|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Marčevke 2013
28.3.2013 14:07:55   
Senait
Pozdravljene!

No, zdaj ko smo mamice se mi zdi smiselno da nadaljujemo naše pogovore tukaj.
Sama sicer nisem marčevka ker je moj pikec pohitel, pa vendar se počutim "vaša"user posted image

Upam da nas bo čim več in da bomo čimveč klepetale..seveda koliko nam bodo naše bebe pustileuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Marčevke 2013
28.3.2013 15:16:00   
spelamohar

Živijo,

super, da bomo sedaj tukaj klepetaleuser posted image

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Marčevke 2013
28.3.2013 23:25:58   
Michelle12
Evo me :D

Bom kar tuki čestitala še ostalim, ki so postale mamice:) ČESTITKE punce:)

Pri nas nič novega. Aleksander nosi že skoraj vse v št 62. V tej št je tudi največ stvari od Michelle, ki so neutralne tako, da nismo kej dosti kupovali. Kušujejo drugi, če že :)
Kopa se vsak drugi dan. Lih danes sem ga in zdaj končno spi! Ima krče, ga kar muči. Kapljic nimam še nobenih, bi jih morala na začetku tedna dobit, pa ni blo tiste ženske tako, da jih dobim naslednji teden. ColiKind iz Italije...jih ful hvalijo.

To je to za enkrat,no. Šibam pod tuš, ne morem več gledat :/

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu spelamohar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Marčevke 2013
29.3.2013 9:34:18   
katniss
Pozdravljene. user posted image

Jaz sem iz aprilcice postala marcica, Aleksej je danes star dva tedna.
Ob porodu je imel 2520g (rojen s tocno 37.tedni), ampak smo ze nad porodno tezo, ze dobiva tiste rolice mascobe po rokicah in nogicah, nosimo pa se vedno (in predvidevam da se kr nekaj casa) stevilko 50.
Dva dni nazaj so ga feeejst mucili krcki in je celo popoldne prekrical dobesedno. Zdaj imamo pa hripav glas... :/ Bogi pikec mali. Sedima trikrat ali stirikrat na dan v kopalnici, kjer nardim paro. Sem klicala ze zdravnika, pa so rekli, da ce je normalno, ima mokre plenicke in se drugace normalno obnasa (na sreco je vse to ok!), potem naj ga samo opazujem in poklicem nazaj, ce se kaj spremeni. Vrocine tudi nima... Ampak meni se itak srce trga, ko ga poslusam, ko spusca svoje zvoke in njegov glasek zveni raskavo. :/

Tiste, ki imate izkusnje z dojenjem, je imela katera kdaj tezave s prevec mleka? Meni to kr dobesedno sprica ven in mali se vcasih prav davi.. Sem prebrala par clankov na to temo in zdaj se skusam drzati ena dojka=eno dojenje. Pred tem se vedno malo sama iztisnem ven, da lazje dobi bradavico v usta. Drugo dojko pa tudi malce iztisnem, ce je slucajno prevec napeto vse.
Je pa baje treba biti zelo potrpezljiv in cakat kak teden ali vec na rezultate.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Marčevke 2013
29.3.2013 10:43:26   
abc123
Katniss čestitke in dobrodošla med marčevke. Okoli dojenja ti ne morem svetovat ker nimam mleka oz. za en požirek enkrat na dan user posted image

Kar se zvijanja tiče je pa pri nas enako. To še niso krči ampak privajanje črevesja, kolike se razvijejo ali ne malce kasneje. Mi smo jih pri prvi imeli in je kar hudo, ampak nič ne moreš - nosit, tolažit in počakat da mine.user posted image

Naša tut kar joka po obroku in kar slišiš kako jo črviči in se ji pretaka po črevesju. Zaenkrat vsaj kaka in upam da je AM ne bo zaprl ker potem so pa krči zagotovo tu.

Zdej se grem pa s tavečjo igrat.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Marčevke 2013
29.3.2013 18:32:16   
Mamaja
Hejhej,

zdaj se bomo pa o čisto drugih temah pogovarjale kot prej :)

Z Ivo sva v sredo končno prišli iz porodnišnice in zdaj se vsi trije navajamo na skupno življenje.

Že včeraj me je uspela ob pamet spravit patronažna sestra, ki ji je tehtnica pokazala, da ima mala 10g manj kot prejšnji dan v porodnišnici in je rekla, da bova šli nazaj v porodnišnico, če bo tudi danes padla teža. In takoj ko je omenila porodnišnico, se je meni podrl svet in sploh nisem več mogla racionalno razmišljat, da gre za dve različni tehtnici in da je problem lahko tudi v merski napaki. Potem mi je še napovedala, da bom 100% dobila mastitis, ker imam trde dojke in ji nisem mogla dopovedat, da sem 15 minut pred dojenjem in da so po dojenju mehke in da imam naval mleka...

Skratka, včeraj sem večino dneva prejokala za brezveze, ker je danes prišla druga patronažna sestra in povedala, da je otrok zelo OK, lep in zdrav ter da ni za porodnišnico in še teža je šla gor za 30g glede na včeraj (čeprav spet merjeno na drugi tehtnici). Prvi patronažni, ki so jo določili za mojo, dam še eno šanso, in če bo tudi naslednjič tako smotana, bom zahtevala to, ki je prišla danes in mi je v vseh pogledih bolj všeč. Menda imam to pravico in jo tudi bom izkoristila, če ne bo šlo drugače.

A so še katero patronažne spravile ob živce?

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Marčevke 2013
30.3.2013 11:37:57   
abc123
Mamaja te popolnoma razumem. Meni je tudi misel na vrnitev v porodnišnico grozna. Mi smo bili na meji zlatenčni inso tudi rekli da če ne bo bolje, da moramo nazaj, no hvala bogu ni bilo treba. Patronažno pa kar zamenjaj če drugič ne bo bolje.

Jest nimam dovolj mleka in si ga cel dan črpam in na koncu dneva ga imam za pol obroka (50ml), drugače pa pije AM. Ali katera ve, čelahko skupaj v isto flaško zmešam AM+moje načrpano mleko? Kajti po strukturi je moje mleko popolnoma drugačno, manj gosto in ga mala sploh ne zna pit in se ji potem zaletava in poje ogromno zraka in potem jo zvija, da kar kriči. Zdej bi ga pa zmešala z AM in bi po moje laže popila.

Velik pirhov vam želim, predvsem pa mirne in zdrave dneve.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Marčevke 2013
30.3.2013 12:36:29   
Michelle12
Ah te patronažne.....ne vem koliko krat sem v zadnjih 3h dnevih napisala, da bi potrebovale vse pošteno izobraževanje glede dojenja, ker jih je ogromno dobnesedno glupih na tem področju. In sploh ni čudno, da toliko žensk pri nas ne doji, čeprav imajo mleka čisto dovolj! NE SEKIRAJ SE, itak vidiš, če otrok dovolj pridobiva. Te pametnjakovičke sploh ne pomislijo koliko skrbi in stresa povzročijo mamicam, še posebej tistim, ki so prvič mame, s svojim neznanjem. In stres je lahko tudi razlog, da mati na koncu res izgubi mleko!
Res sem jezna, FUL! Če ti kaj ni jasno, raje poglej na forum med over net-Dojenje. Tam so te svetovalke za dojenje in komot jih lahko tudi pokličeš, nič te ne stane.

abc123 zakaj si pa ti črpaš? Veš, da nikoli ne moreš načrpat toliko kot otrok dejansko poje? Dej jo raje pristavljaj nonstop, pa se bo proizvodnja povečala in boš lahko polno dojila.


Jaz sem v prvo imela preveč mleka kar nekaj časa ampak ni treba skrbet, prve tedne se itak laktacija šele vzpostavlja. Se bo že vse uredilo samo od sebe...

Pa še en članek v branje: http://visfeminea.blogspot.com/2011/05/miti-o-dojenju-resnice-in-zmote.html

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Marčevke 2013
30.3.2013 13:28:11   
Mamaja
Punce hvala za vzpodbudne besede user posted image

Abc123 lahko zmešaš AM in svoje mleko. Moja cimra v porodišnici si je zaradi težav s ploskimi bradavicami in premajhnega sinkovega sesalnega refleksa tudi črpala mleko in ga je po nasvetu sester na začetku mešala s svojim. Sestre so ji sicer kasneje svetovale, naj mu raje da najprej svoje načrpano mleko, potem pa AM, če otrok slućajno manj poje kot misli da bo, da ne zliva proč svojega oz. mešanice ampak le AM. Najbolje da načrpaš, narediš AM in medtem ko se AM hladi mu po flaški daš svoje in v tem času bo AM ravno prav hladno, da boš lahko dala še to, kolikor bo potrebno.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Marčevke 2013
30.3.2013 14:54:14   
abc123
Mamaja hvala za nasvet iz prve roke. Moja patronažna je super, sploh kar se dojenja tiče. Imam isto patronažno kot prvič in prvič sploh nisem imela nič mleka in sem že takrat pri sebi razčistila mite o dojenju ipd. zato sem tokrat bolj suverena in mi razni komentarji ne pridejo do živega. Je pa res da je zdaj tamala boljši sesalec kot prva in da imam več mleka kot prvič, vendar še vedno ne dovolj.
Črpam si zato,ker mam popolnoma uničene bradavice ker je tamala vlekla na suho, ker ni bilo mleka, jaz sem pa kar pristavljala, da se bo ja količina mleka povečala. Zdej pa rajš črpam, ker še vedno nimam zaceljeno, mleka pa itak ni dovolj. Je pa tamala full jedec, na obrok poje do 100ml, bi pa skoz sesala, zato ji dajem dudo, ker moje bradavice pač niso namenjene dudlanju user posted image

Mamaja mešala bi pa AM in moje mleko zato, ker je moje full redkejše od AM in tamala poje full zraka zraven ko pije (po flaški) in pol jo zvija ko hudič.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Marčevke 2013
1.4.2013 15:45:01   
Senait
Pozdravljene!

Ja, v prvih tednih je tudi mene ob misli, da bi mogla nazaj v porodnišnico kar streslo..tisti 4 dnevi tam so bili več kot dovolj.

jaz pa moram rečti, da sem imela super patronažno..starejša, izjemno prijazna gospa, predvsem pa praktična. Če bi ne bilo nje, bi bila zdaj verjetno že brez mleka, tolk sem se sekirala in forsirala. Bradavice sem imela od nenehnega pristavljanja take da se jih dotaknit nisem mogla, bila nonstop živčna..eh brezveze. Zdaj imam mleka več, tu in tam dovolj za cel obrok, ponavadi pa moram še dodat AM. Se orientiram po njemu, zna izjemno dobro (glasno) pokazat kdaj je še lačenuser posted image

Tiste ki dodajete AM, ali daste vašimuser posted image tudi kaj čaja? Nekje sem zasledila da bi naj bili dojenčki po tem mleku žejni.. Jaz še nisem probala, si mislim da bi verjetno že jokal če bi bil žejen.

Kako pa kaj spite ponoči? Moj pikec je predvčerjšnjim prespal noč, zjutraj pa bil tako lačen da grozauser posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Marčevke 2013
1.4.2013 18:02:54   
Mamaja
Ojla,

kako ste preživeli praznike? Mi tokrat čisto drugače kot ponavadi user posted image

mleko jaz ga imam za zdaj dovolj oz. morda celo malo preveč, ker mi malo teče ven in so dojke sploh ponoči kar trde in boleče. Zaenkrat ga sicer ne črpam ali zlivam proč, ker je Iva vedno lačna kot zmaj in lepo sesa in tako nič ne ostane.

Težava je edino ponoči, ker naša pikica spi v kosu od 4 do 6 ur in me že pošteno bojijo prsi pred dojenjem, ker se toliko mleka nabere (čez dan se dojiva na dve do tri ure). Pa še slabo spim z modrcem za dojenje, brez imam pa čisto mokro posteljo in pižamo od mleka. A ima katera kak trik za spanje, da si brez modrca in še vedno lahko kam daš blazinice za dojenje, da ni vse mokro?

Sicer je dejstvo, da ponoči spi toliko ur skupaj, za moje pojme super - se podojiva enkrat na noč brez razgrajanja in to je to. Patronažna sicer pravi, da naj jo tudi ponoči zbujam na dve uri za dojenje, a sem ji že povedala, da ni šans, ker iz izkušenj v porodnišnici vem, da Iva ne je, če jo na silo zbudiš. Kar usta stiska skupaj...


(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Marčevke 2013
1.4.2013 19:00:41   
Senait
Tudi jaz nisem mogla spat z modrcem, pa sem nagruntala eno zadevo...mogoče se vam bo zdelo čudn, amprak pri meni se obnese..
Vzela sem mrežaste hlačke, jih prerezala na delu ki pride med noge in to je to. So glih tolko trpežne da obdržijo blazinice tam kjer mora biti, pa vendar nikjer nič ne tišči..edino zgleda malo smešnouser posted image

Jaz Urbana nisem ponoči niti enkrat zbudila..mi je rekla patronažna:bolje spanček kot pa žgančekuser posted image ..dokler otrok normalno pridobiva na teži, ni po zbujanju ponoči nobene potrebe.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Marčevke 2013
1.4.2013 20:18:16   
abc123
Mamaja jaz je tudi ponoči ne bi zbujala - sej čez dan pridno je, če bo pa prehudasi pa mal ven stisneš in je.
Mi imamo pa to težavo da je mala non stop lačna in tolk poje, da me je kar groza, sploh ker je po flaši in točno veš koliko poje. Jaz si še vedno črpam in mi uspe v celem dnevu načrpat okol 40-50ml in ji to sproti v AM mešam - bolš tri kapljice kot nobene user posted image . Pri nas se pa tudiponoči zbuja na tri ure in hoče jest, medtem ko čez dan je še pogosteje - noro.
Senait mi čaja ne dodajamo, pa smo čist na AM, ampak zaenkrat kaka vredu (enkrat na dan, mehko). Sem pa pri prvi dodajala čaj, ker je bila na AM in popolnoma zaprta (tudi po več dni ni kakala). Sem pa kar domačega prakticirala - vodo zavreš in notr par zrn janeža in kamilice, kumine pa nisem dajala, ker kumina zapira.

Naši prazniki so bili tudi malenkost drugačni kot običajno, čeprav je slabo vreme preprečilo vso uživancijo.

Komaj čakam, da mine tole deževno vreme, da bomo šli lahko prvič ven - močno upam, da bo rada v vozičku, da se bova lahko fajn sprehajali.

Kdaj ste šle pa ve prvič ven z dojenčki?

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Marčevke 2013
2.4.2013 10:21:58   
drejcisu
Pozdravček še iz moje strani...
Pri nas se počasi navajamo na dojenje...se je Hana mal razvadla v porodnišnici na flaško..ker je bla pod lučko in tolk zaspana da ni hotla sesat tko da sem jo po flaški hranla...
Je zanimivo da kadar se odloči da bo jedla po joški ..je to samo po levi...ne vem kaj desni manjka :-)
Pri nas je pa kakanje neki tekoče že včeraj in dons...moram jutr mal patronažno vprašat glede tega...je super in vse razloži kar me zanima...

Pri nas mamo papcanje kar na tri urce tud ponoči...upam da bo kmal pojedla večje količine naenkrat in dlje spala...je pa ponoči ne zbujam se kar sama zbudi na tri ure...razen čez dan jo je treba kdaj zbudit...pa tud to ne dostikrat...;-)
Včeraj sem mela kar težave kaj si nardit za jest....da je bo mela kakih krčev,....ne vem kako bom še neki mescev kombinirala če sem že zdj brez idej..
Ma kera kakšno pametno idejo glede hrane pri dojenju?

Lep dan vsem pa četudi snežen se bomo pa bolj crkljale :-)

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Marčevke 2013
2.4.2013 12:12:51   
Senait
Ojla!

Prazniki letos so pa res malo drugačniuser posted image Mi smo šli na obisk k babicam in dedkom..me je bilo malo strah kako bo prenesel vožnjo, saj mamo do njih skoraj 100 km, in ko smo šli prvič, je bil cel zmeden, vsake pol ure je bil pokakan..No zdaj smo brez problema prispeli do tja in nazaj, je cel čas pančkaluser posted image

Tole vreme je res katastofa. Mi je predvčerajšnjim bilo dovolj in sma šla ven čeprav je deževalo. Sem dala na voz dežno pregrinjalo jaz vzela marelo v roke in sva šla. Sva se potem oba počutila boljšeuser posted image Danes pa je malo premrzlo.
Mi smo šli prvič ven ko je bil star 2 tedna.. bi šli že prej pa je bilo takrat tudi zelo mrzlo.

Hrana pri dojenju-jaz jem vse, vendar sem tako kot pri vsem tudi tukaj zmerna. Mam srečo, da Urban ni prehudo občutljiv, tako da ti glede tega težko svetujem.


(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Marčevke 2013
2.4.2013 15:00:28   
katniss
Zdravouser posted image

Midva sva danes sla v posvetovalnico (enkrat na teden lahko prides na posvet brez predhodnega narocila) in nas fant je v enem tednu pridobil 150g (zdaj smo na 2720g), tako da lepo napreduje.
Ima se katera tezave s polivanjem po dojenju? Se mi zdi, da imam jaz prevec mleka, on pa prevec apetita za svoj mali zelodcek in potem se napoka, da je kr hudo in gre vse preko. No, zgleda, da se kar nekaj ostane, glede na to, da raste.user posted image

Drugace pa imamo danes en taki dan, ko je mama zakon in se mu sploh ne da spat v svoji zibki. Ce ga odlozim za 3minute, se zacne jokat. Potem pride ugotavljanje, kaj je narobe (prejle bila plenicka, potem bi jedel.. potem bi se pa samo cartal in potem vajo ponovimo). Mi je moz narocil nosilko, da ga lahko nosim s sabo in imam proste roke, da vsaj osnovne stvari naredim lahko.
Je rekla patronazna, da se mu pozna, da je malce pohitel na svet in se rabi veliko blizine in pozornosti. Me ne skrbi, da bi ga razvadila, bi bilo pa fajn, ce bi lahko vsaj na wc sla brez, da bi se jokal.

Na sprehod smo prvic sli, ko je bil star 12 dni. Bi lahko ze pred tem pa je bilo tukaj zelo vetrovno, tako da se meni tudi ni kaj dosti dalo zunaj setat. Drugace pa uziva v vozicku (kar je super, ker jaz uzivam v vozickanjuuser posted image ).

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Marčevke 2013
2.4.2013 16:09:39   
rotty
Živjo.

Pa se še jaz pridružujem tej tmi!

Me sva zaenkrat super, lepo je in spi ter pridobiva na teži. Mleka imam k sreči dovolj, mam pa tehtnico in jo vedno stehtam, naša poje tud do 170ml naenkrat, kar je ful. Ima pa tako prebavo, skoraj vsakič, ko jo previjem, je plenička pokakana, včasih jo moram tud po 3x zapored previt. Pri dojenih je to baje normalno.
Joj kake izkušnje imate z babicami, kako so lahko take? Moja je bla super, sicer je prišla sam 4x, ker je rekla, da ni več potrebe, tehtico pa tko mam, da vidm, da gre vsak dan gor. V pon pa imava že posvetovalnico, kok gre to hiter!

Mi pa na srečo nimamo krčev, uporabljam pa kapljice Oleovit D3, po teh baje ni problema, jih dobiš samo v avstriji, jih pa pri nas uvaža lekarna Arnika in ti jih pošljejo tud po pošti, če katero zanima, stanejo pa 12e.

Lepo se crkljajte!user posted image user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Marčevke 2013
2.4.2013 18:12:41   
abc123
Rotty si me kar mal pomirila, ko si napisala da na obrok poje tudi do 170ml. Naša je tudi kar jedec in tudi poje okoli 100mlna obrok, sicer je 11 dni mlajša ampak vseeno.

Danes večino dneva spi... upam,da bo tudi ponoči.

Vreme je pa za en ..... ko tole mine, gremo pa mi ven - zaenkrat kaže da bo to šele drug teden user posted image

(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Marčevke 2013
2.4.2013 18:50:42   
Michelle12
Se še jaz malo javim.

Glede dojenja...da polivajo je normalno. Oni pač jejo in kar je odveč, gre ven. Če bi bilo tega ogromno, po vsakem obroku in v loku, da bruhne daaaaleč, da kar leti, potem omenit P.
Če jo pojejo dosti, tudi ni nič narobe. Ne vem zakaj bi bilo. Pač nismo vsi enaki. Eni rabimo več, drugi manj. Isto je z dojenčki.
Načrpano mleko je normalno, da je bolj redko od AM, ker je to itak sam tisto prevo mleko, ki je namenjeno žeji. Šele po nekem času priteče mastno mleko in tisto je namenjeno hranjenju.
Po zbujanju ni nobene potrebe, pač otrok ne potrebuje. Zbuja se samo, če otrok res ne pridobiva nič oz izgublja.
V prvih tednih je čisto normalno, da je mleka preveč! Laktacija se šele vzpostavlja. Se bo uredilo samo od sebe sčasoma.
Puščanje ponoči :) Jaz sem si dve majčki na zadrgo namenila za spanje. Majčko imam odpeto tako, da se Aleksander lahko sam prisesa brez, da se jaz zbujam. Spi itak z nami. No, sesa ponavadi itak spodnjo joško in na zgornjo si dam tetra pleničko. "zataknem" jo pa med joške:) Si predstavljate ? :) Ker če ne je mokro vse..jaz, postelja in on.
Isto sem delala pri Michelle.
Hrana NE vpliva na krče. Ok, obstaja hrana, ki jo nekateri ljudje ne prenesejo. In če imata starša s določeno hrano probleme, je večja verjetnost, da bo imel tudi otrok. In pazit je potrebno malo bolj pri oreščkih in jagodah. Ki so ful alergeni in to je to. Jaz jem od prve dne vse in Aleksander ima neki malega krčev, ampak vsake toliko..sploh ne vsak dan. Pa jem res popolnoma vse. Od sladkarij, do hitre hrane, sveže sadje, zelenjava... edino citrusov nisem še. Za Michelle sem pazila, jedla nonstop eno in isto, ki itak če slediš tem "dietam" ti ne preostane skoraj nič...pa je imela dosti hujše krče kot on. Itak otrok ne je hrane, dobi tisto kar je najboljšega v tej hrani, ki jo mati poje.

Prvič smo šli ven mislim, da je bil star 8 dni. Pri nas je bilo danes in včeraj prav lepo :) trenutno je sonce :)

In še glede razvajenosti pa to..otrok od pozornosti in nudenja bližine/varnosti ne bo razvajen. Za dojenčke je mamina bližina prav tako pomembna kot hrana.

To je za enkrat to, zdaj si grem pa kavo skuhat:)

Aja, moj fantič je danes star točno mesec :) Nosi pa že vse št 62, ki mu je lih prav..če bo šlo tko naprej, bo v roku dveh tednov na 68 ali pa še prej :)

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Marčevke 2013
3.4.2013 10:21:15   
Beba78
Ojla, mamice user posted image !

Čakam na patronažno (sicer bi spala skupaj s Sebastjanom user posted image ) in sem si rekla, da bi bil pa že čas, da še z vami malo počvekam.
Moja patronažna sestra je super gospa, je že tretjič pri nas in se prav štekamo. Se pa spomnem pri prvem, ko se tudi ni redil oz. je hujšal, sem morala tudi takoj začet dodajat AM in sem tud cel dan prejokala, Kako te take stvari vržejo iz tira, tako da te čist razumem, mamaja. V tretje je lažje user posted image , ti tudi okolica ne počuti več poklicano za to, da ti skoz pametuje...

Za to je bilo meni tudi v porodnišnici prav super. Ker smo imeli doma norice, so me dali celo v izolacijsko sobo, nadstandard, s svojo TV, WC in tušem user posted image , nisem ležala na porodniškem oddelku, ampak na ginekološkem, in tam sestre seveda niso navajene dojenčkov in so bile vse čist raznežene. Drugo noč se je Sebastjan zbujal na eno uro, ker je bil lačen, mojega mleka pa še ne prav zares veliko in je prišla dežurna sestra zjutri ob 5h in ga cartala, nosila in uspavala do 6h, da sem si jaz lahko kao malo spočila. Pa pediatrinja je bila tudi faca. Je rekla, če se mi po treh dneh še ne gre domov, naj povem, da bo napisala kakšno nujno medicinsko indikacijo, da ostanem not še kak dan dlje. Če ne bi tako pogrešala svojih dveh fantov, ki nista smela na obiske zaradi noric, bi verjetno res še ostala kak dan user posted image . Blažen mir, doma ga ni user posted image .

Michelle, se spomniš, ko sem ti rekla, da drugi (sploh pa fantje) ful hitro rastejo user posted image . Pri nas so tudi nekateri bodiji št.52 že pase, sicer bom pa danes zvedela, koliko se je poredil, ko pride patronažna. Meni se zdi, da je ful zrasel.

Mi2 s Sebastjanom še nisva vozičkala, čeprav bo jutri napolnil 3 tedne. Vreme res ni ugodno. Mene sploh ne vleče ven v ta dež, mraz, sneg, veter...čakam na sonce user posted image .

Dojenje - mi2 se dojiva z nastavki, ker se mi laktacija še ni vzpostavila in potem zaradi napetih bradavic ne more dobro kolobarja zagrabit in hoče samo bradavičko sesat...nočem reskirat regad. Diete nimam pa nobene. Je nisem imela nikoli, pa nobeden od otrok ni imel krčev. Vsaj ne tistih tapravih, da bi jokal in jokal. Kvečjemu malo zvijanja, pri katerem je pa že masaža trebuščka pomagala.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Marčevke 2013
3.4.2013 12:31:15   
Mamaja
Ahoj!

A ve tudi čakate lepo vreme za vozičkanje? Iva bo jutri stara dva tedna in bi počasi že šli ven, ko bo prvi sonček.... Michelle kar malo vam zavidam fajn vreme.

Včeraj smo spet imeli obisk patronažne in tokrat je bila prijazna in OK, tako da je ne bomo menjali. Ker je šla teža lepo gor, ni več nič komplicirala. No ja, še vedno mi napoveduje mastitis, tokrat zato, ker sva se midve običajno dojili leže, ampak me grožnje ne ganejo pretirano user posted image . Vseeno pa zdaj kombinirava sedeći in ležeči položaj pri dojenju (ponoči leživa, podnevi sediva), ker se mi zdi umestna pripomba, da je lahko kasneje problem, če se otrok navadi dojit le leže, ti pa nisi doma in nimaš možnosti dojit na kavču ali v postelji. Sicer se meni zdi, da bi moja večno lačna hči jedla tudi, če bi visela s stropa user posted image

Senait hvala za idejo za "nočni modrc". Preizkusila in se fajn obnese, le pazit moram, da me moj prevečkrat ne vidi v tem, da ga do konca življenja ne mine želja po mojih prsih, ker je ta instalacija tako hudo seksi user posted image

Hrana jaz po nasvetu iz porodnišnice in nasvetih patronažne tudi jem skoraj vse. Še kak teden mislim počakat s stročnicami in ne jem citrusov, čokolade, jagod, medu in oreščkov, ker so alergeni.

Polivanje je normalno, kot je napisala že Michelle. Jaz sem opazila, da mi bolj poliva, če ne more podret kupčka, tako da se zdaj oba z mojim kar malo potrudiva, da mala rigne kot pravi dedec, ker ima poterm tudi manj krčev, pa lepše se doji in vse...

Lepo se crkljajte!

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Marčevke 2013
4.4.2013 11:28:49   
Beba78

IZVIRNO SPOROČILO: Mamaja

No ja, še vedno mi napoveduje mastitis, tokrat zato, ker sva se midve običajno dojili leže, ampak me grožnje ne ganejo pretirano user posted image . Vseeno pa zdaj kombinirava sedeći in ležeči položaj pri dojenju (ponoči leživa, podnevi sediva), ker se mi zdi umestna pripomba, da je lahko kasneje problem, če se otrok navadi dojit le leže, ti pa nisi doma in nimaš možnosti dojit na kavču ali v postelji.


Mah, to sploh ni res! Jaz Sebastjana dojim izključno sede (zato, ker se tako lažje prisesa - uf, imava probleme s tem prisesavanjem...kdo bi rekel, pa tretji otrok!!!), pa sem fasala mastitis. Prvega sem na začetku dojila samo leže, pa nisem dobila mastitisa, tudi kasneje se je začel dojiti v sede brez problema; drugega sem pa kombinirala, pa prav tako ni bilo nobenih problemov. Skratka, vi2 se kar dojita, kot vama paše!!

Itak pa tako kot si rekla:

IZVIRNO SPOROČILO: Mamaja
Sicer se meni zdi, da bi moja večno lačna hči jedla tudi, če bi visela s stropa user posted image

user posted image user posted image user posted image

Ta "nočni modrc" sem tudi jaz prakticirala. Res ni hudo seksi, je pa zelo praktično. No, tokrat sem si kupila takega za dojenje eno številko prevelikega in notri stlačila bombažne blazinice - je malo bolj estetsko user posted image ...

Naš poba je bil včeraj tudi na tehtnici - ima 3840g in se je poredil malo premalo...iz izkušenj vem, da mi pediatrinja ne bo težila, dokler se bo sploh redil, ker mi je že pri starejšem vedno rekla, pa saj ima to v genih (suhost!) user posted image . Tavečji sin (4,5 let) ima 18kg, tamlajši (2,5 let) pa 16kg...očitno bo Sebastjan po tavečjem bratcu ;-).

Zdej pa letim previjat in dojit...je vklopil sireno in duda ne pomaga user posted image

Lp.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Marčevke 2013
6.4.2013 9:52:34   
Mamaja
Ojla,

kako ste? Otročki pridno rastejo?

Mi smo v redu. Zadnje večere imamo sicer nekaj težav s krči in posledično jokom, a nič hujšega. Kake pol ure po dojenju jo zvije in potem neutolažljivo joka 5 do 10 minut in ne pomaga nič. A ima mogoče katera nasvet, kako lahko kljub krčem potolažiš otroka?

Jaz pa plačujem davek, ker očitno sede ne dojim prav in, kot kaže, čudno držim levo roko oz. jo premalo podložim. Me zdaj ta roka boli kot sam user posted image . Moram narest nekaj vaj in mogoče kak dan spet več dojit leže, da ta roka pride malo k sebi.

A še katera tako nestrpno čaka sonček kot jaz? Mi bi šli počasi na prvi sprehod, zunaj pa takole čudno vreme... user posted image

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Marčevke 2013
6.4.2013 11:56:41   
abc123
Mamaja jaz tudi čakam sonček. Sem rekla, da bomo šli jutri prvič ven, če bo kej sončka - na balkon za nekaj minut. Komaj čakam da bova začeli vozičkat - upam, da se bo rada vozila.
Mene pa hrbet boli ker jo očitno narobe nosim, bo treba tudi začet telovadit.

Krči: nas zvije dopoldne za slabo uro in zvečer pred spanjem za eno uro. Ne pomaga nič, razen prekladanje na rokah in počakat da mine. Upam, da ni to začetek krčev. Smo jih imeli pri prvi in zdaj res upam da jih ne bomo imeli. Sem pa ugotovila, da ji full odgovarja, da jo nosimo čisto po konci - ne vem sicer če je to zdravo, ker ji ritko v bistvu podpiram in za hrbet verjetno ni najbolj OK, ampak tako se velikokrat bolj pomiri. Je pa res, da običajno, ko poje, potem joka po obroku nekaj minut in prav slišiš kako se ji pretaka po trebuhu. Kakamo enkrat na dan in upam da tako ostane (smo na AM in upam da ne bo zaprta, da bi meli še s tem težave).

Naša v spanju oz. ko se začne prebujat full stoka in to traja kakšne pol ure preden se dejansko zbudi - je prav smešna.

A ste ve že kakšen določen ritem opazile pri svojih user posted image ? Mi zaenkrat še ne čisto, ponoči sicer poje in zaspi nazaj, čez dan pa kakor je.

A ve že dajete D3 kapljice? Kako so sprejeli - krči?

Pomlad, pomlad, soooooonccceeee, kje si????????????

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?