viv_
|
Jaz se pa sprašujem, kaj je šlo pri meni narobe, ker nikoli nimam tistega občutka, da sem edina ki ve, kaj je dobro pri mojem otroku. Resno!
Ja, poznam jo in vem, kakšne so njene navade, kaj rada je, kdaj jo zebe, kdaj ji je vroče, poznam vse njene navade in razvade ampak vseeno:
* Berem polemike o vrtcih, kako je bolje da je otrok pri mami, ker mama ve kako in kaj. Pa potem kako ene skrbi to in ono, pa kako nekatere pojete levite vzgojiteljicam za vsako malenkost - jaz tega nisem nikoli počela. Zaupam jim pri njihovem delu in če je otrok zadovoljen sem tudi jaz. Meni osebno gre na živce če se kakšen "laik" vtika v moje delo, zato se tudi jaz ne v njihovo. Predvidevam da je strokovno!
* Naslednja tema je zaupati otroka starim staršem ali celo partnerju. O tem nikoli nisem razmišljala - če so bili stari starši sposobni preživeti mene oz. mojega moža, potem bodo verjetno tudi svojega otroka lahko kdaj pa kdaj pazili kakšen dan ali teden. Sploh mi pa ni pojmljivo, da se na nekakšen "test zaupanja" postavlja partnerja.
*Pa včasih zgražanja, da mož ne zna previti otroka, pa da ga ne obleče dobro, pa da ga ne skopa dobro. Ne vem, ali preverjate, kako to vse naredi. Če jo kopam jaz jo jaz, če jo on jo pa on in mi na kraj pameti ne pade, da bi šla pa gledat za ušesa, ali jo je dobro umil. Si predstavljam halo, da bi kakšni partner rekel, da ni dobro oblekla bodyja.
* Tašče se mi pa zdi tudi da so reve na udaru precej po krivem. Včasih kakšna hoče narest lepo gesto, pa ježe vse narobe. Imam občutek, da se sploh nobena tašča ne obrne prav in vse snahe samo čakajo, da lahko napadejo. Torej, če tašča kupi moji hčeri pulover ji ga pač oblečem, saj je bil kupljen z najboljšim namenom, pa če enkrat na mesec pri njej poje 5 smokijev tudi ne bo konca sveta.
Ne vem, ali se meni ni sprostil kakšen hormon, ampak opažam, da se s takimi stvarmi, ki so dnevno na rr tapeti kot najbolj pereči problemi mamic sploh ne obremenjujem. Pa se mi zdi, da kar dobro vozimo.
viv
P.S.: Ni mišljeno provokativno, res se sprašujem o svojih "materinskih" nagnjenjih.
|