|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mal mim mi je to
7.6.2009 11:15:37   
Anonimen
Dajte mi povedat, al je imet tri ali več otrok zdaj moderno al kaj? Namreč vse prepogosto se srečujem z mnenjem, da je družina s tremi otroci ali več šele prava družina. Pa berem zgodbe; živim na 40m2, ampak si želimo petega družinskega člana, čeprav selitev v večje stanovanje v prihodnjih letih ne bo mogoče, ker še nekaj let ne bomo poplačali pufa za to stanovanje, v katerem živimo?user posted image Pa poslušam kolegico, kako delata na tretjem, ker zdaj se splača, ker če ga bodo hitro naredili, bodo imeli dva v vrtcu zastonj itd...pa že tako imata nizke OD, ker njuno mnenje je, da se družina začne šele s tremi otroci. Pa kolegico, ko je imela pri delanju na tretjem že dva spontana splava, ampak še vedno dela na tem in to sta začela takoj po spontanem splavuuser posted image , hkrati pa jamra, kok jo po splavu v trebuhu boli, pa da še zdaj ni prišla k sebi, pa da se boji, da spet ne bo noseča? Kaj res folk misli, da so majhni otroci majhni stroški, veliki otroci, še vedno majhni stroški al kaj? Al upa, da jih bo skoz država živela? Pa ta rececija, pa gospodarska kriza...ma se kakšen sploh vpraša, kaj v prihodnje nuditi tem otrokom? Jaz se sprašujem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 11:23:10   
Anonimen
Če bi se ljudje brigali vsak za svoje življenje, druga pa pustili pri miru, bi bil svet veliko lepšiuser posted image

Meni je pač vseeno koliko otrok ima sosedova Frančka in koliko od mamine kolegice sestrična itd.

Drugače pa si midva želiva več otrok, pa me baš briga kaj si drugi o tem mislijo. In to kako jih bova vzdrževala in kako jim bova nudila vse kar bodo potrebovali je najina stvar. Je pa lahko vsak prepričan, da jim ne bo nič manjkalo, dokler bom jaz njihova mama ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 11:26:44   
*alja*
Midva imava kar dost placa tako da bi komot mela še enega otroka (bi imel vsak svojo sobo) ampak ne upava sploh mislit na to. On je redno zaposlen (z povprečno plačo) jaz brez službe (trenutno pišem diplomo), pa nam z enim otrokom gre težko skos. Kaj pa ko bo srednja šola pa ko mu moraš nekaj nudit, si sploh ne predstavljam kako bi izšolala 3 al več otrokuser posted image .

Trenutno si res želim še enega ampak ne upam user posted image .

Sicer pa vsak naredi tako kot se mu zdi prav. Jaz ne gledam na druge, jaz gledam na sebe in sama si ne upam več. Včasih si pa prav želim da bi bila tak optimist kot nekateri drugi.


< Sporočilo je popravil *alja* -- 7.6.2009 11:29:10 >


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 11:53:58   
ljupka
Eni imajo radi otroke eni ne.Če imaš otroke se moraš sam osebno odpovedat nekaterim stvarem.
Sama ne odobravam ,da imajo otroke taki ,kateri ne morejo ali nočejo skrbet zanje sami potem pa na televiziji in v medijih prosijo usmiljenja,dajte podarite denar ,da si lahko naredijo kopalnico.... ali kaj druzga.Mati stara 30 oče 32 nemorta delat,sta bolna imata 6 otrok.
Jaz,če bi bila bolna tudi user posted image ne bi mogla ,kamor rodit in skrbet za otroka,država takim pomaga,zato se eni odločajo za bresposelnost in veliko otrok,ker dobijo isto denarja kot bi hodili v službo.
Imam sosedo ki ima 6 otrok pa vseeno hodi v službo,delajo na kmetiji,imajo vsega dovolj imajo se radi ,otroci so pridni, skromni,urejeni,v šoli jim gre dobro nič jim ne manjka.Samo oba sta v službi in od nobega nič nočeta in ne prosita,za vse poskrbita sama pa sta navadna delavca,on 700evrov plače ona pa 500.Pa imata dost,hrano pridelajo,obleko nosjo en za drugim in se majo radi.Jaz jih res občudujem,vsi niso sposobni tega.Pri nam na vasi je tega več,da imajo po 3 ali 4 otroke ,manj je izjema.Imamo hiše,njive da pridelamo hrano in starši smo navajeni na skromnost,ki jo prenašamo na otroke.

V mestu je drugač,ki so v blokih,pa še najemnino plačujejo,vse je treba kupit,s stanovanjih je problem so draga,najemnina je tudi draga pa vsi stroški,pa hrana,o hiši lahko eni samo sanjajo.Verjetno takrat tudi jaz nebi sanjala o 4,zdaj imam možnost.
Vse je odvisno o okoliščinah in volji,če negdo hoče imeti 10 otrok jih naj ima ,če bo zanje lahko tudi sam skrbel,to nobenga ne briga,če pa v javnosti prosijo pomoč pa ima vsak pravice skritizirat,in povedat svoje mnenje.Moje je pač takšno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 12:25:22   
Anonimen
Dajte mi povedat, al je imet tri ali več otrok zdaj moderno al kaj?


Tudi to, med drugim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 12:46:13   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Dajte mi povedat, al je imet tri ali več otrok zdaj moderno al kaj?


Tudi to, med drugim.



še malo, pa bo število otrok v družini že statusni simbol.



_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 12:50:17   
mateyka
tvoj zadnji stavek ali vprašanje (ker se sprašuješ) sta moja starša men tupila v glavo, ko sem bila mala in še zdaj mi je žal, da zaradi tega nisem imela nobenega bratca ali sestrice. bi se odpovedala veliko stvarem, ki sta mi jih lahko zaradi tega, ker sem bila edinka, nudila. samo toliko da veš, da imajo ljudje različne pogledee glede "nudenja" svojim otrokom..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 13:13:12   
nu_tella
tudi mi2 sva zadnje čase to opazovala v nakupovalnih središčih. Tudi mi dva bi imela 3 ampak si kot Alja ne upava. Ja sej zdej res kupiš en voziček, pa oblekce en za drugim nosijo...kaj pa potem ko odrastejo? Če gre en v kolonijo moraš to omogočiti tudi drugim dvem... pa če nisi iz ljubljane je malo težko za vse 3 plačevati najemnino med faxom. Ker pač hočeva, da ko študirata naj študirajo in izkoristijo ta najlepša leta. Jaz ne bom nikoli pozabla kaj vse so meni starši omogočli (seveda sem tudi sama skrbela za svoj denar, da ne bo kdo mislil da sem razvajena) hočem to tudi omogočit svojim otrokom. In moj se s tem strinja. Saj je izgubil enega od staršev v puberteti in noče, da bi imeli njegovi otroci takega pomanjkanja....

Je pa on o tej temi zaključil tako "tiste familije, ki imajo 5 otrok, pa en brezposelen... premalo "kompliciramo". Me, zaposlene mamice s povprečnimi družinskimi prihodki, pa preveč kompliciramo". Ampak ne znam si predstavljat, kako nej zberem denar za stanovanje/hišo (itak isto stane) pa imam hkrati še 3 otroke. Še za enega me skrbi kako bo šlo skozi.



_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 13:20:04   
Anonimen
Decembrka, pa a tem otrokom res kaj fali? V teh primerih, o katerih pišeš? Kaj jim manjka? Prostor?
A ni bistvo v temu, da so srečni, jih imajo starši radi, se razumejo, je veliko ljubezni, stiskanja, občutka sprejetosti in varnosti? In jim skušajo dati dostojno življenje? Ker če živijo na 50 kvadratih, to še ne pomeni, da so slabi starši.

In kaj bi jim morala nuditi? A če nimaš dobre finančne osnove, temveč le povprečno, ne bi smel imeti otrok, al kako?
Kaj bo čez 10, 20 let pa ne ve nihče. Lahko so sedaj vsi pogoji odlični, pa bo čez 20 let vojna. Lahko pride nevihta, plaz in ti odnese hišo. Lahko umreš v prometni nesreči, zboliš za rakom,... zihr ni nič.

Če je moderno imeti veliko družino, ne vem. Sama sem od zmeraj hotela 3 ali 4 otroke, da jih bo živel kdo drug razen mene, pa nisem nikoli pričakovala.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 13:21:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Dajte mi povedat, al je imet tri ali več otrok zdaj moderno al kaj?


Tudi to, med drugim.



še malo, pa bo število otrok v družini že statusni simbol.




V nekaterih druzinah je to ze zdavnaj. Fashionnably four. Mogoce tri.
Poudarjam, v nekaterih.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 13:22:21   
blaža
Evo me . Še ena, ki bi rada imela še enega otroka. Imam dva, ma ta tretjega si ne upam.

Ko bojo šli vsi v šolo in bo treba za vse izlete plačat, pa še marsikaj, se bojim, da se ne bi zgodilo, da ne bi imeli denarja. Pa če si želijo študirat, pa kot je že ena napisala, je treba vsem dat enake možnosti, ne samo enemu. No sej lahko, da ne bojo šli, ma vseeno.

Si pa ful želim še enega. Še dobro, da sem mela ful slabe nosečnosti, pa se s tem tolažim, da je bolje, če ostanemo pri dveh.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 13:44:10   
Anonimen
A ni bistvo v temu, da so srečni, jih imajo starši radi, se razumejo, je veliko ljubezni, stiskanja, občutka sprejetosti in varnosti? In jim skušajo dati dostojno življenje? Ker če živijo na 50 kvadratih, to še ne pomeni, da so slabi starši.


To je bistvo pri enem ali pri petih.
Manjka jim samo v primeru, ko starsem manjka  usklajensoti z osnovnim motivom, zakaj imeti otroke iz katerega izhajajo jamranja, kaj bi, ce bi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 13:56:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

A ni bistvo v temu, da so srečni, jih imajo starši radi, se razumejo, je veliko ljubezni, stiskanja, občutka sprejetosti in varnosti? In jim skušajo dati dostojno življenje? Ker če živijo na 50 kvadratih, to še ne pomeni, da so slabi starši.


To je bistvo pri enem ali pri petih.
Manjka jim samo v primeru, ko starsem manjka  usklajensoti z osnovnim motivom, zakaj imeti otroke iz katerega izhajajo jamranja, kaj bi, ce bi.


To je pa spet lahko pri enem ali petih otrokih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:00:16   
Anonimen
Je tako.
Pri petih ponavadi samo se bolj pricakujemo, da bo za njih poskrbela drzava.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:04:00   
Anonimen
jst tud pravim da materialno ni vse, samo malo je pa treba racio vklopit, ne samo to, kolk maš rad otroke, pa kolk bi jih mel...jst bi tud še mela kakšnga, zakaj pa ne, kaj pa je še lepšega kot met otročkeuser posted image sam kaj ko to toooolk stvari potegne za sabouser posted image že zdej je bolj mal placa, avto bi blo treba za večji zamenjat, en kup enih stvari...pač bolj racionalno razmišljam, dva mam, pa še parčekuser posted image kaj češ lepšga, nič jima ne bo falilo...če pa na lotu zadanem en ubitačn znesek, si pocimpram hiško, mam pa še tri komotuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:06:16   
Kontrakarambolšrauf
Pričakujem drugega in pri tem smo zaključili, več kot toliko si najverjetneje tudi nikoli nebi mogla "privoščiti", samo pri enem ostati se nama pa ne zdi "fer" do edinčkauser posted image .

Je pa zadnje čase res malo ena modna muha imeti vsaj tri otroke. No, kakor komu paše. Meni paše dva, nekomu tri, nekomu eden, nekomu ni nikoli dovoljuser posted image


_____________________________

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:12:22   
rija
me ne briga koliko jih ima kdo, pa če je to moderno ali ne.

jaz bi tudi ne ostala pri enem....ampak....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:13:08   
Klemy82
Osebno nimam nič proti ljudem, ki se odločijo imeti več otrok in zanje tudi primerno poskrbijo- v emocionalnem in materialnem smislu... že od nekdaj pa ne prebavljam tistih, ki jih bodo imeli "kolikor jih Bog da", a sam sebi nima nič za v usta dat. In potem jokajo po raznih oddajah da nimajo za kruh pa še "sedmi je na poti..."user posted image ....



_____________________________

Jst.

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:16:09   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Osebno nimam nič proti ljudem, ki se odločijo imeti več otrok in zanje tudi primerno poskrbijo- v emocionalnem in materialnem smislu... že od nekdaj pa ne prebavljam tistih, ki jih bodo imeli "kolikor jih Bog da", a sam sebi nima nič za v usta dat. In potem jokajo po raznih oddajah da nimajo za kruh pa še "sedmi je na poti..."user posted image ....




mah, se že zradirala tole....se podpišemuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:28:56   
skuštrana
Hm, mi čakamo tretjega, pa hišo gradimo, pa samo mož je zaposlenuser posted image
Po tvoje bi še enega ne smeli imeti, a ne?


Mi2 sva si vedno želela več otrok, načeloma 4, ampak bomo ostali pri 3. Trije so mi nekako idealno št. ki ga bova še zmogla, da ne bo nihče za nič prikrajšan. Če bi pa računala na to, da mi jih bo država preživljala potem pa itak ne bi imela niti enegauser posted image Sploh ker živimo na Hr, kjer je situcija okoli tega še malo slabša kot v Slo. Jaz v tem, da pač ne bodo vedno imeli najnovejših in najdražjih tenisk in oblačil ne vidim nič slabega..Ker na to itak ne dam nič, mi je veliko bolj pomembno, da jih naučim nekih drugih vrednot. Nam doma finančno ni nikoli nič manjkalo, o drugi, čustveni plati bi pa lahko pisala in pisala..Pa ne pozitivnouser posted image user posted image

Je pa res, da mi dvigne pokrov kadar preberem, da imajo po nevem koliko otrok, nezaposleni že 15 let, brez strehe nad glavo..In bi imeli še kakšnega...In potem dobijo otroške, socialno in ne vem kaj še, pa gre pol za pijačo, da lahko potem pol pijani delajo otroke in se tolažijo s tem, da jih je bog daluser posted image Otroci pri tem niso nič krivi, trpijo pa oni, itak....





_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 14:29:00   
aprilčica07
Osebno nimam nič proti ljudem, ki se odločijo imeti več otrok in zanje tudi primerno poskrbijo- v emocionalnem in materialnem smislu... že od nekdaj pa ne prebavljam tistih, ki jih bodo imeli "kolikor jih Bog da", a sam sebi nima nič za v usta dat. In potem jokajo po raznih oddajah da nimajo za kruh pa še "sedmi je na poti..."user posted image ....



Se podpišem,  če mi je dovoljenouser posted image


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 15:02:56   
madela
Decemberka,kaj tebe točno moti user posted image  To,da imajo ljudje več kot dva otroka,ali dejstvo,da nekateri od teh prosijo za miloščino?

Jaz sem mamica treh otrok. Vsi trije so bili zaželjeni in so ljubljeni. In nikoli nisem prosila,da mi kdo kaj da zato,ker imam pač tri otroke. Kar pa zakon določa,da nam pripada pa jim tudi ne bom pustila,to je dejstvo.

Bi pa nekaj rekla na tole. Velike družine se kar po hitrem postopku ocenijo kot revne družine... ne vem zakaj,ampak temu je pač tako. Pa to sploh ni res. In na tv in po časopisih ne zaslediš samo velikih družin,ki so v stiskah,temveč tudi take z enim ali dvema otrokoma. A to pa ni omembe vredno al kako?
Kot je ena napisala,če bi se ljudje bolj brigali zase,kot sosede bi bil svet lepši.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 15:21:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: madela

Decemberka,kaj tebe točno moti user posted image  



Veš kaj me moti? Da nekateri rinejo z glavo skozi zid (glede zdravja in financ). In to niso slučajno sosede, ampak kolegice, ki že tako ali tako jamrajo...

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 15:26:38   
lukec
Midva imava enega otroka pa se zato ne čutmo nič manj družina kot tista s petimi otroki. Želiva si še enega in bova pri tem verjetno tud zaključila.
Decembrka tebe pa je verjetno zmotilo mišljenje, da je dobro imeti več otrok, ker se to trenutno splača ... in tukaj te razumem, vlade se menjajo, zakoni tudi, danes se splača, jutri mogoče nič več. Meni na primer niti na pamet ne pade, da bi imela otroka samo zaradi brezplačnega vrtca pa dodatka za veliko družino in večjega OD, nekaterim pač.
Kdor pa se odloča za številčnejšo družino zaradi želja, ljubezni in drugih pravih razlogov (kaj je moderno s tem nima nobene veze) pa ima po mojem prav, kak kvadrat manj ni še nobenemu škodil, dokler lahko vsak član družine normalno funkcionira, je po mojem mnenju o.k.


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mal mim mi je to
7.6.2009 15:27:33   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87
Meni je pač vseeno koliko otrok ima sosedova Frančka in koliko od mamine kolegice sestrična itd.


Meni pa ne, ker se mi otroci smilijo. Potem jih pa konec poletja srečaš, pa vprašaš, kje so kaj bili (konkretno moja kolegica, ki ima 4 otroke), kaj so počeli čez počitnice, pa rečejo s sijočimi očmi, da gredo v soboto včasih v Mercator. Vau!

Poznam tudi par, ki ima 4 otroke v dvosobnem stanovanju, pa bodo še petega imeli. Otroci so v eni sobi, postelje imajo pa narejene tako, kot zajci kletke. Čez celo steno so lesene late, vmes so pa luknje za not, v posteljo it. V vrtcih so pa seveda vsak dan točno do štirih, ko se vrata vrtca zaprejo. Petek in svetek, seveda tudi cele počitnie.

Tud jaz mislim, da gredo nekateri pri otrocih prek svojih zmožnosti, eni pishičnih, drugi finanančnih, tretji oboje. Na račun otrok, seveda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?