|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nedonošenčki 2007!
4.4.2008 18:05:11   
sani1
Nisem zasledila kje čvekate mamice, ki ste rodile male otročičke. Zato odpiram to  temo.
Mi smo se rodili decembra 1875g in 42 cm.
Pa sem se zdej spomnila na tiste majhne pleniče Moltex in na tisto št. 44, ki je bila še prevelika. Pa ve? Rastejo vaši otroci, se redijo normalno?


_____________________________

Pusti, naj prihajajo stvari same-
kot večer, kot noč, jutro in dan.
Počakaj, da potrkajo pri tebi-
kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik.
Pusti, da stvari odtečejo-
kot čas in voda!
Za lepši dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nedonošenčki 2007!
4.4.2008 18:57:55   
pergerca
Čao sani!
Jaz sem mojo punčko rodila septembra v 32 tednu. Težka je bila1900,velika 41cm.  Tud jaz se spomnim kako so ji bile oblekice prevelikeuser posted image ,najhujše je pa bilo,ker skoraj nič nisem še kupila(voda mi je odtekla že v 29 tednu)!!!!user posted image Potem sem do poroda skoz mojmu težila,kaj mora še kupit,pa oprat,pa naštimat,pa....,v resnici pa sem edino tako sama sebe zamotila,ker me je bilo fejst strah.user posted image

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nedonošenčki 2007!
4.4.2008 21:15:27   
sani1
pergerca verjamem.

Meni pa so sprožili porod ampak nismo vedeli kako velik bo otrok. So mi še zadnji dan namerili 2460g pol je bil pa tak šok za oba, ker je bila naša pupa tako majhna.  Je pa moj med mojim ležanjem v porodnišnici skakal po trgovinah in kupoval vse pripomočke in seveda tudi oblačilaca. Imam še zdej vse shranjeno in bom vse pustila.Pa ti? 

_____________________________

Pusti, naj prihajajo stvari same-
kot večer, kot noč, jutro in dan.
Počakaj, da potrkajo pri tebi-
kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik.
Pusti, da stvari odtečejo-
kot čas in voda!
Za lepši dan!

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nedonošenčki 2007!
4.4.2008 22:01:16   
bibyzan
Mi smo tudi prehitro prišli na svet in to kar 3 mesece. Rok sem imela okrog 10.08. rodila pa 15.05. ŠOK. Poleg tega so mojo pikico v MB skoraj odpisali-je slabo zgledlo in me poslali z rešilcem v LJ. Pa tudi moje stanje je blo ful slabo,pritisk v plafoni (230/110), težka preeklampsija, Hellp sy. Men so tud napovedli, da bo imela okrog 950 g, pol pa borih 755g in 35 cm. Bolj se bliža čas, bol se spominjam dogodkov eno leto nazaj, ko se mi je začelo vse komplicirati.
K sreči se je vse izteklo super-na začetku ni kazalo (ni zadihala, oživljanje, 5 tednov respirator, potem CPAP, potem še do zadnjega kisik, luknjice na srčku, ni prebavlala hrane, prestavli so nas kirurgijo in podpisala sva že papirje za op in da bi imela vrečko, k sreči je izbrala 5% teoretičnih možnosti in šla potem kakat). Sedaj se pač lovimo iz enega bronhiolitisa v drugega, pa smo se že mal navadli. Pač ne lazimo po obiskih in trgovskih centrih, obiski dr. so pa skoraj vsakotedenski, če ni bolana je pa posvetovalnica, pa fth, pa pediatrična...
Ma, je pa tak sonček. Vsi nam govorijo kako srečo smo imeli (imamo), zato me je že seaj strah kako bo v drugo-enkrat bom še zbrala pogum in probala, imam 50% možnosti, da se ponovi.

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nedonošenčki 2007!
4.4.2008 23:59:04   
user
Sma se za malenkost zgrešili,jaz sem rodila 02.05 morala bi pa 15.08.Naša pikica je bila težka 800g dolga pa 33 cm.Na respiratoru je bila 12 dni na CPAP-u 4 dni potem pa do 26 dneva starosti minimalni dodatek kisika. Sedaj pa prava babnica 8,3 kg. dolga je pa 68,5 ,se že plazi in ima dva zobka. Zdravnikov pa imam jaz že tudi poln kufer(posvetovalnica,prehlad,fizioterapija,UZ glave,okulist,cepljenje RSV,razvojna). Samo je pa bilo vredno potrpeti ker je taki user posted image .Pri starejši sem vedno jamrala kako je hitro zrastla zdaj smo pa zares imeli dolgo dojenčka.                                                     Bibyzan malo še pa bo prvauser posted image

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nedonošenčki 2007!
5.4.2008 8:44:30   
pergerca
Sani,jaz sem spravila samo prvo oblekico in mini copatkeuser posted image .To mi bo v trajen spomin ja.Zdej ima moja tudi že 7 kg,velika 64 cm,skačemo pa tudi od pediatra,fizioterapevta,razvojna,alergolog....Ne vem predrage dame,če ne bomo lahko počasi zdravnike zamenjaleuser posted image .Je pa res,da ko berem zgodbe mamic,kot ste ve bibyzan,biba78 in seveda mnoge druge,ki ste rodile otročke tako zgodaj in s tolikimi zapleti,kapo doluser posted image user posted image !Jaz sem bila vsega skupaj 40 dni v ljubljanski porodnišnici,otrok je bil samo 4 dni v inkubatorju,potem topla posteljica,na kisiku samo en dan(zahvaljujoč injekcijam za razvoj pljučk),pa mi je bilo tako hudo,ko je nisem mogla takoj prijet,,solze,bolečina...Zato še enkrat vsa častuser posted image !
Za naše sončke vse,kajneuser posted image user posted image

(odgovor članu user)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nedonošenčki 2007!
5.4.2008 9:08:45   
24julij
v katerem tednu ste pol to rodile?jaz sem namrec v 25 tednu na polovici,kar naenkrat,na mojo zeljo pogledan(se bogu hvala)maternicni vrat,in je zelo prekratek.tako da lezim in lezim v bolnici,posledicno sem se tudi zacela odpirat vendar je od zadnjega pregleda boljse,sedaj bi pa rada malo vase izkusnje,ker me skrbi da nebi moja lubica hotela prehitro ven

(odgovor članu pergerca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nedonošenčki 2007!
5.4.2008 10:29:25   
sandra katarina
jaz sem prišla v bolnico v 20 tednu, 3 cm odprta, (pre)kratek maternični vrat ipd in sem ležala do 27. tedna in pol, potem je pupa hotla na svetlo. Ležala sem 2 meseca - potem pa še pupa 2 meseca v inkubatorju (1100 g). No, zdaj se ujčkamo doma in zaenkrat je vse v redu - hvala bogu.
tako, da se nič ne sekiraj - to jim bolj škodi kot karkoli drugega, kar ahko zdaj narediš.... najdi si kako dobro čtivo (kupe tega) in čakaj.
VSE BO ŠE DOBRO IN PRAV.

pozdravček ostalim... jaz sem sicer bolj tiha ampak vas redno berem in ste mi kot neka družina...

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nedonošenčki 2007!
5.4.2008 19:41:50   
bibyzan
user, super da je s tvojo tudi vse v redu. Sej z našo tud je, sam je manjša 63 cm ima, in 6 kg. Pač bolj suhcena. Me pa zanima, če ste imeli Uz glavice zgplj preventivno-mi ga namreč nismo imeli odkar smo doma, samo je prej tudi bilo vse  vredu. Kaj pa okulist, je blo kaj narobe, pri nas je blo vse bp, pa nas tud zdaj niso polali nikamor. Se mi zdi, da bi to maral otrokov pediater pošiljat, sam jst mam čudovitega. Sem ga za pulmologa 2x prosla, ker ima naša bronhopulmonalno displazijo.

(odgovor članu sandra katarina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nedonošenčki 2007!
6.4.2008 8:12:57   
user
Ja uz glave je bil preventivno ,okulist pa tudi.

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nedonošenčki 2007!
6.4.2008 22:11:09   
brila
Tudi mi smo prišli kar 3 mesece prehitro na ta svet. Rok sem imela sredi septembra 2007, rodila pa 14.6 s CR. Imela sem težka preeklampsijo, pritisk je šel v višave, pa samo z operacijo sem zgubila 13 kg potem ko so mi dali injekcijo za odvajanje vode.  V bolnici niso imeli dovolj velikih copat zame tako zatečena sem bila, pa imam drugače št. 38. Mala pa je imela samo 730g in 34 cm. Ker sem bila na aparatih sem jo videla šele tretji dan!

NA začetku je zgledalo kar slabo, po CR je baje zajokala in sama zadihala, kasneje pa se je utrudila in potrebovala najprej CRAP sistem, potem bila 3 dni intubirana, nato pa spet CRAP do 33 dne, potem pa še 12 dni kisika. Kar nekaj časa so se mučili z odprtim Botalovim vodom, pa bolnišnično sepso je prebolela, skratka bilo je kar hudo. Si sploh ne morem predstavljat kako sem vse nekako dokaj mirno preživela.

Domov smo šle po dveh mesecih in pol pri dveh kilogramih. Danes ima 7 kg, ima še težave značilne za nedonošenčke, se še ne obrača, tudi sedi še ne čisto samostojno, se pa pripravlja se da bo začela plezat, pa pridno čeblja (ATA namesto MAMA!) skratka ko gremo na kak pregled, katerih sicer ni tako malo, zdravniki rečejo da za nedonošenko pa sploh ne zgleda slabo. 

(odgovor članu user)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nedonošenčki 2007!
6.4.2008 22:39:15   
Anonimen
Ojla!

Še ena, rodila 6 tednov prej, 4.11.2007. Mala je imela 1920g in 44 cm. Zdej ima že 67 cm in 7 kg. :) Razvija se lepo, naša P je rekla, da je že "ujela" svoje vrstnike.


LP

(odgovor članu brila)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nedonošenčki 2007!
7.4.2008 9:38:19   
MOTOM
Tudi mi spadamo v kategorijo nedonošenčkov.  Naš sonček se je rodil točno mesec dni prezgodaj.  Porod je bil sprožen zaradi težke preeklempsije. 34 tedni, 2330 g,47 velik in obseg glavice 33cm.  Po porodu je bil v topli posteljici.
Sedaj je star 10 mesecev in so še vidne motnje mišičnega tonusa. Sedeti je začel pri 10 mesecih. Hrano mu je potrebno še pasirati.  Drugače pa napreduje 100/h.
Res je preeklampsija se ponavlja. Jaz sem jo imela v prvo tudi vendar je bila v drugo 100 % hujša.  Privi porod je bil prav tako sprožen v 38 tednu vendar sem rodila po naravni poti.  Drugič se je začelo z bruhanjem glavobolom visokim pritiskom in končalo z carskim rezom v popolni odsotnosti. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nedonošenčki 2007!
7.4.2008 11:40:15   
karmyka
Tudi mi smo se rodili 2007 in sicer 19.11 novembrčki rojeni z 31tedni odtekanje plodovnice ter  in izpad popkovnice pri dvojčici" A" ter carski rez tudi naši dve pupi sta prebili en mesec in pol na EINT v Ljubljani rodili sta se z 1370g in 1460g dolgi 43cmin 40cm obseg glavice pa obe 28cm.
Imeli sta dihalno stisko no po rojstvu sta  zadihali sami ampak se je dihalna stiska stopnjevala potrebovali sta kisik priključili so ju tudi na CPAP ker se je stanje še poslabšalo in so potrebovale skoraj 1oo%kisik sta bili intubirani in priključeni na raspirator.

Hvala bogu moji punci sedaj lepo napredujeta sedaj sta stari 4 mesece(korigeano2meseca)imata 5kg druga pa 5300kg.user posted image
Tako da res jih občudujem kakšni borci so tile naši lumpki pa vse pohvale osebju na EINTuser posted image brez njih naših dveh punčk danes ne bi bilo.

(odgovor članu MOTOM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nedonošenčki 2007!
7.4.2008 14:12:28   
biba 78
No pa da se še jaz javim. Mojo zgodbo že tako verjetno poznate: Alina rojena v 24 t zaradi težke preklampsije, teža 535 g, velika 30,5 cm. Dva meseca na respiratorju, 5 mesecev na CPAP-u, potem sva po 8 mesecih zapustile bolnišnico. Doma sva bile 2 meseca in pol na brkicah, na kar je naša pupa staknila pljučnico, bile sva 1 mesec in 10 dni v bolnici, tako da smo zdaj tudi doma na CPAP-u in bomo vsaj tri mesece, da se ji razpihnejo pljučka in prsni koš. Dober mesec že papama po žlički, tako da smo se rešili sonde, na teži sicer zelo počasi pridobivamo, glede na to, da je naša pikica stara že eno leto in ima 5010g, velika pa 68 cm. Velika in šlank. Je pa pravi dobrovoljček in sonček, lepo se razvija, tako da verjamem, da bomo tudi mi nekoč dohiteli njene vrstnike, čeprav je še do tja kar dolga in naporna pot.

Lp


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nedonošenčki 2007!
7.4.2008 16:07:14   
karmyka
BIBA 78 nekajkart sem že prebrala tvojo zgodbo ampak danes ko sem jo še enkrat prebrala so se mi kar solze vlile  po licih amak nevem zakaj verjetno zato ker smo en delček tega doživeli tudi mi.user posted image
Pa ne zameri mogla sem se izpovedat.user posted image
Zate ker si verjetno zelo potrpežljiva mamica in  tvojo borčico Alino pa stiskam pestke.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nedonošenčki 2007!
7.4.2008 21:12:18   
Pinokio
Tudi mi smo se rodili 2007......marca......zaradi pregrade......začeli so se popadki katere so v Ljubljani ustavljali en teden in na koncu rodila s CR, ker je ležala prečno in skoraj brez plodovnice......bila je 730g in 29cm........dihala je sama 11 dni......Zaradi nezrelosti je bila 67 dni na EINT. Zaradi apnoičnih atak je bila dvakrat intubirana in po nekaj dni umetno ventilirana. Prebolela je hospitalno okužbo, zdravljena je bila z antibiotiki, zlatenico, vnetje popka, bila je tudi na kisiku!

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nedonošenčki 2007!
13.4.2008 9:09:13   
sani1
Vidim, da se vas je javilo kar nekaj.
Pa vse ste imele težave predvsem z preklampsijo. A je imela katera zastoj rasti? Meni pa niso znali pojasniti zakaj moj otrok ne raste?
Pa v končni fazi niti ni več pomembno. Moja pupa zdej lepo napreduje, raste in je že dohitela svoje vrstnice...
biba78- tudi tvoja pupa bo dohitela vrstnice pa čeprav malo kasneje, jih bo. Ampak vem, da nikoli ne boš pozabila napora in skrbi, ki si ji jih dala in seveda jih še boš.  Zato jo boš vedno imela najrajši na svetu...

Kot vse me ki smo se skupaj borile z našimi borci že od samega začetka...

Lep dan mamice!!!



_____________________________

Pusti, naj prihajajo stvari same-
kot večer, kot noč, jutro in dan.
Počakaj, da potrkajo pri tebi-
kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik.
Pusti, da stvari odtečejo-
kot čas in voda!
Za lepši dan!

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nedonošenčki 2007!
13.4.2008 22:37:07   
adrijana1
dobro večer.mi smo takšni ki smo imeli zastoj v rasti.rodili smo se v 33t.user posted image velik za 25t.naredili so mi cr.porodna t.1090kg dolg pa 39cm.bil pa je tudi zahiranček.Ginekologinja ni polagala toliko pozornosti na velikost,ker sta prvi in drugi sin imela ob porodu samo   48cm.tako da tretji tudi nebo dolg.smo iz tahudega.napredujemo lepo,hodimo pa tudi enkrat na teden v razvojno.LPvsem

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nedonošenčki 2007!
14.4.2008 17:04:28   
Liona
Ojla,

da se še jaz javim. Tudi mi smo se rodili maja 2007. Rodila sem 8.5., rok pa je bil 23.6. (6t prezgodaj). Naš mišek je bil težak 2100 gr in dolg 45 cm. Teden dni je bil v topli posteljici, vmes je staknil hudo zlatenico in sva bila 8 dni pod lučko. Danes je že pravi mali navihanček, težak 8800 gr in dolg 77 cm (maneken user posted image ). Hranjenje nama je nekaj časa super teklo, sploh ob uvajanju GH, zdaj pa so se mu določene stvari kar uprle (zelenjava, mleko) in jeva potem že skoraj vse, ker pač ima rad (kruh, sirčke, paštetke, hrenovko, tune v lastem soku...-no, zadje smo šele uvedli, ampak vse obožuje in seveda kinder pinquin). Vem, da je vse en "džank fut"user posted image , ampak če mu želim vsilit kakšno mlečno kašico ponavadi kar bruhne-rad ima pa jogurte in skutke. Aja, pa kosilo je kar jemo pač mi. Riž posebej, omako posebej, meska posebej...-mu nič več kašaste hrane ne dajem, ker ne mara.

pa-pa 

_____________________________

8.5.2007 se nama je pridružil naš sonček Svit!
2.7.2009 smo postali štiričlanska družina. Dobili smo Mašo!

(odgovor članu adrijana1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nedonošenčki 2007!
14.4.2008 21:39:36   
katka28
Tudi jaz se vam pridruzim!

Res, da nasa dva nista nedonosencka 07 ampak 08 tako, da upam ni nic narobe user posted image

Sama sem rodila v 30 tednu, bila pripeljana v klinicnega z resilcem v 28 tednu odprta 4cm, potem nama je z dr. Blejcevo uspelo predcasni porod zaustaviti za 14 dni in nato AKCIJA odprta 8 cm direktno v porodno in kot bi rekel keks sta na svet prijokala Jakob ( 1370g 38 cm in Jakob 1500g in 39 cm) imeli smo sreco, da smo pravocasno dobili injekcije za razvoj pljuck tako, da smo bili v inkubatorju samo 1 mesec potem transportirani nazaj v Celje pa se bili malo na oddelku in sedaj se ze veselo cartamo doma.
Se malo pa se bosta resnicno rodila user posted image moj PDP je bil namrec 25.4.08

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nedonošenčki 2007!
15.4.2008 13:37:35   
sani1
katka- kako sta lušna... Samo, da je vse dobro in da ste že doma...

_____________________________

Pusti, naj prihajajo stvari same-
kot večer, kot noč, jutro in dan.
Počakaj, da potrkajo pri tebi-
kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik.
Pusti, da stvari odtečejo-
kot čas in voda!
Za lepši dan!

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nedonošenčki 2007!
15.4.2008 17:41:37   
Noseckica
Lani julija sem v 32. tednu (preeklampsija user posted image ) rodila punčko težko 1.435 g in veliko 40 cm. Zdaj je stara dobrih 9 mesecev, težka je skoraj 9 kg in velika 68 cm. Lepo se razvija, nima nobenih težav, je zdrava in nasmejana deklica z dvema zobkoma. user posted image  

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nedonošenčki 2007!
12.5.2008 22:49:04   
MARSELINO
Halo, še ennedonošenček. naš sinko se je rodil 6 tednov prezgodaj s CR, ker je meni odstopila posteljica. Po teži je bil pravi silak proti vašim (2140g, 47cm) a so ga morali oživljati. zraven je imel še možganski endem, prvi dan je dobil krče, nato še zlatenico, vnetje popka, in gnojno vnetje levega očesa. teden dni je bil na respiratorju, 11 dni je dobival antibiotike. po treh tednih smo odšli domov. septembra smo po kontrolnem EEG in UZ glave nehali jemati narkotike za krče (hvala bogu, še posebej ker se naše zdravilo umaknili iz prodaje v SLO, po njega bi morali hoditi na Hrvaško).
Naš sonček je sedaj star 10 in pol mesecev (-6t) in se zelo dobro razvija. v RA so nam že napovedali zadnji obisk po te, ko shodi (držimo pesti). mali se plazi, ima dva zobka, 9.5 kg in 74 cm. zraven tega se že ful dviguje, da vsepovsod samo nastavljam roke, da ne bo zletel nazaj.
Aja, mati narava in naši zdravniki so poskrbeli, da s sinkom istega dne praznujema rojstni dan. rodil se je namreč na moj 30. rojstni dan. takrat sicer ni bilo zabavno, zdaj pa je.

Držim pesti, za vse vaše sončke. uživajte z njimi.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nedonošenčki 2007!
25.5.2008 21:31:09   
cvetka13
ROdila v 33t. DOma sme si merila popadke na 5 min. ZAceli so se kar z lepa. NO, Ze prej mi je nenormalno veliko otrdeval trebuh-pogosto ob vsaki aktivnosti. A mi  je gin. rekel,da je to normalno. No, meni s e ni zdelo, in obcutek,da mi otrok dol tisci.
PA smo rodili. V POrodnisnici bila na CTG-ju odprta 3-4cm. PA so me kar v porodno posibali. JE sestra se rekal,ce s ene bi dalo malo zaustaviti, pa dohtarca ni hotla nic slisati. Sem imela "sreco", da sem narajmala na njo. NO, otrok se je rodil cez 6 ur, potem, ko so mi Predrli  plodove ovoje. Otrok v dihalni stiski. PA so bile potem polemike in postalo je jasno, da bi me lahko se zadrzali,d a bi dobila vsaj se injekcijo za otrokova pljuca.

Danes je star korigirano teden manj kot 7 mes. (kronolosko 8m in 1 teden) in tekta 10kg, 75cm dolg. Sedi se ne, malo je hipotoncek, hodiva na NFTH. Je zadnjic dohtarca v RA omenila,d a bo najbrz potreboval podaljsano NFTH in bomo oddali prosnjo za podalnsanje porodniske. KOmaj caka, da bomo sedeli, bova lahko sva z ruzakom v gozd na sprehod!user posted image

(odgovor članu MARSELINO)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?