|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NAJEMNIKI
28.9.2006 13:19:19   
Anonimen
Ali ima kdo probleme z najemniki stanovanja in koliko dobi najemnine oz. plačate najemnino za dvo sobno neopremljeno (opremljena samo kuhinja) na novo renovirano stanovanje? Kaj si mislite o tem:
Sva lasnika stanovanja - novorenoviranega in imava željo kupiti manjšo hiško. Zaneima me vaše mnenje. Ali se splača vzeti dolgotočni kredit (20 let) za skoraj 100 % hiše in ne prodati stanovanja in ga dati v najem, ali stanovanje prodati in za razliko vzeti kredit. V hišo ni potrebno vlagati skoraj nič, ker je renovirana.  Imava dobre prihodke, to me toliko ne skrbi, skrbijo me neresni najemniki.Hvala in lep dan.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 13:22:23   
BLAŽIKA
Če imate možnost stanovanje obdržite, saj so iz dneva v dan dražja. Če pa se čez leta pokaže, da ni pametna odločitev(najemniki ali finančna kriza) pa ga komot prodate takrat pa še veliko več boste dobili za njega kot sedaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 13:49:40   
nuala
Odvisno kje je stanovanje in kakšno je,
pa ali imata možnost tisti denar kam pametno naložiti ( in dobiti zanj več koj je najemnina ).

Mislim, da je Ok oddati ga, pa dolgoročno iskati kupca ( ki se bo v stanovanje zaljubil in plačal malo več )...če seveda vesta, kaj bosta z denarjem od prodaje...


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 14:05:34   
lelaval
Jaz bi ga za vsak slučaj raje obdržala in oddala v najem

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 15:15:49   
Anonimen
Zaupaj mi lokacijo stanovanja in katere priključke ima, pa ti povem, koliko lahko zanj dobiš.

Drugače pa je ideja pametna - na stanovanje vzemita hipotekarni kredit za hišo, najemniki pa vama bodo z najemnino ta kredit plačevali. Zavarovanje plačila najemnine uredite delno z varščino in predplačilom, delno pa z registrirano pogodbo. NE pišite je za nedoločen čas, ker se je potem najemnikov težko znebiti (če nastanejo problemi).

Če potrebuješ še kaj na to tematiko, se pa smatram za "stručkota", ker sem v najemih 13 let. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 15:19:15   
Anonimen
Točnu tku k je Kernesa rekla!user posted image
Midva bova tud tku nardila čez 10 letuser posted image
Morva prvu kredit za to stanvanje odplačat, pol pa novga vzet pa hiško postavtuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 15:40:31   
Anonimen
Nekje sm slišala, da lohk hipotekarni kredit uzamš že, ko maš odplačan 3/4 kredita za nakup... kva pa jst vem, a je to res al ne...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 15:44:19   
Anonimen
Ma se ne mudi. Čakamo da cene padejouser posted image
Itak smo pa še mladi. Sm čist zadovoljna s stanovanjem. Smo se fajn namatral da smo pršli do njega. Tku da bo super tud če nikul ne pridem v hišo. Glavno da je neki mojgauser posted image

Pa vseen hvala kernesauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 15:45:25   
Anonimen
No panic. Bom kr na anonimno počakala, da kej več pove. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 16:10:16   
Anonimen
Če te zanima dober kredit (Švicarske banke), mi lahko pošlješ zasebno sporočilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NAJEMNIKI
28.9.2006 21:20:13   
Annny
Kaj bi naredila jaz?
Prodala bi renovirano hišo, dobljeno vsoto denarja bi na dolgi rok vložila v stabilen sklad (recimo vezan na zlato), potem pa bi na naložen denar vzela lombardni kredit.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NAJEMNIKI
29.9.2006 7:43:15   
Anonimen
Stanovanje je na Dolenskem (mislim da bi bila najemnina nekje 60.000 sit. Strah naju je, da najemniki nebi plačevali najemnine in da se jih potem ne moreš znebiti. In pa še to. Imava privarčevanih le 1.000.000 sit, zato bi morala vzeti kredit za skoraj 100% hiše (18.000.000 - to je 150 sit / 20let). ali se to da? zasledila sem ,da se v nekaterih bankah ne da najeti kredita za 100% hiše. imam prav? Vzela bi hipotekarni kredit na hišo, ne na stanovanje, ker je manjše vrednosti in ker ga potem nebi mogla prodati (če bi nam zaškripalo). prosim Kerensa in ostale za nasvete. finančno bi se nama čez mesec izšlo, tega naju ni strah. Hiše nebi bilo potrebnonič renovirati, samo preselili bi se. v stanovanje bi pa dali staro pohištvo - bi ga kupili. Hvala in lp

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NAJEMNIKI
29.9.2006 16:23:43   
Anonimen
- 100%-ni hipotekarni kredit na hišo, ki jo kupuješ, lahko dobiš, vendar moraš biti kreditno sposobna in imeti kreditno sposobnega poroka. Točnih podatkov o "papirologiji" posameznih bank nimam, dajejo pa tak kredit večinoma samo tuje banke. Naše so med škrtimi. Znalo bi se zgoditi, da bi morala za garancijo dati tudi obstoječe stanovanje.
- Kar se najemov tiče, se sicer bolj spoznam na LJ (ker sem tukaj), ampak če ti praviš, da lahko dobiš 60.000 SIT mesečne najemnine, potem pri tem vztrajaj. Zahtevaj varščino v znesku treh najemnin - ne boš verjela, koliko stroškov ti najemniki lahko naredijo in izginejo. Potem se pa to leta in leta vleče po sodiščih. Vmes moraš seveda vse plačevati sama. Zahtevaj predplačilo za čimveč mesecev. Išči najemnike, ki so redno zaposleni za nedoločen čas. Če boš vzela študente, zahtevaj od njihovih staršev garancijo za plačilo. Po drugi strani je pa tudi res, da so najbolj redni in pošteni plačniki brezposelni ali pa tisti, ki drugače nimajo kam iti (predvsem družine) - oni ti bodo najprej plačali, pa četudi jim potem niti za hrano ne ostane. Resno.

Kar se pa najemne pogodbe tiče:
a) Zakon ima sicer omejitev pri sklenitvah za določen čas, ampak tega člena nihče ne upošteva. Skorajda nihče. Dogovorite se, da napišete pogodbo za toliko časa, kolikor ti dajo predplačila. Ko se rok izteče, zahtevaj ponovno predplačilo in pogodbo spet podaljšaj za toliko mesecev. Če se ne strinjajo ali če se potem ne bi, morajo tako ali tako ven. Na pogodbi naj izrecno piše, da se najemniki strinjajo s tem.
b) Naredi točen popis stvari v stanovanju in samega stanja. Pregled naredite skupaj z najemniki in oboji podpišite. To potrebuješ za primer materialne škode v stanovanju za takrat, ko bodo odšli, in zaradi ne-vračila varščine.
c) Zahtevaj plačilo na točen datum in določite točen način plačila. Zakonsko ni določen - lahko je tudi na roke, vendar v tem primeru obvezno oboji podpišite predajo in prevzem. Čisti računi, dobri prijatelji.
č) Zahtevaj, da ti mesečno pošiljajo odrezke plačanih položnic. Če se s tem ne strinjajo, jih črtaj iz seznama. Ne daj jim stanovanja.
d) Dogovorite se za preglede stanovanja. 2x letno lahko prideš tako, da se najaviš in da so oni zraven. Pregledati pa smeš samo stanovanje, svojo opremo in priključke. Po njihovih stvareh nimaš kaj brskati oz. ne smeš odpirati predalov in podobno.
e) Če hočejo menjavo ključavnice, jim dovoli. Naj se počutijo varne. Vendar to podpišite in staro (tvojo) ključavnico naj dajo tebi, ob izselitvi pa naj jo namontirajo nazaj. Malenkost zaupanja moraš imeti tudi ti. Žal.
f) Točno podpišite, kaj se zgodi, če ne plačajo. Po Zakonu je tako, da če ti prvič ne plačajo na rok, nimaš kaj, če ti pa še drugič ne (obojega skupaj), pa jih smeš pisno opozoriti. Njihov rok za plačilo je takrat 15 dni. Če ne plačajo, se pogodba prekine (ne glede na vse) in morajo ven. Če nočejo, jih bodo izselili drugi. Vse stroške tega nosijo oni.
g) Edini "haklc", na katerega se lahko zanašajo, je "socialna problematika". Če postanejo v času najema "socialni problem", potem to ne sme biti razlog, da jim odpoveš najemno razmerje. Pravico imaš zahtevati potrdilo CSD in podobnih inštitucij in pravico se imaš potem obrniti na JSS, da ti krijejo razliko. Kakšno je to kritje (v znesku), se mi niti sanja ne, ampak mislim pa, da je daleč stran od celote. Kaj narediti v tem primeru, ne vem, ampak si pa zagotovo tudi ti kot najemnodajalka krita na nek način, drugače bi vsi, ki so brez denarja, na tak način živeli v luksuznih hišah. Pa ne.

Če potrebuješ še kaj (z zakonskega področja ali s "svetovalnega iz izkušenj"), pa kar direktno vprašaj. Lažje odgovorim, če točno vem, na kaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?