|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maternični vložek
14.8.2008 22:33:26   
* Mateja *
čau!

Zdej sem že par let na tabletkah in ker ne nameravamo imeti še enega otroka ( dobila sem službo ), sem se odločila, da bi si dala Mireno. Zdej me pa zanima kako to zgleda! A se zmenim in mi pri naslednji M. jo vstavi in pol prekinem tablete, al jih moram že prej prekinit. Je bila katera v podobni situaciji? In kako se obnese?
Moja tašča mi je namreč danes povedala, da ji je sicer že pred 25 leti vložek sam padel večkrat ve oz. da ji ni stal kot bi moral in je tako tudi v drugo zanosila, pa sem se ustrašla, da mi ne rata slučajno kaj tazga. Se to res lahko danes še zgodi?
vem, da je bilo o tem že veliko napisanega, ampak vseeno,....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maternični vložek
15.8.2008 8:36:56   
anajmad
Vstavi ti jo g. tretji dan menstuacije. Malček boli,drgač pa ni ne vem kaj. Ven padit ti sploh ne more.
Jaz je  nisem dobro prenašala. Ni pa nujno,da bo tebi škodila.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Maternični vložek
15.8.2008 9:10:20   
kawasakica
kak si jo slabo prenašala - kak se to kaže?
Jaz jo imam od konca junija in non stop nekaj curi iz mene. Kak dolgo je to normalno?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
15.8.2008 15:09:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kawasakica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Maternični vložek
15.8.2008 15:38:25   
Gina
Jaz sem zadovoljna zaenkrat (imamo jo 4 leta), ker imam sicer zelo dolge in močne M, pa je mirena res veliko boljša varianta, ker so M veliko veliko veliko milejše, skoraj da jih ni, je pa res,d a veliko ženskam mirena packa.. beri izcedek imaš namesto M lahko tudi 14 dni. dolg .Mi je pa rekla G, da se res sem in tja zgodi, da kakšna zanosi z njo, tako kot pri vsaki zaščiti.  Redko sicer.
Meni nobena zaščita ni idealna, vse so mi v bistvu bad iz stališča poseganja v telo. Če pa že moram izbirat,mi je pa mirena še najbolj sprejemljiva rešitev zaenkrat. KO bom imela pa dovolj packanja, pa jo bom najbrž enkrat tudi ven vrgla.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Maternični vložek
15.8.2008 15:41:18   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: kawasakica

kak si jo slabo prenašala - kak se to kaže?
Jaz jo imam od konca junija in non stop nekaj curi iz mene. Kak dolgo je to normalno?


Jaz sem prvi dve leti imela vsaj po 14 dni na mesec izcedek, včasih tudi po 3 tedne, vendar moraš vedet, da sem tudi moje redne M pred tem imela dolge 14 dni, tako da ne vem, a je bila sploh kakšna razlika ali ne. Je pa nad isto rečjo tožila moja frendica, ki sicer ni imela dolgih M, kvečjemu 5 dni, packalo pa ji je tudi vsak mesec vsaj 10 dni, tako da to je po moje zelo pogost primer. Packanje namreč. Z leti se izboljša. Meni se je in moji frendici se je.

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Maternični vložek
15.8.2008 20:48:35   
* Mateja *
In če ti tole packa in te moti, da ti mirena pač ni dobra, kaj ti jo dajo ven, če tako zahtevaš! Ker jaz imam pri tabletah vmesne izcedke in sem se jih naveličala pit, zato razmišljam o MIreni!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Maternični vložek
15.8.2008 22:24:15   
Gina
Ja, če hočeš ti jo dajo ven kadar se pač odločiš. Samo packala ti bo tudi mirena. Edino ne bo treba vsak dan mislit, da je treba tablet pojest, pa malo manj hormonov vsebuje.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Maternični vložek
16.8.2008 9:21:28   
* Mateja *
Kako pa kaj libido? Ker zdej ko mi je še G. tablete menjala sva user posted image 2x v mesecu, prej ko sem imela Diane je bilo vseeno malo bolje. kako je pa s tem pri Mireni?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Maternični vložek
16.8.2008 23:14:13   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Kako pa kaj libido? Ker zdej ko mi je še G. tablete menjala sva user posted image 2x v mesecu, prej ko sem imela Diane je bilo vseeno malo bolje. kako je pa s tem pri Mireni?


A misliš,da so krive tablete al pa mirena? Kaj pa vem. Meni se zdi, da ko ima človek majhne otroke, ali več otrok, nima več t oliko časa in energije za seksat, ker enostavno zmanjka. Jaz pravim da je čas za vsako stvar na tem svetu, ko jo delaš v zelo velikih količinah in čas, ko se mora kakšna reč malo prilagodit razmeram (to je tako,kot dec ne more več samo delat in športat, ko ima dojenčka doma in vse pustit ženski, je pač čas za malo manj športa, ampak je glih tako lep čas). Poleg tega se mi zdi, da na to, kolk se ti da, vpliva v največji meri to, koliko si zadovoljen z življenjem in odnosom s partnerjem, koliko naporno življenje imaš in koliko si srečen nasploh - ker seks je pika na i ponavadi, vsaj zdi se mi, da je - ne glede na tablete.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Maternični vložek
18.8.2008 16:39:33   
* Mateja *
ma tablete so krive, sto posto. Sej pri večini naredijo tako kot so meni!
Ful je dobro, da jih pijem, da sva lahko bolj brez skrbi med seksom, sam kaj mi pomaga jih pit, če seksava tako kot nonoti!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Maternični vložek
23.10.2008 16:46:09   
* Mateja *
da nebom odpirala nove teme, bi vam kar tle napisala kako se je na mojo željo o materničnem vložku odzvala moja ginekologinja.  Ker sem stara šele 24 let, mi jo ne da, ker bom zagotovo imela še otroke. Vložki pa povzročajo vnetja in lahko preprečijo  oz. me naredijo neplodno. tako da zame ostane samo tabletka ali kondom. Aja pa še to. PO mnenju moje ginekologinje moraš zraven MIrene imeti še kondom, kar sem prvič slišala. zakaj si jo pa potem že vstaviš?

A lahko katera , ki je bolj pametna kot jaz tole komentira!!

Hvala!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Maternični vložek
23.10.2008 17:27:48   
ninachow
ojojoj! zamenjaj ginekologinjo! jaz jo imam manj kot mesec dni in mi niti malo ne packa, kaplja in curlja že od drugega dne po vstavitvi. vstavil mi jo je peti dan ciklusa. z mireno se počutim odlično. več kot odlično. glede nosečnosti pa: lahko se jo v vsakem trenutku vzame ven. kar pogumno!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Maternični vložek
23.10.2008 19:54:10   
Eca
Jaz imam mireno od letošnjega februarja. Aja, pa da ne bo pomote, hormonsko mireno, obstaja namreč tudi navadna mirena.
Packanje bi naj bilo normalno prvih 6 mesecev, potem pa odvisno od posameznice in pogovora pri g. kako dalje.
Meni osebno je packala prvih nekaj mesecev, sedaj je ok, sploh ne vem da jo imam. Perilo imam samo kak dan ali dva pa še to samo par kapljic.
Mirena se vstavlja ženskam, ki so že rodile. Izjemoma jih vstavijo tudi tistim, ki so rodile s carskim rezom. Razlog bi naj bil v tem, da so po porodu "stvari" bolj raztegnjene in je lažje vstaviti mireno.
Zaščita je (prepisano iz navodil za uporabo) enaka kontracepcijskim tabletam oz. na leto zanosita 2 izmed 1000 uporabnic Mirene.
Po besedah moje g.ti lahko mirena pade ven oz. se premakne, če uporabljaš tampone, saj le ti lahko potegnejo tiste vrvice in mirena pade iz svoje lege. Sicer pa ne vidim potrebe po uporabi tamponov, ker so krvavitve tako mini mini, da lepo shajaš z dnevnim vložkom.
Mirena deluje 5 let, lahko jo daš kadarkoli ven na svojo željo. Zanosiš lahko takoj naslednji mesec.
Od vseh hormonskih zadev je najmanj hormona prav v Mireni.

Evo, konec moje disertacijeuser posted image .

Lp, Eca

p.s.
Libido - kaj pa vem, meni ga je pri tabletah čisto zmanjakalouser posted image , zdaj pa imam dva mala otroka pa nič časauser posted image , pa tudi libida.


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu ninachow)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Maternični vložek
23.10.2008 20:52:54   
madela
Tudi sama sem že nakaj časa uporabnica MV. Vstavit sem si ga dala takoj po prvem porodu. Ko smo si zaželeli še enega člana,so mi ga odstranili in uspelo je v prvo. Po porodu so mi ga ponovno vstavili in čez čas smo se odločili še za enga člana in nam je uspelo v tretje. Tako,da tole glede neplodnosti ne drži. Ko so mi MV prvič vstavili pa sem bila stara 19 let.
Jaz imam navadni MV in ne mirene. Pravijo sicer,da je mirena boljša,vendar jaz s tem navadnim nimam težav.
Menstruacija je takšna,kot vedno,torej traja5-7 dni. Pa tud med ciklusoma mi nič ne paca. Jaz sem v glavnem zadovoljna,pa še hormonov ne vsebuje,kar mi je všeč.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Maternični vložek
24.10.2008 9:49:35   
Sandrin
Jaz sem kljub MV zanosila. Sem pa potem imela spontan abortus.
Sem pa doživela dva šoka. najprej ko sem zvedela, da sem user posted image ...ravno ko sem se s tem sprijaznila in začela razmišljati kako bo lepo ko bomo imeli user posted image   pa sem začela krvavet in zdravnik je potrdil ss. Potem pa jok, žalost....

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Maternični vložek
28.10.2008 12:54:52   
Boni3
Jaz sem z Mireno zadovoljna,packala mi je dolgo,ampak glede na to ,da imam sicer močne m mi to ni panike. Imam jo eno leto,m sedaj praktično nimam,libido je tako-tako,da bi pa zraven še kondom uporabljala je pa oprostite čista kozlarija iz dveh razlogov: če imaš kondom,čemu Mirena in Mirena ima dve vrvici,ki gledata ven iz materničnega vratu in mirno lahko strgata kondom. Imela sem cr 2x in ni bilo vprašanje da mi jo vstavijo. Zame zaenkrat več+kot -. Presodi sama.

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Maternični vložek
28.10.2008 17:43:45   
Gina
imam tri otroke. Vse smo naredili v 1. poskusu. MOj partner ni mogel imeti otrok prej, ni ratalo. Z mano je takoj, torej je nevarnost zanositve velika, na kar me je ob teh dejstvih opozorila tudi moja G. POvedala mi je, da obstaja majhen % žensk, ki ob mireni tudi zanosijo, vendar mi ni predlagala kondomov. Ob mireni torej ne uporabljam kondomov in HB še nisem zanosila. 

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Maternični vložek
1.11.2008 22:38:40   
* Mateja *
Fora je v tem, da imam kao premalo let, samo 24 in se mi lahko rodila vnamejo in lahko ostanem neplodna:
Tako mi je razložila. meni je itak čeljust dol padal in sem šla z dolgim nosom iz ordinacije. In zdej sem tam kjer ni muh. Moram se naročit kam drugam.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Maternični vložek
6.11.2008 10:42:23   
Branka Teržan
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Fora je v tem, da imam kao premalo let, samo 24 in se mi lahko rodila vnamejo in lahko ostanem neplodna:
Tako mi je razložila. meni je itak čeljust dol padal in sem šla z dolgim nosom iz ordinacije. In zdej sem tam kjer ni muh. Moram se naročit kam drugam.




zanimivouser posted image . jst sem pa stara 22 pa sem jo dobila brez težav še sam ginekolog mi jo je priporočal. sicer imam že dva otroka pa še vsaj enega si želim in je rekel da sploh ni problema.

pa še zakon je. nobenih skrbi sem vzela tabletko al neuser posted image , ga bo dal pravi cajt venuser posted image in podobno. pa še mensrtuacije skoraj nimam nič na vsaka dva meseca od 2do4 dniuser posted image user posted image .

men je superuser posted image user posted image


_____________________________

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Maternični vložek
16.11.2008 17:16:00   
* Mateja *
Pa dej, povej mi, kaj moraš meti res še kako dodatno zaščito??

Ma jaz bi najraje zadavla tole mojo ginekologinjo, ki ni G od ginekologa!!user posted image user posted image

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Maternični vložek
16.11.2008 17:35:49   
Petraa
zaščito imaš lahko še dodatno kljub mireni,odločitev je tvoja.
zanositev pa ni tako redka kot nekatere pravite ;)

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?