|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moška Neplodnost
15.10.2013 20:33:25   
Anonimen
S partnerjem že 1 leto poskušva zanosit a ker nama ni ratalo sva se odločila, da poiščeva pomoč. Ker iz meseca v mesec moja menstruacija čudno preskakuje sem predvidevala, da je problem pri meni. A so že na spermogramu videli, da moj fant sploh ni ploden same nule ... ne živih ne mrtvih semenčec user posted image Svet se nama je sesu pred očmi user posted image user posted image

Sedaj morava v Ljubljano na nadaljne preiskave. Da vidiva kaj se še da narediti, da bi zanosila in končno dočakala svojega otročka user posted image

Ali ima katera kakšne podobne izkušnje in ve kaj sledi? Kako dolgo bova čakala,...

Zelo bom hvaležna vaše pomoči!user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moška Neplodnost
15.10.2013 21:41:58   
tara.81
A ste bili pri dr. Rešu? Midva sva bila tudi in ko je dal Reš vzorec pod mikroskop smo mogoče našli 3 user posted image in še to bolj boge. Pol pa smo po pošti dobili rezultate, da ni situacija prav tako obupna, jih je zelo malo, še posebej zdravih in normalnih, za postopek pač dovolj. Boš videla kako bo, ko dobite rezultate domov. Če bojo tudi tisti slabi, lahko še vedno poskusite z punkcijo mod in tam preverite kaka je situacija. Verjetno bo pa fant dal kar nekaj pregledov skozi. Ne obupat!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moška Neplodnost
16.10.2013 16:46:54   
Anonimen
Zaenkrat je delu spermogram samo v Celjski bolnišnici. Sedaj nama je izvid povedala moja ginekologinja na Dobrni in ker je neploden naju je napotila v Ljubljano in sicer Dr. Zorn ali Dr. Drobnič specialista za moško neplodnost.

Baje ta izvid ne velja in bo fant moral dati še enkrat spermo, da pogledajo če bo isto.

Sicer pa veliko prebiram o Dr. Rešu ampak je malo predaleč do Postojne user posted image

Ja verjamem veliko preiskav in dolgo časa ... resnično samo upam, da nama najdejo rešitev in bova lahko zanosila po naravni ali umetni poti user posted image

(odgovor članu tara.81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moška Neplodnost
21.10.2013 9:36:37   
lastovica
Z mojim sva tudi eno leto poskušala pa ni in ni bilo nič. Mislila sem, da je z mano kaj narobe, ko sva šla pa na pregled, sva ugotovila, da je težava pri njemu, ker pač nima plavalcev - azoospermija. Problem je ta, da ima diagnosticiran primarni hipogonadizem in osebe s to diagnozo nimajo niti razvitih testisov, kar pomeni, da tudi semen ne proizvaja, niso poraščeni, imajo bolj ženske obline in v nekaterih primerih tudi težave z erekcijo (pri mojmu se k sreči slednja težava ni pojavila user posted image ). To je zdravil z nekim mazilom, ki pa je dejansko steroid (v nižjih količinah kot ga jemljejo športniki) in negativno deluje na delovanje spermijem. Potem je moral to mazilo ukiniti in sedaj si 5x/teden daje injekcije zdravil. 3x/teden za proizvajanje spermijev, 2x/teden pa testosteron. Po treh mesecih se ni pokazalo nič, sedaj mora zdravljenje nadaljevati še tri mesece, torej do konca januarja. Takrat se bomo pa v najslabšem primeru morali začeti pogovarjati o alternativah.

Jaz sem se že sprijaznila z najslabšim scenarijem. Je bilo pa dosti dni, ko sem bila zaradi tega čisto na tleh. Posebno takrat, ko sem izvedela, da je kakšna noseča in na koncu sem dobila občutek, da so bile vse okoli mene noseče, le jaz ne. Sva se pa z mojim že menila, da v primeru, da ne bo nič, da bi šla v Graz na umetno, ker v Sloveniji se kar dolgo čaka. Bomo videli, kaj bodo rekli januarja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moška Neplodnost
29.10.2013 18:54:23   
Anonimen
Tudi pri naju je zgodba podobna. Pred šestimi leti je bila diagnoza azoospermija. Začela sva z vsemi možnimi posegi in poskusi. Pa nobenega rezultata pri naju! Želim ti uspešno pot! Srečno!

(odgovor članu lastovica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moška Neplodnost
24.11.2013 20:45:51   
malipiki
Sam pri rešu ne it za to ker itak ni nobenih preiskav glede tega ...Midva imava ta problem . Mojemu so po krvnem testu videl da je spermijev dost v modih drugač v izlivu je bila 0. Delal so mu biopsijo in so jih najdel ...žal do zdej sva bila v 6 neuspešnih ICSI postopkih ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moška Neplodnost
8.12.2013 10:24:35   
Anonimen
Želela sem vam povedati najino zgodbo - da bi vam bila v spodbudo!:)

Zdravniki so nama rekli, da nikakor ni mogoče, da zanosiva po naravni poti in da zaradi tako slabega spermiograma ne morejo delati niti metode IMSI, ker da bova lahko srečna, če bodo sploh kakšen normalen spermij našli, da ga lahko uporabijo - to so nama rekli na konziliju za neplodnost in čez 2 meseca bi šla v postopek umetne oploditve.

Ves ta čas pa sva upala, da bi se zgodil kakšen čudež in da nama ne bi bilo treba iti skozi vse te psihično in fizično težke postopke umetne oploditve. Verjameva namreč, da za Boga ni nič nemogoče. Poleg tega sva pa, kljub temu, da so nama zdravniki rekli, da nič ne moreva narediti in da nič ne pomaga, jemala razne prehranske dodatke (vitamine) - jaz: Ganodermo Lucidum, matični mleček in A-Ž vitamine, partner pa: Astaksantin (Lekarne Ljubljana), L-carnitin, koencim Q10, večje količine cinka, vitamina C, vitamina E, Selena (veliko piše na spletu o teh vitaminih v povezavi z moško plodnostjo).

Nato pa se je res zgodil čudež, na katera sva tako zelo upala: En cikel preden bi začela dobivat hormonske injekcije, je prišlo do spontane zanositve! Moja ginekologinja mi ni verjela, dokler ni videla na UZ!

Tako da: jaz vam priporočam vitamine, zdravo prehrano, moški naj se izogiba pregrevanju mod (savne, pretesne kavbojke, ... ) ter molitve (konkretne prošnje) in povezavo z Bogom. Vsaj probate lahko, nimate kaj izgubit. Če vam je Bog namenil, da morate skozi postopek, pa še vedno lahko greste. Lahko si npr. daste nek časovni okvir, do katerega ste pripravljeni poskušat po naravni poti, potem se pa prijavite v postopek. Verjemite, da Bog res dela čudeže!

(odgovor članu malipiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moška Neplodnost
9.12.2013 10:00:59   
lastovica
Midva z mojim sva se pa odločila za obisk bioenergetika...minuli teden je zaključil drugo terapijo, že po prvi pa so se poznali učinki. Sedaj pa le upam, da nama ta ciklus uspe, sicer ima pa konec januarja ponovno spermiogram, ker ima hormonsko terapijo. Mogoče pa nama le ne bo potrebno čakati do takrat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moška Neplodnost
12.12.2013 20:16:37   
Anonimen
Mojem možu je zdravnik reku da ima spermiji v skupini ali nekako zlepljenih....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lastovica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moška Neplodnost
15.1.2014 16:02:12   
Anonimen
Dajo moškega tudi na kakšne hormonske teste, v primeru slabega spermiograma (spermiji so,samo jih je malo,so leni in poškodovani)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moška Neplodnost
26.1.2014 16:39:33   
MetekCvetek
user posted image user posted image Oh sama žalost ... zj se šele zavedam po vseh teh genetskih raziskavah, ki jih je moj dal skozi, da ima res ta dodatem kromosom 47 XXY user posted image user posted image

Ravno malo prebiram, da jih niti nočejo v tem primeru dati na biopsijo, ker ne verjamejo, da bodo kaj našli? A je to res?
Ker sestra na gineku me je tolažila in rekla, da je imel par isto zgodbo a so mu pri biopsiji našli spermije sedaj pa pričakujeta dvojčke

Ne več kaj si mislitiuser posted image samo še jokam lahko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moška Neplodnost
26.1.2014 16:46:58   
asyka
Mnja, načeloma je pri kromosomski napaki 47XXY res ena izmed značilnosti moška sterilnost, ampak ni pa nujna. Zato vztrajaj, da ga dajo na biopsijo, ker morda se vseeno najde kakšen uspešen plavalec. Pri vseh kromosomskih napakah je tako, da je fenotip pri posameznikih različen. Samo Downovce si poglej, eni so skoraj čisto okej, med tem ko imajo drugi hude duševne motenje. Ne vrzi puške v koruzo, res imata še vedno upanje, da njegovi testisti le delujejo v toliko zmanjšani količini, da po naravni poti zagotovo ne more it.

Držim pesti, da kakšen uspešno primiga pod mikroskopom

Naj ti še dodam malo za spodbudo, da se nekateri takšni moški zelo dobro odzovejo na podporno terapijo s testosteronom in lahko imajo otroke. SIcer ne vem ali po naravni poti, ali z umetno oploditivijo, ampak je res vse odvisno od tega kako močno se pri njemu odraža Kleinfelterjev sindrom.

< Sporočilo je popravil asyka -- 26.1.2014 16:49:49 >


_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu MetekCvetek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Moška Neplodnost
26.1.2014 20:03:54   
MetekCvetek
Me je res malo pomirilo to ... danes sem malo gledala te slike pacientov z tem kromosomov in je kot da bi gledala telo svojega fanta nobenih dlakic, večje prsi,... poleg tega imam brata z isto boleznijo in me je zadelo kot strela ...

NIsem sicer prebrala izvida ampak kakor nama je zdravnica risala ima 47 XXY moj mož ... je pa rekla vztrajat na biopsijo mod. Tako, da v četrtek bm sitna ker tudi, če ne bo vem, da sva vsaj poskusila.

Na jemanje hormonskih inekcij pa bo šel. Zanimivo mi je, da nikoli niso tega opazili pa bo star 33 let moj brat se pa že 8 let zdravi in jemlje dodatne hormone. Sicer spermograma še ni imel ampak sem mu ga priporočala, da vidi če mu je kj pomagalo.

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Moška Neplodnost
27.1.2014 10:55:32   
asyka
Zakaj pri možu tega ni nihče opazil je težko reči, ampak tako čisto možno so si njegovi starši malo zatiskali oči, da z njegovim telesom ni nekaj ok. In so vse pripisovali različnim stvarem; prsi pač da je tam malo bolj buckast, neporaščenost, danes je kar nekaj moških ki niso poraščeni in je to celo IN... tako, da če nočeš videti problema, ga ne boš videl.

Glede na to, da je star 33 let je relativno mlad, čeprav so odzivi na injekcije kolikor je meni znano, večajo s tem kdaj začneš jemati le te. Torej mlajši kot si bolje je. Glede na to, da je puberteto očitno prešel brez nekih divijih problemov (ker bi drugače verjetno prej videli da nekaj ne štima), nekaj testosterona vseeno proizvaja in mislim da imata dobre opcije za uspeh. Se pa fenotip slabša s številom dodatnih X ov. Namreč opcije so tudi xxxy...

Res držim pesti, da bo uspeh...

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu MetekCvetek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Moška Neplodnost
29.1.2014 10:48:55   
lastovica
Moj ima že pol leta hormonsko terapijo, pri kateri si brizga zdravilo za proizvajanje plavalcev in pa testosteron. Ima namreč diagnosticiran primarni hipogonadizem. V ponedeljek je imel ponovno spermiogram, ki ni pokazal nič, kljub terapiji. No, zdravnik mu je k najini sreči pustil še tri mesece terapije, ker je moj rekel, da se mu zdi, da ima malo večja moda, kar je potem potrdil tudi zdravnik... torej nekaj se dogaja... oba sva bila sicer zelo razočarana nad rezultatom, ampak sedaj sva že ok. Sva se pač sprijaznila z dano situacijo. Upam, da bo po treh mesecih rezultat kaj boljši, sicer mu je pa predlagal tudi biopsijo.

MetekCvetek - zanima me, če tvoj voha... ker moj prav zaradi bolezni od rojstva ni vohal... sva šla k bioenergetiku, ki mu je malo popravil voh, tako, da nekatere stvari že lahko voha user posted image Ima pa tudi moj brata z isto boleznijo, samo da on na polno telovadi, tako da vizualno se mu nič ne pozna (ima mišice), pa tudi bistveno bolj je poraščen. user posted image


Asyka - tudi pri mojmu fantu starši niso vedeli, da ima to bolezen...šele ko je šel enkrat na zdravniški pregled pri 20ih, so mu tam povedali, da ima premalo hormona in se je začel mazati z androtopom, ki je pa neke vrste steroid, kar pa sploh negativno vpliva na plavalce! In kje ti je potem kakšna logika?? user posted image

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Moška Neplodnost
29.1.2014 11:05:37   
asyka
To so pa potem tisti kiksi zdravil, ki imajo različne stranske učinke. Kolikor smo se mi o tem učili, danes v večini dajo kar homonsko terapijo že pred puberteto če to odkrijejo in nobenih steroidov več. Saj tudi mi smo se učili, da večino primerov ugotovijo šele ko se začne delanje otroka, ker je vseeno vizualnost takšna, da če nisi ravno ekspert pri teh napakah, da jih ne boš prepoznal. Razen če res v času pubertete nekaj ne štima.

Super da sta dobila podaljšano dozo terapije. Namreč ljudje različno dolgo rabimo (zaradi načina naše presnove), da pri kakšnem zdravilu dosežemo učinek. Nekateri imajo takšen metabolizem, da za enak efekt rabijo dvojno dozo, ampak se o tem nič ne govori, ker je pač lažje in enostavneje vsem dati isto. user posted image

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Moška Neplodnost
29.1.2014 16:48:08   
MetekCvetek
Midva greva jutri v Ljubljano k Zornu ... potrubom, da mojega že kr dajo na biopsijo čimprej, ker brala sem, da obstaja nek skrit kromosom, ki omogoča tudi tem z Kleneferterjevem sindromom, da imajo otroke. Ta kromosom pa ni najdem na genetskih raziskavah ampak se pokaže pri biosiji. Sestra je rekla, da naj bom tećna tako da bom tečna in upam, da bo moj možek lahka šel na biosijo. Če nič ne bo pa začnema s pripravami na darovano spolno celico.

lastovica:
Moj nikoli ni imel probleme z vohom. Je pa imel železno opornico do 15 leta na levi nogi ni mogu hodit. Vsak ima drugačne sindrome pri tej bolezni. Ni pa imel spuščenih modov zato je že pri 5ih letih bil operiran.
Kako dolgo pa sta že v postopku in kje? Zakaj vašega moža ne da na biopsijo? Ali so mu tudi ugotovili ta 47 XXY sindrom?
Meni je ena sestra sam rekla, da naj boma sitna, ker en par je mel isto diagnoho in sedaj pričakujeta dvojčke.
Vam bom jutri sporočila kako bom jaz uredila =)


(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Moška Neplodnost
30.1.2014 12:33:01   
lastovica
Ja moj je imel tudi operacijo mod...eno je tudi zelo majhno. Moj nima omenjenega kromosoma, saj da bi vedla ne.


Sva od aprila na preiskavah, od junija pa ima moj hormonsko terapijo. Sva pa oba v Leonišču pri dr. Drobniču. Na biopsijo bo pa šel po naslednjem spermiogramu, če se takrat v izlivu ne bo nič našlo. Sem že na začetku terapije sicer omenila biopsijo, pa je Drobnič rekel, da se itak ne bi nič najdl (verjetno že zato, ker se je z androtopom mazal). Mi pa pravi moj, d ga včasih večje modo mal boli, tako da upam, da je to dober znak, ker Drobnič ni nič rekel, ko mu je to omenil... torej slabo upam, da ni. :)

(odgovor članu MetekCvetek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Moška Neplodnost
31.1.2014 16:58:10   
MetekCvetek
lastovica:

Evo včeraj sva imela pregled in sma nobila kar napotnico na Biopsijo mod. Imava jo že 10.2 kar je full hitro. Sem zelo vesela.
Omenjal je testosterome, da ima kar slabe. Mode pa med 1 in 2 ko nama je kazal primerek. Kako je to pri vama?

Drugače pa mojega tudi moda bolijo. Vćasih ga kaj ruknem pa mu je kr slabo.

Upam, da vam bo pomagala hormonska terapija drugače pa res prosite za biopsijo, da čimprej vesta na čem sta.

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Moška Neplodnost
1.2.2014 20:52:30   
lastovica
Nama ni kazal nobenih primerkov. No, mene je itak ven poslal, da mu je še enkrat moda pretipal (kot da ne bi to mogel narest pred mano user posted image )....sta pa res hitro dobila datum. Držim pesti, da bo biopsija uspešna. Pa seveda, poročaj. user posted image

(odgovor članu MetekCvetek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Moška Neplodnost
2.2.2014 10:48:52   
Endri
Ojla punce!
Tudi nama je dr.Drobnič po prvem spermiogramu rekel, da ni spermijev v izlivu, tako da gre partner zdaj še enkrat na spermiogram. Moj je bil kot dojenček operiran, ker je imel eno modo nespuščeno in še danes ga boli na dotik, kar se meni ne zdi ok, da ga po tolikem času še vedno boli. Ne vem ne zdi se mi normalno. Težko verjamem, da bo drugi spermiogram kaj boljši. Verjetno bo moral na biopsijo (berem zgoraj, da ste hitro dobili datum), če pa še tam nič ne najdejo potem pa ne vem...ne predstavljam si, da bi mi vstavili seme neznanega moškega. Jaz sem rekla, da se ne bom vdala, sem omenla partnerju bioenergetika in razne vitamine ...upam na čudež

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Moška Neplodnost
2.2.2014 12:48:01   
MetekCvetek
lastovica:
Midva sva sicer pri Zornu. In sem vesela, da vse tako hitro poteka. Upava še na zadnji čudež. Če bodo kaj našli se začnem tako jaz pripravljati na umetno oploditev.
Poskusite se zmenit, da gresta čimprej tudi vidva. Moj brat se že več let zdravi za Klineferterjevim sindromom(dobiva hormone) pa je brez spermijev.
Mogoče ker imata drug primer je primerna za vaju ta hormonsko zdravilo. Če bo uspešno pomagalo, ko gre partner na biopsijo boste zelo vesela. Upam, da vama čas čimhitreje mine in bo uspešen proces, da boste čimprej imeli dojenčka

Endri:
Vaš vidim, da ima isto situacijo kot moj operacijo modov in ga boli na dotik. Genetika je pokazala Klineferterjev sindrom. Je bilo pri vama tudi isto?
Kakšno imata sedaj zdravljenje?
Naju je kr poslal na biopsijo ... rekel da ma testosteron ne najbolši ampak da poskusimo še zadnjo opcijo. Sva sepa odločila za darovalca, če ne bova mogla imeti svojega. Moj se je s tem sprijaznil.
Sem pa sama razmišljala o bioenergetiku. Baje je en zelo dober v Podčetrtku ga tudi dosti omenjajo pri primerih neplodnosti.
Vsekakor poskusit moramo VSE!! Samo, da bi nam pomagalo.

Veliko se presekirava, prepirava, ... ker to so res hude preizkušnje. Sploh ko moški zve za svojo neplodnost bi najraje bil sam brez ženske. Ampak po pol leta je mislim, da malo umiril kar je razmišlal ker mu res dost pomagam in ga spodbujam, da bi bilo čimbolje. Srčno upam, da bodo pri biopsiji našli spermije in bova lahko imela svoje otročke.

Ali katera kaj ve bom mogla jaz v tem primeru tudi na punkciijo??

(odgovor članu Endri)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Moška Neplodnost
2.2.2014 14:42:09   
Endri
MetekCvetek
Nimava še nobenega zdravljenja, sva še bolj na začetku. Po prvem spermiogramu je bil povabljen k andrologu, ki nama je rekel, da v izlivu ni bilo spermijev. Naročil je ponovni spermiogram in poslal ga je na pregled krvi (izvidov še nimava). Glede kakšnega sindroma ni nič omenju, verjetno rabi še kakšne preiskave. Bomo videli kakšen bo drug spermiogram ali spermijev res ni al jih slučajno ni blo (kar ne verjamem). Če jih spet ne bo bojo pol pogledal če moda sploh delujejo. Ko ga je pretipal je reku, da čuti, da je bil operiran in moj je reku, da ga je zabolelo. Tud jaz upam, da bojo spermiji vsaj v modih, da greva na umetno. Jaz mam pregled konec meseca. Kar se pa psihe tiče: ko sva čakala na izvide sva sicer mela bolj slab občutek, posebej ker je dobil povabilo k andrologu, ampak nisem si mislila, da bo popolna nula...res sva bla šokirana, tresla sem se ko sem prišla ven iz ordinacije in nisem tisti dan sploh funkcionirala v službi...se pa nisva nič kregala, ko sva vse skupaj prespala in se pogovorila nama je bilo takoj lažje...sem tudi jaz mislila, da bo težje prenesel, ampak mu je verjetno malo lažje, ker je tudi sam posvojen

(odgovor članu MetekCvetek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Moška Neplodnost
3.2.2014 9:59:03   
lastovica
MetekCvetek - moj že hodi k bioenergetiku, ki je bil kar malo začuden, da sedaj ni bilo nič - ampak oba veva, da mu je že pomagal, saj je postal malo bolj poraščen in eno modo je malo zraslo (seveda mu pri tem najverjetneje pomagajo tudi zdravila) ... včasih se pri operacijah lahko tudi zgodi "napaka", da so semenovodi lahko potem neprehodni, zato imam jaz še kar upanje. Je pa imel operacijo zelo zgodaj, okoli leta in pol starosti.

Sva se pa že pogovarjala tudi midva o darovalcu, samo ne bi čakala v Sloveniji, ampak bi šla v Avstrijo. Kakor sem brala, zavarovalnica celo povrne višino zneska kot ga pokriva v Sloveniji za umetno (mislim, da je to malo manj kot 2.000 EUR, ne bom pa za 100 % trdila). user posted image

No, jaz že odštevam dneve do 28. aprila, ko izveva ali je bila terapija uspešna ali ne.

Mislim, da na punkcijo je pa kar potrebno, da to potem v "epruvetk skup dajo". user posted image

Pa ne se kregat zaradi tega, ker se mi zdi, da je za moškega neplodnost težje preboleti kot za žensko. Vem, da je obema težko, ampak dokler ostajajo odprte opcije, je potrebno biti optimističen in bodrit drug drugega.


Endri - držim pesti, da bo vsaj pri tebi vse ok, potem je stvar vseeno nekoliko lažja, kot če so težave pri obeh.

(odgovor članu Endri)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Moška Neplodnost
3.2.2014 10:33:35   
Anonimen
Midva imava tudi dr.Zorna pri mojem je problem da njegovi plavalci se nekak skup držita (tako je moj mož razumel)

(odgovor članu MetekCvetek)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?