|
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Mineralna voda in kakav 9.9.2008 10:26:36
|
|
|
|
s***a
|
Pozdravljene. Mene pa zanima, zakaj v nosečnosti ni priporočljivo piti mineralne vode? Ta podatek nam je bil posredovan v šoli za starše z obrazložitvijo, da vsebuje nitrate, minerale itd. Za nitrate vem, da niso OK (o kakovosti vod je pisala že Seven RR na http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=118710&mpage=1&key=voda%2Cbistra%F0%9C%BF%9D), vendar ima večina vod vsebnost nitratov pod 10 mg/l (Tempel, Radenska classic, Jana, Jamnica celo 0,00 mg/l). Zakaj pa naj bi minerali ne bili OK? Ali potem pomeni, da tudi ni priporočjivo piti kakava (jaz pijem Ovomaltine s sladom, ki ima 11 vitaminov in 3 minerale)
|
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 10:30:26
|
|
|
|
piamaria
|
ma vsako leto drugač povedo. Jaz sem pri prvem popila na litre kakava in pila donat, ker sem imela probleme s prebavo. Pri drugem pa sem pila tudi kavo in čaj...itd. vse po0 vrsti. Mislim, da malo pretiravajo.....nisem pila alkohola, razen panache.... Nisem jedla bifteka in suhih salam ter majoneze- sem neg. na toxo. Sedaj tretjič pa mi paše tonik in morske jedi, kaj pa vem no...jejte kar vam paše, če ste zdrave:)
|
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 12:09:59
|
|
|
|
TINKA05
|
Men je zdravnica rekla, da nitrati vežejo vodo nase in potem lahko zatekaš. Isto velja za mehurčke. Ampak, če se mi zalušta coca cole jo bom pač spila 1 liter al pa še več. Donat pa itak priporočajo, ker ima full magnezija, ker je kao dobro odvajalo, samo ga moraš dat v kozarec in mešat, da gredo mehurčki ven.
|
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 12:26:50
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Kaj pa naj bi nosečnica pila? Destilirano vodo Ali si to ti malo zamešala pa so rekli "gazirano"?
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 12:33:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Celo nosečnost sem pila Radensko in jedla samo kruh z maslom in zraven kakav (le pod prisilo kaj drugo). Rodila sem v 29.tednu, samo mislim da to ni povezano. Imela sem pa gnojne bule na posteljici - no nekaj takega (sem pozabila kaj piše v izvidu).
|
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 9.9.2008 16:52:04
|
|
|
|
Naja30
|
Pila sem radensko, ampak ne veliko. Donata sem pa kar veliko spila.
|
|
|
|
|
RE: Mineralna voda in kakav 11.9.2008 18:54:37
|
|
|
|
s***a
|
K_a_t_i, sem mislila, da narobe vidim, ja. Po mojem je m.sestra narobe napisala na diapozitiv...verjetno je mislila mehurčke-pa če Tinka05 pravi, da napihujejo... Ker minerali pa so ja zdravi, a ne? Nisem slišala, da ne bi smela pit Mg ali Ca (jogurt...).
|
|
|
|
 | Stran: [1] |
Crkljanje dojenčkov.пеперутка16Se vaši dojenčki (6–12 mesecev) radi crkljajo? Moj sploh ne posluša, samo odriva me, pleza name, vleče, ... niti nošenje noče, samo gleda stran. To se mi zdi res čudno ... Kakšni so vaši?Vedno se rada/ crklja. (
75%)

Pogosto se rad/a crklja. (
25%)

Redko se rad/a crklja. (
0%)

Ne mara crkljanja. (
0%)
Število vseh glasov: 4Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!