|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:38:29   
CIPRESA
Doma me prepričujejo naj po pol leta začnem Žiga hraniti kar s kravjim mlekom naprej (alpsko mleko 3,5). Kljub temu da so recepti naših babic nekoč bili uporabni (saj smo nekateri tudi z njim preživeli) me vseeno obhajajo dvomi.
Koliko vas je po pol leta res kar prešaltalo nanj??? Naj povem da mu v krompirček ali riževo kašico že dajem kar alpsko mleko in ni bilo nobenih izpuščajev oz. da bi videla kaj da bi bil nanj elergičen???


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:40:51   
*maja
Jaz moji dajem kravje mleko v krompir, razne rižolinote in podobne zadeve že od 6. meseca, pa ni nobenega problema. Manj kompliciraš boljše je...user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:42:46   
Anonimen
Jaz sem mojima dvema po šestih mesecih pričela res dajati kravje mleko, ampak to mleko v prahu od Pomurskih mlekarn. Pa mogoče mleko v začetku malo bolj razredčiš z vodo, da ni tako močno.
Veliko uspehov in LP

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:45:35   
juma
Pznam primere,ko so res začeli z kravjim mlekom tako zgodaj pa je bilo vse vredu.Jaz sem mu ga prvič probala dat pri cca 8 mes. pa ga ni maral tko,da mu ga nisem silila.Drugič pa ga je dobil pri 10mes. in od takrat ga spije tolk,da ga komi sprot kupujemouser posted image .

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:47:51   
tascha
Jaz mu delam kašice iz 3,5 mleka že od 6 meseca, od 9 naprej pa ga tudi pije (zadje čase celo kakav) pa ni bilo nič narobe. user posted image
Isto sem delala pri tavelikem pa ni bilo nikoli nobenih problemov.user posted image


(odgovor članu juma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:48:58   
Seven*
Hja.

Dejstvo je da ima kravlje mleko dosti manj zeleza, pa da mocno obremeni tako male ledvicke.

Tudi takrat so bili ze otroci alergicni, samo ni se se toliko vedelo o tem.

Odsvetujem!

Ne podlezi babicam ce menis da ni pravilno...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:49:41   
muha1
Mi smo stari skoraj sedem mesecev in še vedno pijeve prilagojeno mleko in mislim z njim nadaljevati do enega leta. Drugače pa dodajam alpsko mleko v pire,špinačo... in,kot je že maja rekla manj kompliciraš boljše jeuser posted image !

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 8:59:10   
bskrle
KRavje mleko sta začeli piti okoli enega leta, mleko jemljemo pri kmetu.
Če sem kuhala gres po 6. m. starosti, kar se je zgodilo zelo poredko, sem naredila dvotretjinsko mleko, dodala sem vodo in nekaj sladkorja. Dostikrat nista pojedli niti dveh žličk gresa in zaradi tega nisem komplicirala.
Sem pa dolgo dojila, 5x na dan do 11-12 meseca. 
KAR je napisala Seven je res. Ni nujno, da se alergija takoj pokaže.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 9:08:39   
Seven*
Uporabo kravjega mleka pred letom dni lahko opravicim samo tistim, ki so brez denarja..

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 9:09:44   
Anonimen
js sem ji ga v hrano že dajala tm tm nekje po 6. mescu. pit ga pa ni hotla - itak če sem ga ji zalila z vodo in je bil bljak. po 8. mescu sem ji pa dala nerazredčenga in je blo vse brez problemov!

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 9:25:40   
makica
Jaz bi tudi počakala s kravjim mlekom. Če pa že želiš pa ne alpskega ampak navadnega. Vsaj tako je pri nas svetovala patronažna. Po možnosti pa tudi nehomogeniziranega. Čeprav se ga težko dobi, piše pa na tetrapaku ali je homogenizirano ali ne. V Staru vem da ga nimajo, za Mercator pa nisem sigurna. Ena slovenska mlekarna ga proizvaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 9:27:01   
saratanja
Mene je prepričal en zanimiv članek, ki ni se ni toliko ukvarjal s prepričevenjem, da je kravje mleko škodljivo temveč s tem, da je za majhne otročke bolj koristno adaptirano mleko, ki vsebuje veliko več koristnih snovi, ki jih malček potrebuje.
Tako smo mi kar lepo kupovali prilagojeno melko za njegovo starost vse do enega leta. So tudi mene kar naprej bombardirali, ali še vedno kompliciramo, češ včasih smo pa delali tako pa tako....... No meni pa se je zdelo bolj prav tako, kot sem jaz delala. Glede na rezultate (zelo zdrav in močan malček) sem se odločila pravilno.

A ja pa še finančno.....nisem prepričana, da je bilo adaptirano mleko kaj dražje, kot seda, ko dnevno še vedno popije skoraj liter mleka.user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
1.2.2006 9:50:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu saratanja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 10:30:56   
Dashenka
Moja hčerka se stara eno leto in zjutraj ter zvečer še vedno popije stekleničko začetnega (ne nadaljevalnega) adaptiranega mleka, ki ne obremenjuje ledvic in ima dodane vse potrebne vitamine in minerale.

Vendar pa za pripravo pire krompirja, špinače ipd. od samega začetka (torej od 4m dalje) uporabljam alpsko mleko.
Tisti pljunek ji pač ne more škoditi.

Mlečnih kašic ji sicer ne ponujam več, ker jih ne mara.

Če jih tvoj otroček je, pa ti svetujem, da kupite tiste, ki se mešajo z vodo. Te imajo namreč že dodano adaptirano mleko.





(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 10:38:05   
PBJ
Mojemu pred enim letom kravjega mleka ne bom dajala. Marsikatere raziskave niso v prid kravjemu mleku.

Je že res, da smo ga mi kot dojenčki kar hitro pili, posledice se lahko pokažejo prej, nekje pozneje. In če malo pomislim, ni mladega človeka, ki mu ne bi nekaj manjkalo. user posted image  ledvičke niso sposobne izločiti vseh odvečnih snovi.
Moj mali je imel že nekajkrat krvave nitke v blatu (poleg goste hrane je dojen) in mi je pediatrinja svetovala, da naj se sama izogibam mleku, ker je možno, da le-to povzroča težave. Sicer pa v teh dneh čakam na izvide.

To je moje mnenje, vsaka mamica pa se seveda odloča po svoji presoji.

lp

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 12:10:23   
nejča
No jest sem dober primer. Mama mi je dokaj hitro začela dajat kravje mleko (takrat je bilo to zelo priporočljivo, tiste, ki niso dojile pa so sploh skoz to počele) in ker to mleko veže veliko železa, se bila od 5 leta skoz nekaj slabokrvna in to se mi še danes pozna. Vse tabletke, sirupi in ne vem kaj še niso pomagali, le drisko dobiš in slabe zobe. To tudi razloži, zakaj sem se kar tresla od veselja, ko sem vidla tatarski biftekuser posted image .
Tko da jaz našemu sigurno ne dam mleka, sploh pa ne alpskega, pred 1. letom.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 12:23:39   
Avri
Se mi zdi, da je treba vedeti kdaj komplicirati in kdaj ne. Včasih so delali marskikaj, ker ni bilo ozaveščenosti in znanja. Če bi jaz samo svoje babice poslušala že zdavnaj več ne bi dojila. Pa mislila bi, da mi kot dojenčki ismo imeli nobenih problemov. Včasih je bilo tudi še več stvari bolj bio in so se krave pasle ter molzle travo. Danes večina krav živi v štalah in jih pitajo bogve s čim vse. Potem to mleko še dodatno pasterizirajo in homogenizirajo ter dodajo vitamine. Poleg tega, da je tako mleko popolnoma neprimerno za otroka (še telički ne vem, če bi na njem vredu uspeli) vsebuje tudi velike količine soli, ki ga telo dojenčka sploh še ne more predelati, da o posledicah prevelikih količin soli niti ne začnemo. Tudi za alpsko mleko je treba imeti denar, poleg tega pa dojenček po 6 mesecu popije okoli 500 - 600 ml mleka. Ne stiskat na račun zdravja svojega otroka. Mislim, da bi marsikdo lahko pritisnil kak tolar že s tem, da bi sebi odtrgal kakšno malo razvadico.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 12:28:35   
Anonimen
Mnei se ni zdelo toliko pomembno, da bi bilo pri pitju alpskega mleka vse v redu, meni se je zdelo bolj pomembno, da je v prilagojenem mleku več vitaminov, skratka vse, kar naj bi otrok rabil. Ker s tole ostalo hrano je pri takih malih še bolj tako - tako. Jaz sem mu Aptamil oz. Comformil  dajala do enega leta.

(odgovor članu Avri)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 12:51:40   
petraz
Midva se še pridno dojiva, mleko pa dajem samo v pire krompir in to v malih količinah. Dajem pa mu navadni jogurt in razne skutke...user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 14:35:01   
lelaval
Jaz tudi še kar vztrajam pri dojenju, ker je moja prva hčera alergična na kravje mleko (alergija se je pokazala že, ko je prvič poskusila Aptamil s kožnimi izpuščaji in bruhanjem v loku). Tudi iz svoje prehrane sem izločila mleko in mlečne izdelke. Tudi v drugi nosečnosti in času dojenja sem se izogibala mleka, ker bi tudi on lahko bil alergičen. Prav tako zdaj tretjega otroka pri skora 8 mesecih čez dan še nekajkrat dojim. Poskusili sva že skutke, uporabljam pa še svoje mleko, ki sem si ga zamrznila in ji s tega delam rižolino in grisolino. Tako, da se pred 1. letom kolikor toliko izogneva kravjemu mleku.
Sinu sem do 1. leta dajala mleko v prahu, hčeri pa itak sojino mleko.
Mislim, da če daš v špinačo oz pire, ne more ravno škodit, kašic pa jaz ne bi delala iz kravjega mleka do 1. leta.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 15:07:42   
CIPRESA
Sem pozabila napisat dasama ne dojim če bi potem sigurno nebi spraševala o tem ker je mamino mleko najboljše.
Hvala za vaše odgovore sem tudi sama podobnega mnenja in tako bom tudi delala. Vseeno mu pire in druge kašice mešam z alpskim mlekom ker bi rada videla kako reagira nanj saj mu po 6 mesecih lahko že začnem dajati kake skutke in so ravnotako na tej osnovi narejene, zato sem s tem tudi začela. Mleko pa imamo Aptamil in bom nadaljevala z njim še naprej.
Ena je napisala glede cene.... za to bomo pa vedno imeliuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 15:53:16   
pravljica
zdaj ste pa še mene spravile v zadrego s tem mlekom

seven (se mi zdi, da še najbolj obvlada user posted image  ) --> a je fejst narobe, če malemu zmešam kašico z mlekom 1,5? samo nekje vsak 2. večer, kak 1,5 dl user posted image  pa v pireju ga je tudi nekaj, če ravno nimamo kisle smetane user posted image ...drugače se še dojiva, umetnega mi pa ni za kupovat samo za teh par deci na mesec...ampak če he hudo, grem tudi to nabavit (če bi sploh znala skupaj zmešat to stvar user posted image )
kako pa je potem z navadnim jogurtom in skuto - to lahko je? kaj pa sadne jogurte in skute?
in kaj je sploh narobe s kravjim mlekom - alergije, premalo vitaminov, železo?
in zakaj bi naj bil 3,5 in ne 1,5? - to sprašujem v primeru, da je mleko kot dodatek neki jedi, ne kot samostojna hrana oz. pijača

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 15:55:25   
Seven*
pravljica. trenutno imam malo na rokah. odgovorim zvecer, ce ne bo katera pred mano.. bom malo pobrskala za tocnimi odgovori..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 19:58:06   
Seven*
Tole je iz med.over.net. Clanek o uvajanju goste hrane..

Kravje mleko lahko po dopolnjenem 9. mesecu starosti uporabljamo le kot dodatek pri kuhi (pri pripravi pire krompirja ali polente), dovoljeni so polnomastni mlečni izdelki (sir, jogurt, skuta). Tudi LCA jogurti za otroke še niso primerni. Kravje mleko je težko prebavljivo, vsebuje preveč beljakovin in kalcija, fosforja, natrija, klora in kalija ter premalo vitamina C, vitamina E, železa, bakra in nasičenih maščob. Presežek beljakovin in mineralov obremenjuje ledvice ter lahko povzroči dehidracijo in celo krvavitve v črevesju.

KRAVJE MLEKO IN DRUGI MLEČNI IZDELKI
Če imate v družini zgodovino alergij, se kravjega mleka in izdelkov iz kravjega mleka preventivno popolnoma izogibajte najmanj do otrokovega drugega rojstnega dneva. Edino mleko, ki ga do te starosti otrok potrebuje je še vedno materino mleko. Če mati ne doji več, naj otroku ponudi prilagojena mleka, primerna za to starost. V nekaterih delih sveta odrasli mleka sploh ne uživajo (Azija) ampak uživajo druga živila, ki so pomemben vir kalcija, tako da so prav tako dobro prehranjeni. Sirčke, naravne jogurte in skute ponudimo otroku po devetem mesecu starosti, če v družini nimate zgodovine alergij.








_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 20:47:59   
Barči78
Nam je pediater svetoval, da po osmem mesecu lahko začnemo z navadnim 3,5 maščobnim mlekom, ne alpskim. Če pa bomo dali kravje mleko, ga moramo pa obvezno zaliti z vodo. Jaz bi ji dala kravje mleko samo v primeru, če bi bila prepričana, da kravo futrajo čimbolj naravno.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?