|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 9:56:23   
Anonimen
Našla sva hišo, polovico dvojčka, 140 kvadratov in 300 kvadratov vrta, ki je načelno vseljiva, le ena kopalnica še ni dokončana, manjkajo vrata v mansardi in 4 radiatorji. Lokacija nama je všeč, saj je blizu mesta (NM). Ker sva sicer nameravala graditi na bolj nepraktični lokaciji in celo nekaj manjšega, nama je tole več kot zanimiva ponudba.
Našparano imava toliko, da bi stvar lahko recimo dokončala, čeprav ni tako nujno hiteti, ker se da živeti brez težav. Dohodka imava cca 2300 eur in cena hiške je 150.000. Torej rabiva kredit za približno toliko. Imava dovolj za ta projekt? Kaj mislite? Kakšne so vaše izkušnje?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 10:53:30   
Nika v službi
Hja, tu je več dilem. Najprej dvojček - a je druga polovica že vseljena, že ima stanovalce? Če nekdo že živi noter, bi ga jaz vsekakor obiskala in malo poklepetala na temo možnosti nakupa druge polovice. Meni je pač pomembno, če že imam hišo, da mi zagotavlja relativno intimo, samostojnost, neodvisnost. Dvojček ti zelo malo od tega nudi, sploh če imaš "srečo" in naletiš na kakšne čudne sostanovalce....

Mislim, da sicer kredit za 150.000 ali nekaj 10.000€ več (moraš računat stroške kredita ter še nekaj vlaganja v hišo, da bo nared za vselitev - torej, dokončanje + oprema) bi moral iti skozi, vendar bo doba odplačevanja dolga, recimo vsaj 30 let in to oba. Premisli, če je ta nepremičnina res tisto, za kar si pripravljena plačevati praktično celo svoje aktivno življenje.

Če se vama ne mudi z nakupom, bi jaz še malce pogledala naokrog. Tale dvojček in pod takimi pogoji meni ne diši preveč.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 15.7.2008 10:58:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 10:55:38   
kristinaj
če bi bila ta hiša s to ceno v gorici jo takoj kupim........ brez oklevanja.....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 11:03:49   
Anonimen
Sosede sva spoznala, so prijetna mlada družina. Dvojčka se skupaj držita s kurilnicama, kar pomeni, da poslušanja skozi stene ni. Prostor je kar intimen, živo mejo pa lahko še vedno posadim. Opremo v glavnem imava zdaj v stanovanju. Kopalnica spodaj je za preživet, kuhinjo pa dobiva zraven, ker lastnik trenutno živi v hiši. Tako da tu ne bo kaj dosti težav. Zanima me bolj res to, kako je s temi krediti in kakšne obroke drugi plačujete in kako živite zraven tega. Malo vseeno računam, kako bo, ker 25 let ni mačji kašelj.

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 11:44:53   
Anonimen
Pravkar sem izvedela, da bi nama na banki dali samo 70% investicije. Sicer se gremo zmenit, če majo še kaj boljšega. Kaj je res tak problem ta denar dobit?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 11:56:19   
puncica
Midva si take bajte ne bi mogla privoščit imava pa tud tam okol 2500 dohodka oba skupaj in če bi se za 30 let zapufala bi samo še gagala do starosti, sploh pa jaz verjetno ne bi šla v tako bajto ker bi raje imela samostojno saj nikol ne veš kake sosede dobiš in če so danes dobri ni nujno da bodo živeli tam skoz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:05:05   
Anonimen
To je res...sosedi se lahko kadarkol zamenjajo. Ampak največji šit je pa denar...bedno se mi zdi, da nimam ravno najmanjše plače v državi, pa se moram sekirat, kje bom živela in če bo šlo skozi mesec ob kreditu. Čist narobe svet. Kaj še bi šla taborit pred občino?user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:08:44   
sazi
Če vama lokacija in hiška ustrezata, seveda, sploh, če sta že spoznala sosede in če boste imeli kar nekaj intime. Midva sva v LJ kupila dvojčka za precej več denarja z zelo velikim kreditom, pa imava podobne dohodke, je pa res, da sva imela kar nekaj našparanega, pa še malo pomoči staršev. Svoj prostor glede na sosede v dvojčku imamo ločen, so pa vse hiše nekako povezane med sabo, tako da neke hude zasebnosti ni - ni kaj. Iskala sva 1 leto in to je bilo res daleč najboljše od vsega ponujenega. Težko je najti nekaj, kar zadosti večini zahtevanih kriterijev.

Pravkar sem izvedela, da bi nama na banki dali samo 70% investicije. Sicer se gremo zmenit, če majo še kaj boljšega. Kaj je res tak problem ta denar dobit?

Ja, banke ponavadi res ne dajejo kredita v 100% vrednosti nepremičnone ampak 70%. Upam, da se uspeš zmeniti za kaj boljšega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:08:56   
Anonimen
Nimam predstave koliko bi tu znašal obrok kredita. Jaz razmišljam tako. V kolikor je obrok toliko kot najemnina ni problema.

Midva imava plače tam 2500 eurov in sva vračala mesečno 500 eurov brez problema. Samo sva vračala družinskemu članu tak, da sva lahko imela zamike.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:16:11   
Anonimen
Če bi vzel 150 000 na 25 let bi te obrok stal cca 850 eur. Kar je že kar veliko. To je informativno na HYPO vezano na CHF. Na 30 let je obrok ene 70 eur manj, vrneš pa kar veliko več na koncu. Če ne bova kaj dosti iztržila, najbrž tako ali tako ne bova mogla kupit te hiše. V osnovi pa je zanimiva ravno zaradi tega, ker že 3 leta gledava nepremičnine in ponudba ni nevem kaj. Za isti denar dobiš 25 let staro bajto, kjer moraš vse zamenjat. Nove pa stanejo vsaj 200 000. Gradnja bo pa trajala, ker je za najino pracelo predvidena razgrnitev šele enkrat letos...potem pa veste, kako dolgo je treba papirje rihtat. Zdaj plačujeva najemnino v občinskem stanovanju, kjer pa najbrž ne bove več dolgo dobrodošla, saj so nekja že namignili. Hja...in ne boste verjeli..tudi tako stanovanje kot je najino sosed ceni na 200 000.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:18:38   
Anonimen
Aja...najemnina je 250 eur. Ker se ogrevamo na UNP, imamo grozljive stroške še s tem...da drugih poližnic ne omenjam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:19:46   
Anonimen
Kako pa to da nimata nič privarčevanega če že tri leta gledata hiše?
Mislim se oproščam ampak res ne razumem kako nameravajo ljudje plačevati 850€ mesečno kredita če pred tem niti 100€ mesečno niso privarčevali. Pa brez zamere, ampak meni to res ni jasno.

Drugače se mi pa hiša zdi ugodna. Če bi bla na našem koncu takoj kupimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:25:01   
Anonimen
Jah...nekaj denarja je...ampak ne dosti. To je že res. Na začetku sva tudi gotovine težko kaj privarčevala. Redno pa plačujeva življenjska zavarovanja, tako da bo valda tudi iz tega kaj. Koliko pa misliš, da bi morala imeti? In prosim, ne se toliko razburjat, ker itak samo sprašujem za mnenje. Zavedam se, da vsega človek ne more imet...če računica ne bo šla čez, pač ne bo šla. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:27:02   
Marogica
Nisem sigurna, če sem prav razumela. Vidva že imata parcelo? ALi jo imata samo nagledano, tisto na "čudni" lokaciji? Ker če je vajina, jo sedaj seveda lahko prodata in tako dobita vsaj nekaj, mogoče celo tistih 30%. Drugače pa se mi zdi, da lahko s 1500€ živita, odvisno je seveda od vajinih potreb in življenskega stila. Pa seveda, koliko sta pripravljena zategniti pas.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:31:17   
Anonimen
Ja parcelo imava. Je pa še v postopku, da bo zazidljiva, ker so eni papirji od tasta že "malo" potekli. Samo je lokacija daleč od civilizacije (Bela Krajina). Zato je ta hiša blizu Novega mesta bolj zanimiva. (službe pa to...je suša na Dolenjskem...folk drvi v Ljubljano delat) Parcelo bi seveda prodala.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:33:10   
Anonimen
Niti približno se ne razburjam, samo hočem povedat da je to ogromen denar.
Je pametno prej par mesecev dajat toliko na stran in videt če gre skozi. Sploh pa ker je to za tako dolgo dobo.
V glavnem dobro premislita. Se pa zagotovo splača kupit to. Ker je ugodno, vsaj meni se zdi. S tem da če bosta šla hišo gradit pa če nimata parcele bosta dala dosti več. Če pa imata parcelo jo pa magari prodajta pa imata nekaj denarja za hiško.
To da imata življenjska zavarovanja je plus pri jemanju kredita, ker jih moraš imet če imaš tako visok kredit.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:37:40   
Anonimen
Karin, saj vem... to je res ogromno denarja. In občudujem ljudi, ki si upajo gradit in vse ostalo. Kaj bi dala, da bi vedela pravi odgovor. Bom pa videla, kaj nama bodo še povedali na banki.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 12:51:10   
Nika v službi
V principu je cena seveda ugodna.

Zgolj za primerjavo: midva sva pred časom gledala novo hišo do III. pgf v Ljubljani in je bila cena krepko prek 400.000€. Pri tem bi morala računat še vsaj 100.000€ za dokončanje. Po krepkem premisleku smo se odločili za prenovo obstoječe, ki je zgrajena v začetku 90. let in pač potrebna prenove.

V Ljubljani se npr. enota dvojčka prodaja za cca. 340.000€ in to zgolj do III. pgf!

Cena je torej zelo ugodna, lokacija praviš tudi. Sosedi so za zdaj o.k. Edina dilemi ti je denar.

Jasno je, da zdaj banke še posebej podrobno gledajo kreditno sposobnost kreditojemalcev, ker je pač hipotekarna kriza v USA naredila svoje. Obeta se tudi sicer že relativno dolgo napovedovan padec cen nepremičnin. Vse to ne gre ravno na roko kreditojemalcu.

Doba odplačevanja je dolga, znesek bo kar visok, zato je po mojem mnenju potreben temeljit premislek. Pogovorita se, preračunajta, razmislita, kako in kje se vidita čez 5, 10, 20 let. Zdaj sta najbrž še sama, potem pridejo otroci, stroški se povečajo. Poglejta vajin sedanji način življenja in poskušajta predvideti mesečne stroške za naprej. Odvisno je tudi, na kakšen način življenja sta navajena.

Midva imava nekaj višje dohodke (preko 3.000€), pa me je kar stisnilo, ko sem se odločila za hipotekarni kredit 28.000€ za dobo 9 let. Obrok je 360€, kar je precej manj, kot sva mesečno že sicer varčevala, pa sem vseeno na nek način obremenjena s tem kreditom. Pač nisem ravno navajena zadolževanja. Ampak dandanes se pač ne da drugače.
Midva sva imela srečo, ker sva 1/3 vrednosti hiše dobila v dar, preostanek pa sva odplačevala direktno staršem, torej sva precej prihranila. V dobrih 10 letih sva najin dolg odplačala in zdaj pač imava nepremičnino v lasti.

Če vama res ne gori pod nogami, si vzemita čas in premislita.

Meni osebno dvojček res ne sede.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 13:08:54   
Anonimen
Hvala, Nika, za mnenje. Se zgleda malo bolj spoznaš na te stvari? Bova vsekakor še fino razmišljala o tem. Zato pa mi prav pride vsaka misel, ki jo kdo prispeva. Samo predolgo pa ne bova smela ramišljati, ker se bo hiša prodala. Zanimanje menda je. Groza...ne moreš to na hitro.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 13:12:06   
puncica
samo to sem še hotla povedat da nisva sama, imava še 2 otroka ob istih dohodkih, kar pa situacijo zelo spremeni, zato je treba tud pri vama razmišljat če sta sposobna vračat po 850 EUR na mesec, midva namreč nisva, zato se pa v take velike stroške ne bova spuščala. Pa vama bom banka dala 150.000 EUR kredita,user posted image ker se mi zdi da bi midva imela možnost dobit le tam okol 80.000 EUR, sicer pa še nisva tako daleč, bova pa gradila izven civilizije, vse za naravo user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 13:12:39   
Petraa
kaj,a bela krajina je daleč od civilizacijeuser posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 13:14:09   
Andra
Pozanimaj se še na drugi banki (Volksbank ali Unicredit), ki so bolj dostopni. Višina kredita, ki ti ga odobrijo je ponavadi odvisna od vrednosti nepremičnine.
Veliko bolj so ugodni krediti vezani na CHF, saj se pri mesečnem obroku pozna tudi 100 EUR in več.
Z 1500 EUR na mesec se da normalno živeti. Samo pomislite koliko je družin, ki niti toliko ne zaslužijo, pa imajo ravno tako kredite, šoloobvezne otroke,...
Meni je največja potrata denarja za plačevanje najemnine, ker resnično nimaš nič od tega. V veliki večini pa še ponujajo za najem zelo neokusne luknje. Raje plačujem kredit, vsaj vem zakaj.
Sklenitev življenskega zavarovanja ni več obvezno, če najameš stanovanjski kredit.

Pa veliko sreče pri nakupu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 13:19:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Naj kupiva to hišo?
15.7.2008 13:19:57   
Anonimen
Ne, dobila bova ene 70% to mi je jasno. Kar je bolj slabo, če hočeva to kupit. Vem, da otroci podražijo zadevo, in tudi meni je tak obrok kar velik zalogaj. Ne vem, kaj bodo še na banki rekli...bo treba še malo računat.

In Petraa...Bela Krajina je super prostor. Tud parcela je lepa. Čeprav res na vasi, kjer živi cca 10 ljudi. A kaj ko oba delava daleč stran in bi bilo logistično še zelo zanimivo živet tam. Ne vem...mogoče bi še...in mogoče tudi bova, če bo to edina varianta...a kaj ko ne veva, kako dolgo bova še lahko v tem stanovanju. Poleg tega pa bi se tudi sama rada preselila nekam na svoje - kmalu. S parcelo pa gredo stvari vsaj še pol leta počasneje, kot so nama rekli.

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
15.7.2008 13:21:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?