|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Levičarji, desničarji
30.9.2005 17:43:25   
Pikabu
Mene pa zanima. kdaj se otroku pokaže ali bo levičar, desničar? Našo Emo opazujeva, pa se nama zdi, da kar več prijemlje z levo roko, predvsem svinčnik večkrat prime z levo. Če prime z desno, pa dokaj hitro premenja v levo. A je to že znak, da bo levičarka, ali je pri enem letu to še prezgodaj reči? Kakšne so vaše izkušnje?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Levičarji, desničarji
30.9.2005 18:11:46   
KODA
Naš Maj je levičar.Midva sva posumila, da bo nekaj takega,ko je začel sam jesti.Vse je prestavljal v levo roko.Tam okoli enega leta je to začel nakazovati in bilo je čedalje bolj intenzivno.LEP POZDRAV.user posted image user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Levičarji, desničarji
30.9.2005 19:03:14   
Gina
POjma nimam, pravzaprav. Jaz sem levičar, oz. sem obojeročna, pišem z levo. MOja fanta sta desničarja. Vedno sta večino reči delal z desno roko. Lana pa je že od nekdaj vse delala z obema rokama. Vendar piše z desno. Če bi jo jaz od malega navajala na levo, sem prepričana, da bi bila levičarka. Ampak vse pri nas teži na desno, je bolj enostavno.
Po moje vidiš, če je otrok čisti levičar, ker itak vse prestavlja v levo. Če ti pa po pravici povem, je pa večina levičarjev v šoli takih, ki so obojeročni. Mogoče je eden na 5 ali 7 levičarjev čisto levičar, dela vse z levo. Vsi ostali žogo odbijajo z desno roko, pa režejo z desno, pišejo i n jejo z levo...skratka, obojeročni. Kar je pa tudi čisto ok.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Levičarji, desničarji
30.9.2005 19:28:53   
Anonimen
Mi tudi skozi opazujemo, da levo roko bolj uporablja. Uporablja tudi desno ampak če se le da, naredi vse z levo. Jaz ga vseeno stimuliram in do njega poskušam pristopati z desne strani in ga navajati na desno stran, ker mislim, da je svet nekako narejen za desničarje. Zaenkrat je nekako obojeročen in tako bom poskušala tudi nadaljevati.
Sicer pa velja nekako takole, da se otroci do cca. tretjega leta starosti ne definirajo, potem pa se vedno bolj diferencirajo in "izberejo" stran. Čeprav so lahko obojeročni je ena stran vedno nekoliko bolj dominantna. To se lepo vidi npr. pri športni vzgoji, ko se določa odrivno nogo. Tudi tisti, ki uporabljajo obe roki, pri odrivu vedno uporabljajo le eno nogo in se ob določanju napačne odrivne noge zapletajo.
Strokovnjaki priporočajo, da otroka, ki kaže levičnost, nekje do tretjega leta lahko poskušamo stimulirati tudi na desno, potem pa je bolje, da to opustimo, saj se ob uporabi "napačne roke" lahko pojavijo govorne in bralno zapisovalne težave.

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Levičarji, desničarji
30.9.2005 19:58:34   
Marogica
Naša pediatrinja je rekla, da se to izoblikuje do da 3 leta. Vendar smo tudi mi opažali pri ta večjem, da je že prstke leve roke sesal , pa tudi več stvari je prijemal z levico-večji je bil, več je prijemal z levo. Sedaj pri 4,5 je levičar-dokončno. Ta mali(9mes) pa sicer še uporablja obe roki, vendar se mi zdi desna bolj aktivna.Bomo videli.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Levičarji, desničarji
30.9.2005 23:41:31   
KODA
Baje so mene kot otroka "usmerjali z leve na desno".Pri Maju(5let),pa smo pustili,da narava naredi svoje.user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Levičarji, desničarji
30.9.2005 23:42:34   
andrejaz
Ja, pikabu - to sem se tudi jaz danes spraševala. Naš Mark tudi večinoma prijemlja z levo, zelo redko z desno. Bomo videli čez nekaj časa.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?