|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 9:09:42   
Ženkica
Pozdravljene punce.

Včeraj sva imela z dragijem spermiogram pri dr. Rešu. Najprej bi ga želela zelo pohvaliti, ker je res super človek. Vse nama je lepo razložil, se malo pohecal, skratka, strah, ki se me je držal, je takoj izginil.

Skratka, rezultati spremiograma na žalost niso preveč obetavni user posted image . No ja, mogoče malo pretiravam, ampak plavalčkov ni prav veliko (tistih ta aktualnih). No, nekaj jih le je, tako da možnost zanositve ni prav izključena, vendar je dr. REš rekel, da zna trajati več kot samo eno leto (ki pa je že itak naokoli user posted image ) da bom user posted image .
Naslednji spermiogram imava natanko čez 1 mesec, ko bomo primerjali oba rezultata, takrat bova dobila tudi izvide s točnimi podatki.

Zanima me, če morda katera ve, ali zdravnik v primeru slabih plavalčkov začne s kakšnih zdravljenjem partnerja (kakšne tablete, ki bi razmnožile in poživile spermije). Kakšni so torej postopki.

Jaz naj bi bila sicer zdrava, vendar se moram z G nujno dogovoriti za še kakšne dodatne preiskave. Za vsak slučaj, da se ne bo še bolj vleklo vse skupaj.

Skratka, upam, da bo rezultat drugega spermiograma boljši, ozirma da v ponedljek moje user posted image  sploh ne bo in sem že user posted image .  Držite pesti zame, tako kot jih jaz za vas. Vedno! user posted image

Pa lep dan vsem skupaj.  Še en  user posted image   za še več sreče.

pa pa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 9:17:43   
ameli
Hojla,
tudi moj mož ni imel dobrega spermiograma (prvič 20% OK, drugič 22 %). Moram ti povedat, ta sem bila jaz vredu, pa so mi kljub temu delali HSG. Potem sva šla v postopek IUI, moža pa niso nikoli zdravili. Na IUI sva bila 2×, neuspešno. Potem nama je uspelo spontano user posted image user posted image user posted image . Tako, da ne obupat.
Sicer pa je moj mož pil vitaminčke, cink, odpovedala sva se sauni, ni se kopal v topli vodi,... mogoče je kaj pomagalo, lahko pa da je bila le sreča.
Tudi vama želim srečo.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 9:32:24   
Ženkica
user posted image Ameli, hvala ti za odgovor in seveda čestitke ob uspehu.

Sicer pa upanje ostaja. Saj ko berem zgodbe drugih parov, se včasih vprašam, kaj sploh jokam in stokam, ko pa sva v resnici še skoraj na začetku. Kaj pa je v resnici 1 leto user posted image

Pa še to; moj dragi je dr. REša vprašal če sme hoditi v savno, ker mu je res zelo všeč, pa je rekel da ni panike, ker pri savni se telo sploh ne segreva (od znotraj). Sploh pa 3x na teden po 5 minut ni kao nič.

Sicer grem pa ravno danes kupit cink za moža, že nekaj časa pa tudi redno jemlje dodatne vitaminčke.

Pa še nekaj. Če ti ni pretežko, bi potrebovala kakšno bolj "kmečko" razlago za HSG in postopek IUI. Se še nekako lovim s temi izrazi.

Torej, še enkrat hvala.

pa pa


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 10:35:02   
tinkamiška
Pozdravljena ženkica!

Tudi moj možek ni imel dobrega spermiograma. Je tudi on jemal vitamničke tako kot Ameliin možek (cink, C-vitamin in koencim Q10), ker se dosti ukvarja z športom, je tudi tam malo popustil in ni toliko skakal, nosil boksarce, nisva več hodila v savno,...poskušala sva vse mogoče, parkrat je celo pil krvomočnicouser posted image , pa še vedno ni ratalo, potem sem šla na histero in laparoskopijo in je ratalo tretji ciklus.

Tako da, jst verjamem, da se da čisto naravno zanositi, če je vsaj malo "dobrih" plavalčkov in seveda tudi pri meni so odpravili "prepreke"user posted image

Držim pesti za vaju!

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 11:05:47   
Ženkica
"S Koencimom Q10 za vitalnješo  in zdravo življenje. Koencim 10 je v bistvu vitamin oziroma vitaminu podobna snov, ki nastaja v telesu. Vsebuje ga prav vsaka celica v telesu. Koencim Q10 je neproteinska organska snov, ki v prisotnosti encima opravlja bistveno funkcijo v kemijski reakciji, ki celicam zagotavlja energijo.
Je zelo pomemben antioksidant radikalov. Do pomanjkanja pride pri živčnomišičnih bolezni, pri kardiomipatijah in nasploh pri staranju.
Koencim Q10 je močno koncentriran v srčnih mišicah, zaradi velikih potreb energije, ki jih imajo celice tega tipa.  
Pri biopsijah srčne mišice, pri pacientih z razližnimi boleznimi srca, so ugotovili, da v 75 % primerov v tkivu primanjkuje koencima Q10.
Prvi so ga pred 20 leti začeli uporabljati Japonci za krepitev oslabele srčne mišice in to zelo uspešno.
Kot reden dodatek k vsakodnevni prehrani v normalnih odmerkih ima zdravilne učinke.

Znanstveniki so dokazali, da z rednim jemanjem Koencima Q10 v obliki dodatka pripomoremo h krepitev oslabljene srčne mišice (po bolezni ali starostno), preprečevanju okvar po možganski ali srčni kapi, zdravljenju mitrohondijskih bolezni, splošne mišične utrudljivosti in oslabelosti, psihičnofizična izčrpanost organizma, ohranjanje vitalnosti vezivnega tkiva.
Pomaga pri zdravljenju in preprečevanju paradontoze, krepi dlesni in vzdržuje zdrave zobe. Koencim Q10 spodbuja imunski sistem, tako da zavira bakterije, ki bi utegnile povzročati zobno gnilobo in bolezni dlesni.
Pomanjkanje Koencima Q10 lahko v telesu nadomestimo samo z dodatki. "

No, tole sem našla na netu. Nikjer ne vidim, da bi kaj pomagalo pri izboljšanju spermijev. Any idea? user posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 11:32:02   
ameli
HSG je preiskava prehodnosti jajcevodov. Skozi jajcevode ti spustijo jod in ugotavljajo prehodnost. Postopek je enostaven, traja le nekaj minutk in je malo boleč.
IUI je interuterina inseminacija, kjer ti s pomočjo katetra vbrizgajo spermije . To je najbolj enostaven postopek "umetne" oploditve.
Upam, da ti vsega tega ne bo potebno preizkušatiuser posted image .
Kaj se pa vitaminov tiče - škodit ne more.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 11:32:26   
tinkamiška
Hoj!

Škoda, da nimam več škatlice tega koencima, kupila sva ga v DM, ker je bil tam najcenejši. V glavnem, na škatlici je pisalo, da pomaga pri reprodukciji moških spolnih celic..., če boš kej hodila mimo DM-ja pa pejdi prebrat kaj piše na škatliciuser posted image  Jst je žal nimam več, da bi ti točno povedala kaj piše gor.

LP,
Tinkauser posted image

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne preveč dober spermiogram
9.11.2005 11:33:34   
Ženkica
Ameli: zlata si!!! user posted image user posted image

Hvala user posted image

Tinkamiška: ravno danes grem v DM; če piše to gor kar ti praviš, potem bom kupila najbrž kar ene 3 škatlice user posted image

Tudi tebi hvala.

< Sporočilo je popravil Ženkica -- 9.11.2005 11:34:59 >

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne preveč dober spermiogram
16.11.2005 14:05:43   
niki#
Pozdravljena zenkica,
naj ti se jaz povem, da je bil tudi pri mojem možu sperimiogram katastrofalen tako da sva šla na umetno in so tam opravili mikromanipulacijo (prijeli zdravega spermija in ga porinili v jajčeceuser posted image ) zanosila sem v drugem postopku. Sedaj osem let kasneje pa sem zanosila po naravni potiuser posted image . Pa možek ni jemal nič tablet, ni nehal kadit in hodit v savno skratka kar ratalo je... Tako da ne obupaj!

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne preveč dober spermiogram
16.11.2005 14:21:53   
Ženkica
user posted image user posted image Nik# hvala za vzpodbudo.  Saj ne bom obupala. Kje pa, upanje ostaja. Pa saj je komaj eno leto okoli. Ko berem druge zgodbe si rečem: pa kaj noriš ženska, saj ne gori voda. Počasi, daj se malo na off, pa bo. Slej ko prej.

Problem je le v tem, ker sem, ko izvem, da je spet kakšna nova user posted image  okoli mene precej žalostna user posted image . Me je kar sram priznat, ampak sem ji kar fouš user posted image  in se sprašujem, kdaj bom pa jaz dobila svojega user posted image .

No, dobra novica je tudi to, da je možek rekel, da če bo treba it na umetno oploditev, da bova šla kar samoplačniško privat, da eno leto pa že ne bova čakala, da prideva na vrsto na GK. Če je za vse neumnosti denar pri hiši, bo pa tudi za user posted image . Saj vem, mogoče je mal čudno, ampak jaz sem bila ful vesela, ko je to rekel.

Torej, držim pesti za nas vse. Enkrat bo ratalo, ni hudič. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Spomladanska utrujenost
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?