|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nenadno šepanje
24.10.2008 13:12:43   
Neli1
Imamo težavo in upam, da mi katera lahko pomaga...

Včeraj je moj 34 mesečni sin na poti iz vrtca pričel šepat. Z možem sva mislila, da to počne, ker oponaša svojo vzgojiteljico, ki ima na nogi mavec. Preko igre sva ga opazovala in še vedno je šepal...torej ni šlo za oponašanje.
Pogledala sva mu obe nogi in nič ga ni bolelo, nič ni zatečeno, odarjeno ali karkoli...
zato sva ga odpeljala k zdravniku. Po pregledu tudi on ni nič ugotovil. Rekel je, da naj ga opazujeva in če ne bo bolje, naj se v ponedeljek vrnemo.
Danes sem klicala v vrtec in so mi povedale, da se včeraj ni nič zgodilo, da ni padel ali narodno stopil, da ni nič jokal...torej, da se ni nič zgodilo.
Imeli so telovadbo, kjer je normalno sodeloval, le pri hodji še vedno šepa. Pregledali smo copate, pa čevlje..če bi morda imel premajhne, pa je vse vredu. Pustili so ga hoditi bosega, pa isto, še vedno šepa.

Kaj menite kaj bi lahko bilo? Nekaj sem brala o vnetju sklepov in podobnih obolenjih, ampak ne vem ali lahko tako majhen otrok zboli zaradi česa podobnega. Vsaka informacija ali nasvet so dobrodošli.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nenadno šepanje
24.10.2008 13:50:59   
bskrle
A je pred kratkim prebolel angino?
Ste pogledali raven levkocitov?

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nenadno šepanje
24.10.2008 13:52:58   
Mišni
Nekaj sem brala o vnetju sklepov in podobnih obolenjih, ampak ne vem ali lahko tako majhen otrok zboli zaradi česa podobnega.


Ja, lahko, posebej po kakšnih bakterijskih okužbah. Pri mojem bratrancu se je tako zgodilo, je imel po bakterijski pljučnici nato vnetje kolka. In menda se to rado naredi.

Čeprav, če ima vzgojiteljica mavec na nogi ... ne vem, no, po moje gre za oponašanje. Ni pa seveda nujno.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nenadno šepanje
24.10.2008 14:05:52   
Anonimen
Moja štiri leta stara hčerka šepa že tri dni, mi je pa rekla da je čudno stopila. Imamo pa tudi probleme s kožo trenutno in jo je pogledalo več zdravnikov pa ne vejo kaj je (ne vejo če je AD, lahko bi bile koze - čeprav smo jih že imeli, viroza,....). Noge pa res nisem omenjala pri pregledihuser posted image . Če je čudno stopila pa nisem 100%. Upam,da za vikend pozabi.

Jaz sem vedno pozorna na hojo, ker je imela možganske krvavitve pri rojstvu in so mi rekli, da moram biti pozorna. Kako dolgo pa ne vem.

Eh, vse je tako nelogično. Upam, da ugotovimo kaj ji je.

(odgovor članu Neli1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nenadno šepanje
24.10.2008 14:51:04   
planinc1978
Oj,

Nočem te preveč strašiti a naš dvoletnik nam je tako "iznenada" začel šepati na začetku septembra. Ker po dveh dneh ni nehal sva šla k zdravniku, ki je kar hitro posumil na klopa, oziroma borelijo. Ta je bila po pregledu krvi tudi diagnosticirana.

Predlagam, da omeniš zdravnici borelijo (če je kdaj imel klopa). Naš lump je začel šepati tri mesece po klopnem ugrizu, kolobarjev prej ni imel. Je pa po  treh štirih dneh nehal šepati, tako da smo imeli kar srečo, da smo šli takoj  k zdravniku.

Srečno!!


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nenadno šepanje
25.10.2008 11:24:02   
vanč
Če je prebolel virozo, prehlad ali če mu vsaj že dolgo teče iz nosa je po vsej verjetnosti sinovitis. Značilen za fantke okrog tretjega leta. Po navadi gre samo od sebe stran v roku enega tedna, retko se zakomplicira vendar tudi to reši ortoped. Gre za neko tekočino, ki se spusti v kolk in ovira gibanje. Nam se je to zgodilo 2x. Pri 2,5 letih in sedaj pri 3 letih. Prvič je bilo bolj izrazito, ker ga nogica sploh ni več držala in smo ga en teden furali z vozičkom. Brez bolečin, brez kakršnihkoli drugih znakov. Zdravnica je rekla, če bo začelo bolet in/ali bo dobil vročino moramo nazaj k njej, da ga napoti k ortopedu in začnejo zdravit z antibiotiki, ker je prišlo do vnetja.

LP

_____________________________

vanč

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nenadno šepanje
25.10.2008 13:02:15   
vanč
Pozabila sem še omeniti, da ima prizadeta nogica v tem primeru značilno držo. Malenkost obrača koleno navznot in spodnji del noge je posledično bolj izrazito navzven.

_____________________________

vanč

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nenadno šepanje
15.11.2013 23:03:26   
Refresco
Živjo,

pri nas se je pri 14 mesecev stari hčerki tudi pojavilo nenadno šepanje, desna nogica je malce obrnjena navzven/stopalo, sicer pa nobenih bolečin ali kaj drugega, oteklia, itd. vse b.p., tudi po pregledu RTG kolkov. svetovali so 1 teden relativnega počitka, nato pa kontrolo. Takrat bom zatežila še za UZ - tega niso delali, ne vem, zakaj. Upam, da bo minilo samo od sebe.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nenadno šepanje
15.11.2013 23:06:02   
Refresco
aja, sori, desno stopalce je bilo obrnjeno navznoter, kot bi jo ali bolel gleženjček ali imela napeto miškico stopala...in ni bila ravno stabilna, tudi hoditi ni želela veliko... nimma pojma, kot rečeno, upam le, da ni hujšega, in da s ebo uredilo samo

(odgovor članu Refresco)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?