|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEPLODNOST
29.3.2006 14:46:10   
nenitra
V trnutku zgubiš tla pod nogami in vse želje, ki si jih hranil za lepšo prihodnost izpuhtijo  v trenutku v besedah. Pisala sem že, ko sem vas spraševala o Dr. Rešu, res je specialist z možem sva bila učerej pri njem, ko sem najprej jaz potem pa še moj mož naenkrat ostala brez besed. Po pogovoru, ko je moža poslal v tisti WC in pregledal še mene mi je že kar direkt povedal, da pričakuje, da v semenu ne bo semenčic, šok, zakaj!
Ne vem kaj naj rečem, ko je mož prišel nazaj bi najrajš umrla, pogledal smo NIČ, niti enega, kot je doktor predvideval, pravi to je že od rojstva. Seveda ni pri tem ostal, poskušali bomo, najprej bodo tehniki vso spermo podrobneje pregledal, dal je kri za hormon in naslednjič čez en mesec gre spet dat spermo. Takrat pa dalje mogoče se kakšen najde kar pa ni potem 100 % da bi tudi prišlo do oploditve z umetno. Možnost je z operacijo poiskat semenčice v modih. Nimam besed že cel dan se mi v mislih prikazuje tista slika z ekrana, kjer ni bilo nič, prej pa sem videla vzorec za primerjavo kjer je blo le nekaj semenčic od nekeg drugega pacienta. Zakaj mi še vedno odmeva v glavi!
Zanima me samo ali kdo od vas na tem forumu pozna kakšen primer.

LP
NIKOLI MAMICA 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEPLODNOST
29.3.2006 14:55:40   
Saša27
Ne obupaj še prekmalu, mogoče bo test naslednji mesec pokazal drugačno sliko.
V nasprotnem primeru, pa vama še vedno ostane donatorstvo, kar pa saj jaz mislim tako ni nič slabega. Je veliko takih primerov, tak da nisi sama. Tudi na tem forumu obstajajo pari, ki ne morejo imeti svojih otrok, pa so se odločili za donatorstvo.
Pogumno naprej in še enkrat ne obupati.

(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NEPLODNOST
29.3.2006 14:57:40   
Anonimen
Nenitra sočustvujem s tabo, to mora biti res grozno. Tudi sama večkrat pomislim kaj bi bilo, če bi to nekoč izvedela. To je res nekaj najhujšega, kar lahko žensko, ki želi imeti otroke, doleti. Pa ne le žensko, tudi moškega.

Resnično upam, da se bo pri vama srečno vse rešilo in da še obstaja kakšno upanje za vajino bebiko. Imejta upanje še naprej.

Res ti nisem pomagala tako kot si ti želela, ampak upam da bodo te spodbudne besede vsaj majhen obliž na vajino rano.

(odgovor članu nenitra)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NEPLODNOST
29.3.2006 15:38:04   
Teja K.
Pozdravljena,
poznma tvoje občutke, saj sva midva bila na sitem. Mene je G poslala k Rešu, ker je ugotovila, da imam PCO in je naredila veliko paniko. Tisti dna po ginekološkem pregledu sem jokala neutolažljivo in moj mož me je bodril, da bova kako že rešla vso zadevo. potem sva pa bila pri Rešu. Ko sva povedala, da je imel mož kemoterapijo in radioterapijo, je kar obnemel in nama povedal, da verjetno, nima spermijev v izlivu. Ko se je mož vrnil, sva isto najprej videla en dober primer spermijev,ko je vse migalo in plavalo po ekranu. Potem pa je dal njegovo seme gor...in mir......ničesar nisva videla. Spogledla sva se in v sekundi sva imela solzne oči oba. reš je to videl, povedal nama je možnosti. Ostala nam je ICSI metoda, ker kljub vsemu so mu vzelo nekaj vzorcev semena pred terapijo in zato smo poskušali s tem. Ta mesec sva imela punkcijo 20 jajčec, 5 lepih zarodkov se je oplodilo in dva so mi vstavili.
Prav verjamem in vem, d ati je hudo, vedi pa tudi, da so časi spremenjeni in da zdravniki lahko ogromno pomagajo in tudi vama bodo.Reš je navajen na težke primere, nama je rekel, da sva 0+0, totalna ničla za zanositev. zato sva pa v postopku in poskušala bova dokler bodo vzroci semena na razpolago, čeprav jih je le 10. Upava, da nama uspe imeti svojih 3-4 otroke, ki si jih želiva. Zdaj morava počakati nedeljo, d avidimo test, če ne bo nič (možnosti so majhne) pa gremo s  trremi zamrznjenčki naprej.
zato pogumno in vedo, da je veliko ljudi tu na forumu, ki je v podobni ali isti situaciji.......Držimo pesti za vaju..user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NEPLODNOST
29.3.2006 16:27:56   
Anonimen
Živjo nenitra in seveda vse ostale

tudi midva sva imela zelo, zelo podobno situacijo. Prvi pregled pri Rešu katastrofa - pri možu zelo malo, ampak res malo plavalčkov, zato naju je naročil čez en mesec. Po enem mesecu je bil izvid še slabši - torej 0, niti enega. Oba sva bila iz sebe in nisva vedela kako bi eden drugega potolažila. Ponovno naju je naročil čez en mesec in sva si rekla, kar bo bo. Oba sva se posvetila telovadbi in si skušala bit v oporo. Čez mesec ponovno pregled in glej ga zlomka presenečenje user posted image  Bili so prisotni in to ne malo. Res da število ni bilo pretirano visoko, ampak možnosti so se povečale. Še vedno nama je predlagal ICSI v kolikor bi želela, ampak sva se odločila, da še malo poskušava sama. Če ne septembra v postopek. Nikoli se ne ve - morda bo ta lep pomladni čas kaj prinesel????
Nenitra popolnoma te razumem in ti stojim ob strani. Vem kakšni občutki te prelivajo, ampak skušaj bit močna in pogumna, boš videla da na koncu se bo vse lepo izteklo.
SREČNO tudi tebi Teja K in sporoči nam lepo novico o user posted image aliuser posted image ali user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Teja K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NEPLODNOST
29.3.2006 20:45:33   
nenitra
HVALA vsem,
res hvala za vse lepe in vzpodbudne besede. Vseskozi sem mislila, da sem jaz tista al da mam pregrado, zamašene jajcevode, kar bi mi blo laži zdej si pa ful očitam, ker je to le mož, ker ga mam tolk rada, ker o otrocih sanjava že 12 let kar sva skupaj, imava že izbrana imena..., ker vem kolk mu je hudo pa tega sploh ne pokaže, naenkrat se vsega bojim, življenja v nadaljevanju.
Letos, kot sva imela v načrtu bova pri meni doma uredila stanovanje sva rekla, da ne glede kaj bo, tudi če bosta dve otroški sobi, ki jih planirava ostali prazni. Samo še zmeri ne morem verjet pa najtežje je s kom se pogovarjat. O vsem tem ve samo moja mami za druge pa sploh še ne veva ,kako bo, al bi povedala al ne k nama je tko težko. Kaj pa sorodniki, prijatelji, sodelavci, ker ne vejo, pa kar naprej slišiš kaj o tem kdaj bost pa vidva, nama pa ni lahko govort o tem oz. nočeva o tem govort, vsaj zdej še ne. Na sploh mi je o tem z nekom, ki tega ne občuti na lastni koži, težko govort, razen seveda z vami tule, ki ste vsega hudega navajene in nekako v podobni koži.
Me pa vse tiste, ki mate podoben primer zanima, moj mož je imel pri treh letih operacijo, ker se mu desno modo ni spustilo v modno vrečko, pa je za dr. Reša bil to že prvi znak (vendar takšno operacijo je imel tudi njegov brat pa ima sedaj dva otročka), drug vzrok, ki ga je navedel je majhna moda, to je moj mož kar naprej govoril in nekako slutil ta rezultat, sam zdej je pa res šok. Pa ko je bil majhen je bil res ful bolan, sam ne vem ,če je to vplivalo, ker že na začetku, ko se življenje začne, ko se oplodita jajčece in semenčica se tvorijo spolne celice v zarodku, ki dozorevajo pri moškem še na stara leta in začnejo, ko moški spolno dozori, a je možno, da se mu celice sploh niso razvile. Zdej pa če mu bodo zmerili kolk ma hormona testosterona pa če pokaže, da je normalno, pol bi semenčice mogle bit, če so se takrat sploh razvile, če pa se hormon ne sprošča pa mislm, da je podobno k pr ženski hormonsko zdravljenje, tako samo predvidevam oziroma se tolažim, k res ne vem kako bi se drugač pomirila.

Dr. Reš je tud reku, da dvakrat odvzamejo seme, da pol je pa zihr, da je neploden. Nekatere ste napisale, da so šli vaši možje večkrat na odvzem.
Sej pr moških tud stres lohk vpliva na to a ne. Zdej je bil kr živčen zato mislm, da bi mogu met večkrat prložnost, da da seme pol je pa tud več možnosti, al pa da rajš tisto seme prnese od doma k tm notr je reku moj mož mu sploh ni hotu stopt in se je ful namatru, pol je pa cel popoldne jamru kako ga peče k ga je tko drgnu, k je pač mogu pa vse je blo suho.  To je že kr mal mučenje a ne, še Dr. Reš je to reku, sam če hočmo pač mormo.

Tole zdej je pa kr celo pismo al pa šolski spis.
Tako se bom ob vaših spodbudnih besedah vsaj mal pomirila.
Drugač pa odgovor Saši27, donatorstvo je Dr. Reš tud omenil, jest pa o tem kr nočem slišat, ne morem si predstavljat, da ne bi bil podoben mojemu možu, to bi mela skoz u glav, sicer pa mogoče bi se sprjaznla, kva pa če bi blo z otrokom kaj narobe in bi zbolel pa bi rabu od očeta podatke?
Velik je vprašanj tko al drugač, bomo vidl kva bo zdej pol bomo pa pač po najboljših močeh poskušal preživet karkoli že bo.
Še enkrat hvala!

Lp
_______________________________________________________________

Mogoče enkrat posveti sonček,
žarek sreče na mojo dlan,
naj bo sreča naklonjena tudi vsem vam! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NEPLODNOST
29.3.2006 21:11:58   
Andy29
Pozdravljena, pri nama je podobna situacija, po letu in pol ko nama ni uspelo sem šla k sovjemu G in z menoj naj bi bilo vse ok, nato pa se je mož sam odločil, da gre na spermiogram, saj je pred 12 leti imel vnetje na modu, ki je očitno situacijo zelo poslabšalo in na prvem spermiogramu je bilo 5% živečih, na drugem 0 - soočiti se s to situacijo je bilo najhuje, mislim, da moj mož tega nikoli ne bo prebolel. No tretjega je opravil v mb (2%). Povedali so nama, da je edina možnost ICSI, ampak je čakalna doba 8 msecev, zato sva se odločila, da greva k dr. REšu samoplačniško. Naročena sva naslednji teden, bova videla, kaj nama bo povedal. Upava, da bova šla v postopek in da bodo našli enega hitrega, zdravega.....drugače pa ima tudi v lj hranjeno, tisto bomo najbrž uporabili, če sedaj ne bo gratalo.
Sedaj nestrpno pričakujeva naslednji teden, da vidiva kaj nama bo svetoval dr. Reš.
In ne bova obupala!

(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NEPLODNOST
30.3.2006 7:47:26   
anadejka
Nenitra čist vem kako je.Najina pot je podobna.Če tvoj dragi še ni imel biopsije testisov,je tam še nekaj upanja da bodo našli celice.Mogoče se samo pri transportu spermijev nekaj zatika.Pri mojem možu jih niti z biopsijo niso našli.Full šok in žalost.Zato sva tut midva prisiljena razmišljat o donatorstvu.Ni luštno vem,to je res trnova pot.
Jest vama želim veliko sreče,razumevanja in čimprej enega zdravga dojenčka!!!
Če pa boš kdaj želela deliti izkušnje,se izjokati,karkoli vprašati in prijateljevati,mi lahko pišeš na privat.
Drži se!!!

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NEPLODNOST
1.4.2006 12:37:47   
nenitra
hVALA ZA VSE VAŠE ODGOVORE!

Mal sem pregledala sporočila nazaj pa sem zasledila, vitamini, cink... za izboljšanje plodnosti, Anadejka a sta vidva to tud poskusla, a po vseh teh spermiogramih tud ugotavljajo vzrok za neplodnost, k od mojga mami je že nekajkrat mu rekla pa men tud bogi revček kok je bil bolan k je bil mejhen, skor je umrl. Zdej pa ne vem al je to slutla al kr vedla, sam namigovala je, sam res ne smemo se dat, men je tud moj reku bova pa vzela darovano celico pa jest nism za. Vsaj za sedaj še ne kaj pa še bo pa se ne ve. Bova pa tud poskusla z vitamini, pa biopsija mod naju še čaka pa kkšn spermiogram tud upam, da bo tm kej novga. K jest še zmer mislm, da celice morjo bit tm notr.

LP


(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NEPLODNOST
3.4.2006 15:21:55   
PIKAPOKA17
ja vem kako ti je....Moj lubi ima Klinefelterjev sindrom....trenutno sav oba v šku in čakava na pregled pri dr. Rešu.  Jaz močna ko sem z njim..v sebi pa trenutno miljon vprašanja zakaj ravno midva. komu je namenjena taka usoda, ko vse okoli sebe vidiš pare, ki otrok nočejo ampak se jim pač zgodijo in to tako tudi sprejmejo. Midva bi mu dala ljubezen..dala vse ..pa ga ne moreva imeti. kar naprej upam, da je diagnoza napačna in hodim naokoli otopela z lažnivim nasmehom na obrazu....user posted image ....

Moj me je že parkrat odslovil naj si najdem drugega...da mi bo lažje... a kaj ko ni samo imeti otroka jaz ga hoćčem z njim...jaz hočem njegovega....

Ne vem vsem lahko pomagam ampak sebi pa ne.....Rada bi da bi prišel nekdo in mi dal vsaj 1 % upanja da bo šlo skozi. Rada bi imela trebušček in občutila kako je če si noseč....

ja tako, da razumem ...razumem kakšne misli ti gredo..... kaj te stiska v prsih.....



(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NEPLODNOST
4.4.2006 12:48:29   
nena m
Ja, tudi jaz se še dobro spomnim občutkov, ko smo gledali v prazen ekran. Tudi nama dr. Reš skoraj ni dal možnosti, da bi imela svojega otroka, saj so morali biologi tudi po več ur iskati, da so našli kakšno semenčico.Pri biopsiji pa je tudi vedno bila 0.  Pa moj ni bil nikoli bolan, nikoli ni imel nobenih težav, nič. Ampak smo vztrajali in sedaj imamo user posted image . Seveda s pomočjo IVF ICSI. Zato punce niakar ne obupajte. Jaz poznam kar nekaj parov z zelo slabimi prognozami, pa imamo sedaj že vsi svoje user posted image . Res pa je potrebno veliko volje in vztrajnosti, ampak se splača.user posted image


Srečno vsem, user posted image

(odgovor članu PIKAPOKA17)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NEPLODNOST
4.4.2006 13:33:41   
anadejka
Nenitra seveda morajo zdravniki ugotoviti in vama obrazložiti zakaj tvoj možek nima spermijev v izlivu,oz vzrok neplodnosti.Do biopsije je škoda zdej kle neki razpravljat,ker vzrokov je lahko več.Jest upam da bojo v tkivu mod tvojega možeka našli semenčece in jih lepo zamrznili kjer bodo počakali na tvoja jajčka.Svoje otroke bosta potem lahko imela s postopkom zunajtelesne oploditve - ICSI.
Če pa pa niti z biopsijo ne bi pridobili semenčec,pa je žal zelo malo možnosti.Odvisno od vzroka.
Načeloma pa je tako,da se zdravi lahko moške s slabšim spermiogramom,in to z raznimi zdravili (ketonal,gonal,...) in vitamini (cink,C,Quencim Q10,maca,...).Vsaj tako sem jaz slišala,ne me pa zdej držat 100%,raje še kakega zdravnika prašajta.
Moj možek ni imel pri spermiogramu,niti pri biopsiji niti enega samega spermija in zdravnik nama je reku da gre za (strokovni izraz sem pozabla) prirojeno genetsko napako,ima en kromosom preveč - kariotip.Za to ugotovitev obstajajo genetske preiskave,ki samo pojasnijo in potrdijo,ne da pa se tega pozdraviti nikoli.
Zato midva brez podarjene celice nimava šans.Čisto te razumem ko praviš,da ti podarjene ne bi mogla sprejet.Še ne dolgo nazaj sem jaz ravno tako razmišljala.Ampak situacija v katero sva bila postavljena mi je dala razmišljati in me spremenila.Dokler nisi sam v tem,ne moreš vedit in nič rečt.Moj možek pa je bil ravno včeraj,ko sva oddala papirje na državni konzilij za oploditev s podarjeno celico,full vesel.Dobil je novo upanje in res je srečen,jaz pa tut.

Upam da vama ne bo treba razmišljat o vsem tem in se ubadat s tako težkimi mislimi in problemi.Upam da se vama bo zgodba lepše izšla.

Katero bolezen pa je tvoj dragi prebolel?To je seveda lahko vzrok za neplodnost?

Lepe pozdravčke in srečno.........andreja

(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NEPLODNOST
4.4.2006 13:55:43   
PIKAPOKA17
LP ANDREJA...tud moj lubi ima en x preveč v kromosomih....kar pač pomeni da ima gensko napako in zaradi tega posledica neplodnost, ki se je ne da pozdravit. Sva dogovorjena pri dr. Rešu in jaz se psihično pripravljam na to kar se zna tam zgoditi. Ni še imel biopsije tako, da kanček upanja še ostane...to v kar verjamem, da bodo mogoče našli kaj tam....upam...da bodo...ker drugače user posted image .......Sej vem, da obstaja možnost darovanja ...da je čakalna doba 12 mesecev ...te pa prosim, če mi lahko poveš kakšna procedura je ......v zvez s tem. Sem že pisala na kliniko pa mi niso nič odgovorili. Jaz upam....na čudež.....še kar ne morem verjet da se to dogaja ......

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NEPLODNOST
7.4.2006 9:36:24   
anadejka
Zdravo Pikapoka,oprosti sem šele zdaj vidla tvoje sporočilo...
Torej kokr jest vem pri taki "bolezni".....mah sorry no k bom tko rekla,nočm ti podret upov in te razžalostiti,ampak jest mislim da tukaj...ni več upanjauser posted image user posted image user posted image .Mi je full hudo zate,ker vem kako boli to spoznanje.
Midva sva se sprijaznila in bova vzela podarjeno celico,saj si ne želiva biti celo življenje sploh pa na stara leta brez otrok.Moj mož nima več predsodkov glede sprejetja te celice.Najprej je odklanjal to misel,zdaj pa ko mu je G rekel da druge varjante ni kot to ali pa posvojitev,se je sprijaznil in začel malo več razmišljat.Zdaj ko sva bila nazadnje pri G,se je rešitve s podarjeno celico celo veselil.
Cela procedura je zelo dolga in midva sva v bistvu še čisto na začetku,sva komaj papirje oddala na državni konzilij in zdaj čakava na odgovor in navodila kako naprej.
Če si ti pri dr.Rešu,vem da on sodeluje s podarjenimi celicami z Ljubljansko GK.Najbolje da gresta kar k njemu in on vama bo najbolje povedal kolikšne in kakšne so vajine možnosti,ter kako zdaj naprej.
Jest vama želim vso srečo!!!

LPA

(odgovor članu PIKAPOKA17)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NEPLODNOST
7.4.2006 11:44:15   
PIKAPOKA17
lp sej....sem prebrala ogromno člankov..ogromno literature in obstajajo primeri, kjer so imeli svoje otročke. Tako da sem se zdaj obesla na teh nekaj primerov in upam..da je moj lubi eden izmed njih.

Sej sva se pogovarjala o donatorstvu in sprejemu celice pa je bil najprej proti - se mi zdi da bi bil njegov ego mal prizadet, ampak meni ni toliko važno čigava je celica meni je važno s kom imam otroka in da je odnos normalen...

naslednji teden imava pregled pri dr.Rešu pa bomo videli kaj in kako naprej. Sem pa pripravljena vse probati od klasične medicine do alternativne..tako da ga bom poslala tudi k zelo dobremu alternativnemu medicincu, ki je pomagal moji prijateljici in je po 7 letih truda in postopkov zanosila ko je dala pri njemu skozi par terapij. Sej vem, da za mnoge je to larifari ampak dokler ne bova poiskusila vsega ne bom nehala verjeti...

najbolj me moti, ker so mi različni zdravniki dali različne informacije in potem se moraš sam odločit v kaj boš verjel....Eni da to ni mogoče, da je to redkost da nekdo postane oče s to boleznijo..Drugi, da je možno da se po določenem zdravljenju celice delno obnovijo in najdejo med vsemi kakšno zdravo...

ne vem..zgleda da nekateri moramo dat drugačne težave skozi da smo potem drugačni...

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NEPLODNOST
10.4.2006 17:44:03   
nenitra
Pozdravljene punce!
Še zmer čakam, drug teden v torek po velikonočnem ponedeljku ma moj možek pregled, drugič bo dal seme. Me že zdej kr stiska pr srcu.
Andreja počas čeprav mi še ni treba tudi jaz že razmišljam o podarjeni celici, da bi vsaj lahko občutila dar materinstva, moj mož pa je že prej to reku. Kero bolezen točn je prebolu pa ne vem k mami njegova zmer sam reče pa tolk je bil bolan, zdej pa ne bom več spraševala, ker se mi zdi, da je ona to vseskoz slutla, vsa ta leta, zdej sm ji pa kr mal zamerla.

Zdej me pa zanima Teja K., nč se ne oglasiš, kaj se dogaja a je postopek uspel.
In Andy29 Kaj pa vidva? A sta bla pr Rešu? Kako je bilo?
Pikapoka17, kako pa so pri tvojem ugotovili Klinefelterjev sindrom a so kakšni znaki al to dokažejo z genetskimi raziskavami?

Skupi smo in ne bomo obupale a ne!
Z vztrajnostjo se daleč pride!

LP
Vesna
_______________________________________________________________

Mogoče enkrat posveti sonček,
žarek sreče na mojo dlan,
naj bo sreča naklonjena tudi vsem vam!

(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NEPLODNOST
11.4.2006 9:28:56   
PIKAPOKA17
lp ..ja moj je imel prekomerno težo in na pregledu  user posted image ..pri  k zdravniku mu je le ta rekel, da je nekaj narobe s hormoni in da naj gre k andrologu...od tam na gentiko pregled krvi in diagnoza ....Najbolj žalostno je to, da je bil že kot majhen dosti pri zdravnikih, da je imel astmo...bila n pregdeih za sladkorno ipd. in nihče ni ugotovil tega. Vzeli so mu kri najmanj 30 a ga niso pregledali ..Tako, da so vse to ugotovili šele pred dobrim letom...

jaz sem prebrala ogromno člankov , diagnoz in ni vedno 100 % neplodnost , ampak obstajajo izjeme tako da upam da je moj lubi izjema....tudi tukaj...

Ne vem sej bova poiskusila vse..ker sej veš rada bi očutila user posted image ..trebušček...slabosti...jok..neprespane noči.....Vse to kar je večini normalno..


Sej bo ....sem se zmenila še z enim zdravilcem...alternativna medicina včasih lahko pomaga tam kjer ostalo odpove in verjamem ..da nama bo prej ali slej uspelo...


lp in srečno

(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NEPLODNOST
14.4.2006 17:13:13   
malička
oj punce!!!
ravnokar sem prebrala vse članke in če vam povem mi je zelo odleglo pri srcu ker vem da nisem sama na svetu ki bi rada user posted image pa ne more! Midva se trudiva že skoraj dve leti pa nič, prejšnji teden je bil dragi na pregledu in z njim je vse ok, mene pa je to zelo prizadelo, ker sedaj vem da z mano ni vse ok, saj sem vesela da je z njim tako kot je ampak se počutim prizadeto, osamljeno in užaljeno ker vem da je z mano nekaj narobe, jaz sem za prvi pregled v ambulanti za neplodnost naročena šele 7,8,2006 pri svojem ginekologu pa maja: do takrat je še zelo dolgo, punce povejte mi kako naj vsaj za trenutek pozabim da z mani ni vse ok, kajti to me zelo žre zmeraj ko se spomnim se karuser posted image zraven, hudo je ko veš da je s tabo nekaj narobe pa moreš tako dolgo čakati preden ugotoviš kaj je narobe.....
pomagajte mi prosimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PIKAPOKA17)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NEPLODNOST
14.4.2006 20:06:03   
Tia-na
Ni vse tako črno.
Najprej malo statistike glede neplodnosti - tretjina pade na žensko, tretjina na moške, tretjina parov pa ali imata oba težave ali pa vzroka nikoli ne odkrijejo. Pač naša jajčeca in njihovi spermiji se nočjo združit. Kriv ni pa nihče.

Kot drugo pa moraš vedeti, da ni nihče kriv in to ni tvoj ali njegov problem. To je vedno stvar, ki se tiče obeh. Oba imata ta problem!

No in še tretje ... tudi če je pri tebi kaj narobe, medicina danes dela čudeže, veliko se da odpraviti že s preprostimi operativnimi posegi, obstaja pa tudi oploditev z biomedicinsko pomočjo ... torej, ni vrag, da tudi nam ne uspe. user posted image

Tudi midva se turdiva od lanskega marca pa še vedno brez uspeha. Ampak sej bo, tudi nama bo uspelo, o tem sem prepričana. 

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NEPLODNOST
15.4.2006 11:04:36   
Anonimen
punce ! vse bomo enkrat mamice.. medicina tolk napreduje, da iz "nič" naredijo otroka... tako, da imejmo samo upanje in nam bo uspelo... naj povem, da pri meni so problem samo pco in težava z nerednimi ovulacijami, pri možu so semenčica vredo, pa nama ne rata. zdravima se že 2.5 let....ampak enkrat že bo....




držim pesti za vse nas, da bo leto 2006 plodno leto in da bo čimveč otrok.....

lp neja

(odgovor članu Tia-na)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: NEPLODNOST
15.4.2006 15:59:23   
emaa
malička saj ni tako hudo, pri nama je problem v 'meni', pa je vendar to skupen problem. Pa se nič ne obtožujem, zakaj bi se, saj nisem nič naredila, če bi bil pri mojem problem pa velja isto. Važno je, da vama skupaj ne rata in da se skupaj trudita za user posted image , ne pa vsak zase.

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NEPLODNOST
18.4.2006 14:31:43   
PIKAPOKA17
JA sej se po eni strani sliši grdo, ko si oddahneš ko vidiš da nisi sam. In vem da je nepravično, da imajo nekateri otroke čeprav si jih ne želijo ali pa se jim le ti zgodij...Ne vem ko poslušam svoje znanke zakaj se odločajo za otročke mi gre včasih na bruhanje ker ljubezen in želja po otrocih nimat pri marsikateri nič zraven. Pa seveda večno vprašanje ZAKAJ pa nama ni usojeno.

Ampak verjamem , da za vsem tem je nekaj. To, da te takšen problem združi, naredi močnejšega, da se naučiš reševati in pogovarjati. Da jeza ni dobrodošla, ampak ljubezen optimizem in upanje. Naju so takoj dali na seznam za darovalca brez vseh ostalih raziskav in možnosti in takrat sem se vparšala ali smo res ljudje le mašine za zaslužek nekoga. Ne vem..občutek da te nihče ne razume in nihče ne sočustvuje je zame har hud in najina pot do tega kar želiva bo zagotovo težka, pa vendar vem,,,da naju na koncu čaka to kar si oba želiva. in ni važno pri komu je kaj narobe..

očitno obstajamo pari ki nas bodo te stvari naredile še močnejše bolj ljubeče in bolj povezane.. lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: NEPLODNOST
5.5.2006 19:32:50   
nenitra
Pozdravjene punce!

Dolg me ni blo, zaposlena v službi, pa mal sem dala na stran vse težave.
Pa kljub temu obisk mojega moža v drugo ni prinesel pozitivnih rezultatov. Ni spermijev mu piše na kartoteki.
Pa sem bila jaz včeraj pri Dr. Rešu, ker mi je mož rekel,da moram it, ko dobim M. Dobila sem jo in šla. Predpisal mi je klomifen, ki ga začnem jemat jutr po pol tabletke 5 dni. Potem v soboto 10 dan na UZ. Nekam hitr se mi to zdi, ker večina punc tlele na forumu pravi, da se ful čaka. NO, ko bodo zrela jajčeca mi jih bodo vzel je reku, obenem pa bo mož imel biopsijo in če bodo kkšnega najdl bodo takoj moja jajčeca oplodil. ČE BODO KKŠNEGA NAJDL. ČE SPLOH BO KKŠEN.
A je katera že imela takšen primer. Ni seveda 100%. Ampak če hočm je samoplačniško, je reku, da 190.000, če sploh kkšnega najdejo.
Amapk ne vem  aje to za plačat samo k mi jajčeca vzamejo, oploditev pa pol še dodatno. A katera mogoče ve. Sicer bom pa to še vprašala, ko grem na UZ.

Bomo zdej kmal vidl, kaj bo saj naj bi bil postopek že 18.5., torej 15 dan.

Pa povejte mi še ve kej novega, sej me neki časa ni blo.

LP
Vesna

(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: NEPLODNOST
8.5.2006 14:14:35   
PIKAPOKA17
čao Vesna....ja midva mava isto diagnozo, pa so naju dal brez biopsije kar na seznam za donorja..Ne vem, se mi zdi da pri vsakemu malo drugače. A teb bodo njaprej vzel jajčece potem gre pa mož na biopsijo.

midva sva se zmenila, da bo šel on najprej narest biopsijo da vidmo če je kaj , potem pa naprej od tam. Tud jaz sem mal spustila vse in se bolj ukvarjam z drugimi stvarmi.

čudn mi je ker parom s skoraj isto diagnozo delajo različne stvari. Nama Reš sploh ni omenil biopsije...tko da ...morava sama sedaj prosit zanjo. Sva pa na seznamu za donorja in potrditev s strani države...

Ma ko sem vidla kako enostavno imajo urejeno v Ameriki (naročiš donorja dostavijo in lahko opraviš postopek doma) me je kar prijel, da bi šla na dolge počitnice v New York...sej najbrž me bo cenovno prišlo toliko kot tukaj user posted image  pa še NY bom videla...bomo vidl..do takrat pa pač upamoin iščemo še alternativne poti user posted image ...

iskreno ti želim ..da vama uspe

(odgovor članu nenitra)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: NEPLODNOST
10.5.2006 16:56:05   
nenitra
Oj Pikapoka!

Res zanimivo, da vaju tud ne dajo za biopsijo oz. zaradi česa. Kako bo postopek potekal še sama ne vem, ampak od drugih sem slišala, da najprej on na biopsijo in isti dan še jaz na punkcijo, če kej najdejo. Sama se tud sprašujem, zakaj naju Dr. Reš ni dal na genetski pregled, ki sploh ni boleč za moškega. V soboto, ko mam UZ ga bova mal povprašala, ker mene tud zanima zakaj ima pri nama upanje, čeprav mi tega ni rekel. Rekel je namreč, da kar bo pa bo, da on za sigurno tega ne ve.
Glede diagnoz pa tko, veš mislm, da noben ni enak eden ni mel nikol problemov pa ne najdejo vzroka, kkšn pa je bil proutko ful bolan pa ima normalno otroke, mislm, da je zelo odvisno od posameznika tud dva z enako diagnozo nista enaka. Lahko samo mal primerjamo in se stem potolažimo. No bomo tud vidl, kaj se bo zdej pr nama izciml, midva svm prpravlena na
najhujše, čeprav potihem upava, da bo.
Sporočim!

LP
Vesna

(odgovor članu PIKAPOKA17)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?