|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lupinica Maxi Cosi
24.7.2008 10:33:10   
Julija08
Kupila sem voziček  Quinny Speedi in košaro, ker niso imeli ustrezne barve bom naknadno kupila še lupinco. Sedaj me pa zanima ali je potrebno poleg kupiti tudi Isofix (meni to v avto ne paše) oz. neko bazo, da se potem samo zatakne lupinjica gor? Mislim ali je to obvezno ali samo pač še ena stvar ki je zraven kar tako malo. Vem, da je dosti bolj enostavno, če ti ni treba vsakič vezati lupinice.  Kako je z vidika varnosti?

< Sporočilo je popravil Julija08 -- 24.7.2008 10:34:13 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lupinica Maxi Cosi
24.7.2008 10:56:33   
kristinaj
jaz sem kupila pp pliko p3 in je bila ta baza-podstavek za lupinico že zraven..... kolegica je kupila istega leto kasneje in je dobila lupinico za zvezat, kar pa ni tako praktično kot če imaš bazo...... seveda jo lahko dokupi....

z vidika varnosti je pa najbrž vseeno, vse je na strani praktičnosti...

najbrž je pri quinny isto...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.7.2008 14:04:49   
katra55
Maxi cosi lupinico se v avto lahko priveže s pasom, je ravno tako varno. 

< Sporočilo je popravil katra55 -- 24.7.2008 14:05:08 >

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.7.2008 14:10:11   
Ryssa
Jaz jo bom privezala s pasom.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.7.2008 17:01:57   
Inigo
mi nimamo isofix-a pa je glih tak ok. je kljub temu zelo varna lupinica user posted image

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.7.2008 20:12:38   
Klarita
Maxi cosi lupinica je itak najbolj varna lupinica, tudi brez isofix-a, se pa moraš pozanimat oz. si prebrat navodila od tvojega vozila, če ima isofix ali ne.
Jaz sem ga kar brez isofixa, samo s pasom pripetega peljala.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.7.2008 11:07:42   
kalla
Jaz jo bom tudi privezala s pasom. Ni ti potrebno imeti isofixa oz. cabriofixa. Kar se varnosti tiče, je ta lupinica v kombinaciji z isofixom, na testiranjih leta 2007 dosegla najboljše rezultate. Kakšne rezultate pa dosega brez isofixa pa ne vem. Kaj dosti slabših pa ne more.

Če si boš kupovala isofix se moraš pozanimat, če to sploh gre v vaš avto. Isofix sistem imajo samo novejši avtomobili (poglej v knjižico z navodili od avtomobila). Cabriofix pa gre v vsak avto in je podobna zadeva kot isofix.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.7.2008 14:51:25   
TinaUros
Mi imamo Maxi Cosi in smo jo sm prvezval. Je zelo enostavno in zelo fiksno. Isofix za moje pojme zelo preplačaš glede na to, da lupinico uporabljaš le cca 5 mesecev.

(odgovor članu kalla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.8.2008 17:46:02   
Kranjcanka
ce mislis lupinico voziti v vec razlicnih avtomobilih, je vseeno, ce jo pripnes samo s pasom. ker vsakic montirat te fix-e je prevec zamudno.

Pomojem je malo predrag.

Lp

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.8.2008 13:16:56   
Acjom1
Tudi midva imava maxi cosi lupinico in jo bova kar privezovala. Se mi ne zdi smiselno dat toliko denarja, pomembno pa je, da si natančno prebereš navodila in mislim, da bi moglo biti prav tako dobro, če je privezana. Tako so vsaj meni svetovali. user posted image

(odgovor članu Kranjcanka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2008 19:37:02   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros

da lupinico uporabljaš le cca 5 mesecev.

user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2008 8:18:42   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros

da lupinico uporabljaš le cca 5 mesecev.

user posted image

Ja točno to. Naša frajla je že skoraj 11 mesecev noter.

In še odgovor na glavno vprašanje: nimamo cabriofixa, ker je tudi tako zelo varna in lahko se pritrdi. Samo parkrat prej poskusi, ker ogromno ljudi lupinice narobe namešča. Enkrat sem celo videla enega, ki jo je obrnil v smeri vožnje user posted image . Žalostno!

< Sporočilo je popravil Klaudia -- 20.8.2008 8:19:12 >

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2008 12:02:14   
Aurea
No, jaz sem pa na osnovi varčevanja 3 mesece tlačila lupinico noter in ven (imam avto s 3 vrati) ter jo privezovala s pasovi in zraven popiz****, potem mi je pa enkrat (mislim, da je bilo 35 stopinj zunaj user posted image , komaj sem stlačila tamalo v sedežku v avto, potem še sebe zraven, potem še privezovat  - skratka user posted image  user posted image  user posted image  ) prišlo do vrha glave, in sem šla direkt v BC po Easy Base (to je ta, ki se uporablja tudi brez Isofixa).
Dala sem 100 eur, ga takoj namontirala in naslednji dan že uživala v preprostosti uporabe - samo klik in je sedežek namontiran, enako za snemanje. Meni je zakon in vredno denarja, bom pa tudi prihranila na masaži hrbta user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  .

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.8.2008 12:11:53   
sazi
No, jaz sem pa na osnovi varčevanja 3 mesece tlačila lupinico noter in ven (imam avto s 3 vrati) ter jo privezovala s pasovi in zraven popiz****,

No, če si jo morala vsakič privezovati zadaj v avtu s tremi vrati, te čisto razumem.
Drugače pa, mi smo maxi cosi cabrio uporabljali 11 mesecev in sem jo vedno privezovala - gotovo v 10ih sekundah ali celo manj. Tisti podstavek bi mi bil čisto odveč, ker sem se večkrat peljala tudi s kakšnim drugim avtom. Lupinica zdaj čaka na novega uporabnika - jo bomo z veseljem uporabljali še naprej.

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.8.2008 9:20:53   
gajči
Mi pa imamo Isofix in je super. Nobenih težav z montiranjem lupinice v avto, vedno je prav nameščena, pa še višje je in lahko otrok gleda ven. Men se zdi tisto s pasovi tako tako, se mi zdi, da lupinica kar pleše po sedežu.
Kar se praktičnosti tiče Isofix definitivno ja, kar se varnosti tiče pa sploh ja ja ja. Ko je prišel ta sistem na trg, so se avtomatično spremenili vsi standardi in v testih je samo še MaxiCosi z Isofixom, ki je veliko bolj varen, kot pa brez. In ravno za varnost se gre pri avtosedežih, mar ne?

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.8.2008 14:10:18   
hokejistka
Pa še moje mnenje, ki je mogoče malo "off topic" pa vendar.....

Prav sita sem že tega pretiravanja v zvezi z varnostjo sedežev. Mislim, da je večina otroških avtosedežev na našem trgu varnih in da pretirano poudarjanje varnosti in najboljših ocen na raznoraznih testih res ni potrebno. Se mi zdi vse skupaj precej velika potrošniška past v smislu "le najboljše za svojega otroka". Čisto prav je, da skrbimo za svojo varnost, varnost svojih otrok in ostalih, pa vendar je treba ohranit trezno glavo.

Najbolj varni so pa sigurno vsi avtosedeži, ki so vpeti v karoserijo avtomobila- torej vsi, ki uporabljajo Isofix sistem. Pa seveda tudi najdražji. Ob tem velja opozoriti, da preverite na spletnih staneh proizvajalce, ali vaš model avtomobila omogoča vpenjanje želenega avtosedeža.

Tukaj imate link, kjer je testiranih večina avtosedežev , zraven pa so še orientacijske cene. Stran je na žalost v nemščini user posted image . Da se boste lažje odločile:

http://www.testberichte.de/r/test/29/auto-ausstattung-zubehoer-kindersitze.html

Pa srečno!

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.10.2008 21:06:18   
pikapoka55
mi imamo tudi maxi cosi z isofix-om in je res fajn. me pa nekaj zanima, če katera ve. a imam samo občutek ali so imeli starejši modeli maxi cosi bolj ležeč položaj? zdaj se mi zdi, da je bolj dvignjeno naslonjalo, da je otrok bolj v sedečem položaju?

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.10.2008 0:04:26   
Anonimen
Kakor sem se jaz pozanimala in brala glede varnosti MC lupinic z ali brez te baze (pa naj bo z isofixom ali brez), je stvar taka, da je pravilno pripeta lupinica s pasom popolnoma enako varna, kot lupinica vpeta v to bazo. Fora je le v tem, da pri pripenjanju s pasom lažje pride do napake, kot pri vpenjanju v bazo in so potem zaradi tega z bazo kao varnejše. No ravno zaradi tega, sva se midva odločila, da nabaviva to bazo, ker sem jaz včasih malo smotana (sploh če se mi mudi) in da ne bi kaj narobe pripela ... bazo in lupinico bova pa tako ali tako prihranila za naslednjega otroka, lahko se pa zadevo v končni fazi tudi proda naprej in potem se te finance malo skompenzirajo. 

(odgovor članu pikapoka55)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
8.10.2008 9:17:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
8.10.2008 21:47:19   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: gajči

Mi pa imamo Isofix in je super. Nobenih težav z montiranjem lupinice v avto, vedno je prav nameščena, pa še višje je in lahko otrok gleda ven. Men se zdi tisto s pasovi tako tako, se mi zdi, da lupinica kar pleše po sedežu.
Kar se praktičnosti tiče Isofix definitivno ja, kar se varnosti tiče pa sploh ja ja ja. Ko je prišel ta sistem na trg, so se avtomatično spremenili vsi standardi in v testih je samo še MaxiCosi z Isofixom, ki je veliko bolj varen, kot pa brez. In ravno za varnost se gre pri avtosedežih, mar ne?

Se strinjam. Čeprav pa isofixa mi vseeno nimamo.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.10.2008 22:24:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

IZVIRNO SPOROČILO: gajči

Se strinjam. Čeprav pa isofixa mi vseeno nimamo.

Pa saj to bazo lahko kupiš tudi če nimaš isofix pritrdišča v avtu ... kupiš pač izvedbo te baze, ki se fiksira s pasovi in potem je to skos v avtu, lupinico pa samo hop gor in hop dol. Aja reče se mu pa EasyBase ( http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=164115 ).

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
8.10.2008 22:50:11   
CatJa
Sori, sem se napačno izrazla, ja. Isofix seveda imam, nimamo easy base-a user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.10.2008 14:04:55   
luna8
Bistvo isofixa ali katerihkoli drugih baz je v tem, da ti lupinice ne moreš napačno pritrdit. Zanjič sem bila na predavanju od ministrstva za promet in so rekli da ni problem, da starši ne bi imeli avto sedežev, ampak je največji problem, če so napačno nameščeni - z bazo pa se temu izogneš, ker je skoz v avtu in res daš lupinico samo gor in klik in je sigurno pravilno pritjena.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.10.2008 10:10:15   
alea01
Živjo!

Jaz imam Maksi cosi lupinico z isofix-om. Zelo praktična stvar. Lupinico sam vržeš gor in to je to. Imata oba avta možnost nastavitve isofix-a. tik tak ga prestaviš v drug avto in še nikoli nisva pripasala lupinice. Meni se to zdi nepogrešljiva stvar. Koliko časa bo user posted image  v lupini ne vem. Sedaj je star 4mesece. Če se splača finančno ali ne, mi ga imamo in če bi še enkrat kupovala, bi se še enkrat tako odločila

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.10.2008 10:20:40   
Splet.Ka
Mi smo imeli pa lupinico brez isofix sistema...v mojem avtu te možnosti ni. Torej odgovor na tvoje vprašanje: seveda se da dobiti lupinico brez isofixa.

Cvetim...

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zelena plodovnica je znak, da je porod nujen
Zelena plodovna voda oziroma amnijska tekočina je znak, da je otrok prenošen in da je porod nujen. Kako do tega pride in...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.