|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Migrena?
4.6.2008 19:00:50   
Naja30
Kako zgleda migrena?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Migrena?
4.6.2008 19:13:00   
Anonimen
Ponavadi se pojavlja v napadih. Lahko traja več dni. Pred tem imaš lahko auro(da izgubiš mišično moč, ti zmanjka vida,...). Nato začne boleti najprej ena stran glave. Ponavadi te moti svetloba. Glavobol je izjemno močan. Lahko tudi bruhaš, izgubiš zavest.


(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Migrena?
4.6.2008 19:35:16   
Naja30
OMG, opisala si točno to, kar se mi dogaja.
Že več dni nimam moči v levi roki in nogi, pa malo mi mravljinči prste. Danes pred kakšno uro me je pa začela leva polovica glave bolet tako močno kot še nikoli. Svetloba in hrup me motita. Vzela sem lekadol, pa ne pomaga kaj dosti. Počutim se kot da plavam, kar zanaša me. Kot da nisem pri sebi.
Nikoli me še ni tako bolela glava. Je možno, da se to pojavi kar tako, iznenada? In kako si naj pomagam? Vem, da obstaja nek aspirin za migreno, ampak ga je treba že pred tem vzet, a ne? Je še kaj drugega?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Migrena?
4.6.2008 20:01:07   
Anonimen
Naja, jaz sm ti opisala samo svoje znake migrene, zato sem zadela.

Pri meni so se migrene pojavile iznenada, tako močno, da sem bila nekajkrat na urgenci, kjer sem dobila injekcijo proti bolečinam. Pri tem mi Aspirin migran mi pomagal, tako, da mi je nevrolog predpisal neke druge tablete, ki sem jih jemala vsak dan. Potem sem jih sama nehala jemati. In migrene so čudežno izginile. Do danes(pa bo kmalu že dve leti od zadnjega napada) se niso vrnile.

Vrjetno na pojav migrene vpliva tudi stres.

Jaz vem, da ko sm mela migrenski napad, da sm mislila, da mi bo razneslo glavo. Pa nobena tableta ponavadi ni prijela, tko da sm si dala kako svečko Voltarena, al pa sm šla do zdravnika.

In ja, pazi na sonce- vedno imej na glavi klobuk in nosi sončnna očala. Izogibaj se vročini. Pri men je nekajurno posedanje na plaži(direkt na soncu, ki ga obožujem) povzrožilo takšno migreno, da sem preprosto izgubila zavest, in odpeljali so me v bolnišnico.

Napade lahko sproži še določena hrana, bliskanje(fotoaparat, televizija, strele,...), dalj časa trajajoče gledanje v televizijo ali ekran računalnika, hormonske motnje...

Vodi si dnevnik napadov. Kaj si pred tem počela, jedla, kaj ti je pomagalo. Bog ne daj, ampak če bo teh napadov veliko, pojdi do nevrologa. Le on ti lahko predpiše tablete proti migreni. So močne, takrat ne smeš zanositi, ampak men so pomagale.

Morda ti Jančika(če se prav spomnim) napiše še kaj več...

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Migrena?
4.6.2008 20:39:11   
Naja30
Hvala za odgovor. Tašča me je še zmasirala po glavi in je malo boljše, čeprav še vedno čutim bolečino. Mogoče so res hormonske motnje zarad M krive ali pa stres, ki ga je zadnje čase kar precej v mojem življenju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Migrena?
4.6.2008 21:22:45   
Lu
Naja3 pri meni so se začele oktobra lani. Jaz še glavobola nisem poznala. Pri meni se pa naredi lisa čez oko, motnja vida, besede berem vsako drugo črko, komaj hodim, me kar zanaša, včasih mravljinčasta roka in topa bolečina nad očesom, ki se potem razteza. Predpisali so mi Lekadol. Zdaj imam Nalgesin. Prej sem imela NAklofen. So me pa poslali na CT glave in ni bilo nič videti. Zdaj vzamem takoj ko začutim tbl. in gre mimo. Je pa zelo boleče, se strinjam. Pa obvezno tema in ležanje.

Pri meni kot se mi dozdeva so tudi krive M ali pa stres.


< Sporočilo je popravil Lu -- 4.6.2008 21:23:16 >


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Migrena?
4.6.2008 21:47:11   
Anonimen
moja prijateljica jo ima že vrsto let in ji pomagajo just kapljice releks.....se namaže po čelu, zadaj na vratu, po senicah....ko mojga možka boli glava ga namažem in mu pomaga, user posted image poizkusi

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Migrena?
5.6.2008 8:07:43   
caillou
Ravno včeraj sem imela napad migrene in to po treh letih. Točno tako kot ti opisujejo. Najprej izgubiš vid. No, moj je tak, kot bi gledala čez razbito šipo. Prisoten je tudi občutek, da boš zdaj zdaj izgubil zavest. Mene to drži pol do ene ure, potem pa se razrašča bolečina v glavi. Vse skupaj pri meni traja dve do tri ure. Nisem pa imela drugega pri sebi, kot Naprosyn. Pa mi je vseeno odleglo.

< Sporočilo je popravil caillou -- 5.6.2008 8:10:31 >


_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:07:59   
Beti S
Migrena je pomoje povezana s stresom. Jaz sm imela napat migrene samo enkrat in to 7 dni po porodu. Sm mela take bolečine pa še nobene tablete nisem smela vzet. Dogajalo se mi je pa tako kot se vse opisale, najprej mi je omrtvela desna stran telesa, in čez nekaj časa sem dobila bolečine v glavi. Nisem imela ravnotežja, vrtelo se mi je, pa nisem skor nič vidla.
Ker nisem mogla več me je mož odpeljal v zdravstveni kjer so mi dali zdravilo (imena se ne spomnim, sam vem da sm lahko vseeno dojila) v žilo in me poslali v bolnico. Tam sem pa čakala 1,5 ure šivana pa na unih plastičnih stolih, drugi dan me je pa vse bolelo. Tega nebom nikol pozabla.
Ker kao 10 dni po porodu si še vedno urgenten primer.
Hvala bogu se mi še ni ponovilo. (eno leto od poroda)

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:29:55   
Anonimen
Poišči na spletnih straneh TENZIJSKI GLAVoBOL:Ni vsak glavobol migrena.Tenzijski je še hujši,nastane pa zardi stresa,prenapetosti.

(odgovor članu Beti S)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:35:26   
emaa
Meni pomaga samo vamigran, ponj moram v Avstrijo, saj se pri nas ne dobi več. Immigran sprint, po njem mi je bilo še slabše, pa še slabost je 100x slabša, takrat sem se vlekla naokoli (fanta ne razumeta, da jaz komaj funkcioniram). . Manjkrat, ko me doleti, boljše je, ponavadi med  ali pred M. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:42:03   
Anonimen
Nekaj podatkov za vse vas:

Tenzijski glavobol
Tenzijski glavobol se lahko pojavi pri odraslih vseh starosti. Občutimo ga kot stiskanje okoli glave ter napetost v predelu senc, čela, obraza in vratu. Navadno gre za blago do zmerno bolečino, ki lahko traja več ur.
Kdaj moramo obiskati zdravnika?

Če je glavobol močan in traja več dni ali celo tednov, se nemudoma posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.
Kdaj se pojavi tenzijski glavobol?

Sprožijo ga fizikalni in psihološki vplivi ter vplivi okolja. Med fizikalne vplive spadajo pomanjkanje spanja, lakota, slaba drža in preobremenjenost oči. Psihološka povzročitelja sta predvsem jeza in občutek strahu. Najpogostejši vplivi okolja so tobak, nikotin, nekatere vrste hrane (sir, čokolada, čebula, melancana, lovorov list, paprika, cimet, ocvrta in mastna hrana) ter nekateri dodatki v prehranskih izdelkih.
Kako tenzijski glavobol olajšamo?

Za lajšanje tenzijskega glavobola svetujemo zdravila za lajšanje glavobola user posted image . Priporočamo tudi dovolj spanja in različne tehnike sprostitve: masiranje vratu in ramen, globoko in počasno vdihavanje in izdihavanje, meditacija in telesna dejavnost, ki zmanjšata stres in čustveno napetost, topla kopel ali prha, ki pomagata sprostiti mišice. Če želite izvedeti, kaj svetujemo mladim, obiščite stran za mlade user posted image .




http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1747



Migrena
Migrena je ponavljajoči se glavobol, ki bolnika navadno popolnoma onesposobi za opravljanje vsakodnevnih opravil ali dejavnosti. Pojavlja se pri 10 do 20 % odraslih; pri ženskah je kar trikrat pogostejši kot pri moških. Pred nastopom migrene približno 60 % bolnikov občuti tako imenovane svarilne simptome, kot so občutek strahu, depresija, evforija, razdražljivost, utrujenost, zaspanost, pretirano močenje, driska, zaprtje, otrdel vrat, zehanje, žeja in želja po hrani.
Ti simptomi trajajo do nekaj ur ali dni, nato pa se pojavi migrena, ki jo prepoznamo po:
  • zmernem do izrazitem glavobolu, ki lahko traja od 4 do 72 ur ali dlje,
  • utripajoči bolečini, ki se sprva pojavi le na eni strani glave, nato pa se razširi še na drugo stran,
  • slabosti,
  • bruhanju,
  • občutljivosti za svetlobo, zvok ali dišave.

Glavobol postane še izrazitejši, če se bolnik giblje. Pri okoli 10 % bolnikov se pred napadom migrenskega glavobola pojavi avra, ki navadno traja manj kot eno uro. Gre za nevrološko motnjo, povezano z bleščanjem pred očmi ali pojavljanjem slepih točk v vidnem polju. Redkeje se pojavi tudi zvonjenje v ušesih ali občutek otrplosti.
Kdaj moramo obiskati zdravnika?
Če migreno spremljajo hudi in pogosti glavoboli, je posvet z zdravnikom nujno potreben.
Kaj sproži napad migrene?

Migreno lahko sprožijo izpostavljenost močni svetlobi in hrupu, cigaretni dim, vremenske spremembe, hormonske spremembe pri ženskah (menstruacija, nosečnost, menopavza), pomanjkanje spanja, nekatere vrste hrane (čokolada, sir), nekateri prehranski dodatki (nitriti, nitrati, natrijev glutamat, aspartam), stres, alkohol, kofein in nekatera zdravila.
Lajšanje migrenskega glavobola

Za lajšanje blagih do zmernih glavobolov, ki niso prepogosti, so na voljo zdravila za lajšanje glavobola user posted image . Priporočljivo je tudi nadzorovanje stresa (skrb za redno telesno dejavnost v naravi in sprostitev) in izogibanje dejavnikom, ki povzročajo napad migrene

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:43:18   
Anonimen
Ma, ja, samo meni je migrena veliko hujša kot tenzijski glavobol. Pri tenzijskem je bolečina sicer res močna, stalna, boli te vrat in glava, ampak pri migreni pa mene bolijo še oči, pa že tako imam probleme z očmi, moti me vsaka malo močnejše svetloba, slabo mi je, bolečina pa prihaja v valovih, kot da bi me eden kljuval notri, najprej malo, potem vse močneje in močneje, pa spet malo in močneje, sem se že jokala zaradi te bolečine, pa jo drugače zelo dobro prenašam.

Navadni glavoboli nastanejo zaradi prisilne drže, obremenjevanja vratnih mišic, tudi stresa, alkohola, bolezni (npr. zamašeni sinusi, prehlad)... Bolečina je stalna ali pa popusti, če nekoliko sprostimo vratne mišice, bolečino tudi neha ob malo močnejši dozi tablet.
Migrene pa se pojavi pri ženskah velikokrat zaradi hormonov (npr. pred M.), alergije na hrano (pomaranče, čokolada, sir), tudi stres,...

Migrena ponavadi traja več dni user posted image user posted image user posted image , se jo pa prerpeči, če vzameš tablete še pred pojavom bolečine, torej ko se ti začne megliti vid. Jaz imam en tak čuden, puhel občutek v glavi, bljak. Ko je bolečina enkrat prisotna, ponavadi tablete ne primejo več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:46:36   
Anonimen
Neva, super, hvala.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:49:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Neva, super, hvala.






Ni zakaj,prav včeraj zvečer sem enega tenzijskega doživela.Za moje glavobole sem od zdravnika dobila kaplice Tramal.So močno zdravilo proti bolečina,edino,ki mi pomaga razen intervenoznih injekcij.Glavobol neha,samo nato si omamljen.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Migrena?
5.6.2008 9:52:55   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  Pa še eno pivo spiješ čez, ni nobenega glabobola več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Migrena?
7.6.2008 0:08:24   
Naja30
Ja, tole s pivom je malček tudi res... user posted image

Neva hvala za tole, super si! Ne vem točno, kateri glavobol je to bil (oz. še traja, ampak ne tako močen), ker kot gledam te znake, imam od vsakega malo. Bolečina je kljuvajoča, razširila se je z leve na desno, lekadol ni pomagal, masaža pa. Pomaga tudi bolj vzravnana drža in pomagal mi je včerajšnji sproščeni pogovor s kolegicami. Stres pa... ja tega je veliko zadnje čase tako da možno, da je na tak način izbruhnilo ven.

Hvala vam vsem res, Neva tebi pa še posebej za ta članek.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Migrena?
8.6.2008 23:27:39   
barika
uf, jaz imam ful pogoste migrene (še iz oš), včasih tudi v srednjo šolo nisem šla...ali pa sem šla prej iz šole. Nič nisem mogla...dokler nisem šla bruhat, potem je bilo pa kot-da-ni-bilo-ničuser posted image .  (no, saj je še sedaj tako).
Je pa zanimivo, da med nosečnostjo nisem imela migrenskih napadov, sedaj so pa spet (mah, bi bila kr skoz nosečauser posted image ).

Se mi pa ti glavoboli pojavljajo pred menstruacijo, pa če sem preveč napeta. Najbolj mi pomaga aspirin migran in pa user posted image  (v takšnem vrstnem reduuser posted image ).

Simptomi so pa takšni, kot pri večini od vas. Aura, bliskanje pred očmi, (tečnobauser posted image ), vse vonjam...vsak še tako blag vonj, oči me bolijo, slabo mi je, trese me...
Ne rabim teme, rabim pa mir, da mi nihče ne najeda (pa takrat je moj user posted image  vedno ful priden - še bolj kot po navadi ..verjetno veuser posted image )

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Migrena?
19.6.2008 18:40:28   
Felicita
eno vprašanje - kaj vam sproža migrene?
sama sem včeraj/danes doživela enega najhujših napadov odkar mam migreno. res je, da je nisem 'ujela' pravi čas, potem ko se je razmahnilo pa tablete niso več pomagale. posledica - nisem nič spala, ker nisem mogla ležat, tako sem bila pokonci res celo noč, proti jutru se je reč malo umirila, posledice pa še sedaj čutim (malo sem omotična, slabo mi je, še vedno me malo boli glava in oči).
Kakorkoli, grem čez blazno stresno obdobje, tako da sem najprej pomislila na stres, ampak sem šla že čez težje situacije brez migren.
sem pa včeraj spila red bull. načelno sem zelo omejila kavo, tako da kofeina dobim v telo minimalno, včeraj pa... bomba. prvi simptomi so se začeli pol ure po tistem ko sem spila tega vraga. Je možno, da preveč kofeina sproži napad migrene al je to pač naključje? Nisem dovolj mazohistične volje, da bi hipotezo glede kofeina sprobala.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Migrena?
19.6.2008 20:41:43   
sunny24
No, sama nimam migren, jih ima pa moja mama že od otroštva, le da se ji je lani iz migrene vse skupaj razvilo v tenzijski glavobol, kar je posledica stresa. Tu gre predvsem za to, da so mišice, ki vodijo iz hrbta v vrat tolko trde, da stisnejo žile, ki vodijo v glavo in enostavno ni zadostne količine kisika v glavi. Ji pa pomagajo masaže-lani je bila skori cel mesec na protibolečinski infuziji v bolnici, tolk hudo je blo.
Zdaj je boljše, ima še občasne napade, sam hitro tablete popije in gre mimo oz bolečina ni tako močna.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Migrena?
19.6.2008 23:18:58   
Naja30
Felicita, tisti dan, ko je mene doletel ta glavobol, sem pred tem tudi zaužila kofein. Ne vem sicer, če je to razlog, ker kavo pijem vsak dan, je pa stres precej velik razlog za moj glavobol. Preden se je začelo, se mi je meglilo pred očmi in tako čudno sem se počutila, kot da sem pijana user posted image  V bistvu še zdaj ne vem, ali je bila res migrena ali je bil tenzijski glavobol. Sumim bolj to drugo, ker so masaže in tehnike sproščanja pomagale.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Migrena?
20.6.2008 9:03:40   
urška
jaz imam tudi migrene. ponavadi začetek pomladi, ko sonce postane močno. ali pa pozimi, če je sneg in sije sonce. in se potem vse blešči. začne se mi tako, da se mi pred levim očesom začne delat taka motna pega, ki se veča, dokler praktično nisem slepa na to oko. potem začne bolet glava. pa slabo mi je fuuuul. če vzamem ketonal forte takoj ko se mi začne delat megla pred očmi, se mi glavobol navadno niti ne razvije. kolikor malo zamudim, je pa potem kriza. da mi prime tablet traja vsaj 45 min. obvezno moram it ležat v temo pa brez kakršnegakoli hrupa.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?