|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 11:19:15   
tybysy
Bliže se uvajanje GH in poraja se mi eno vprašanje:
Sama raje pripravljam hrano iz svežih živil, kot da bi kupovala že neke pripravljene izdelke. Toda - ker je zima nimam na voljo domačega sadja in zelenjave. V trgovinah me pa vse mine. Resnično user posted image Sadje je takšno, da se kar prilima na roke. Vse se sveli, je lepljivo, izgleda kot umetno. Zelenjava izgleda malo boljše, vendar vem, da je vse 100x škropljeno. Muka mi je, ker bom morala to pripravljati nekaj mesečnemu dojenčku.

Po drugi strani pa se dobijo že pripravljene BIO (ali celo DEMETER) zelenjavne ali sadne kašice, ki res ne vsebujejo drugega kot sadje ali zelenjavo (npr. samo korenček, brez kakršnihkoli dodatkov).

Kaj menite - pripravljati iz kupljene zelenjave/sadja (ki je vse škropljeno s pesticidi) ali kupovati že pripravljene bio kašice?

Kolegica mi je rekla "pa veš koliko stanejo pripravljene kašice?" Moj odgovor je bil "koliko stane pa tista miniaturna konzervica, ki jo vsaj dan kupiš svoji mački?".
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 11:26:39   
Barbara_L
Jaz sem na istem, domačega sem imela bolj malo. Zato sem kupila kašice. Ni tako grozovit strošek, sploh če računaš da na začetku poje par žlic.

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 11:51:41   
K_a_t_i
Jaz bom rekla takole - na koncu mu daješ tisto kar je pripravljen pojesti. Naš je vse, ampar res vse. RAZEN teh bio in demeter kašic ni nikoli pojedel niti za vzorec (probala sem nekaj variant Hipp bio in Holle demeter) - govorim o zelenjavno-mesnih kašicah. Pač mu je bolj všeč mamina kuhinja user posted image . Potem pri mlečnih kašicah tudi je vse, razen Hollejeve demeter ne spravi dol. Nobenih njihovih kosmičev. Pri sadju ni problema. Poje vse. Mu pa dam sadje sezonsko kupljeno, ostalo v kašicah (recimo trenutno večkrat kupim breskev, marelico ipd).

Se pa ne strinjam z Barbaro L., da ravno na začetku kašice niso drage - ravno takrat je brezveze jih kupovati. Otrok poje 2 žlički in ostalo vržeš stran user posted image A ni bolje skuhati 1 korenje ali pa 1 krompirček,... in ugotoviti kaj sploh je? Ostanek lahko pa ti zmažeš.

Primerjava z mačko je brezvezna - mačka je trgovinske zadeve, ker so ji bolj všeč in ker lastnik nima časa. Pri otroku si čas vzameš pa tudi okus mu nekako "prirodiš" (no, ne vedno).

Zaključila bi pa takole - pokusi vsako zadevo, ki jo boš dala svojemu otroku. Če bo tebi ogabna, se ne čudi, če je malo dete ne bo hotelo user posted image . Je pa fajn, da najdeš vsaj eno "piksno", ki jo ima rad - že zato, ker verjetno mislite kdaj kam it kjer kuhinje ne bo zraven. No in točno eno tako sem pa jaz tudi našla user posted image .


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 12:14:33   
nusi
Jaz mu ne dajem kupljenih kašic, tako sem se odločila že na začetku in tko sedaj je user posted image . Kadar kam gremo mu skuham kosilo in dam v termos posodo, malice pa tisti dan ne dobi kuhane (sadje, kruh, skuta, jogurt...). Meni je bližje sveža hrana, take prehranjevalne navade imam tudi sama, pri nas se ne odpira konzerv ali kuha juh iz vrečk. Ker je navajen takšne hrane mu kupljene kašice ne dišijo, če bi ga navadila na tiste, bi imel pa verjetno kupljene raje. Ne glede na to, kako pocasta se ti zdi tista zelenjava v trgovini, saj te kupljene kašice so iz enake zelenjave - vsaj po večini predvidevam. Poleg tega nimajo enakega okusa kot sveže pripravljena hrana. Za občasno uporabo se mi ne zdi nič narobe, menim pa, da se jim je bolje odpovedati za vsak dan. Glede na to, da sebi kuhaš, vsaj tako razberem iz tvojega posta, bo tudi tamali par mesecev preživel s trgovinsko zelenjavo, potem boste pa imeli spet domačo user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 12:25:23   
anckabancka
Jaz mu zdaj pozimi rada kupim zamrznjeno sadje (borovnice) ali pa suho sadje (fige, slive, marelice) in jih zmiksam med sveža jabolka, hruške, banano. Ne kupujem svežih breskev, sliv, jagod... ker vem, da so sredi zime nafilane z ogromno kemije.

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 12:27:53   
zaspancek1
Če nimaš domačega, je še najbolje, da kupiš zamrznjeno in vloženo zelenjavo oz. sadje. Nemci so pred dobrim letom delali raziskavo in ugotovili, da so precej boljša takšna živila, kot pa "sveža" zelenjava in sadje iz trgovin. Iz tega razloga tudi te pripravljene kašice niso tako slabe (ker je ta pot "od njive do krožnika" oz. v tem primeru do konzervacije oz. zamrznitve precej skrajšana, posledično pa so živila manj osiromašena).

Drugače pa sem tudi jaz na začetku dajala kupljene kašice - sadne imaš lahko odprte do tri dni, kakšne druge pa dva. Ko je otrok pojedel vsaj približno neko količino, pa sem začela kuhat. Kar pa je pri naših jedcih bilo res zelo hitro user posted image .

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 12:48:56   
razglednica
KUHAM DOMA, res je da je veliko dela, da ne govorim o posodi, pa vendar domače je domačeuser posted image user posted image

sadne kašice pa dobi vsak drugi dan, drugače pa spet domačeuser posted image user posted image

ko gremo na pot poje samo sadno kašico ali pa banano, vendar gledam da nikamor ne gremo, 1. virose, 2. ne maram ji davati kupljeno hrano, posebej kaj z krompirjem, mesom...., če pa imam doma dosti krompirja,....pa še več stvariuser posted image user posted image user posted image

NEZDRAVO HRANO BO DOSTI JEDLA KO BO VELIKA, ZDAJ PA GLEDAM DA BO JEDLA ZDRAVOuser posted image

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 13:31:24   
janapan
pri prvem otroku skoraj izključno domače kašice....pri drugem veliko kupljenih...razlog pomanjkanje časa........če pa bi ga mela pa bi jih rajš delala doma ;)

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 13:32:03   
Precious
jedel je samo sadne kašice.In tudi jazuser posted image  ,ker so full dobre

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 14:51:26   
Katy78
Jaz sem mu pripravljala vse sama, Hipp je dobil samo enkrat, na poti na morje - korenček in krompir. Okus obupen, tamalega sem ful drgnila okoli ust, pa je bil še kar oranžen, iz moje majice pa itak ni ven šlo, pa sem dala gor Vanish in ne vem kaj še vse.... 

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 15:08:35   
Hope2
Jedel je vse, domače (prevladovalo), kupljene (redko), sadne, zelEnjavne, mesne, demeter (slednjega več ni maral po 1 letu, ker je okusil sol, demeter pa je pust brez okusa). Za kuhanje sem sadje in zelenjavo nabaljala v kalčku-bio trgovina. Skuhano sem potem dala v posodice in vzela s sabo.
Nikoli nisem kupila frutka, ker so vsi po vrsti čudne barve, nikoli lumpijevih kašic. Največ demeter holle sunval ali hipp. Pa ribjih kašic tudi nisem nikoli kupovala.
Sadne sem pa tudi jaz dokončala, če je kaj ostalouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.2.2011 15:11:46 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 18:09:22   
ksenija12
Odvisno je tudi od tega, kaj bo želel jesti:) Pri nas je prvi jedel vse, kar sem mu skuhala, zdi se mi, da je kasneje zrasel gor samo ob domači goveji juhi, mesu iz juhe in zelenjavi iz juhe:) Ta drugemu ni dišalo nič domačega, ampak so mu bile najljubše kupljene kašice. Začni s tistim, kar se tebi zdi boljše.  

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 19:28:25   
miska333
Pri nas kakor kdaj. Na začetku sem bolj sama pripravljala, ampak mi je bilo stresno, ker je imela mala obdobje, ko je nisem mogla niti za sekundo odložit in itak ni nič spala. Potem sem pripravljala, kuhala in miksala hrano in jo imela v štorklji...pa se mi iskreno včasih res ni dalo in sem ji dala kupljeno. Zdaj pa kakor kdaj. Kupujem pa Hippove ali od Holle. Je pa bolj navdušena nad kupljenimi...
Aja pa tudi sma sem se že spraševala ali je kašica pripravljena iz zelenjave iz Merkatorja bolj zdrava od kupljene...

< Sporočilo je popravil miska333 -- 16.2.2011 19:29:28 >

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 20:33:03   
Anonimen
Uf za na teren sem ji kupila sadne kašice (zelenjavnih ni varianta da bi jih pojedla, pa kdo bi ji zameril), ker se mi je zdelo bolj praktično, sploh ko naša ni bila nek zaspanec in nisem imela ravno po par ur nadan miru, da bi ji vnaprej pripravljala hrano ... če je bilo lepo vreme sem to izkoristila in sva šli raje ven ... za doma sem jih ji pa sama pripravljala ... pač kupovala sem sezonsko sadje in zelenjavo pa če mi je mami kaj z vrta dala ... hja sem tiste sorte, ki ne komplicira prveč ... je pa res, da ji nisem nevemkako dolgo ekstra hrane pripravljala ... najine hrane pač nisem preveč začinila in je tam pri enih dobrih 6ih mesecih že lepo recimo pire krompir s paradižnikovo omako jedla z nama kot tavelika user posted image

(odgovor članu miska333)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 20:34:56   
divans1
Pri 6 mesecih paradižnikovo omako? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 20:59:37   
Anonimen
In zakaj ne? Kaj je v paradižnikovi omaki takega, kar tolk star otrok nebi smel jest?

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
16.2.2011 21:21:26   
nusi
Ja res je, če se odločiš, da boš kuhal in ne odpiral lončke, potem moraš v začetnih mesecih prilagoditi lasten jedilnik, drugače lahko menzo odpreš user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
17.2.2011 10:40:24   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

Ja res je, če se odločiš, da boš kuhal in ne odpiral lončke, potem moraš v začetnih mesecih prilagoditi lasten jedilnik, drugače lahko menzo odpreš user posted image

Razen, če to že je tvoj jedilnik (pri nas je bilo enostavno) user posted image . Pač samo sebi še kaj dodaš in je (ali pa otroku kaj ven pobereš)


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
17.2.2011 10:59:07   
MTFP
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Pri 6 mesecih paradižnikovo omako? user posted image


Odsvetuje se ker naj bi bil zelo alergen, ampak očitno vam ni naredil nobene škode...user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
17.2.2011 12:08:56   
petera
Pozdravljena,

pri prvem sem mu ko smo bili doma, kuhala, pa dajala domače, če smo pa šli kam na pot, pa tudi če je bilo pri roki, pa sem mu kupila kašico, glej res so konzervansi, vendar je tudi sadje in zelenjava škropljena, pridelana na umetni način, tako da ni treba glih komplicirat, vse je to narejeno za ljudi, tudi če mu boš dala kupljeno kašico, se še vedno za njega najboljša mami in mu želiš le najboljše. Glej kako smo mi zrasliuser posted image

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
17.2.2011 19:17:20   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Pri 6 mesecih paradižnikovo omako? [image]httzp://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Odsvetuje se ker naj bi bil zelo alergen, ampak očitno vam ni naredil nobene škode...user posted image

A so to spet kaj novega pogruntali al kaj, ker 2 leti nazaj mi ni noben cesa takega rekel ... se par let pa bodo mogli otroci do enega leta samo ob destilirani vodi zivet.

(odgovor članu MTFP)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
17.2.2011 20:20:58   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
A so to spet kaj novega pogruntali al kaj, ker 2 leti nazaj mi ni noben cesa takega rekel ... se par let pa bodo mogli otroci do enega leta samo ob destilirani vodi zivet.


Kako pa je s temi smernicami v prehrani? A to jih izdajo vsakega januarja la kako? user posted image user posted image user posted image   Moram prevert, da ne bom glih kakšno tako leto spet rodila user posted image  

< Sporočilo je popravil nusi -- 17.2.2011 20:21:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
17.2.2011 20:33:33   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
A so to spet kaj novega pogruntali al kaj, ker 2 leti nazaj mi ni noben cesa takega rekel ... se par let pa bodo mogli otroci do enega leta samo ob destilirani vodi zivet.


Kako pa je s temi smernicami v prehrani? A to jih izdajo vsakega januarja la kako? user posted image user posted image user posted image   Moram prevert, da ne bom glih kakšno tako leto spet rodila user posted image  


letos so nove user posted image  na ene dve leti jih malo premečejo, tko da niti unim mamam, ki imajo otroke od prej, ni nič jasno, ko ugotovijo, kakšno nepopravljivo "škodo" so delale, ko so se po prejšnjih smernicah ravnale user posted image

otika, dve leti nazaj je bil paradižnik tut alergen. samo se mi zdi, da je kritičen svež, ker tista alergena snov je termolabilna in se pri segrevanju uniči

aja. da odgovorim na vprašanje. jaz sem delala sama, ampak je bila prva rojena tko fajn, da je uvajanje potekalo poleti in je bilo vsega dovolj na vrtu. ta drugi ni tko fajn rojen user posted image  zanj bom pa kupovala na tržnici, kjer je lokalna, sezonska, manj špricana zelenjava

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
17.2.2011 20:35:35   
mayci
Jaz kupim samo sadne kašice, iz tistega sadja, ki ni sezonsko (zdajle marelica, breskev, hruška). Ostalo sadje pripravim sama (tudi suhe slive, marelice ima zelo rada).
Zelenjavnih kašic ne kupujem, ker so mi bljak....user posted image
Sem pri tavelikem fantu enkrat kupile eno tako, pa tudi slučajno ni hotel jesti, ko sem jo pa probala, sem pa ugotovila zakaj...user posted image Tako da raje vzamem s sabo v Avent Via posodici doma pripravljeno zelenjavno kašico, če nas že ob času kosila ni doma. user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kupljene kašice ali doma pripravljeno??
18.2.2011 7:56:56   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: khurde

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
A so to spet kaj novega pogruntali al kaj, ker 2 leti nazaj mi ni noben cesa takega rekel ... se par let pa bodo mogli otroci do enega leta samo ob destilirani vodi zivet.


Kako pa je s temi smernicami v prehrani? A to jih izdajo vsakega januarja la kako? user posted image user posted image user posted image   Moram prevert, da ne bom glih kakšno tako leto spet rodila user posted image  



otika, dve leti nazaj je bil paradižnik tut alergen. samo se mi zdi, da je kritičen svež, ker tista alergena snov je termolabilna in se pri segrevanju uniči



Tak so meni povedali pred 2 letoma. Otika si na ušesih sedela ali pa si gledala smernice izpred 4 letuser posted image user posted image . Čeprav meni ni glih preveč jasno kako te zadeve delujejo, je pa tudi naš dobil paradižnikovo omako nekje pri 8 mesecih, svež paradižnik pa krepko po 1 letu, ampak samo zato, ker ga ni maral.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?