|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lega dvojčkov
8.2.2005 13:11:16   
petraCBU
Zanima me, kako je z lego dvojajčnih dvojčkov v maternici. Moja dva pikca že od začetka ležita "v nadstropjih", eden spodaj, drugi zgoraj. G. je rekel, da sta lepo "kot v predalčkih", na zadnjih dveh UZ sta celo oba ležala v svojih "predalčkih" povprek in imela glavice in nogice v isto smer. Vse skupaj je seveda lično in čudovito, vendar me malo skrbi, če in kako, se mislita obrniti. Sem slišala, da naj bi se dvojčki do 7. meseca obrnili kakor se pač mislijo, kasneje pa ne več, ker je "gužva".
Kako je v resnici s tem? Koliko je možnosti, da se oba postavita z glavicami navzdol? Pred carskim rezom sicer nimam strahov, pa vseeno...
Sicer je minil šele 18. teden, ampak pikca sta videti trdno prepričana v svojo prečno, "spredalčkano" lego.

Pa še eno, malo matematično vprašanje: s fantom sva imela polemiko okrog spolov najinih dvojčkov. Jaz trdim, da imava polovico možnosti za parček, on pa, da tretjino. Logika mi odpove, kaj pa ve mislite?
LP
P.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Lega dvojčkov
8.2.2005 14:12:38   
Anonimen
Logika: tretjino punčki, tretjino fantka, tretjino parček.
Čestitam za redoljubne dvojčke. Fletno!

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Lega dvojčkov
8.2.2005 18:27:18   
lutka
Kar se tiče lege dvojčkov,sta bila pri meni oba do 35t obrnjena z ritkama navzdol,potem pa sta se v 36t oba obrnila z glavicama navzdol.Pri porodu pa so ugotovili,da se je eden obrnil nazaj,se pravi,da je bila spet ritka dol.Ko sem rojevala se je prvi rodil normalno,G je potem hotel ta drugega obrnit,ampak se je hvala bogu:bravo::bravo: obrnil sam,drugače bi morala na CR,ker se mu je pretrgala popkovina in ni dobival več kisika.Tako da je bilo v 4 min vsega konec.:)
Tako,da brez strahu,imaš še veliko časa in si lahko še desetkrat premislita:)-:)-:)-:)-.
Kar se pa tiče spolov,pustita se presenetit:hudicek::)-.
Mida sva dobila dva razbojnika,ki še pri devetih mesecih nočeta celo noč spat:((
Lepo nosečnost in čim lažji porod:sloncek::sloncek:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Lega dvojčkov
9.2.2005 5:11:50   
marta2

Tudi moji dvojčici :duda::duda:sta bili kar dolgo časa popredalčkani. Na prvem ultrazvoku (6. teden) sta bili sicer ena za drugo, tako, da sem šele tik pred merjenjem nuhalne svetline vedela, da bom imela dvojčke. Od takrat naprej sta bili ena nad drugo, s tem, da je bila cel čas ena bolj aktivna od druge in sem ju tako tudi na ultrazvoku ločila. Tam nekje okrog 25. tedna pa sta se obrnili na glavico in tako počakali do poroda.

Glede spola so možne vse kombinacije, mi imamo dve pridkani punčkici.

LP

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Lega dvojčkov
9.2.2005 11:29:31   
SISI25
Tudi pri meni sta bila predalčkana na začetku. Potem sta se obrnila na glavico. Ampak se je drugi do konca prestavljal malo na ritko pa spet na glavico. Pa sem mislilada jima manjka prostora. Sem šla en teden na pregled je bil na ritki, drugi teden pa že na glavici. Tako se je prestavljal skoraj čisto do konca, medtem ko drugi pa je bil ves čas obrnjen na glavico. Sem še rekla da bo drugi sigurno pravi fakin, pa je zdaj ravno obratno. Je drugi veliko bolj miren kot drugi.

Glede spola pa če sta enojajčna sta lahko samo ali fantka ali punčke. Če pa sta dvojajčna pa sta obe možnosti.
Mi imamo enojajčna fantka.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Lega dvojčkov
9.2.2005 13:42:45   
petraCBU
hvala vsem!
Zdaj pa res že komaj čakam 15. marec, ko bomo na morfologiji videli kaj bomo julija dobili! Pa da vidim, če sta si pikca že kaj drugače "postlala", pa če se je predležeča posteljica (pri spodnjem, seveda) že kaj dvignila!

Tok se že veselim vsega! :)
LP
P.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Lega dvojčkov
10.2.2005 18:53:24   
SISI25
ŽElim ti da bi bilo vse vredu. saj bo samo pozitivno misli.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Lega dvojčkov
19.3.2005 13:06:53   
bunkica
Nič ne skrbi!Moja dva sta najprej ležala -prvi glavično,drugi medenično(kar zakomplicirano)vendar pa se je glih 3 tedne pred porodom tadrugi tudi obrnil glavično,tako da je bil porod povsem normalen le da sta bila pač dva s sedmimi minutami razlike in to kar vsak po 3 kg.Sedaj sta stara 9 mes.in že pridno stopicata in razmetavata po stanovanju.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?