|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Minirin ne pomaga
20.1.2015 7:24:08   
sisi80
Večkrat sem tu dobila kakšno pametno informacijo. Mlajši sin bo zdaj zdaj dopolnil šest let. Pri dveh letih je bil čez dan popolnoma suh, tudi manjše "nesreče" čez dan nismo imeli. Ponoči je zgodba drugačna. Več kot eno leto že jemlje Minirin, vmes tudi dve tabletki. Razultat je samo v tem, da je zjutraj "manj moker" kot brez tablet. Okoli 20.00 zaužije tableto, ne pije po 17.00, ne večerja mlečnih izdelkov. Če ga zbujam, ga moram zbuditi do 01.00 zjutraj, sicer je že prepozno. Potem nekako zdrži suh do 6.00. Če spi dlje, spet vlažne hlačke. Zdravnica je opravila teste urina, vse ok. Ne vem, če opustim Minirin, bo spet vse premočeno, v nedogled jemati Minirin spet verjetno ni dobro ... Sicer s tem sploh ni obremenjen, je živahen, vesel, včasih je samo slabe volje, ker je zvečer žejen, pa mu omejujem pitje.

Mi lahko kdo ponudi kakšno misel, izkušnje, rešitev?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Minirin ne pomaga
20.1.2015 8:13:25   
CUKRČEK
moj sin je star sedem let in ima tud težave z nočnim lulanjem. Pa je bil že dolgo suh in je naenkrat začel nazaj lulat. nekaj časa je jemal Mirinin in je bilo ok. Potemje kljub tabletam spet lulal. Mu je zdravnik povečal na 2 tableti in je bil nekaj časa mir. Potem je kljub dvem tabletam spet lulal. Pol sem pa popizdial in mu ukinila vse tablete. Zakaj bi ga filala z njimi , če je isti šmorm brez njih. Sedaj je včasih mir , potem spet parkrat zapored lula. Bo že nehal. nikakor ga pa ne mislim več zastrupljat s tableti.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Minirin ne pomaga
20.1.2015 9:40:21   
Balerina
Ne vem sicer mi nimamo the problem, srednj bo sedaj star 7 let pa tudi lula ponoči. Ampak pri nas se zbudi in gre na WC, po moje tudi ni najbolje da mora vsako noč lulati ampak ok ni moker pa se s tem ne ukvarjamo toliko.


Sem pa ne dolgo nazaj na eni temi o nočnem lulanju brala od ene ki je otroka peljala na hipnozo, ste kaj razmišljali o tem?

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Minirin ne pomaga
20.1.2015 13:20:34   
sisi80
Očitno je sine redek primer ... glede na odzive. user posted image Vseeno hvala. Bom brala še naprej, če se kdo javi s skakšno izkušnjo.

_____________________________

Moja fanta sta smisel mojega življenja.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Minirin ne pomaga
20.1.2015 16:57:26   
Sljiva
Tudi prii nas Minirin 2 tbl ni nic pomagal, le zmanjsal kolicino polulanega. Hčerka je bila stara že 7 let, pa nic bolje...
Poskusali vse: Minirin, zbujanje ponoci, omejevanje pitja... popolnoma brezveze, enostavno ni bilo povezave med možgani in polnim mehurjem med spanjem. Podnevi suha od 2 leta. Vse to se je prej kot v enem tednu čudežno rešilo s hlačkami z alarmom (tudi po nasvetu nefrologinje). So sicer samoplacniske, 100 evrov, naredijo pa cudez. Ko otrok spusti ponoci prvo kapljico v hlace, zacne tulit alarm in ga zbudi in otrok se napol v spanju stisne to mišico, ki zadrzuje urin. In to ponovi nekjkrat (prvo noc 5x)user posted image , pa se v mozganih vzpostavi povezava, ki jo imamo sicer vsi, ki ne lulamo med spanjem, tako so mi razlozili.
Jaz mislim, da bi nasa brez teh hlack lulala se sedaj pri 10ih, ker je bila res "hard" primer. Tako smo pa zrihtal in od takrat se ni polulala niti 1x vec.
Lp pa srecno

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Minirin ne pomaga
21.1.2015 17:55:02   
Katy78
Starejši sin je bil star 6 let pa mu je tam okoli 5 leta in pol ratalo biti suh par noči potem pa je bilo "suhih" noči zelo malo. Jaz ga dam okoli 23h oz. preden grem spat, lulat in potem je do jutra mir. To počnem že nekje pol leta tako da bom morala počasi spet sproba, če bi zdržal celo noč. je pa pri njemu problem to, da tako trdno spi, da se sploh ne zbudi, ko se polula niiti potem, ko spi v mokrem. P je rekla, da med njenimi pacienti jih je kar nekaj, ki še močijo posteljo v 1. in 2. razredu. Tamali, star je bil 2 leti in pol, je pa popolnoma drugačen. Zadnji mesec ima večinoma pleničko zjutraj suho, zdrži brez lulanja ca. 12-13 ur tako da bom zdaj poskušala da bi bil ponoči brez plenice. Skratka, nimaš kaj sforsirat, ko bo dozorel, bo pač sposoben zdržat celo noč.

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Minirin ne pomaga
22.1.2015 6:21:06   
CUKRČEK
tudi jaz pravim tako, da zadeve ne moreš sforsirat. Čeprav mi včasih najeda, ko imam že tako skoz preveč cunj za prat, potem pa še njegovo posteljnino. Sploh pozimi mi najeda, ker nimam sušilca in je treba skoz čakat, da mam suho. Poleti je fajn, ker je takoj posušeno in lahko pospravim. Ah , bo že. Sam je pa zanimivo, da je ful fantkov in manj deklic s temi težavami (vsaj meni se tako zdi)

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Minirin ne pomaga
22.1.2015 7:53:09   
sisi80
Točno tako, kot ste rekle. Mislim, da je res več fantov s to težavo. Neprijetno je, ker imajo letos vrtčevski tabor ... Drugače pa enostavno tudi jaz samo čakam ... Včasih sem že čisto obupana zaradi pranj, potem je "kot zakleto" suh par dni, pa spet moker kot bi ga polil. Z Minirinom sicer manj moker, pa vseeno.

Hvala za vaše izkušnje.

_____________________________

Moja fanta sta smisel mojega življenja.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Minirin ne pomaga
28.1.2015 21:26:38   
annie
Se lahko samo podpišem pod komentar Sljiva user posted image Mi tudi poizkusili vse živo, od teh tabletk Minirim, do omejevanja pitja, zbujanja ponoči in ni pomagalo nič. Potem pa nam je nefrolog predlagal uporabo Rodger hlačk z alarmom in je sin bil po 14-dnevni uporabi teh hlačk suh user posted image Jih res toplo priporočamuser posted image

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Minirin ne pomaga
29.1.2015 12:04:25   
sisi80
Kolegica mi je posodila še hlačke. Tri dni jih že uporabljamo. Zbudimo se vsi, alarm je res glasen, razen njega. Mokrega preoblečem, peljem lulat, seveda ne more več, potem piska še drugič. Zdaj vsaj vem, kdaj se polula. Prvič okoli polnoči, drugič okoli četrte. Bom vztrajala vsaj štirinajst dni, vendar imam zelo slab občutek. Res hvala za vse ideje, če bo čudežno delovalo, vam seveda javim.

_____________________________

Moja fanta sta smisel mojega življenja.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Minirin ne pomaga
30.1.2015 21:28:13   
annie
Sisi80, pri nas je bilo enako, na začetku se tudi ni sam zbudil ali pa če se je, je bil polulan. Smo tudi že obupali, je pa zgleda pmagalo, da je ob pisku alarma zadržal in šel se do konca polulat na wc, tako, da se je zgleda mehur tako navadil in je sčasoma vse pogosteje zadržal, brez, da bi se polulal. Po cca.14 dneh se je včasih že sam zbudil in šel na wc ob tisith urah, ko ga je ponavadi alarm zbudil, potem pa je bilo hoje na wc čez noč vse manj user posted image Samo vztrajat je treba in bo user posted image držim pesti, boste videli, da se bo kmalu tudi pri vas tole rešilo user posted image

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Minirin ne pomaga
30.1.2015 23:42:00   
Sljiva
Sisi, tudi jaz navijam za vas. Pri nas je slo sicer malo hitreje, samo prvo noc sem jaz prej prisla v njeno sobo ugasit alarm, preden se je sama zbudila (pa je dolgo tulilo)user posted image ze drugo noc pa me je prehitela, piskalo je, itak par dni...user posted image
Kar bi ti rekla je to (in to mi je zdravnica se posebej poudarila), da se vi ostali cimmanj vmesujete v ta nocna opravila. Otrok mora sam prevzeti odgovornost za svoje lulanje. Torej, sam vstane in ugasne alarm, ne da je se v postli, pa ceprav zbujen in ga ti prides ugasnit. Torej, stisne misico, zadrzi kar je se ostalo v mehurju, gre ugasnit, gre v wc, se polula do konca, zamenja hlacke in gre nazaj v postlo, vmes mu edino posteljo ustimas, preobleces ce je treba rjuho, jaz sem vcasih ce ni bilo veliko kar debelo brisaco gor vrgla. Je malo naporno tisti teden, otrok je malce neprespan mogoce, ampak res deluje... Fajn pa je, da mu to cez dan natancno razlozis zakaj je to pomembno da sam vstane, se preoblece itd...
Mi smo hlacke kupili sami in zraven je tudi taksen blokec z nalepkicami, treh vrst so: moker in prespal, malo moker, a se zbudil in suh. Zjutraj nalepis ustrezno. In to je ful motivacija za njih.
Srecno!

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Minirin ne pomaga
22.2.2015 19:00:40   
bejba25
Naš 6 letnik je bil tudi vedno moker ponoči,nič ni pomagalo.Potem pa nam je nefrologinja priporočila alarm ki se ga pripne na hlačke in začne piskat takoj ko je malo vlazno.Najprej nisem vrjela da to deluje.Potem pa je bil res v 14 dneh suh in zdaj je dobro.Je pa alarm 55e,ceneje kot hlačke.

(odgovor članu Sljiva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?