|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 11:23:41   
Petrolinka
Imela bi eno vprašanje in sicer glede navajanja nedonošenčka na dojenje.
Ker je moj mali sonček :duda: nedonošenček sem bila v centru za nedonošenčke kjer niso hoteli nič čut o kakšnem dojenju ampak samo flaška. Sedaj smo doma in bi rada po priporočilu babice ga navadila, da bi se dojil. Katera ima kakšne izkušnje s tem?
Imam doma vago in vagam pred in po dojenju. Razlike je enih 60G. Ali to pomeni da je spil 60ml?
Še vedno mu dodajam malo flaško na koncu ko končama z dojenjem, ker me je strah, da ni dovolj spil!
Je pa zdaj veliko bolj nemiren, ko ga dojim, ker ko ga dam spat nonstop nekaj pritiska:)- kot bi hotel kakati in se napenja. Kaj bi to bilo? Prej ko je jedel(smo ga morali silit) samo iz flaške nekak ni bilo tega.
Kakšne so vaše izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 11:58:27   
kimi
Glede na to da je bil moj nedonošenček se sploh ni hotel dojiti...očitno je bilo treba preveč sesati in je bil že preveč navajen na dudo. Ja to pomeni da je pojedel 60 ml lahko ga napenja po mleku...Več pa nebi znala pomagati žal. Samo bolj se bosta dojila več mleka bo zato priporočam da ga čim več dojiš in zraven ne navajaš na hrano po flaški če ti je že uspelo da se dojita

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 12:05:58   
dinika
pridrožujem se kimi, tudi moja se ni hotela dojiti
uživaj.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 13:31:05   
lex
Moj sicer ni bil nedonošenek, ampak smo bili prvi mesec full veseli če je vsaj 40 ml spil. 60 jih je pa samo enkrat, pa še to sva se cel dan skup dojila. Jaz mu ne bi dajala več flaške, če hočeš, da se dojita.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 13:56:19   
Janeja
Leo sem tudi prvič probala dojit, ko sva prišle domov. Je takoj zagrabla in od prvega poskusa ni hotla več flaške ... ji je šlo kar na bruhanje, ko sem ji dala dudo u usta. Tudi jaz sem jo tehtala pred in po dojenju in je spila sam okrog 40ml, pol bi mogla pa mal bolj vlečt se ji pa ni več dalo in je zaspala. Zgleda, da je tako premal pojedla in teža nama je naraščala samo za 10 gr na dan (mogla pa bi za 20-30gr). Po 5 tednih vztrajanja na dojenju sem obupala in po dveh dneh borbe in joka (mojega in Leinega), sva spet pristali na flaški. Poje mi po 80ml na obrok in se zredi po 30gr na dan.

Končno sem nehala zganjat paniko pri hranjenju, tehtam jo samo še zjutraj (prej je revčka kar naprej na vagi ležala :ups: ) in šele zdaj res uživamo.

Žal dojenje ne gre vedno. Čeprav sem prvega sina dojila 8 mesecev in mi je bila velika želja dojiti tudi Leo, sem zdaj dosti bolj mirna, ko smo na flaški in vidim koliko popije.

Otroci pa naj bi prve mesece popili od 150-170 ml / kg telesne teže na dan. Zdaj pa si zračunaj in boš videla ali poje dovolj. Še boljši pokazatelj pa je teža. Če se zredi za 10gr / kg telesne teže na dan, potem se redi optimalno.

Uspešno dojenje ti želim! In uživaj s svojim sončkom.

LP
Jerneja :rozica:

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 14:12:14   
k1
če ti vaga pokaže 60 več kot prej, je toliko pojedla. mi smo od začetka na flaši, zdaj pa itak že od takrat, ko sva šle domov, domačega mlekca ni več... je pa res, da maš pa po flaški večjo kontrolo, koliko ti poje.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 14:45:22   
atasan
Jaz sem bila s hčerko v Ljubljani. Rodila se je v 34. tednu, 1960g, 44 cm. Takoj ko so ji odstranili sondo za hranjenje sem jo poskušala dojit (vsi sestre in pediatri so dojenje ful spodbujali!!!). Dosti ni pojedla, od 5 do 15 ml (seveda je bilo tehtanje obvezno). Potem pa na cucelj.

Skoraj sem že obupala (da se pač ne bova dojili), ampak ko sva prišli domov, sem ji dala flaško z manjšo luknjico (v bolnici je kar lilo iz flaške) in kolikor se spomnim po enem tednu flaške ni smela več videti. Samo še ziza! Nekaj časa še z nastavkom, potem pa smo pozabili tudi na tega.

Mi je pa čudno, da v bolnici niso "hoteli nič slišat o dojenju", SVAŠTA! Se mi zdi normalno, da te spodbujajo vsaj poskusit, da mamici pokažejo kako to gre... Ker glede na to kako mali so nedonošenčki, je za eno novinko (prvič mama) še težje. Meni je rekla ena sestra: kot bi v luknjo za marelico (dojenčkova usta) tiščal melono (dojka polna mleka), in nama prinesla nastavek.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Navajanje na dojenje
21.7.2005 18:37:03   
SLAMlCA
No pr nas je blo isto noben od naju ni vedel,kje bi začela z dojenjem, potem so mi v bolnici predlagali nastavek pa je steklo, nisem si mislila, da lahka tak drobižek tak sesa. Sedaj pri 2,5 meseca sva tud nastavek opustila. Pa še vedno gre.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?