostojna pri jedi... zadovoljna...V zadnjem času smo imeli kar nekaj novincev , ki so nas pošteno okupirali... sedaj ko se je stanje že zelo popravilo in nihče več ne joka, pa je začela jokati in se nekaj jeziti ta deklica...Po ta novem moram z njo na wc (prej je to poštimala že sama), sedeti moram na njenem ležalniku dokler ne zaspi (prej je to sploh ni ganilo), kar naenkrat noče čez prag, če ne pride katera od naju čisto do vrat ponjo in jo vzamemo naravnost iz naročja, da o gretju mojih kolen skozi celo dopoldne ( če vbi nam to dopuščal čas)sploh ne govorim...Ko sva se malo po "žensko" pogovorili, je rekla, da nima rada, če jaz crkljam npr. Boruta, pa če pijem kavico ki jo skuha Mojca v gospodinjskem kotičku.... včeraj sem se namerno potrudila, da mi je kot moja "pomočnica" čim več pomagala, dogovorili sva se, da jo moja kolena, ki so veliiiika vedno čakajo, ter da imam preveliko rito, da bi ves čas sedela na njenem ležalniku, ker lahko poči...skratka...danes je bilo bolje...že jutranji prihod čez prag je bil 50% prijetnejši kot prejšnje dni...
Se strinjam z Ronjo...pogovori se s škratico in tudi z vzgojiteljico...Prav je da ve kaj tare tvojega otroka...Tako se ji bo najverjetneje bolj individualno posvetila...včasih nekoliko več pozornosti, prijaznosti in nežnosti naredi čudeže....zagotovo pa se ne joka kar v tri krasne...mogoče pa se v zadnejm času kaj manj vidite kot prej in pogreša tebe...ne vem ugibam...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kriza v vrtcu- nasveti
20.9.2012 9:19:04   
tečla
Te razumem da je hudo, som imel lani podobno stanje. Iz otroka ki je še v soboto in nedeljo želel v vrtec, se je spremenil v otroka ki je vsako jutro jokal in moledoval da nebi šel v vrtec. Vse se je začelo z novim šolskim, letom, je pa res da je zamenjal tako vzgojiteljico kot tudi pomočnico vzgojiteljice. Poskusi se pogovoriti z njo, morda preko igre s kakšno lutko, da ti pove kaj jo sploh muči. Morda ima težave z katero od pomočnic. Mi smo imeli lani celo leto težave, zaradi odnosa vzgojiteljica-otorci, pa še pomočnice so se menjavale kot po tekočem traku, ker sta dve zanosili, pol so pač flikali. Je pa bilo žalostno da moj ni bil edinii z težavami pa kljub pogovorom in sestakom nismo rešili nič.
Pa pogovori se z vzgojiteljico in pomačnicama kako bi ji lahko skupaj pomagali.
Srečno!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kriza v vrtcu- nasveti
20.9.2012 16:38:01   
Izabela_
Mi imamo letos identičen problem. Sin je lani začel hodit v vrtec (zdaj bo star 3 leta) in je bilo od vsega začetka kul. Ni ravno tekel v igralnico, nikoli pa ni jokal. Letos poleti je nekaj časa bil, nekaj časa ne, 3. septembra pa je dobil novo vzgojiteljico in nekaj novih otrok v skupino. Zjutraj je jokal, prvi teden menda tudi ves dan, nič ni jedel. Drugi teden je bilo bolje, tale teden pa še malo bolje. Še vedno pa zjutraj jamra (ali joka), da noče iti in noče več sam v igralnico. Mislim, da bo pri nas počasi minilo. Jaz ga nisem hodila prej iskat, da se ne bi navadil na nov ritem in pričakoval, da hodim ponj. To je naša izkušnja, nasveta pa nimam, razen pogovor z vzgojiteljico seveda.

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kriza v vrtcu- nasveti
20.9.2012 20:43:07   
Nastya
Jaz pa spadam med tiste mamice, ki pa so letos prvič peljale svoje otroke v vrtec..sin je star 4 leta in do sedaj je bil pri meni doma, ker sem pač jaz doma zaposlena in ni bilo potrebe po tem, da bi obiskoval kakršnokoli varstvo..pri teh letih, se mi pa zdi da je že zadnji čas, da gre med otroke, da se pač navadi na vse kar prinese vrtec in kasneje šola..vse se je začelo super, zadnje 14 dni v avgustu sva odšla 2x na obisk v vrtec, da si je malo ogledal in videl kako vse to poteka..sedel je ves čas pri meni kot bi bil pribit..razumljivo..3. sep pa sva postopoma začela z uvajanjem, pri dan eno uro in pol, naslednji dan dve uri...itd..in moram rečt, da naju je oba z možem presenetil, ves vesel je bil ko je šel v vrtec, brez problema..midva sva samo gledala z odprtimi usti..haloo..kaj..prišel je vikend, prišel je ponedeljek..jok, da on ne gre v vrtec, celo pot v avtu jok, ni se hotel sezuti, samo jokal in govoril greva domov mami..potem mi ga je vzgojiteljica vzela in za par min je bilo vse ok..včasih se je vmes spomnil in padel v jok, žalost in nato spet vse ok...in seveda tretji teden je že zbolel, vročina, kašelj, zamašen nos..in smo ta teden ostali doma..danes ko mu rečem, da gre v ponedeljek v vrtec je že vse narobe..se razburja, jezi, skoraj joka..tako da me je kar strah kaj bo v pon ko bo treba it..upam, da te faze kmalu minejo, ker se tudi meni srce trga ko ga kar pustim tam in grem..vem da je to za otroka zelo težko, da trpi, zanj je vse novo, otroci, vzgojiteljica, prostor, red..ampak je tako težko :-( pa vem da je to verjetno res vse normalno, normalen njegov odziv - vsaj tako pravijo v vrtcu..

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kriza v vrtcu- nasveti
26.9.2012 9:33:07   
sivk1

Nastya
pri nas isto (bilo)razlika v tem da je naša stara 3 leta. Z njo se veliko pogovarjam jo spodbujam, da mi ona sama pove kaj je v vrtcu, da vidim kaj jo moti zakaj ne bi šla. Vem, da je do enega meseca normalno, da se še niso povsem uveli not, čeprav vzgojiteljica pravi, da so ostali otroci novince lepo sprejeliuser posted image . Zdaj ko gre v igralnico je ok. Nič joka, ampak slabe volje in samo gleda okoli-opazuje. To za mene pomeni, da se še ni uvela-za vzg. pa da se jeuser posted image . Pa še nekaj sem opazila, da so veseli, razigrani in otroci ki se z vzg. pogovarjajo več ''vredni'' kot tisti, ki so zaprti in tihi, pa čeprav so doma pravi mali ''razbojniki''user posted image . Torej kaj naredit. Se z vzg.pogovorit in s tem bo še bol črna ovca ali bit tiho in čakat. Žalostno, da že v vrtcu se čutijo razlike in nej mi potem ravnateljica na sestanku ne govori o dobrih odnosih otrok-vzg. in obratno in, da bodo otroke učili, da smo vsi eneki. Najprej naj se oni držijo tega.

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?