|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 9:36:48   
Anonimen
Noseča naj bi bila nekje 5 tednov in že od izostanka menstruacije in pozitivnega testa me spremlja rjav izcedek. Včasih je tudi temno krvav. V torek sem bila pri G, ki mi je opravil UZ, ampak pravi, da tako zgodaj še ni videti nič, da morava še en teden počakati, da vidimo kaj bo, jaz pa sem totalno prestrašena. Sploh ne vem, kaj me čaka. A je imela katera podobne težave na začetku in kako se je izteklo? Kaj me čaka? Čiščenje? Čakanje, da se samo sčisti? Prosim za izkušnje in mogoče malo tolažbe user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 10:10:29   
Nasy
Jaz ti bom odgovorila točno tako, kakor je bilo rečeno meni. Od začetka sem imela tudi jaz izcedek, sem omenila na prvem pregledu (v 6-7 tednu), je rekla, da je to čist normalno. Drugi dan pa je bil izcedek močnejši,malo me je tudi špikalo spodaj, zato me je moj peljal zvečer na urgenco. Tam me je G pregledala, ni videla nič posebnega. Ravno v tem času je imela tudi telefon, ena gospa je klicala z isto težavo in sem poslušala najprej razlago po telefonu, potem je pa meni isto rekla-vse je normalno, telo samo odloči, kaj bo. Približno 1/3 nosečnosti se v prvih tednih konča s SSuser posted image Na žalost ne moreš nič, oni pa tudi ne. Dobila sem Dabroston tablete, ki je nekakšna hormonska podpora in Spazmex, če bom imela krče oz. naj kar vzamem, zaradi tistega špikanja. Na tistem stolu sva se malce pogovorili, ko me je pregledovala, je rekla, boste videla, zdaj bo vse ok. Ampak ne moremo nič naredit.
Upaj, tako, kot sva midva. Zdaj sem v 16 tednu, brez izcedkov. Po tistem so se nehali.
Srečno!!!



_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 10:16:05   
Pingvinčica
Jaz imam z izcedki in krvavitvami kar nekaj izkušenj in sivih las. V prvi nosečnosti sem zakrvavela trikrat po malo (v 9t, 11t, 13t) zdaj imam doma zdravo 2 letnico. V tej nosečnosti pa so se mi tudi začele pojavljati krvavitve že v 5-6t, in sicer kar bolj obilne potem pa še rjav izcedek, ki ni in ni hotel izginit. Pred skoraj 14 dnevi v 12t pa se je kar vlilo iz mene. Prva stvar ki sem jo pomislila je bilo zdaj je pa konec. Pa ni sedaj sem noseča 14t in sem že skoraj 1 teden brez izcedka. Upam da tako tudi ostane. Le pogumno saj bo boš videla. Tudi meni je G v tako zgodnji nosečnosti rekla da kaj drugega kot čakati ne moremo in da se telo samo odloči kaj bo. Držim pesti, da boš čez 8 mesecev k sebi stisnila zdravo user posted image .

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 10:41:07   
lusa8
Zdravo!

Težko je rečt kaj je to. So punce s podobnimi težavami in je vse vredu (kot sta opisali Nasy in Pigvinčica), spet druge, pa z manj lepo zgodbo. Krvav izcedek načeloma ni dober znak. To mi je rekla ginekologinja, ker sem imela podobne težave, po drugi strani pa mi je rekla, da ne moreš nič napovedat, lahko bo vse vredu. telo naredi svoje in proti temu se ne da nič narest, kot sta že punci povedali.
Jaz sem mela tudi krvavitve, izcedek ni bil samo rjav, ampak tudi krvav. Pri 7. in 8. tednih G ni nič vidla v maternici (kar ni vredu, takrat bi se že moral videt plod, oziroma utrip). Da skrajšam, mela sem izvenmaternično, sem jemala pa tudi dabrosteron.
Jaz ti predlagam, da misliš pozitivno (vem kako je to težko). Pazi nase: vzemi si čas za počitek (takrat so ponavadi krvavitve šibkejše) in ne dviguj pretežkih stvari. Pri 5.tednih se ne da še nič rečt, ker se še nič ne vidi. Počaki do 6., 7., 8. tedna (to je odvisno kdaj je dejansko prišlo do zanositve) takrat se že mora videti plod.

Želim ti čim manj skrbi in zdravega user posted image

Lp, 

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 10:53:15   
tintin
Tudi jaz sem imela rjav izcedek od vgnezditve do pozit. testa in še naprej, pri točno 6t. se je zjutraj kar vlil iz mene rjavo-črn izcedek, isto pri točno 7t. Ob prvem večjem iztoku sem šla v bolnico, bila tam par dni, dobila Dabroston...ki sem ga jemala do 16 t.
Zdaj pa že odštevamo dneve do konca.
Sem pa imela rjav izcedek in krvavitev tudi pri prvi nosečnosti, ki pa se ni dobro končala (izvenmaternična)
Želim ti srečouser posted image

(odgovor članu lusa8)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 12:18:25   
Anonimen
Punce, hvala za izkušnje. Mi zelo prav pridejo zdaj, ko je čakanje tak mučno in se dnevi tak vlečejo. Mi je pa res prav čudno vse skupaj. Zjutraj je malo krvi, ampak res malo, na wc papirju, potem pa čez dan rahlo rjavkasto, pa tu pa tam kak flekec na mini vložku in to se vleče že danes 9. dan. No, upam, da se bo končalo vredu, glede na vaše zgodbe upanje je, tako da se bom trudila biti čim bolj pozitivna do srede, ko bom videla kje sem.

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 13:36:00   
eva78
Upam,da bo vse vredu!!!
Jaz sem tudi imela zvečer rahel rjavkast izcedek,naslednje jutro pa se je kar ulilo iz mene. Sledil je SS. V  maternici ni bilo ničesar več videti. Je pa bilo v 5.tednu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krvavitev v zgodnji nosečnosti
13.9.2007 16:38:34   
marita
še moja zgodba: v 5 tednu takoj kri na wc papirju, od g. dobila enak odgovor, kot predhodnice. Ležat, kaj veliko se ne da narest, aja pa Dabroston tablete sem dobila. Preležala sem 6 tednov in je sedaj vse ok. Sedaj sem v 16 tednu. Veliko sreče!user posted image

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?