|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 16:48:43   
benika
Moji sestri so danes postavili diagnozo žilna anevrizma oz. so ji odkrili krvni strdek v vratu. Je v 13. tednu nosečnosti. Zanima me, ali je tukaj katera, ki je imela isto diagnozo in kako je v tem primeru s potekom nosečnosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 19:21:50   
mojcaziga
Verjetno ni podobno, ampak sama sem imela strdek v nogi - globoko vensko trombozo v 34. tednu nosečnosti. Takoj sem dobila injekcije heparina za redčenje krvi. Najprej so mislili porod sprožiti, vendar so injekcije prijele in tako smo počakali na PDP oz. celo čez.  V glavnem pri meni se je vse ok končalo in upam, da se bo tudi pri tvoji sestri

lp, mojca

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 19:53:14   
benika
Hvala mojcaziga za vzpodbudne besedeuser posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 19:59:10   
Anonimen
Ojoj ... jah jaz sem imela globoko vensko trombozo in strdek v nogi 5 let nazaj, tako da sem si morala sedaj celo nosečnost in še 6 tednov po porodu vsak dan dajat inekcije Fragmina v stegno, da bi preprečila ponovno zgoščevanje krvi in nastanek strdkov. HB je bilo vse ok in se strdki niso več pojavili. Upam, da bo s tvojo sestro vse ok. Kam pa hodi na kontrole? Na Lj Polikliniko? K dr. Petrnelovi? No jaz sem med nosečnostjo 1x na mesec bila pri njej in je super zdravnica. Se da vse lepo pomenit z njo.

(odgovor članu mojcaziga)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 20:23:30   
Felicita
benika, kar si ti napisala sta 2 različni diagnozi - strdek je eno (s kri nepravilno strjuje in delno zamaši žilo), anevrizma pa čist drugo (šibka točka na žili, ki se zaradi pritiska širi, nastane 'balonček' in je nevarno če poči, sploh v možganih). pseudoanevrizma je pa mešanica obojega, kjer ne pride do oslabljenja žile, ampak je le-ta poškodovana, ob poškodbi pa nastane strdek (pač kot odgovor na poškodbo).
če ima strdek je to dans precej 'preprosto' zdravljenje z injekcijami za redčenje krvi. če ima pa anevrizmo bo pa pod stalnim nadzorom (nevarnost da poči) in bo verjetno imela tudi CR.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 20:32:50   
benika
Jpj Felicita, hvala za pojasnila. Sem tako napisala, kot mi je sporočila sestra. Vem, da so ji danes pričeli dajat inekcije (najbrž s heparinom-a sem prav napisala?,) za redčenje krvi. Njo itak najbolj skrbi kaj bo z njenim otročičkom.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 21:03:09   
Janeja
Benika, žal ne znam odgovoriti na tvoje vprašanje.

So pa enako diagnozo postavili moji tašči prejšnji teden - ima anevrizmo v možganih. user posted image Vsi smo zelo prestrašeni in ne vemo nič kako in kaj naprej, ker še ni dobila datuma za LJ.

Felicita, ker vidim, da poznaš ta stanja te prosim, za kakršnokoli dodatno razlago. Kako se to "zdravi"? Operativno? Kako zahtevna oz. obsežna je operacija?
Imamo milijon vprašanj, za vsak odgovor ti bom hvaležna.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 21:24:35   
Felicita
Janeja, najprej svetujem da ste do tašče čim bolj nevtralni - če boste vi vsi nervozni bo še ona in to lahko slabo vpliva na zdravje. anevrizma je praktično nenevarna, dokler je cela in lahko tudi, da nikoli ne bo počila.
glede zdravljenja je odvisno kje je anevrizma, kako velika je in na kateri žili. če je anevrizma majhna in je ob morebitnem razlitju velika verjetnost preživetja (>70%), potem jo ponavadi ne operirajo, ampak bolnika redno kontrolirajo.
Sicer se anevrizme zdravijo operativno. spet odvisno od lokacije in velikosti se lahko izvede 'odprto' operacijo (kakršno si predstavljaš, verjetno). druga, manj invezivna in bolj pogosta metoda je, da potisnejo preko žil (ponavad 'vstopijo' skozi stegensko žilo) v anevrizmo 'spiralico' ki deluje kot opora, poleg tega pa še sproži zgoščevanje (včasih celo nastanek majhnega strdka) krvi, zaradi česar anevrizma izgine.
odločitev za operacijo je pogojena potem še z drugmi pogoji - npr starost osebe, visok pritisk, ateroskleroza, druga stanja, ki to lahko poslabšajo itd.
držim pesti da bo vse ok s taščo.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Krvni strdek oz. žilna anevrizma
15.4.2009 21:34:15   
Janeja
Felicita, saj njej ne pokažemo, da smo tudi mi živčni, ker je že ona preveč. Ampak takole zvečer, ko pa je ni nikjer blizu, se pa malo zamislim in res ni lahko.
Velikost anevrizme naj bi bila cca. 4mm, na kateri žili je pa ne vem. Sva danes skupaj gledali slike, ampak valjda da si z njimi en laik ne more nič pomagat. Samo to vem, da se anevrizma lepo vidi. A je 4 mm  veliko?
Pa hvala za odgovor.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?