|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 11:50:29   
neli365
Naj nakratko opišem naše stanje. Od 8 meseca spi z mano v postelji. Dobre 4 mesece nazaj pa se je začelo, nonstop se zbuja, se vsede na postelji, se ziba in joče, mu dam dudo ali čaj, včasih zaspi nazaj včasih ne. Probali smo vse, nizko vzglavje, visoko vzglavje, brez. Imamo temo, 20 stopinj, zebe ga ne, vroče mu ni. Vlažilnik zraka. Lačen ni. Zobki tudi niso.
Zaspi zvečer pa takole, jaz ležim on pa se premetava po postelji, dokler ne zaspi, kot žaba, na kolenih glava pa na mojem trebuhuuser posted image , sprobali vse mogoče, drugače noče. In potem celonoč leze v mene in tišči glavo v mene in nikakor mu nič ne paše. Včasih je z njim mož, da se vsaj v izmenah malo naspimo. Star pa je 14 mesecev, od kar je na svetu ni prespal niti ene noči.user posted image  Ko zaspi tako na meni, ga položim star, dokler ne skapira in spet rine v mene.

Ne zdržim več, danes zjutraj sem se razjokala, kaj naj naredim, ga dam v svojo posteljico in probam metodo spi dete, spi? Ne vem pa če sem sposobna to speljat, poslušat dete par noči jokat oz.tulit, ker naš ne zna jokat ampak kriči.

Kaj izkorišča vse skupaj ali kaj mu je? Ne vem več, z možem sva že čisto adijo.

Tudi čez dan ko spi isto zaspi, po 40 min jok, se ne naspi. Včasih mu rata zaspat  za uro in pol in potem se zbudi dobre volje.

Kaj naj naredim, nič, ko bo minilo bo pač minilo, ali kaj naj? Je imela katero podobno situacijo?
Prvi otrok je bil čisto drugi, sicer ni spal do leta, ampak, ko pa je zaspal je spal, oz.je lepo spal.Pa tudi če je bil na sredini ni bilo problema.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 12:12:58   
lala1234
Mogoce je boljsa izbira knjiga VSAK OTROK SE LAHKO NAUCI SPATI. Nam je pomagala, ker je opisanih vec nacinov oz vec motenj spanja.
Veliko uspeha in sporoci kako se je izslo

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 12:16:35   
Doll
Mogoče ga kaj boli ali se česa prestraši ?!
Naš tudi ni ne vem koliko spal in skoraj večinoma je jokal smo šli na testiranje in so ugotovili alergije .

(odgovor članu lala1234)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 12:19:55   
Najin_pikec
Po mojem je najbolje, da najprej porihtaš dnevni spanec. Torej, ko se mali zbudi po 40 min, ga probaj takoj nazaj uspavat. Jaz sem par dni 5 min predno se je običajno zbudil že prišla v sobo in sem odreagirala takoj, ko se je začel prebujat. Pri nas je to res pomagalo, tudi nočni spanec se mi zdi, da se je potem porihtal. Drugače pa tudi moj sinek spi zraven naju z možem in sicer v svoji posteljici, ki je zraven najine.

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 12:21:41   
Masha_M
Saj veš da čudežev ni. Navadi se in bo... Pri nas že dve leti in pol ni prespal cele noči. Vstane, pride v spalnico, naju budi ker pleza po naju, včasih se še vmes kaj zbudi, ker "izgubi" igračo, se česa ustraši, hoče pit... Tako je pač življenje z otroci, saj to si najbrž vedela, ko si se odločala zanje? user posted image Je**t ga, do osnovne šole bodo že spali.

(odgovor članu lala1234)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 12:24:17   
LittleSun
Mi smo imeli zelo podobno situacijo, zbujanje na 20-40 min vso noč, jok in stok. Ni pomagalo nič. Včasih je kričal pol ure preden je zaspal nazaj...smo poskusili vse, da bi spal v svoji postelji, pri nama, s 3 dudami, s flaško, zvečer z umirjanjem, z enakim ritmom, z ninico, ni da ni kaj nismo poskusili. Potem smo se pa preselili, star je bil dobri 2 leti in je dobil svojo sobico, tam si je izbral stensko poslikavo in vse igrače so bile pri njemu, tako da se je veselil svoje sobice. Prvo noč ko smo spali doma je zaspal v svoji postelji, sam (prej ni nikoli sam zaspal) in se mogoče samo še 2x zbudil, sčasoma je prespal vso noč.

Popolnoma razumem tvojo stisko...jaz sem bila, ko sem začela hoditi v službo kot zombi, neprespana, sitna, razdražljiva, nisem imela več energije se ponoči vstajat in mirit otroka, nisem videla izhoda iz tega začaranega kroga, na vse je vplivalo. žal nimam drugega nasveta kot to, da se poskusi kak popoldan naspat, da boš imela ponoči več energije in da ne boš še svoje nervoze prenašala na otroka.

(odgovor članu lala1234)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 12:31:41   
petea
dve stvari, ki sta pri nas izboljšali spanec:
- nočno hranjenje - naš prvi otrok je nekje do leta in pol ali dveh rabil nočni obrok (flaško), postopoma se je nočni obrok pomikal proti jutru,

- otroke je ponoči prevzel oče - pri meni je jok in stok, moj dragi pa jih uspava 'ena-dva-tri', prav tako se pri nočnem bujenju vedno veliko hitreje pomirijo in zaspijo nazaj, če jih oče 'popedena'

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 13:18:28   
neli365
Saj vem da recepta ni in da vse mine, je pa hudo ko je. Smo že marsikaj prestali in bomo še marsikaj. Moj pravi da do pubertete že bouser posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 14:16:06   
ronja
Stisni se k detetu, da te celo noč čuti in spi z njim. Če pleza po tebi, je res zoprno, ker vsaj jaz ne morem takrat spat zraven, ampak lubi pa recimo komot - to bi se splačalo naučituser posted image . Mine, slejkopej:) Moji so vsi bolj nespeči, če ti je to kaj v uteho;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.2.2013 16:32:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
12.2.2013 16:34:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 16:51:40   
m_o_i
jaz ze od rojstva hodim spat z njim. se danes...pred letom smo se preselili in je dobil cisto svojo sobo s taveliiiko posteljo. prvi teden sem spala z njim celo noc, potem sem sla v spalnico, ko je zaspal. enkrat samkrat ni jokal, tudi ce se je ponoci zbudi. prisel je v spalnico cisto po tiho, mene je pa tak zbudilo potem(tisti instinkt al kaj ze-ko imas obcutek, da te nekaj gleda).
vsak vecer mu povem, kdo ga bo pricakal zjutraj v kuhinji(vikendi so mamini, delovniki so en teden omini, en teden ga cuva babi).

meni se tudi zdi, da ga nekaj preganja. strah? lakota!? tudi pri nas se je nocno hranjenje dogajalo do skoraj drugega leta. potem je odsekal in spal celo noc... se vedno ima dudo-ob sebi. se pocarta z njo(pred spanjem, cez dan kdaj, ponoci) in jo ven vrze.

in ne-ne bos zblaznelauser posted image verjamem pa, da se ti zdi, da bosuser posted image sem bila na istem, ker sem sest mesecev mesala AM strogo na tri ure(bil je zahirancek)
pies: poskusi brez totalne teme. ce se ponoci zbudi v trdi temi, se zna ustrasit...za sence mu jaz ze od rojstva govorim, da ga cuvajo(jh gledava, preden zaspi)

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 12.2.2013 16:53:21 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 19:48:46   
neli365
Pa če je imel 12 kg pri enem letu in nam je pediatrinja rekla da moramo ukiniti nočni obrok, pa smo ga, ni bilo problema, pa sem mu potem še nekajkrat probala dati in sploh ni hotel piti mleka, tak da po moje ni lačen.Ali pač? Strah ga pa tudi ne more biti, saj sem zraven njegauser posted image  Ne morem ga skužit.
Ne pričakujem da bo spal celo noč pri miru, ampak to da dobesedno glavo v mene tiši in leze vame, to je grozno, ker se ne naspim, ker morem bit točno v takem položaju kot on hoče, da se namesti.
In kak naj celo noč igram njemu vzglavnik? Nemogoče.
Tudi tavečji pri skoraj 4 letih ima težave ponoči, lulat, vodo  pit, treba ga je pokrit, pa igrače ne najde itd..

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 20:18:33   
Paštetka
Jaz se raje vzdržim komentarja tukaj.

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 20:22:46   
petea
pri nas je bil nočni obrok čokolešnik, mleko ni pomagalo


poskusita z možem menjati, naj on spi ob otroku

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 20:23:37   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz se raje vzdržim komentarja tukaj.



hja, eni pač imate otroke, ki spijo sami ... user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 20:29:23   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz se raje vzdržim komentarja tukaj.



hja, eni pač imate otroke, ki spijo sami ... user posted image

Hja in to so se naučili sami. user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 20:48:00   
Mincaa
Živjo!

Ojej, verjamem da je težko - men se je blo gozno zbudit že 6x na noč, po letu in pol smo ukinili večerno dojenje in juhu tud ponoč zdaj sam takoj zaspi nazaj (spi pri nama z možem).

Mogoče pa tvojga otročka kaj matra...pojdita k osteopatu, je porihtal sinka od moje kolegice, ko se je zbujal - je rekla da se ji terapija zdi čarovniška ampak učinek je bil pa odličen in se je res splačalo it, probajte in sporoči kako je.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 21:11:05   
pelin
Jaz se raje vzdržim komentarja tukaj.


Sem mislila, da sem samo jaz čisto v šoku zdajle..no potlej se pa človek res nima kaj čuditi, ko bere druge teme....

Naj nakratko opišem naše stanje. Od 8 meseca spi z mano v postelji.
Zakaj že??
Ma človek božji a daš nehat otroka mučit...kako ti naj še pokaže, da se tudi on ne spočije...da rabi svoj prostor za počitek...da v bistvu očitno trpi, ko ga trpaš k sebi v posteljo...tudi najini so spali pri nama večkrat...pa sva imela ta večjo izrazito problematično za spanje..vendar takrat so spali...takrat se je videlo, da jim to paše...tvoj ti pa očitno na sto in en način kaže, da ga utesnjuješ...da to ni to...sicer še sam ne ve kaj je narobe...saj je vendar dete.. toda ti si vendar odrasla....tako star otrok po noči ne rabi še enega obroka, razen če je z njim kaj zdravstveno narobe....prav tako, ti ne spi tako malo čez dan če spi v kosu po 40 min. Tudi naša ni spala dlje...pač ni rabila...je pa imela zvečer več reda, miru in zaradi tega bolj kvaliteten spanec...kakšna sto in ena metoda...lepo te prosim..navadi ga na posteljico, ki čisto lahko stoji ob tvoji ...praviš da se ti bo speljalo...če se ne bo prej otroku... meni bi se tudi...

< Sporočilo je popravil pelin -- 12.2.2013 21:23:42 >

(odgovor članu Mincaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 21:11:19   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: petea


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz se raje vzdržim komentarja tukaj.



hja, eni pač imate otroke, ki spijo sami ... user posted image

Hja in to so se naučili sami. user posted image


Paštetka +1 user posted image

Pa samo toliko o tej "zloglasni" metodi spi dete spi ... tastarejšo sem en mesec in pol uspavala na rokah ... drla se je ko žival in mi na rokah od utrujenosti in joka zaspala okrog polnoči ... pa sem dobila en dobronameren nasvet, naj jo naučim, da bo sama zaspala in sem jo in sem si še danes hvaležna ... tamlajšemu pa od vsega začetka nismo dali druge izbire oz. ga nismo uspavali na rokah ampak že koj od začetka večerna rutina ob isti uri in uspavanje v njegovi posteljici in mu niti nismo dali šanse, da bi se navadil na uspavanje na rokah in moram rečt, da pri taprvi je trajalo slab teden da smo prišli do tega da je bp zaspala v svoji posteljici okrog 7ih in se tudi ponoči manj zbujala, pri tadrugem pa niti par dni ne in je v bistvu vse skupaj z veliko manj stresa preživel oz. sploh ni bil pod stresom ker ni pozal druge variante. Tak da starejši ko so kasneje se navadijo, ampak če ti ne zmoreš več potem druge ni ... pa ne trdim da je ta metoda edina pravilna ... mogoče bi tvojemu otroku odgovarjala kaka druga ... mojima je pač predelana varianta metode spi dete spi.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 21:21:40   
Paštetka
A samo +1 dobim za ta mini stavek?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 21:22:38   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

A samo +1 dobim za ta mini stavek?

LOL ... je bilo mišljeno da se šeena strinja s tvojim komentarjem user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 21:27:36   
nusi
ja tudi mi imemo zadnje čase celo štalo. Starejši je od nekdaj spal brez težav, mogoče je prve mesece ponoči rabil kak podoj,a mpak potem pa si ga odložil v posteljo in je spal celo noč, to je od cca 18.00 do 8.00 al pa še kej čez, pa včasih 1 podoj vmes - mislim noro res.
Tadrugi pa...user posted image . Sicer nočno spanje ni bilo nekaj kritično, bi rekla normalno, pač 1x do 2x je pil mleko, pa bolj zgodaj se je zbujal, ampak o tud zato, ker smo vsi zaradi večjega prej vstajali. Potem smo jih dali skupaj v sobo, ko je bil star cca 4 mesece - KATASTROFA, cele noči pokonci oba, nama z možem se je mešalo. No, pred ene 2 meseci smo jih spet dali skupaj (zdej je star 10 mesecev) , spala sta ful dobro, izgleda, da jima je pasalo biti skupaj, do pred 1 mesecem, ko sta zbolela, kot že 100x prej, ampak zdej je pa štala. Tamali se ogromno zbuja, midva sva tko utrujena, da ga sploh takoj ne slišiva, pol se že kr dolg dere, še tavelkega zbudi... in potem sploh noče zaspati nazaj, tudi 1 uro vztraja pokonci, v posteljici ga ne moreva pustiti, ker pol še ta večji ne more spat, pa ga vzameva k sebi,a ampk vseeno ne zaspi, pa še naprej se zbuja. Tudi jaz sem že čist skurjena in zato grem zdej spat, kolkr mi bo zneslo, pa lahko noč user posted image

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 21:31:47   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Otika


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

A samo +1 dobim za ta mini stavek?

LOL ... je bilo mišljeno da se šeena strinja s tvojim komentarjem user posted image

Aja, sedi 5, jaz lolek


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 12.2.2013 21:33:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ne morem več, neprestano zbujanje!
12.2.2013 21:32:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: Otika


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

A samo +1 dobim za ta mini stavek?

LOL ... je bilo mišljeno da se šeena strinja s tvojim komentarjem user posted image

Aja, sedi 5user posted image


user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?