|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naravni porod
26.1.2007 0:48:49   
Anonimen
No, to je bila moja želja, ki se je izjalovila. V glavi sem imela naslikano idealno sliko poroda.
8. dan po PDP sem jih na kolenih prosila, naj me že enkrat dajo rodit. V porodnišnico sem prišla 9. dan ob 5.00, do 7.00 sem zrihtala papirologijo in klistir, potem pa so me priključili na umetne popadke. Ob 15.30 sem bila odprta 10 cm in pripravljena na rojevanje, nisem dobila nobene injekcije proti bolečinam, samo TENS je laufal 100 na uro. Vse idealno... Imela sem super babico in še boljšo zdravnico. Ekipo iz sanj in res smo vsi z mojim dragim vred do takrat aktivno sodelovali pri porodu

Pa probamo roditi prvič, pa drugič, pa tretjič (vmes predihavamo popadke v različnih položajih)... Ob 18.25 pa se malemu stanje rapidno poslabša in sledi urgentni CR.

V glavnem, jaz sem bila zelo razočarana, ker nisem mogla naravno roditi... Celo tako, da mi je zdravnica rekla, da bo mi naslenjič naredila CR z epiduralno.

Pa ve? A je bil vaš porod takšen kot ste si ga želele?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naravni porod
26.1.2007 6:50:17   
srki
Vse kar sem si želela je bilo, da ne bi bilo nobenih zapletov in nervoze ter živčnosti. Porod je potekal normalno, dokaj hitro, naravno. Verjetno bi bila pa tudi jaz žalostna, ko ne bi takoj videla svojega pikeca, pa mojega, kako je prerezal popkovino. To si res lepi trenutki in mi je hudo zate, da nisi mogla tega doživeti.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Naravni porod
26.1.2007 7:39:43   
vesna.com
Raho do besede se lahko podpišem pod tvoj post.Moje razočaranje je bilo prvič veliko,drugič pa še večje,saj ne bom nikoli doživela radosti rojstva.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Naravni porod
26.1.2007 8:21:10   
CUKRČEK
Jaz sem si želela le to, da rodim zdravega otroka. Ni važno kako.....kakor bo treba in bo bolje zanj in zame. Rodila sem pa povsem naravno.

Sedaj pričakujemo dvojčke in ne vem, ali bo šlo naravno ali ne. Pa me ne skrbi....bom rodila spet tako, da bo za vse tri najbolje...in , da bom rodila zdrava navihanca/-ki.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Naravni porod
26.1.2007 8:32:23   
Blejka26
moja sestra je imela podobno kot ti.Ko je bil otrok že na poti,po naravnem postopku,se je nekaj zapletlo-zgleda da ni bila dovolj odprta in tko ji je zdravnik porinil otroško glavo nazaj in naredili so carski rez.res grozno!!!user posted image user posted image user posted image user posted image 2ure zdravniki niso vedeli a bo otrok preživel ali neuser posted image user posted image user posted image toda na veliko srečo je otrok preživel in sedaj je tko srčkan ta moj nečak in tko zelo rada ga imam.
no in ko je moja sestra rojevala sem bila jaz v 4mesecu nosečnosti   user posted image in zaradi vesh teh zakompliciranih težav pri sestri me je bilo zelo strah roditiuser posted image .a na srečo je bilo vse ok,porod lep in normalen.rodila sem v 3h urah,lepo punčkouser posted image .bila sem pa presenečena ko sem videla,user posted image user posted image da je moj prerezal popkovino,ker sem mislila, da mu bo to nelagodno.


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Naravni porod
26.1.2007 9:47:10   
natalia
bilo mi je zelo mučno, grozno, 8 ur na umetnih popadkih, zaradi tega, prvega poroda, se bojim v drugo rodit.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Naravni porod
26.1.2007 10:06:03   
sašaš
Jaz sem si želela približno tak porod, kot so nam ga predstavili v materinski šoli - da ne bi predolgo trajalo, ali pa šlo prehitro, da komaj dojemaš in pa brez umetnih popadkov. Pa želela sem si, da bi se mi začelo s popadki doma, brez da mi voda odteče. In res je bilo vse tako! user posted image  Aja, pa ves čas sem upala, da ne bo treba it ponoči rodit - pa sva prišla v porodnišnico točno opolnoči. Samo tukaj se je zalomilo. user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Naravni porod
26.1.2007 10:22:42   
eva1
Moja zgodba
Prvič-elektivni CR-od 32 tedna dalje sem vedela da sledi CR(no skoraj sigurna sem bila) zaradi med. vstave, visokega pritiska, velikega plodu! V 37 tednu obrat ni uspel, zato sem potem točno vedela kaj me čaka, in se pripravila psihično na to! Nikoli nisem imela slabega občutka, ker nisem slišala otrokov prvi jok, ali kaj podobnega...tudi po Cr sem okrevala hitro in skoraj brez bolečin(če odvzemem prvo vstajanje)
Drugič-nadvse sem si želela roditi po naravni poti(zanosila 14m po CR), do poroda nisem vedela kaj bo, G mi je dal le malo možnosti da bom naravno rodila...in začelo se je z odtekom vode, v P sem prišla ob 8.30, odprta nisem bila niti centimetra, brez popadkov! Ob 11 so mi nastavili umetne popadke, počasi sem se odpirala(ob 15h sem bila odprta 3-4 cm, ob 16.30 5-6 centi, ob 19.30 10 centi, glavica okronan, vendar jo je držal nek rob na matrničnem vratuuser posted image in nisem mogla porodit...no potem par minut pred pol deseto, se je babca odločla da mormo rodit, ker ima user posted image zatečeno glavico in prerezala presredek, pojačala popadke+dodala bolus v žilo in smo rodili...po 11 urah umetnih popadkov,3670g, 53cm, velikost glavice 38cm...jaz sem bila tako zelo srečna, da mi je uspelo, da sem se samo smejala-čeprav je mala takoj zajokala, se niti približno ne spomnen njenega jokauser posted image , moj pa pravi da se je drla k 4-jeuser posted image
Edino kar sem se v drugo bala, da bom rojevala pol dneva potem bom pa mogla na CR! No uglavenm-zdele takoj grem še 1x rodit, če je treba-bolečina je itak da bila, sej brez popadkov ni mogoče rodit, ampak vse se da prenest-ubistvu se sploh ne spomnem več, da bi ne vem kako bolelo(od poroda je 3 tedne)! lahko rečem idealno obakratuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Naravni porod
26.1.2007 12:18:37   
yaris
Joj jaz sem imela tudi dolge popadke.Boleli so me sto na uro. 8 ur .Pa odpirala se nisem, četudi sem cel cajt hodila gor pa dol. Ko pa se je začel porod je bil tamali v 45 minutah odzunaj. Porod je potekal nekako tako, kot sem si predstavljala.Ni mi žal, da sem rodila brez epiduralne. Vse je bilo ok.Babica,gin,....Le zašili so me mal grdo,tako, da me marsikdaj zaboli.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Naravni porod
26.1.2007 12:33:03   
shooo
jaz sem nas porod opisala ze odzgoraj.ne da se mi ponavljati..
kaj je mene zbodlo je to da v casu nosecnosti ko sem se intenzivno prpravljala na porod, sem na forumu in drugod v podobnih debatah naetela na komentarje tipa: ja kaj se pa gres, da ne bi bila rezana, ah, pa saj smo vse;saj se nisi rodila, bos ze videla..in podobne finte...mislim ,saj je dokazano da ni mus da si rezan in zakaj pri hudicu bi se samo prepustila.saj je to nas porod, moje telo...
vsem se je ze zelja po naravnem porodu zdela bedasta.dovoj je da je partenr zraven,da prereze popkovino in da ti spila muzika.o.k. vse je to lepo in prav samo jaz mislim da je porod intimna zadeva in da imamo pravico ga doziveti tako kot je treba.(da ne bo pomote vse to ce je z otrokom vse o.k.)..
sirjenje maternicnega vratu na roko pa le ni naravno pa se boli ko hudic.pa umetni popadki,pa prediranje, rezanje,porajanje na hrbtu leze...
in porodni nacrt.pah, kot da ga ni bilo...
upam da bojo v drugo z mano v porodni sobi bolj razumni ljudje.


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Naravni porod
26.1.2007 12:32:59   
mimi30
Pri nas je potekalo vse tako kot mora. Predhodno smo obiskovali predavanja Smejoči porod v Šmarju. Ob 5.20 h smo štartali iz MB v CE. Po poti sem imela popadke na 3 min. V porodnišnico smo prišli ob 6 h, bila sem 7 cm odprta in ob 8 h sem rodila. Ne bom rekla, da popadki niso boleli, ampak s pomočjo Ondine v Šmarju, na katere sem se med porodom dostikrat spomnila, je vse potekalo hitreje in lažje. Smejali se ravno nismo, mi pa ni žal, da sem rodila po naravni poti in bi se tako odločila tudi v drugo.

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Naravni porod
26.1.2007 13:02:12   
lenika
Tabletka za odpiranje, vlečenje materničnega vrata širom na roke, umetni popadki,...user posted image  Naslednjič ne grem rodit brez EA.

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Naravni porod
26.1.2007 16:37:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: domennatalija

tko ji je zdravnik porinil otroško glavo nazaj in naredili so carski rez.res grozno!!!user posted image user posted image user posted image user posted image


Odpiranje MV na silo je proti temu božično darilo. Jaz bojda imam medenično kost, ki bi morala biti gibljiva, zaraščeno in tega ni nihče ugotovil 32 let.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Naravni porod
26.1.2007 16:57:13   
skuštrana
Men je super, da sem rodila naravno. Je bolelo - zelo, ampak se je dalo preživet. Je bil pa porod zelo intenziven in hiter. Ni bilo časa niti za klistir, kakšno britje (doma se seveda nisem , sem pozabilauser posted image )- torej sem bila zaraščena kot prašuma - čisto naravnouser posted image user posted image user posted image
Edino, kar me je zmotilo je bilo, da so me prerezali, če bi morda še malo počakali bi MOGOČE šlo tudi brez tega. Pravzaprav me ni nihče nič vprašal, še vedela nisem, da so me prerezali, kar se mi tudi ne zdi prav. Naslednjič bom malo bolj tečna glede tega..No, ja, če sploh bo naslednjič bom pa itak šla rodiv v vodo.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Naravni porod
26.1.2007 17:11:14   
MarijaPo
Jaz sem imela EA, ki je ublazila popadke, ampak kaj, ko imam krivo hrbtenico, ki se je odlocila, da me bo med porodom tok bolela, da sem mislila, da bom kar umrla. Res, grozljive bolecine v zgornjem delu hrbtenice!!! Dol s takimi porodi!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Naravni porod
26.1.2007 19:14:30   
domci
jaz sem mela srečo, ko so se začeli popadki sem jih imela takoj na 5 minut. Ko sem prišla v porodnišnico sem bila že 5ce odprta, potem pa klistir britje in hitro v porodno tam sem se malo zgubila in se je malo zavleklo drugače pa je potekalo brez zapletov hvala bogu brez umetnih popadkov

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Naravni porod
26.1.2007 21:31:52   
shooo
hoj mimi30, tudi mi smo bili pri g. andrejki v smarju.res super, ne?

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Naravni porod
26.1.2007 21:48:47   
Anonimen
Pa ve? A je bil vaš porod takšen kot ste si ga želele?


Ja, na easy.
Sem ga kar precej prespala. Še dobro, da boli, da sem se na koncu zbudila user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Naravni porod
27.1.2007 11:49:56   
mimi30
ja, shooo g.Andrejka je res super. Z babico Greto pa smo v CE tudi imeli srečo tako, da so bile upoštevane vse naše želje.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Naravni porod
27.1.2007 16:00:55   
Mateja82
Imela sem sprožen porod ker se user posted image  po 14 dneh še vedno ni odločil da bi prišel prostovoljno ven. imela sem svoje popadke ki so se precej hitro stopnjevali in boleli ko user posted image  , proti bolečinam nisem dobila nič, se  nisem niti spomnila na to. se je dalo tud tako zdržat user posted image  . V materinski imam napisano da je porod trajal eno uro, kar je za prvič kar hitro. Upam da bo tudi v drugo šlo tako hitro.

_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Naravni porod
27.1.2007 17:08:03   
skuštrana
Babico Greto sem pa jaz tudi imela..Super je, ja.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Naravni porod
30.1.2007 21:58:00   
Shorty_
Kljub neodpiranju in 8 uram umetnih popadkov ter rezanju bi še enkrat rodila po naravni poti vendar bi moral biti moj ponovno prisoten ker brez njega nebi zmogla (skoraj CR).
Če pa je vprašanje zdravje mene ali otroka pa seveda tiso kar je za oba le najbolje.user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Naravni porod
31.1.2007 9:34:08   
viv_
Ja, čist naravno. Lahko bi rodila tudi v Afriki user posted image . Brez kakršnih koli pomirjeval, analgetikov, anastetikov... Svoji popadki pa gremo! user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Naravni porod
31.1.2007 17:18:31   
dory
Kaj pa vem, pomoje mene se niso zacele napadat travme o porodu :)...vse se je zgodilo tko hitr in cist nepricakovano,pa se CR je bil v koncni fazi...

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Naravni porod
1.2.2007 0:18:25   
Anonimen
Ni blo glih tako, kot sem si zamišljala celo nosečnost. Porod, ki se bo začel sam od sebe in jaz bom brez vseh protibolečinskih sredstev popolnoma nekomplicirano rodila. No, pa so mi sprožli porod 5 dni čez rok, šele 2 dni po roku so me sploh prepričali, da sem šla na posvet za EA in podpisala papirje, EA sem potem zaradi ubijalskih umetnih popadkov koristila, rodila pa še vseeno po naravni poti. Zakompliciralo se k sreči ni nič in nisem rabila CR. No, naslednjič nameravam tud EA vzet, samo upam, da se bo porod začel sam od sebe.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?