|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NOV ZASEBNI VRTEC V LJUBLJANI
5.7.2004 14:01:09   
biba
Sem 38-letna mamica z visoko izobrazbo in 6-letnimi podjetniškimi in pred tem novinarskimi izkušnjami ter resno razmišljam o odprtju zasebnega vrtca, kjer bi bil prostor ne le za mojega ta hip 2 leti starega sina, ampak tudi za druge otroke. Rada bi ponudila celosten, holističen pristop varovanja in vzgoje otrok. Je kdo zainteresiran?

Ta hip, v fazi raziskave tržišča in urejanja dokumentacije pa vsaj za leto dni vzamem v varstvo malčka-malčico starosti od 1 do 4 let.

LP
Biserka
balkan.con@siol.net
01 256 26 42
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.7.2004 14:52:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu biba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   NOV ZASEBNI VRTEC V LJUBLJANI
8.7.2004 1:16:15   
biba
Hvala Lukrecija za spodbudo. Vsebinsko bi na kratko postavila koncept takole: OTROCI NAJ BODO PREDVSEM OTROCI: ponuditi jim je treba igro in čim več stika z naravo, multikulturen pristop in jih v tem vsestransko podivjanem svetu naučiti malo več strpnosti. Vrtec ne bi nikakor bil ideološko zakoličen ali z nekimi vzorci vedenja omejen. Zaposlila bi eno diplomantko vzgojiteljske šole in diplomanta telesne vzgoje... Vse ostale za razvoj otroka potrebne vsebine bi skušala zapolniti z zanimivimi gosti (odnos do prve knjige bi nam na primer predstavila kakšna mladinska pisateljica, obiskali bi branjevko na tržnici in potem še na njenem domu in se skupaj z njo na primer naučili kaj posaditi pred našim vrtcem; to bi potem zalivali in negovali in tako vzpostavili odnos do hrane in narave...; povabili bi športnike, umetnike...skratka zanimive ljudi, ki bi otrokom pokazali najrazličnejše spretnosti; Da ne bom predolga. Doslej sem vsebinskih idej zapisala že kar več deset listov. Trenutni problem mi je samo prostorsko-finančni. Po letu dni zasebnega varstva, ko bom zbrala dovolj informacij in tudi praktičnih izkušenj o tem kaj je poleg tega, kar nudim svojemu sinu še dobro za otroke in kaj si v določeni starosti le-ti najbolj želijo, se bom glede na odmeve s tržišča lotila izvedbe svoje poslovne ideje. Vrtec mora biti v zelenem,zdravem okolju, kar pomeni, da je nakup hiše nujnost. S soprogom imava lastniško dvosobno stanovanje v Ljubljani in v tem letu bova ugotovila kakšen aranžma bi bil najustreznejši, da bi lahko zagotovila primeren prostor za vrtec. Število otrok bi omejila na največ 16. Spodnji prostori hiše bi bili namenjeni vrtcu, v zgornjih prostorih bi živela s svojo družino. Ena skupina otrok bi bila starostno mešana, preostali dve bi bili homogeni, torej otroci od 1 do 2 let skupaj in otroci od 3 do 5 let skupaj. V okviru mešane skupine bi bilo možno tudi občasno varstvo po potrebi, kar pomeni, da bi lahko starši otroka pripeljali tudi samo za nekaj ur na dan ali po potrebi, če bi želeli zvečer s partnerjem kam ven, tudi zvečer.
Cena bi bila fiksna in za vse starše enake, to je 100 EUR v tolarski protivrednosti na teden. Pri tem bi se upoštevala dejanska navzočnost otroka do 8 dnevne-odsotnosti. To pomeni, če bi otrok na mesec od 20 delovnih dni varovanja manjkal vsega skupaj 8 dni (ali manj) bi starši v naslednjem mesecu plačali ne 400 EUR ampak (8x20EUR na dan) 160 EUR manj, kar je 240 EUR. Nadaljnih ugodnosti pa ne bi bilo, kar pomeni, če bi otrok manjkal 9 dni ali več bi moral starš prav tako plačati za mesec to vsoto 240 EUR in si tako ohraniti mesto zanj kljub odsotnosti. Mislim, da je to kar fer.
To, kar me ta hip bega je predvsem dejstvo, da mamice iščete varstvo za malčke v svoji neposredni bližini: npr. tiste iz Trzina v Trzinu, druge iz Lavrice v Lavrici, tiste iz Šiške v Šiški, itd. Sprašujem se kam torej vmestiti takšen zasebni vrtec, da bi vanj prihajali otroci iz celotne Ljubljane z bližnjo okolico. V ta namen bi ponudila še dodatno storitev: prevzem otroka na vašem domu, kamor bi ga po končanem varstvu po dogovoru s starši tudi vrnili. Ta opcija bi se seveda morala dodatno plačati (koliko ta hip ne vem, ker jo je treba stroškovno ovrednotiti). S tem bi zagotovo pomagali staršem, ki bi bili od naše lokacije zasebnega vrtca malce bolj oddaljeni ali pa se jim zjutraj zelo mudi na delo in bi jim bolj ustrezalo, da bi njihovega otročka prišli iskat iz vrtca.

Lukrecija, rajši me še kaj vprašajte, kar preveč sem se razpisala. Bom na vprašanje bolj konkretno odgovorila. Res prisrčna hvala za tale prvi odziv in vse lepo
Biserka

(odgovor članu biba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   NOV ZASEBNI VRTEC V LJUBLJANI
14.7.2004 0:39:54   
biba
Lepo prosim, če ga lahko spremeniš ti, ker sem imela že kar nekaj tehničnih težav ob registraciji.
Hvala in vse lepo soimenjakinja po vzdevku. Kako pa se sicer kličeš, kot bi rekli Primorci? Moja Biba pride kot okrajšava za Biserko.

(odgovor članu biba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   NOV ZASEBNI VRTEC V LJUBLJANI
23.8.2004 8:19:54   
janica
vse zelo super in prav, nekaj pa mene zanima, sicer nisem v Ljubljani, zanima me pa koliko tam zasluži ena ženska na odgovornem delovnem mestu s VII. stopnjo izobrazbe, da si lahko privošči plačilo vrtca 96.000,00 SIT na mesec. Na periferiji si tega res ne moremo privoščiti

(odgovor članu biba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NOV ZASEBNI VRTEC V LJUBLJANI
24.8.2004 22:15:27   
biba
Pozdravljeni Janica,
na terenu, v praksi torej z prijavljenim varstvom otrok zbiram vse relevantne podatke, informacije in tudi kalkulacije glede realne ekonomske cene, ki vključuje vse potrebne storitve za otroka. O vrtcu, ki ga želim in nameravam postaviti na noge naj bi veljalo, da vsi starši plačujejo enak znesek. Upam, da bo lahko postavljen nižji od zdaj okvirno navedenega, še brez končane tržne raziskave potencialnih uporabnikov in dejanskih stroškov. Je pa tako: kakovost ima svojo ceno in tisti starši, ki bodo želeli za svojega otroka nadstandard in bi morali tako ali tako plačati polno ceno v običajnih ustanovah za varovanje otrok bodo sami preračunali kaj želijo in ali to zmorejo plačati. Prepričana sem, da se lahko z otroki ukvarjaš, če jih imaš seveda resnično rad. Sama jih imam. Vendar pa je zasebni vrtec za razliko od zasebnega varovanja tudi gospodarsko-ekonomska ustanova, kjer naj bi bili zaposleni zadovoljni s svojimi pogoji dela in s plačilom. In spet smo pri kakovosti: če želiš najeti najboljše strokovnjake najrazličnejših usmeritev in strok, ne le ene, pedagoško-vzgojiteljske, potem jim moraš za delo in njihovo ustvarjalnost tudi plačati. Zasebni vrtec si ne more privoščiti životarjenja na račun katerega bi se bodisi poslabšala kakovost za varovanje in vzgojo otrok ali pa bi vse skupaj postala "neka industrija". Sama se zavzemam za majhen vrtec; konkretno: skupino 12 otrok, kjer bi en človek skrbel za skupinico največ 4. Da ne bom predolga in svoje podjetniške ideje razpletala preveč in predaleč... Ja, obstaja interes med starši za nadstandardno varovanje njihovih otrok, po novih oziroma svobodnejših metodah, kot je npr. naravno učenje. Za zdaj lahko rečem, da nisem v zmoti in da interes obstaja, ker tovrstni starši ne glede na svoje dohodke praviloma ne vprašajo najprej po ceni temveč po tem kaj se otrokom za plačilo nudi....

Vse lepo in kot je rekel nekoč nekdo: do cilja je tisoč korakov...jaz zdaj pri realizaciji te ideje delam šele prve. Zelo hvaležna sem za vsako pripombo, idejo, sugestijo. Janica, hvala.

Upam, da se še kaj "slišiva" po emailu ali kako drugače.
Biserka

(odgovor članu biba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   NOV ZASEBNI VRTEC V LJUBLJANI
6.9.2004 19:54:36   
biba
Pozdravljena Mojca.
Moja telefonska je 01 256 26 42. Pokliči, mislim, da bi se lahko dogovorili, da me skupaj s svojim otročkom obiščeš in si ogledaš v praksi kako sem ta hip organizirala zasebno varstvo kot predhodnico zasebnega vrtca kot sem si ga zamislila in si ga želim izpeljati. Najlažje me dobiš po 18. uri na zgornjo številko. Hvala za lepe misli in dobre želje. Oglasi se torej.
Biserka

(odgovor članu biba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?