|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majčice in Majčki 2012
1.6.2012 9:12:47   
Chocolat
Namesto seznamčka začenjamo starševsko temo majskih mamic s temi prekrasnimi verzi.

Majhna roka pravi Veliki roki:
"Ti, Velika roka, potrebujem te,
ker se ob tebi počutim varno.
Čutim te, ko se zbudim,
ko sem lačna in me ti nahraniš,
ko poizkušam prve korake
in me ti držiš, ko smem priti k tebi,
če me stiska strah.
Prosim te, ostani v moji bližini in me drži."

Velika roka pravi Majhni roki:
"Ti, Mala roka, potrebujem te.
To čutim, ko smem zate skrbeti,
ko se s teboj igram in smejem,
ker s teboj odkrivam čudovite stvari,
ker čutim tvojo toploto in te imam rada,
ker si del mene.
Prosim te, ostani v moji bližini in me drži."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majčice in Majčki 2012
1.6.2012 9:38:06   
biba_leze*
ojla punce,
pri nas je vse mirno. Mali je zelo priden, samo je in spi. Krčkov zaenkrat (še) nimamo, sem pa včeraj zvečer že mislila da so se začeli ampak je bil škrat samo lačen, čeprav je pred tem ful pojedel. Ga samo dojim, patronažna mi je pustila vago in ga vagam pred in po dojenju in mali spije včasih tudi že po 120ml. Meni se to zdi ogromno za 13 dni starega dojenčka. No, posledično se ponoči samo 1x dojiva tako da je zaenkrat vse idealno.

Nekaj me pa zanima, kdaj so vaši pridobili nazaj porodno težo?

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Majčice in Majčki 2012
1.6.2012 12:06:25   
Chocolat
Bibaleze: ti si prava srečka. user posted image . Pri nas namreč čez dan akcija, ponoči pa zaenkrat dobro spi. Se mi pa zdi, da se naš želi non stop dojiti, sedaj smo že na 1,5h.

Pridobivanje teže: za prvi mesec je menda priporočen tedenski porast teže min. 110-115 g, mesečni porast pa min. 450 g.

Vidim po številu ogledov da smo zelo brane. Le še komantarji manjkajouser posted image

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Majčice in Majčki 2012
1.6.2012 17:34:12   
Jasmina 85
živijo

pri nas je pa bila naporna noč in dan tudi, vse skupaj mi je v 12 urah spravil za uro in pol spanja... jok in jok... kakati nemore zdaj že 3 dan. Upam da do jutri bova, sma s patronažno zmenjene da jo pokličem.
Danes smo se vagali in smo se lepo poredili user posted image  iz porodnišnice do sedaj 345g v 13 dneh.

Krasen verz chocolat. biba leze le tako naprej, res sem vesela da sta tako lepo brez krčkov.

Lepo se imejte, chocolat drži se, upam da ju v kratkem tile krči minejo :) jaz dodajam kapljice biogaia bomo vidli kako se bodo obnesle.

lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Majčice in Majčki 2012
1.6.2012 19:25:37   
manja91
ojla punce..mi smo stari že mesec dni...se dojiva...se kar sama zbudi na 3h,čez noč pa včasih tudi spusti kakšen obrok...v enem mesecu sva se zredili za 1,3kg,kar se mi za nedonošenko zdi odlično...krči so se še začeli ampak zaenkrat(moram potrkat na les)so v rahlem stanju...se ti kar zasmilijo ubožčki...imava ta sladke kapljice ampak do sedaj sem ji dala samo 1kapljico,ker jih ne potrebuje...imava tudi biogaia kaljice,ki jih dajem vsak dan po 5 kaplic...jaz pijem čaj,ki je proti krčam in ga tudi ona dobi preko mleka...kopa se zelo rada...lebdi na vodi:):)vreme se mora samo malo bolj porihtati,ker včasih nevem ali bi šli zun ali ne,ker nikoli neveš kdaj bo ulilo...prehitro rastejo.):)poje pa kakor kdaj...enkrat 100ml drugiš skor 200ml tretjič pa 90...uporabljam formulo koliko mora pojesti na dan....evo pa sem se razpisala...lep večer še naprej

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Majčice in Majčki 2012
2.6.2012 10:30:51   
Nussk4
Hej,hej...

Najprej hvala lepa tebi Chocolat za odprtje teme, da bomo lahko naprej klepetale, delile izkušnje, nasvete, srečo in morda tudi tegobe, ki jih uživamo skupaj s svojimi majčki in majčicami 2012.

Tudi pri nas je precej mirno. Naša princeska je taka lenoba, da bi spala cel dan če bi ji pustili.user posted image Kar pa je posledica bakterije, ki jo je imela. Dobili smo sirup Pancef in ga jemali en teden. Moram priznati, da se sedaj že dva dni malčica sama zbuja na približno 3 ure in hoče jesti. Tudi doji se dalj časa. Prej ko sem jo morala zbujati sama, sva se dojili samo 5 minut na eni strani in je mala spet zaspala, potem sem jo previla, da se je ponovno zbudila in jo spet pristavila, pa je samo parkrat potegnila in spet spala. Vse skupaj je pripeljalo do tega, da je izubljala težo, kljub mojemu matru, da bi več pojedla. Patronažna mi je svetovala naj jo na 3 ure zbujam (razen ponoči-mi je svetovala naj jo kar pustim spat, da se takoj navadi, da je noč za spat), pristavim na eno stran, drugo stran, ki pa je ne poje skoraj nič pa izčrpam in ji dam po steklenički, ker je očitno tako utrujena, da enostavno ne more več vleči in poje le toliko, da ima malo občutka sitosti. Tako sedaj res počneva in hvala bogu nama sedaj uspeva pri pridobivanju teže. Porodno težo je naša Hana imela 4400g(velika punca)user posted image Odpustno je imela 4200g, v ponedeljek ko jo je patronažna tehtala je imela 4220g, čeprav sva imeli 14 dni nazaj že svojo porodno težo nazaj. Potem je prišla patronažna še v četrtek in je imela Hana še vedno 4220g, pa je rekla naj nadaljujeva s tem sistemom, ker je imela vsaj enako težo kot pred dvemi dnevi, pa da bo prišla še naslednji dan, da bomo videli, če bo šlo gor. Res je prišla potem včeraj in preden jo je stehtala je rekla da upa da je šlo vsaj 5g gor, po šolsko bi moralo iti 20g, naši Hani pa je tehtnica pokazala 40g več JUHUHUHU. Tako da imamo sedaj 4260g. Ponovno se bo patronažna oglasila v torek...uffff, no hvala bogu se sedaj mala zbuja sama in tudi je veliko več. Sedaj je na eni strani 20 minut in potem zaspi, pa jo grem previt in ji dam še po steklenički svoje mleko, ki ga črpam po navodilu patronažne iz dojke na katere ne izprazne, pa še tistega poje 10-20ml. Po podoju seveda. Res da imamo kar dosti dela, ampak saj pravim, sedaj napredujemo in ko pridemo nazaj na svojo porodno težo je rekla patronažna, da se bova lahko zopet samo dojili, ker mleka imam dovolj.user posted image Toliko zaenkrat o našem problemčku.

Jasmina 85: Kolikor sem seznanjena, lahko dojenčki ne kakajo tudi do 7 dni, sicer se mora vseeno spremljati ampak baje je do 7 dni še vse v mejah normale. Čeprav verjamem, da se malček ne počuti dobro, če ne more kakat in verjetno zaaradi tega tudi toliko joče. Upam da se čimprej porihtata, da bo noči zopet mirne. user posted image

Vreme pa upam da se čimprej poštima, kajti tale dež je res zoprn, ker ne veš kdaj se bo spet ulilo...user posted image

Lep povzdravček vsem...user posted image


(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Majčice in Majčki 2012
2.6.2012 11:13:12   
Chocolat
Pozdravljene v deževnem juniju. Sem imela v načrtu daljši sprehod s celo familijo danes, pa vidim da bomo bolj doma čepeli.

Nussk4: isti problemček kot ga imaš ti (počasno pridobivanje teže) sem imela jaz pri prvorojencu. Ampak je bil zaspanček po naravi. Sem kot ti najprej podojila potem pa še črpala mleko in mu dajala po vsakem podoju na flašo, ker je gospodič samo nekaj minut vlekel na dojki in nato zaspal. Valda je zato počasi napredoval s težo. No,sčasoma ko se je okrepil, pa je tudi dojenje steklo a s precej večjo muko kot sedaj, ko imamo takega carja doma, ki bi se le dojil. Super da vztrajaš s črpanjem. Držim pesti za Hano.

Jasmina: tudi naš majski fant bi bil skoz buden. Včeraj npr. od 8h zjutraj do 14h, vmes zaspal kot nekakšen dremež le za 20 minut, potem pa spet gledal naokoli oz. jokcal (krči). Sploh ne poznam pri tem tistega, da bi spal nekaj ur v kosu vsaj čez dan je to redkost. To je recimo pri nas le popoldne (par ur skupaj) in takrat hitim delati kosilo, pa prati cunje, likati. Drugače bi imeli že čisti teksas pri nas. Tisto o dojenju v grozdih (nekaj postov nazaj si prilepila link) pri nas stoprocentno drži. Če bi čakala in dojila na tri ure bi sosedje že Center za socialno delo klicali ker bi se malo tako drluser posted image

Podiranje kupčkov: poznam štiri položaje. Prvi čez ramo in tapkanje po hrbtu, drugi čez podlaht (da gleda čez komolec) in tapkanje po hrbtu, tretji čez koleno in tapkanje po hrbtu in četrti, da ga daš na svoj trebuh tako da leži na svojem trebuščku. No, pri nas noben ne pali. Vztrajam tudi do 10 minut, pa nikoli nič. Počasi obupujem na tem projektu.

V začetku tedna imam spet patronažko na obisku. Popek je zaceljen, mogoče bomo pa naslednji obisk že kopali. user posted image








(odgovor članu Nussk4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Majčice in Majčki 2012
2.6.2012 12:45:13   
Chocolat

IZVIRNO SPOROČILO: manja91 ...jaz pijem čaj,ki je proti krčam in ga tudi ona dobi preko mleka.


Manja, sem te prejle pozabila vprašati. Piješ otroški komarčov čajček ali kakšno posebno žavbico ? Ker jaz pijem tistega otroškega iz DM, ki je od 2 tednov dalje primeren tudi za otroke (neka mešanica komarčka, janeža in še nečesa) pa se mi zdi da ni nekega učinka. No, edino meni prav pride, da ne pijem skoz čaja za dojenje in brezalkoholnega piva (ki mimogrede vsaj pri meni dela čudeže pri mleku).



(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Majčice in Majčki 2012
2.6.2012 14:00:46   
mausikaa
alo majčice,

evo da se še jaz malček oglasim, mi2 sva fajn, mali veselo je in raste ter se redi user posted image  se mi pa zdi, da vse težje in težje podereva kupček, posledično ga potem zvija in ko "spusti par golobčkov" user posted image (ma se sliši kot pri odrasli osebi) se prav vidi kako mu odleže...če se le da sva zunaj, no danes kot zgleda ne bova kaj veliko...edino kar ga res močno moti so mokre pleničke na ritiki, še posebaj če niso pralne...moram pa priznati, da se prav raznežim ko ga cartam, ma lahko bi ga celi dan cartala, če ne bi imela seveda še gospodinjstva za rihtat...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Majčice in Majčki 2012
2.6.2012 14:02:22   
mausikaa



IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat


IZVIRNO SPOROČILO: manja91 ...jaz pijem čaj,ki je proti krčam in ga tudi ona dobi preko mleka.
 

Manja, sem te prejle pozabila vprašati. Piješ otroški komarčov čajček ali kakšno posebno žavbico ? Ker jaz pijem tistega otroškega iz DM, ki je od 2 tednov dalje primeren tudi za otroke (neka mešanica komarčka, janeža in še nečesa) pa se mi zdi da ni nekega učinka. No, edino meni prav pride, da ne pijem skoz čaja za dojenje in brezalkoholnega piva (ki mimogrede vsaj pri meni dela čudeže pri mleku).




jaz si čaj iz komarčka vmešam kar v čaj za dojenje...
hmm, brezalkoholno pivo...Čokoladka si mi naredila lušte...a bi bil kakšen kozarček Radlerja tudi ok? tko občasno,itak da ne na dnevni bazi? 

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Majčice in Majčki 2012
2.6.2012 15:57:20   
Chocolat

IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa hmm, brezalkoholno pivo...Čokoladka si mi naredila lušte...a bi bil kakšen kozarček Radlerja tudi ok? tko občasno,itak da ne na dnevni bazi? 


Mausika, hitro pošlji možka po eno piksno Radlerja v trgovino. Kakšen deci ne more škoditi. Drugače pa tudi tole brazalkoholno ni švoh. No, vsaj meni, čeprav glih stručko nisem na področju piv. Jaz tole brazalko spijem pozno popoldne ali zvečer.

Misija gospodinjstvo: tudi jaz bi bila raje s tamalčkom kot pa kuhala, pospravljala. Nujno zlo pač, v drugače našem sladkem družinskem življenju. Sem pa temu prepuščena od poroda dalje, ker žal pomoči nisem imela. Moj očetovski dopust hrani za letni dopust, ko bomo en mesec skupaj. Če ste druge bile na tem področju bolj srečne, bodite vesele. Vsak koš opranih cunj, skuhano kosilo ali posesano stanovanje prav pride....

Nič mi gremo na sprehod kljub neobetajočem vremenu. Nam ni več za noter čepeti...


(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Majčice in Majčki 2012
3.6.2012 21:53:56   
tinispela
Helo! Se javljam da se tudi jaz končno rodila, 11 dni po roku se je zdravnik odločil da mi sproži z umetnimi popadki, ker je imel mali že premalo plodovnice. Tako so mi v torek ob 9.00 sprožili in hb sem dobila kasneje tudi EA. Sem si prav oddahnila. Je pa tako hitro prišel na svet, da sem bila ful happy. Zdaj smo že doma, se cartamo, dojimo skoraj non stop, čez dan kar ok s spanjem, ponoči je veš težav ker bi se dojil in posledično jaz ostanem brez spanja....

Čestitke vsem ostalim (ne bi naštevala), ki ste rodile. Sem vesela, da še naprej čvekamo.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Majčice in Majčki 2012
4.6.2012 17:12:57   
Jasmina 85
zdravo

mausikaa radler pivo vsebuje alkohol zato ga naj nebi pile, jaz pijem brezalkoholno pivo.

hehe o gospodinjstvu pa raje nebi... :) pol vsega ne naredim kaj bi bilo potrebno. Še sreča da imam mamo sestro... ki pomagajo. Moj je imel očetovski dopust ampak je bil sploh odsoten :( v goricah je delal, travo so sušili,... v glavnem nonstop je delal zunaj. Tak da sva pa razmišljala da bo koristil še tistih 75 dni neplačanega dopusta poleti kakšen teden ali dva. Dopust mu je še ostal od hčerke, katerega še ni nič koristil, do oktobra ima čas, potem dopolni 3 leta.

tinispela čestitke tudi tebi user posted image . uh 11 dni čez pdp,hvala bogu da je mimo :) jaz sem bila 4 dni čez pdp, pa sem imela vse vrh glave. Bila sem kot kit dobesedno, so me spraševali če sem prepričana da ne nosim dva otročička. Saj skoraj 4 kg je imel tak da nekje se je moglo poznati user posted image .

Punce neprijetno vprašanje ampak... kako pa kaj kg? jaz sem se zredila iz 73kg na 95kg. Skoraj 23 kg, na koncu sem mela vsak teden +2kg jedla pa normalno(otekala pa abnormalnouser posted image ). No v glavnem sem iz P prišla lažja skoraj za 10 kg, dodatno sem še v 14 dneh zgubila skoraj 4 kg. Dojenje pomaga, s tem da sem dobila sedaj nenormalen apetit user posted image .

A mi hočete pomagati, kaj od zelenjave jeste, ugotovila sem da sem na bučke alergična, sem dobila izpuščaje. Solato zeleno jeste(kis bučno olje)skup nareto?
Rada bi več zelenjave jedla ker mi diši, se pa bojim zaradi krčev. Prosim bilo kaki nasvet glede prehrane, malo sem se izgubila in nvm kaj naj jem več.

hvala vsem za odgovore
lepo bodite s svojimi sončki, moj sedaj spi, drugače smo malo jokali danes, pa zunaj sva bila.
lp

(odgovor članu tinispela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Majčice in Majčki 2012
4.6.2012 18:10:50   
biba_leze*
Zelenjava: jst je za enkrat surove še ne jem, samo kuhano (uglavnem špinačo, bučke), tudi sadja še ne jem, razen kuhanega v kompotu.

Mene pa zanima kako so starejši otroci odreagirali na novega člana: naša ga je lepo sprejela, ga ljubčka in vse, samo se mi zdi, da je ratala nekam zahtevna, malo več tudi sitnari in trmari. Zdaj ne vem če je to reakcija na bratca ali pač samo obdobna muhauser posted image .

Moj je še na očetovskem in se prav bojim kako bo ko ga ne bo. Sicer glede gospodinjskih del mi ne pomaga skoraj nič, se pa zamoti s tamalo ko jaz dojim.

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Majčice in Majčki 2012
5.6.2012 9:05:02   
Chocolat
Dobro jutro. Upam, da je bila tudi noč dobra. Pri nas kar OK. Prvi rezultati borbe proti krčem se kažejo. Evo moje poročilo, upam da bo komu v pomoč.
Sem ugotovila, da najbolj pomaga:
1. redno /dvakrat dnevno/ masiranje trebuščka v smeri urinega kazalca okoli popka z mandljevim oljem, da masaža lažje teče
2. koroške kapljice in sicer pred vsakim dojenjem mu dam 3 kapljice (predpisani način doziranja je sicer 8-10 kapljic 3 x dnevno)
3. takrat ko je najhuje ga dam na previjalno in razvežem, da lahko brca in posledično se potem hitro pokaka
4. par žličk komarčkovega čaja na dan. Biogaia mu še vedno dajem, ker pospešuje razvoj črevesja bodo pa rezultati vidni šele po nekaj tednih.

Da pokomeniram še ostalo:

Tinispela: iskrene čestitke ob rojstvu tvojega škrata. Čimveč lepih trenutkov skupaj ti želim. In enouser posted image zate !

Jasmina: tudi jaz si sveže zelenjave še ne upam saj smo itak bogi s krči, če bi še to jedla, se bojim da bi stanje še poslabšala. Kuhano zelenjavo sem dosedaj jedla: por, špinačo, korenje in bučke. Lahko pa poskusiš in vidiš kakšen bo rezultat. Poročaj !Sadje: jaz sem sprobala banano, pa se mi zdi, da je kar ok. Jem pa veliko sadja iz kompota.

Kilogrami: jaz sem na 10 plus. Se mi zdi, da gredo kg kar hitro dol, čeprav zaradi dojenja veliko veliko jem. Mislim, da takega apetita še nisem imela. Je sicer poletje pred vrati, ampak se ne sekiram.

Obnašanje starejšega otroka: zaenkrat je starejši mlajšega izredno lepo sprejel. Je zelo ponosen nanj, vsakemu pripoveduje kaj dojenčki delajo in tudi za vozičkom stopa kot pavuser posted image . Mu ga dam, da ga pestuje (seveda naskrivaj podpiram jaz zadaj glavico), pa voziček je tudi lahko peljal po ravnem, ter pri previjanju rad sodeluje. Mu pa vedno govorim: glej to je bil tudi tvoj košek, tvoj voziček, tvoj sling etc. da je čimmanj ljubosumja. Zaenkrat torej gre...

Mausikaa: a te je tisti Radler kar uspaval ?user posted image




(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Majčice in Majčki 2012
5.6.2012 10:27:51   
tinispela
Hvala za čestitke vsem! Moram rečt da smo se kar lepo ujeli, zdaj tudi ponoči 2x po 3 ure zaspi, vmes se malo dlje doji. Krčev zaenkrat še ni. Sem pa slišala zelo pozitivne rezultate z jemanjem homeopatske kamilice. 1 granula se raztopi v žlički vode in se da dojenčku. Pomaga tudi če je fejst razdražen. Tako da bom jaz kar to uporabljala če bodo težave. Smo pa danes 1 teden stari!!!!user posted image
Starejša sestrica je na bratca zelo ponosna, vzgojiteljica v vrtcu je pokomentirala, da v 30 letih prakse še ni videla otroka, ki bi bil tako pripravljen na novega družinskega člana user posted image user posted image .
Jaz zaenkrat ne jem nič surove zelenjave, jem rdečo peso, kompote, zelenjavo kuhano v juhah, obarah,...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Majčice in Majčki 2012
5.6.2012 10:32:21   
tinispela
Hvala vsem za čestitke!!! Mi smo se že malo navadili, tudi noči so boljše, spi 2x po 3 ure, vmes dolgo dojenje, pa zopet zjutraj. Čez dan tudi zna dolgi spanec potegnit. Za krče, če se bodo pojavili, bom jaz uporabljala homeopatsko kamilico. Sem slišala da zelo pomaga. Nisem za vse tiste kapljice, ker so ful sladke. Jaz pa tudi čez dan pijem otroški čaj, pa čaj za dojenje, ki tudi preko mleka umirja črevesje. Zaenkrat še ne jem nič surove zelenjave, bom še malo počakala.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Majčice in Majčki 2012
5.6.2012 10:34:27   
tinispela
No, zdaj pa sem kar dvakrat napisala. Sem mislim da mi prvič ni objavilo user posted image

(odgovor članu tinispela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Majčice in Majčki 2012
5.6.2012 11:28:15   
Chocolat
Mi2 pravkar iz dveurnega sprehoda. Kako paše vozičkati po sončku. Lep dan vsem, sem kot prerojena v tem sončku.
Pa še menda svež luft protibolečinsko deluje (krči) in res je moj v vozičku zelo miren. Superca, res...

(odgovor članu tinispela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Majčice in Majčki 2012
6.6.2012 12:11:12   
Jasmina 85
zdravo

super ste hvala za odgovore glede zelenjave. Jaz sem do zdaj jedla tudi solato(vsak dan smo jo dobili v bolniciuser posted image ) jo pa čist malo kisam malo z belim oljem zalijem namesto bučnega. Sem probala z limono kisat user posted image .
Drugače pa rdečo peso in korenček v juhi. Probala sem jabolčni kompot, ne vpr. kake krče smo imeli, tak da kompota ne jem.

Kakamo še vedno  na 3 dni, tak da ga kar vetri oz. vse skupaj mantra :( hčerka je zlo pozitivno sprejela brateca, sem pa jo res pripravljala zelo. Stara je 2,5 let. Večkrat ga celo zbudi ker bi se rada cartala z njim.

tolko na kratko...
lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Majčice in Majčki 2012
7.6.2012 11:36:46   
Chocolat
Ojla mamice. Mi smo že iz prvega sprehoda, trgovine in lekarne. Poskušam še kaj koristnega vključiti v sprehod, da je kakšen opravek še narejen.
Moram pa pohvaliti našega fantiča, se zelo rad vozi v vozičku tudi če je buden ne joka notri. Sem res vesela tega. V slingu pa bi se skoz samo dojil (ves čas išče prsi) tako da prakticiram sling le doma, da še kaj ponaredim zraven. Smo pa dobili tudi nov vrtiljak za nad košek tako da je tudi tam minutaža sedaj daljša kot prej. Pa neka klasična muzika mu igra...

Duda: naš jo skoz meče ven, tako da ne bom več prakticirala. Bi pa kdaj pasalo, da bi se v košku pomiril z dudo, ker drugače bi vlekel le pri meni in mi drugega kot da ga vzamem ven ne ostane saj je takoj jok.

Nasmeški: pri nas se je nasmejal že v porodnišnici, sedaj pa se ponavadi takrat, ko se podoji in pri meni zapančka. Je tako ljuuubek !

Slabokrvnost: meni so v porodnišnici ob odpustu predpisali sirup Ferrum Lek, ki ga moram piti vsako jutro z pomarančnim sokom (za boljšo absorbcijo menda). Imam podočnjake kljub dobrim nočem, tako da sklepam, da je ta nov "modni dodatek" pod mojimi očmi posledica slabokrvnosti. Še katera pije ta sirup ? Meni je ogaben, upam da ga čimprej spijem.Aja, pa Elevit jemljem zaradi dodajanja mineralov. Imam zaradi krčev user posted image precej zelenjavno-sadno omejeno prehrano.

Jasmina: ti takoj odstopim kakšno pokakano pleničkouser posted image . Pri nas se namreč skoraj po vsakem podoju pokaka, kar pomeni tudi 7 x dnevno. Bomo samo za plenice delali se zafrkava moj dragi.

Lep dan mamicam, se beremo...











(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Majčice in Majčki 2012
8.6.2012 13:34:32   
Jasmina 85
Ojla

Chocolat- hvala za pokakane pleničke user posted image , smo mi danes tudi kakali spet na 3 dan, ampak glavno da je. Drugače je gčerka danes doma, imajo v vrtcu izlet vzgojitelji in je prav lepo bilo. Smo šle peš do trgovine vsaka s svojim vozičkom user posted image , so se kar nasmejali nekateri domači, kak se sprehajama. Pa še na sladoled smo pol šle, jaz ga sicer nisem ker sem tako prehlajena, grgram soleno vodo-bljak, čaje pijem, toplo vodo...lekadol. Sem pa kar brez glasu ostala, tak da... bo bojše.

Slabokrvna v bolnici nisem bila, bom vidla pol na pregledu... ve ste se že naročile?
Nasmeški-joj kak so zlati, res ti sežejo do srca. Mi se tudi smejemo, se mu je parkrat sanjalo in se je naglas zasmejal...user posted image še zdaj slišim te smehce mi odzvanjajo v ušesih user posted image .
Duda-po novem jo je sprejel, sicer imam mamove, ena je bla tista tanka čist pri plastiki, je sploh ni hotel, sem pa dobila za darilo tudi mamove standarde, kjer piše i love mummy na drugi pa daddy, pa jo ima rad :) meni pa tudi salo rase ko se z njo sprehajava, pa vsi strmijo v napis, češ da je tako sladki.

Drugače sem res super...do zdaj, iskreno sem se malo bala poporodne depresije (pri hčerki sem jo imela). Upam da smo čez to prišle,... držte se mamice moje

lepo bote

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Majčice in Majčki 2012
10.6.2012 11:42:39   
biba_leze*
Živjo punce,

pri nas vse mirno. Mali ima že 4500g, od odpustne teže se je zredil že za 800g v malo več kot 2 tednih. Mi pa neki poliva, čeprav ga dam podret kupčka. Krčkov nimamo HB, samo vsake toliko neki prda user posted image .

Imam pa neki probleme z levo dojko. Spet. Že pri hčerki sem imela s to dojko ful težav, saj se mi je zaradi velike količine mleka nonstop mašilo, zdaj pa se mi zdi da bo isto. Čeprav je mehka, me neki ščipa notri. A ve si po podoju sčrpate ven kar ostane? Jst dojim vsakič z ene, pa zdaj ne vem ali pustit mleko noter al kaj. user posted image Začaran krog.

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Majčice in Majčki 2012
10.6.2012 20:08:59   
Chocolat
Pozdravček še od nas. Počasi se mi zdi, da krči pojenjajo, vsaj tako se mi dozdeva. Smo se jih rešili z rednim dajanjem BioGaia in koroških kapljic.Mu jih dajem kljub cukru, ki ga nekateri omenjajo,ker so edine pri nas pomagale (Coliprev ni palil). Smo pa ogromno zunaj na zraku, čeprav je tole vreme nepredvidljivo. Pa počasi se mi zdi, da že pozna glasove članov naše družine, saj se za glasovi že veliko ozira.

IZVIRNO SPOROČILO: Jasmina 85Smo šle peš do trgovine vsaka s svojim vozičkom user posted image , so se kar nasmejali nekateri domači, kak se sprehajama.
Lušten prizorčekuser posted image

Bibaleze: jaz si pazila, da vedno naslednji podoj začneš na tisti dojki, kjer si končala. Jaz si dajem dvojne blazinice v modrček tiste dojke, kjer sem končala, da vem kje začeti naslednji podoj. To pa glih zato, da mi vedno sprazni, če ne takoj pa ob naslednjem hranjenju. Jaz si črpala ne bi, saj boš tako le povečala količino mleka na "problematični" dojki.
Drugače pa vprašaj za nasvet še na Forumu Dojenje, če ti zna katera bolj pametno svetovati.

user posted image Ste ve že dale malčke v igralni center ali ležalnik ? Naš je le v košku, previjalni ali na rokah, pa se počasi poigravam z mislijo da bi ga dala v ležalnik. Kmalu bomo namreč en mesec stariuser posted image Kako hitro gre cajt...






(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Majčice in Majčki 2012
10.6.2012 20:41:00   
mausikaa
dober večer,

pa še en lep pozdravček od nas user posted image  mali škratek lepo aja, je bil danes spet ogromno zunaj - sem ga hotela dati spat v hiši pa ni hotel zaspati, ko pa sva prišla ven in sem ga dala v voziček je pa zaspal kot top...itak opažam, da je najbolj zadovoljen, če je zunaj...ne vem kako bom to prakticirala v slabem vremenu...
Čokoladka, jaz sem ga danes in včeraj poskušala imeti v ležalniku pa ni bil preveč zadovoljen - no ja pa parih minutkah se je začel dolgočasiti in smo ga dali ven ker je začel glasno protestirati...ja čas gre res hitro, meni se zdi da je naš žabonko že tako velik fantek...


(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?