|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mama na bolniški...
1.10.2009 15:37:35   
Onasiss
Ko zboli moški, se svet ustavi. Nujno potrebuje domače medicinsko osebje,nenehno pozornost in nešteto besed, s katerimi ga pomilujemo. Načrt zdravljenja ima pripravljen ob prvi bolečini v grlu.

Ko pri nas zboli gospod oče, je zdravljenje jasno in načrtovano. Recimo, da gre za navaden prehlad. Teče iz nosu, boli grlo, boli glava. Gospod se ob prvih znakih zvali v posteljo, v spalnici, da ne bo pomote! V dnevni sobi bi otroški hrup škodoval njegovi prehlajeni glavi. Njegova teorija prehlada je tri dni potenja pod odejo in si ozdravljen. Seveda je moškega treba okrepiti z domačo govejo juho, vsako uro liter vročega čaja, da se njegovo telo lahko spoti. Ja, vsekakor je tako zdravljen prehlad v treh dneh mimo.
Kako pa je, ko zboli mama?
Že teden prej čutim, kako me praska po grlu, vsako jutro neprijetna bolečina v grlu in poln nos. Nekako se vlečem skozi teden in napade glavobola krotim z zmernimi analgetiki. Ko vse to preraste v resnejše težave, ko mi že lije iz nosu in me boli vse telo, se >>filam<< z vitamini, dodatki analgetiki ... a zraven še kuham, pospravljam, vozim otroke v vrtec in šolo - pa čeprav se zjutraj komaj sestavim.
Počitka ni, vlečem se kot sluzasta zmes, iz tedna v teden bolj slabotna.
Čaj in vitamine si pripravljam sama, mimogrede, če imam čas.
>>Bolniška<< na drugačen način
Ves teden me je glavobol opozarjal, da se nekaj >>kuha.<< Spet sem ga napadala s tabletami in upala, da je za vse >>krivo<< vreme. V četrtek me je povozilo. Že v službi strašen glavobol, ki se je doma nadaljeval. V petek sem otroke komaj spravila v vrtec, verjetno sem se puncama zasmilila, ker sem tako milo prosila: >>Prosim, oblecita se, prosim, obujta se, samo danes, prosim ...!<< Verjetno se jima je zdelo malce nenavadno, da imamo tako mirno jutro - ja, mama ne more kričati!!!
Dopoldan sem ležala na kavču in v mislih načrtovala, kaj bom  skuhala, da bo hitro neboleče in nasitno. Hvala bogu je šel po otroke gospod oče. Ko so prišli domov, so me našli na kavču, obloženo z robčki, čajem, medom, sirupom, smrekovimi vršički ...
Od vsakega sem dobila kratek pozdrav, potem pa so vsi že sedeli za mizo in
čakali ... halo?!
>>Mamica, a bomo kaj jedli?<< ... je vprašala najstarejša. Ja, seveda, takoj, saj nisem bolna, samo tako za zabavo malo poležavam na kavču! Polna ihte sem premetavala lonce in jim jezno stresla na krožnike špagete in tunino omako. Ulegla sem se nazaj na
kavč in skovala načrt.
Zvečer sem moje drage sklicala na družinski sestanek. Povedala sem, da je moj prehlad napredoval do te mere, da potrebujem tridnevno potenje v postelji v spalnici. Možu so oči skočile iz jamic, starejša hči je nekaj momljala, mali dve pa vojne napovedi nista razumeli. Oče mojih otrok je previdno in počasi vprašal, če sem prepričana, da je moj prehlad tako hud. A sem že s pogledom povedala, da je vprašanje nepotrebno. Uf, sobota bo moja! Ves dan bom v pižami, v postelji z dobro knjigo, glasbo ali pa bom visela na Facebooku. Moji predragi mi bodo skuhali kosilo, mi stregli spredaj in zadaj. S temi lepimi mislimi sem zaspala ...

Sobota, ura 7 :15 zjutraj (še ptiči so spali)
Iz otroške sobe se sliši: "Mamica......mamica....maaamiiicaaaaaa!" Jaz sem tiho, saj sem na bolniški, a ne?! Moj predragi se >>naredi<<, da trdno spi, a iz druge sobe punci vztrajata. Ko sta že čisto obupani, njun oče dojame, da sem z bolniško mislila resno. Ko odnese svojo še vedno seksi ritko iz spalnice, si privoščim vse razkošje velike postelje. Mmm, ravno zadremam, ko zaslišim:
>>Kaj naj jima pa oblečem?<<
>>Ja, kopalke pa rokavčke!<< se zaderem.
Predvidevam, da so se oblekli, upam, da v dolge hlače, ker je bil deževen in hladen dan. Spet se razkomotim in zadremam ... Sredi najlepšega dremuckanja spet pride mož:
>>Lubi, a paštete nimamo?<<
>>Ne vem, poglej v hladilnik!<<
>>Ja, saj sem!<<
>>In?"
>> Ja, ni je...<<
>>O, moj bog! Pogledaš v hladilnik, ugotoviš, da ni paštete, in potem prehodiš 15 stopnic, da vprašaš bolno ženo, če imamo pašteto. Ja, verjetno jo imam v kopalnici med vložki še kaj za rezervo!!!<<
Skušam ostati mirna, usedem se, ga pogledam v prelepe čokoladne oči in mu mirno povem, da je njegova žena na tridnevnem potenju v postelji, da sprejema samo zajtrk, kosilo, večerjo in vsako uro liter čaja. Da ne želi, da jo kdo moti, razen če gori hiša!
Z dolgim nosom se je pobral. Jaz pa sem spet zadremala. Prebudi me strašen hrup od spodaj ... poslušam. Mali dve se prepirata, gospod oče se nekaj dere, najstnica tudi ... nora hiša! Kar naenkrat vse utihne. Mislim, da jedo, ker so tiho ... to pa je le takrat, kadar jedo. Mmmm, diši po carskem pražencu, šmornu po domače. Se bo kdo spomnil na bolno mamo in ga prinesel? Ne, ga je takoj zmanjkalo, ker ga je oči premalo naredil. Aha, kaj pa čaj?
Čaja pa nimamo. Aha, kaj pa ... oh, se bom pa postila, tudi to je del zdravljenja.
Okrog treh popoldan slišim ropot posod, loncev, skled. Predvidevam, da se kuha kosilo. .. Ne, ne, babica je prinesla kosilo, ker se ji je zet zasmilil. Revež, sam s tremi otroki, žena pa poležava, namesto da bi kuhala! Lačna kot volk čakam, če se bodo morda le spomnili name.
Nič ... Pokličem dostavo pic in naročim največjo pico vseh okusov in ledeni čaj. Čez dobre pol ure slišim moža, ki se pod oknom pregovarja z revežem, ki je pripeljal mojo pico.
>>Poslušajte, to je pomota, pri nas ni nihče naročil pice, mi smo ravno pojedli kosilo!<<
Ko ubogi človek le pride do besede, reče: >>Mislim, da je pico naročila vaša
gospa!<<
BOINGGGGGG ... umirala sem od smeha, kako ga je zadelo, kako je prebledel, ko
se je spomnil, da je pozabil na svojo >>staro<<! Pograbil je pico, plačal in me našel, kako se valjam od smeha. >>Ja, ljubi moj, lačna sem bila!<< Pojedla sem dva kosa pice, ostalo pa skrbno shranila za naslednji obrok. Saj bi pri taki negi v nekaj dneh umrla od lakote!
Zaključek moje bolniške je bil pred predvidenim datumom. Mama enostavno ne more ležati in pričakovati, da ji bo kdo stregel. Moški so nerodni, pa naj rečejo v bran kar hočejo. Če jim stvar, ki jo iščejo, ne skoči naravnost v glavo, je ne bodo našli. Logično razmišljanje je za domačo uporabo preveč zahtevno. Morda se nekoč lotim ustvarjanja žepnega priročnika za moške, ki naj bi izgledal takole:
Vprašanje: Kako obleči otroka, če je zunaj 10 stopinj Celzija, piha močan
veter in dežuje?
a) v trenirko in topel pulover, b) v kratke hlače in majico brez rokavov,
c) v kopalni plašč.
Izberite odgovor a !
Mogoče bo pa še uspešnica!
 

_____________________________

So what....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mama na bolniški...
1.10.2009 15:53:08   
Kliki
Moški so kot otroci če jim vse k riti prineseš in vse narediš namesto njih potem ko si bolana ne moreš počivati.
 
Pri meni je to tako da zna tudi on kuhati in se prav rat loti tudi če sem jast doma. Pa jast kaj drugega postorim. Na kraj pameti mi ne pride da bi vsa bolana še za njim pospravljala.
 

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mama na bolniški...
1.10.2009 15:53:16   
luan
Ful dobr napisanouser posted image user posted image user posted image ...Sem se od srca nasmejalauser posted image .
LP

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mama na bolniški...
1.10.2009 16:00:31   
uwaga
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mama na bolniški...
1.10.2009 16:33:02   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image no comment!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
je pa to živa resnica!!!

(odgovor članu uwaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 6:36:03   
Čebel@
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 6:47:05   
cita
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image resnica na mestu...

_____________________________

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 8:40:11   
BarbaraGS
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Me spominja na vikende, ko se odlocim malo podremuckat in prepustim tamalo mozu. Zgleda nekako takole, da me vsakih 5 minut zbudi z novim vprasanjem: koliko mleka naredim, kateri cucelj uporabim, kaj naj oblecem... Potem pa se odloci da mora nujno posesat ali opravit kaksno drugo delo, kjer ne more vmes pazit se na tamalo in puff je tamala kar naenkrat pri meni v postelji. Seveda ni zaspana in prav tako nima usmiljenja do utrujene mamice in tako se moje polezavanje konca. Potem pa se celi teden poslusam kako je on skrbel za tamalo cez vikend, ko sem jaz lahko spala. user posted image

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 8:47:33   
Katy78
Mlea....joj, kako me to spominja na mojega predragega očeta in na mojega predragega moža, čeprav sem slednjega že kar "natrenirala" user posted image , pa čeprav takrat, ko zbolim (kar je mimogrede prav zdaj, imam en lep sinusitis user posted image ), ga je še zmeraj treba opomnit, da se res slabo počutim in da bi bilo dobro, če malo zmiga svojo ritko. user posted image

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 8:52:28   
claud
za crknt user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 9:25:07   
Katjusa
user posted image user posted image user posted image user posted image ful fajn za prebrat in očitno sem ena tistih srečnic, ki nima teh problemovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo možek moj zaradi takih stvari te imam še rajšiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu claud)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 11:43:17   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image kar loti se uspešnice

(odgovor članu Katjusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 13:29:51   
SURF
user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mama na bolniški...
2.10.2009 13:39:36   
Mateja4
user posted image user posted image user posted image user posted image odlično napisanouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?