|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
17.10.2005 21:01:58   
VIJOLA
LEPO POZDRAVLJENI user posted image !!
...pred kratkim sem izvedela za vaš forum in mi je res več kot všeč... in že vas prosim za pomoč...
sem mamica 4 letnega fantka.lansko poletje smo ga odvadili plenic. vse je bilo o.k. mesec do dva...potem pa konec - brez pravega vzroka!! tako da sedaj kaka v hlače že več kot leto in pol. na kahlico ali stranišče gre samo če je nag - brez hlač!!!!! lula pa včasih v hlače včasih gre na stranišče. odvisno od...ne vem kaj!???! ponoči je suh. govorno je še zelo slab zato se težko z njim pogovorim. vem le - da ve da dela narobe.
user posted image res je hudo in velikokrat neprijetno. LEPO VAS PROSIM ZA NASVET...POMOČ...IDEJO...user posted image
lep pozdrav
vijola

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
17.10.2005 21:27:28   
Anonimen
Če praviš, da je pri 4 letih govorno še zelo slab in da se zato težko z njim pogovoriš, ali to pomeni, da morda malo zaostaja v razvoju? Ne zamerit, samo vprašam. Ker če je  kaj na tem, potem gre lahko za posledično težavo pri odvajanju od pleničke in bi ti težko kaj svetovale. Da ne bi otroku delale kakšne krivice, zato me skrbi.
Drugače je moj star 3 leta in pol in ima tudi ponoči še pleničko, pa niti slišati noče nič o tem, da bi poskusili brez. Dokler ni otrok pripravljen sodelovati, se na silo ne da nič narediti.

(odgovor članu VIJOLA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
17.10.2005 21:36:59   
VIJOLA
LEP POZDRAV !!!
HVALA ZA ODGOVOR !!
ja včasih se mi zdi da je pri določenih zadevah počasnejši. motorično je krasen - brez napake. imela sem nenormalno težek porod. je nehal dihati. so mi ga oživljali. pa mi včasih pravijo da je to tudi lahko razlog.
je pa brihten...zelo. so mi potrdili tudi na pregledu.
ne vem kaj naj rečem...naredim...
baj
vijlla

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
17.10.2005 21:54:41   
Anonimen
No, morda pa je le nekaj res na tem težkem porodu. Moja sestra je tudi imela posledice, ker je bila rojena z nogicami naprej, s popkovino, ovito okoli vratu, mami jo dva dni po porodu sploh ni videla, ker kao "ni bilo vse v redu". Pa je imela sestra kot posledico poroda, da je bila blazno, blazno plašna. Bala se je lastne sence, bi lahko rekli. Očka je ni smel niti pogledat, že takrat, ko je bila stara dva meseca, se ga je bala kot hudič križa. Prav tako ostalih moških. V šoli je bila totalno nesamozavestna. Z leti pa je vse to izzvenelo.
Tako da je možno, da je tudi tvoj otrok kaj "odnesel" od takega poroda. Od mojega sodelavca otrok je tudi bil oživljan zaradi težkega poroda. On ima posledice v motoriki. Vse pa se dogaja v možganih, saj veš. Tudi zorenje na relaciji zadrževanja urina in blata. Čeprav se mi zdi čudno, da je bil v enem obdobju že "čist", kot praviš.
Ne vem, jaz bi za nasvet morda raje vprašala kakšnega strokovnjaka. Sem premišljevala, če bi bilo pametno ga puščati golega v toplem stanovanju, da bi se navadil kontrolirati lulanje in kakanje. Ampak, saj pravim, ne vem, če bi bilo to pravično do njega. Najbrž ne.

(odgovor članu VIJOLA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
17.10.2005 21:56:08   
Marogica
To, da pri teh letih še lula in kaka v hlače, res ni vskadanje. Mogoče bi se pogovorila s pediatrinjo-oni imajo različne izkušnje s takimi stvarmi, pa ti tudi lažje svetujejo kaj narediti. Je pa res, da so fantki "poačasenjši" pri tem.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
17.10.2005 22:26:50   
VIJOLA
HVALA ZA ODGOVORE...
sem že spraševela zdravnike pa ni bilo pametnega - konkretnega odgovora.
vse v stilu - bo že ko bo čas! pa rekli so naj ga posedam vsak dan vsaj po pol ure na stranišče in ga pohvalim ne glede kaj se zgodi. veste pa je to kar težko. sedi na stranišču se dere da ne bo kaku... pa se potem recimo po uri, dve skrije in pokaka. ali pa kar med igro. in mi pride tako v zadregi povedat da je pokakan. da ga naj preoblečem. to dela sedaj. prej ga sploh ni motil da je pokakan. in potem se sam kaznuje...reče ...mami - nič čokolade, nič risanke..
ma hudo je ! pa še ti pritiski od drugih - da naj nekaj naredim okoli tega...
vijola

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
17.10.2005 23:09:27   
VIJOLA
user posted image DRAGI MOJI...ŠE NAPREJ VAS PROSIM DA MI PIŠETE VSI KI IMATE KAKRŠNO KOLI IZKUŠNO...IDEJO...NASVET... NA TA MOJ PROBLEM. RES VAM BOM ZELO HVALEŽNA KER SAMA RES NE VEM VEČ KAJ NAJ NAREDIM.
HVALA IN LEP POZDRAV user posted image
vijola

(odgovor članu VIJOLA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 7:34:24   
Anonimen
nimam pametnega nasveta, edino to da bi se js v tvojem primeru vseeno obrnila šeenkrat na pediatra in izsilila magar neko nadaljno obravnavo..ne vem pri psihologu??!! user posted image

(odgovor članu VIJOLA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 7:52:38   
Anonimen
Mogoče lahko poskusiš še na to foro: kupiš mu par res lepih gatk s slikicami, ki so mu všeč (medvedek Pu, spiderman ali kaj drugega, dobiš v HM) in pač igraš na foro, da bo medvedek žalosten, če ga bo polulal ali pokakal.  ALi pa recimo seštevate zvezdice: za pet kakanj v stranišče (ali več), dobi nagrado - kaj pa vem, kaj mu kaj pomeni, morda sladkarije, morda kakšne nalepke, morda kakšna revija ali kaj podobnega.  Predvsem pa ga ne oštevajte, kadar se ponečedi v hlače, da mu ne bo še težje.  Kaj pa sicer, hodi v vrtec? kako pa je tam?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 9:01:33   
VIJOLA
HVALA ZA ODGOVORE...
veš tudi to z - lepimi slikicami na hlačkah sem poskusila. ko mu to govorim in ga oblačim vse razume in se strinja. a potem čez čas... kot da nisva o tem govorilna. in je spet vse po starem. pa mu rečem da je medvedek sedaj žalosten.. in se on s tem strinja a ni nič boljše.
ja v vrtcu je že od 11 meseca. je zelo priden in prilagodljiv od prvega dne. od kar je v vrtcu je na srtanišče kakal štirikrat ..in še to zato ker so ga slučajno ujeli da ga tišči in so ga dali na wc. drugače pa dobivam domov vrečkice z pokakanim včasih polulanim perilom. kar se tiče lulanja v vrtcu je letos veliko boljše.drugače pa so v vrtcu zelo strpni in mi kar naprej govorijo da se naj ne sekiram toliko in da bo vse uredu ko bo čas za to.
 pa še to grozoto da vam povem...seveda ga opozarjamo in sprašujemo non stop vsi. in so bila predkratkim obdobja ko ni kakal po skorej teden dni ker je zadrževal. ko sem ga videla da se nekaj dogaja in sem ga dala potem hitro na kahljico je potegnil vase samo da ni bilo treba sedet na stranišču in kakat. veste to se ti počasi zmeša.in kot mati vam povem da me včasih srce boli.
hvala vam za sodelovanje...pa javite se mi še kaj
še vedno kličem -na pomoč
vijola

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 10:29:26   
Stefka
Mogoče ga je pa strah stranišča?
Kaj pa če je v vrtcu od kakšnega vrstnika slišal kakšno zgodbico o bav bavih v školjki in se zato boji?
Mogoče bi se o tem tudi poskusila pogovorit z njim?
Toliko stari otroci imajo vse možne strahove, na katere odrasli sploh pomislimo ne. Probaj.

(odgovor članu VIJOLA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 11:16:54   
Anonimen
js bi prašala še kšnga homeopata za nasvet..mogoče lahko pomaga ker še vedno mislm da je to čist psihičnga izvora

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 12:05:58   
karmy
probaj ga dat na kahlico in glejta kako knjigico... al pa mu reči naj gre na stranišče tako kot ati... to velikokrat vžge...pa za lulanje, mu reči da je wc lačen da ga je potrebno napolnit ..tak ... iz tega probaj kako igrico narest...mogoče pa bo sodeloval...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 12:13:55   
MarijaPo
ta tvoj otrok je pa res srckan, da se sam kaznuje, ce se pokaka v hlace... res je priden, ocitno si tudi on zeli, da bi lahko kakal v WC, pa mu ne rata...

Po moje bo najbolje, ce si prijazna, ker ce ni sam kriv, potem res nic ne more glede tega. Ce je to, kar je na slikici on, potem je res pravi cukr. :)

Veliko srece v bodoce, vse se bo enkrat uredilo. Pametni otroci so vedno bolj tezavni (moja sestra se je drla, ce je zagledala kak madez na oblekci (tudi, ce je bila oblekca glikhar oprana in se pac neki ni najbolje opralo). Potrpljenje, pa bo vse s casom slo na bolje. :)

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 21:07:57   
elizabeta p
Vijola, jaz sem nekaj slišala tudi o zaprtju. Da nekatere otroke to njihovo kakanje boli, mislim pri kakanju jih boli. In potem namesto, da bi povedali, da jih kakat, skušajo to zadržati, zato se tudi nekam, potuhnejo, skrijejo, da bi to zadržali. Nočejo se pokakati, skušajo zadržati in jim uide. Povprašaj pediatra, če je to možno.
Pa še nekaj za tolažbo: moj nečak bo čez dva meseca star 10 let in mu še zmeraj kdaj uide. Je res, da je tudi drugače zaostal, hodi na Janeza Levca in tko, mogoče tudi motorika ne deluje pravilno. Točnega razloga ne vem.
Drži se!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 21:08:05   
VIJOLA
user posted image HVALA - RES HVALA ZA VSE VAŠE BESEDE
ja na sliki je moj mali sonček. na homeopata se res še nisem spomnila. bom razmislila o tem. sama sem že bila zaradi glavobolov.
da bi se ustrašil stranišča... tega nisem opazila. lula v školko brez problema. ja res mu je bilo na začetku mučno sedeti gor. kar nekam noter mi je lezel. kadar ga posadim za kakanje ga dam največkrat na kahljico. moram pa priznati da nisem dosledna pri tem ker je nemogoč ko naj bi sedel na kahljici vsak dan določen čas kot je rekla zdravnica. dere se da ga ne tišči in noče sedet. moža malo bolj uboga.
jaz tudi mislim da je psihičnega izvora.
muči me ker sem tako pod pritiskom. moja mama mi teži non stop naj nekaj naredim v vezi tega. kot da jaz ne bi-če bi vedela kaj!!! pa zaradi njegovega slabega govora pritiska name. sem zaradi nje šla do logopeda pa niso našli nič nenavadnega. je pač bolj počasen pri nekaterih stvareh.
ne morem več poslušat da mi kdo kritizira sina!!! sem opazila da kadar mu kaj ne gre - da se je začel sam sebe tolči po glavi !!!! a si lahko predstavljate kako mi je hudo ko to vidim. jaz ga imam neizmerno rada in ga hvalim za vsako malenkost in vsak dan mu povem kako zelo ga imam rada....
HVALA VAM VSEM ZA POMOČ !!
ŠE VEDNO BOM ZELO VESELA ČE MI ŠE KDO POVE SVOJE MNENJE !!
LEPO VAS POZDRAVLJAM
vijola

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 21:46:27   
cmokec
Pri nas smo imeli sicer velike težave z zaprtjem in enostavno nismo kakali. Po nasvetu z Pediatrične, smo obesili plakat na vidno mesto. Tam je sama risala zvezdice, če je kakala in samo takrat, ko je kakala. In potem je kar malo pozabila na pritiskanje blata in je kakala samo zato, da je bilo na plakatu več zvezdic. In ker so plakat videli vsi, ki so stopili v stanovanje, je bila deležna pohval od vseh.

Pa ko sva šla na WC, sva nehala zapirati straniščna vrata. Meni je bil to od začetka problem, ker sem za tisti čas bila navajena zasebnosti. Sva ji pa tako pokazala, da je to del življenja vsakega izmed nas. Vsi kakamo in lulamo v stranišče.

LP in veliko sreče.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu VIJOLA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 22:16:30   
VIJOLA
user posted image HVALA LEP ZA DOBRO IDEJO !!!!
TO S PLAKATOM SE MI ZDI DA BI MU BILO PRAV ZABAVNO. NISEM PREPRIČANA DA BO POPOLNO DELOVALO A BOM PA POSKUSILA !!!!!
HVALA ŠE ENKRAT user posted image !!
ja stranišče pri nas ni zaprto. nismo sramežljiva družina. me veseli da ste mi to napisali. bom pozorna tudi na to da se bo čimbolj potenciralo to - da so te zadeva popolnoma življenske.

HVALA IN LEP POZDRAVuser posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 22:21:30   
Marogica
Vijola mogoče še to. Naš je postal kar hitro čist, kar se lulanja tiče. Kakat pa ni hotel na stranišče. Smo probali vse: kupili nastavek za WC, pa da je bil at/imami z njim, pa nobeden, pa zaprta vrata, pa odprta vrata, pa knjiga, pa brez.....
To je trajalo do nekje 3.5 leta. Pa smo mu pač dali pleničko. oz. je sam prišel in rekel: mama, daj pleničko, bi kakal. NAto se je postavil v dnevni sobi za fotelj in svoje opravil. NAm je pediatrinja rekla, da imajo nekateri otroci pač neke vrste "strah" pred straniščem ali pa kakšno negativno izkušnjo. Naš v vrtcu, dokler je še kakal v pleničko, ni NIKOLI kakal. Ko pa je prišel domov, pa je lahko. Res ne vem, mogoče bi ga vprašala, če bi imel pleničko? To je pač naša izkušnja.
p.s. luškan fantek


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 22:54:23   
VIJOLA
veš saj sem mu kupila pleničke in mu jih dala pa se je obnašal kot da ni nič. kakal je v pleničko in se igral naprej. kadar se je spomnil je rekel - mami lulat - kljub plenički in sva šla na wc. če pa se mu ni zdelo pomembno se je pa polulal v plenico..... se mi je zdelo potem da je to kot en korak nazaj. in sem počasi to nehala prakticirat. mu jih dam še gor kadar recimo gremo po nakupih  ali kaj podobnega - kjer ga ne morem v vsaki priliki preoblačit. drugače pa mu jih ne dajem več gor.
lep pozdrav.hvala - res je moj luškanček

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
18.10.2005 23:00:18   
Katja & Kiara
Jaz pa mislim, da si morate vsi skupaj malo odpočiti in pozabiti vse skupaj. Daj fantka v plenice in naj bo on tisti, ki odloča kdaj in kako, ti pa se ne sekiraj. Še noben (zdrav) ni kakal v hlače do pubertete user posted image  Je pac tvoj otrok malo drugacen. Vsem povej, da se do nadaljnjega s tem ne ukvarjate, čez nekaj časa boš pa že videla. Kar pogumno.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
19.10.2005 8:38:11   
kimba
Ko sem prebrala tvojo zgodbo se mi je zdelo, da berem svojo zgodbo. Pri nas je sin ostal suh pri dobrih dveh letih in pol (tudi ponoči). Pri treh letih je imel operacijo lulčka in je bilo na začetku vse v redu. Po enem letu pa je začel kakati v hlače oziroma zadrževati blato. Zgodilo se je da parkrat ni šel po 10 dni na blato tako, da smo si morali pomagati s svečkam. No sedaj se je to umirilo in gre sigurno vsaj enkrat na teden. Letos je začel obiskovati devetletko in ker tudi sama s partnerjem nisva imela več idej kako se rešiti tega problema sem se obrnila na psihologa v ZD (kazni niso več pomagale, ker je za risanke in igrače rekel, da jih ne rabi). Do sedaj sva bila samo enkrat in nama je svetovala da o tem problemu ne govorimo pred otrokom, da naredimo plakat s koledarjem in za dan ko se pokaka nariše v kvadratek risbo oz. reč, ki je njemu najbolj všeč (pri nas je dinozaver). Poleg tega je rekla samo še da ga moramo naučiti da mora "nesrečo", ki se mu je zgodila (umazane spodnje hlače) pospraviti sam tako, da na roke opere spodnje hlače. To smo prakticirali že od četrtega leta tako, da je že vedel kaj ga čaka. Sedaj po enem mesecu lahko rečem, da se že poznajo pozitivni rezultati. Prej nikoli ni šel sam na WC, vedno smo ga mi opazili, da se nekaj dogaja in ga poslali na WC, sedaj gre pa večinoma sam na WC in samo zakliče "Sem že" in na veliko srečo nas in otroka smo srečni, posebej še ko rišemo dinozavra. Ko zbere 5 dinozavrov gremo v kino (samo ko gre na WC morajo biti čiste spodnje hlače, ne smejo biti nič umazane, ker drugače dinozaver dobi piko za umazane spodnje hlače). No sedaj smo samo še to začeli uporabljati da se mora sedaj večkrat pokakati za kino (za prvič je bilo 5 x, potem 6 x itd.)
Upam, da sem ti kaj pomagala in lahko ti rečem, da vem kaj doživljaš, saj jaz to doživljam že 2 leti. Za dodatne informacije me lahko še kontaktiraš na privat. 

(odgovor članu Katja & Kiara)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
19.10.2005 9:54:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kimba)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
19.10.2005 10:03:13   
Anonimen
Joj, pa to ni res!!!! Da si mora otrok sam prati pokakane hlače? Pa to ni normalno. user posted image  Ti, Vijola, pa čim manj paničari okrog tega kakanja pa tvoj mož tudi, saj se vidi, da je otrok že živčen zaradi nenehnega pregovarjanja in najedanja zaradi kakanja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: NA POMOČ - lulanje,kakanje v hlače !!!
19.10.2005 10:14:32   
Anonimen
In to, da mora otrok sam prati pokakane spodnje hlačke, je svtovala psihologinja???!!! A je to res?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Partner/ica in nosečnost
пеперутка16

Ali vaš/a partner/ica ve, v katerem tednu ste noseči?

Da. (60%)

Ne, vedno pozabi. (20%)

Ne, ne zanima ga/jo. (20%)


Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!