|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 11:22:55   
filipinka
Pozdravljene!
Ker čakam na našega dojenčka in prelagam pripravljene stvari, brskam po netu in ugotavljam kaj bi pa še vseeno lahko nabavili...sem ugotovila, da je to ležalnik za dojenčka. Na Sončkovi strani sem našla Brevijevega in mi je zelo všeč. Ampak me zanima :
1. ali ga lahko uporabljam že za novorojenčka;
2. kako dolgo -do katere starosti je lahko dojenček v njem;
3. in ali ga tiste, ki ste ga imele-imate svetujete, ali služi svojemu namenu?
Hvala vsem za odgovore!
V.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 12:41:00   
dory
Oi...mi ga sicer imamo, pa ga ne smemo vec uporabljat...fizioterapevtka nam ga je prepovedala...baje ni dobro za hrbtenico...na zacetku je bil tamal veliko po narocju zarad kolik, zdej je pa kar na tleh...to je najboljsa lega za otrocka..lepo smo mu kupili igralnico in to je to...

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 14:28:46   
Anonimen
Mi tudi še iščemo primernega.
Razumela sem, da naj bo novorojenček raje v ležalniku kot v posteljici ali na tleh.

Teja, a to, kar je fizioterapevtka rekla, velja samo za Brevijevega, ali na splošno?
Če je za otroka bolje, da je na tleh, bo tam raje tudi naš. Pa še eno fajn ležalno podlogo in igralnico smo kupili v Ikei, tako da če ležalnika ni treba, toliko bolje!

(odgovor članu filipinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 18:29:18   
jagoda
Mi smo kupli v Toysu takega, ki vibrira in mali ful uživa v njem. Pa še ene ribice se premikajo spredaj in pesmice igrajo. Za mene je zlata vreden. Mali je priden, ko je buden tudi eno uro, tako, da lahko kaj naredim. Mi smo ga kupli, ko je bil Adam star en mesec. Do kdaj ga bomo uporabljali pa ne vem.

V glavnem - toplo priporočam!

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 18:51:09   
dory
Baje noben lezalnik ni primeren za dojencke...tudi lupinica ne, zato se naj bi jo uporabljalo zgolj samo za voznjo...baje otrocek ni v pravilni legi...ceprav se tud mi ponavadi prekrsimo :)

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 19:14:14   
Jančika_
Mi imamo takega od ABC Designa, ki ima spredaj še lok z visečimi igračkami. Mali zelo rad leži v njem, z ležalnikom vred ga postavimo pod telovadnico in je zelo vesel - vriska in se igra.

Patronažno sestro sem vprašala glede jajčke in ležanika, pa je rekla, da ni problema, za jajčko je celo rekla, da je otrok v njej v fiziološkem položaju.

Imamo pa tako v jajčki kot tudi v ležaniku še posebno oporo za glavo, da mu ne opleta. pri oeh je bila ta opora že zraven.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 19:50:49   
MINEJA
Tudi mi imamo ležalnik ki smo ga kupili v Toysu in sicer firme HAUCK, ki imajo spredaj neke vrste mobile. Začeli smo ga uporabljati od 6. tedna naprej in ga še občasno sedaj.Vsekakor je to koristna zadeva. Ko sem npr. kuhala sem ga dala na pult, ko sem likala sem ga dala na kuhinjsko mizo, itd. Poleg tega je bil rad v njem, celo zaspal je v njem.
Glede tega ali je zdrav ali ne, pa je tako: vsekakor ga ni nič narobe uporabljati, če je z otrokom vse OK. Če pa z otrokom ni vse ok, pa ti tako povedo kaj lahko in kaj ne!

:sloncek::sloncek:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ležalnik za novorojenčka???
26.9.2004 22:16:27   
viv_
Mi smo imeli takega kot pravi Jančika in po pravici povedano ne vem kaj bi brez njega. Čez dan je mala precej prespala v njem. (Smo imeli tak režim, da nikoli ni spala podnevi v svoji posteljici, da je ločila dan in noč - naša teorija.)

Je pa tako, da fizioterapevtke odsvetujejo vse, razen tal. Pa bognedaj ležalnik, pa joj samo lupinica ne, pa pol vozičkov ni dobrih, pa otročka ne znaš prav prijet...

Ampak, ko je Mirna postala preveč (ne)mirna smo pa tudi mi ležalnik zamenjali z igralno podlogo na tleh.

lp

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ležalnik za novorojenčka???
27.9.2004 12:37:51   
Anja167
Živjo! Mi smo ga kupili pri 3 tednih, pa naš mulec sploh noče biti veliko v njem :( - je raje v naročju oz. v slingu. Zdaj ko smo kupili še most z igračkami, ki ga lahko pritrdimo na robova ležalnika, upamo, da bo bolje (no, zadnjič je celo zaspal v njem). Sicer pa je za novorojenčka res fino, da ima glavica oporo. Mi imamo Camovega in smo morali glavico vedno obdati s pleničko, da je bila kolikor toliko pokonci. LP.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ležalnik za novorojenčka???
28.9.2004 15:45:56   
uli
Mi ga imamo od 2 meseca naprej in mali naravnost uživa v njem:bravo:! Ma gor še igračke, tko da z njimi čeblja, brca, skratka mami ima frej!
Kar se pa tiče razvojne, pediatrov, fizioterapevtov ipd. pa itak vsak po svoje tolče tko da mi poslušamo samo še našega malčka!
Meni je na primer pediatrinja rekla, naj bo veliko v lupinici, ker je skrčen kot v maternici in je zelo natur položaj, v posteljici ali na tleh pa je preveč stegnjen...;)

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?