|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nepremičninska agencija!
21.2.2012 20:26:56   
_Beky_
Pozdravljeni!

Kaj pomeni če podpišeš nepremičninski agenciji list na katerem piše spodaj tako:V primeru odličitve za nakup ogledanih nepremičnin se zavezujem plačati provizijo agenciji v višini 2%.
Sama sem menila da provizijo vedno plača prodajalec ali ni tako ne pa kupec ali se motim?
Zato sem tudi podpisala mislim me je orog prnesla ali ne komej cakam da jutri pokličem in vprasam.

Je imel kdo podobne izkusnje?Lp in hvalaza odgovoreuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nepremičninska agencija!
21.2.2012 20:51:41   
sazi
Maksimalna proviuija je 4% in ponavadi se jo razdeli med prodajalca in kupca - vsak 2%.

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.2.2012 20:56:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nepremičninska agencija!
21.2.2012 21:02:09   
_Beky_
Jaa ampak jest sm mislila da samo prodajalec to plača no zgleda sm se zafknla ampak vsen kdaj pa to plačaš in kako je stem če kasna ve bi blo v pomoč.Sam te agencije pa so oderuske a ne user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nepremičninska agencija!
21.2.2012 21:15:30   
sazi
To plačaš, če se odločiš za nakup ogledane nepremičnine, ki ti jo je pokazal agent, kateremu si podpisala to pogodbo.

4% je res veliko in to naj bi bil maksimum, ki pa si ga vzamejo večinoma vsi. Sem pa enkrat v časopisu brala o primeru, ko je šlo za nakup drage nepremičnine in je nepremičninar ravno tako vzel 2(4) %. Kupec/prodajaec (kaj jaz vem, kdo) se s tem ni strinjal in je šla zadeva na sodišče. Sodnik je odločil, da nepremičninski agent s to prodajo ni mogel imeti toliko dela, da bi si zaslužil takšno palčilo in provizija je bila doloena s strani sodišča bistevno nižja.
Dejansko naj bi bilo teh 4 % avzgor omejeno, provizija pa naj bi nekako zadoščala za plačolo dela in stroškov posredništva.

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nepremičninska agencija!
21.2.2012 21:44:35   
FotoModel
Provizija je večinoma 4%, kot je omenjeno: 2% plača prodajalec 2% pa kupec. Lahko pa se zmenite drugače, vendar se vse strani morejo strinjati.

Provizijo plačaš ko podpišete sklenjeno pogodbo pri notarju (ja, tudi tam se delijo stroški - cca 600€ (torej 300-300)). Čas plačila pa je 7 dni (ali po dogovoru z agentom, vendar on ko se pogodba podpiše oče čimprej denar, kajti on je svoj del naloge opravil).

Če podpišete pogodbo pri notarju, kar tudi boste, kajti tako se zavarujete, da on vam proda, vi pa njemu plačate... Bo ta pogodba pomenila, da če ti odstopiš od pogodbe in ne kupiš objekta, te bo lahko prodajalec objekta tožil, da boš mogla pogodbo izpeljat do konca. Tak ka v grobem, ko bo pogodba podpisana, boš mogla objekt kupit, kot bo on mogel objekt prodat. (mogoče se zdaj to noro sliši, ampak večrat je prišlo tu do zafrkancij).. Ampak ok, to vam bo tak vse notar ali agent povedal (ali pa tudi ne, kot za ta 2%..)



_____________________________

Khm khm, levooo nogavica, desnooo nogavica.. nogavice :)

Spletna trgovina LanStore - www.lanstore.si


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nepremičninska agencija!
22.2.2012 8:13:58   
Poka
Ja to je njihov zaslužek, zastonj pa tudi ne bodo delali. Midva sva imela isto, ampak do nekega zneska - ampak sva potem sama prodala stanovanje prej in nisva plačala nič.

Drugo so pa potem še razni davki, ne vem kaj se še plača točno - ene dve stvari.

(odgovor članu FotoModel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nepremičninska agencija!
22.2.2012 8:32:03   
_Beky_
Pozdravljeni! Ja nam je rekla da moreva met tm okoli 1500 e za vse stroske z nastalim prepisom in urejanjem te dokumentacija ja na zalost nisva vedela da morva tut agenciji dat 2 %.Kar ni malo ja upam da se nama bo izslo.Hvala vsem če imate se kasno informacijo bi bila dobrodosla.user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nepremičninska agencija!
22.2.2012 9:01:23   
*mačka*
V nepremičninski agenciji kjer sem jst delala je bilo tako:
Višina provizije je bila določena v pogodbi (če je nekdo prišel prodajat- je bila provizija na njem (saj je bila z njim pogodba sklenjena, če je prišel kupovat, pa na kupcu). Ponavadi se "prodajalci" niso strinjali s tem da morajo še to plačat, takrat se je zračunalo koliko to je in so ponavadi za toliko dvignili ceno - da so še to not dobil. So pa zmeraj bili dogovori kdo bo provizijo plačal in če so se zmenili da bo to kupec, je ponavadi prodajalec za toliko spustil ceno.
Na kratko - tist procent k je bil v pogodbi je bil (pri nas) končen - ne 2% na kupca 2% prodajalca. So se pa pred srečanjem pri notarju vedno dogovorili kdo, kaj, katere stroške (in to usklajevali s končno ceno nepremičnine).
Tako je bilo pri nas - ne trdim da je povsod tako.
LP

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nepremičninska agencija!
22.2.2012 9:21:11   
_Beky_
Mačka pozdravljena lej sej jes nisem dobila se koncne pogodbe smo si sli ogleadt nepremicnino in ta agentka nam jo je pokazala in po koncu ogleda ko smo rekli da nam je vsec mi je dala za podpisat ta list ki je na hitr narejen ni prov pogodba kao za ogled pa v primeru ce se odločim da bom kupila plačam ta procent glih to mi ne gre v glavo sej jes njisem nje najela da mi isce prodajalce kako to pol da mors plačat u bistvu nevem zakaj sploh racuna po domač povedan.
user posted image

(odgovor članu *mačka*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nepremičninska agencija!
24.2.2012 8:42:23   
pikica*

IZVIRNO SPOROČILO: _Beky_

Mačka pozdravljena lej sej jes nisem dobila se koncne pogodbe smo si sli ogleadt nepremicnino in ta agentka nam jo je pokazala in po koncu ogleda ko smo rekli da nam je vsec mi je dala za podpisat ta list ki je na hitr narejen ni prov pogodba kao za ogled pa v primeru ce se odločim da bom kupila plačam ta procent glih to mi ne gre v glavo sej jes njisem nje najela da mi isce prodajalce kako to pol da mors plačat u bistvu nevem zakaj sploh racuna po domač povedan.
user posted image


_Beky_ a ti opravljaš svoje delo brezplačno? Vsaka nepremičninska agencija za svoje storitve zaračunava. Na srečo samo v primeru, da se odločiš za nakup. Navadno je v to ceno (provizijo) vštetih tudi nekaj dodatnih storitev (priprava pogodbe, preverjanje papirjev itd.). Predvsem pa je nakup preko agencije navadno varnejši (za kupca in prodajalca).
Praviš, da je nisi najela - kako pa si prišla do tega, da ti je agentka pokazala hišo?

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nepremičninska agencija!
24.2.2012 17:57:44   
_Beky_
Pikica prisla sem tako da sem pač na netu najdla da se ta hisa prodaja in sem poklicala.Kaj pa sploh zajema to da njih plačah zgleda da nič ker danes ko sem hotela en papir da bi vidla ce se odločim za nakup al se lahko ruši in ali se lahko gradi sdrugačna hisa mi se tistega papirja ki je bil 22e niso hotli plačat ampak sem morala jest in ja nimam izkusenj s tem agencijam zato sem tudi sspraševala tukaj na forumu za moje pojme so oderaški pa malo naredijo.Vsak ima svoje mnenje in moje je pač tako tvoje pa tako drugače pa hvala za tvoj odgovoruser posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nepremičninska agencija!
24.2.2012 19:16:22   
petea
Beky,

meni se zdi popolnoma razumljivo, da ti plačuješ svoje stroške, razen če ste sklenili kakšno pogodbo z agencijo, po kateri oni avansirajo vse tvoje stroške z nakupom nepremičnine in jim jih ti potem ob sklenitvi kupoprodajne pogodbe (ali ob podpisu pogodbe o sodelovanju z agencijo) plačaš. Tvoje neposredne stroške plačuješ sama, razen, če agenciji naročiš, da določene storitve v tvojem imenu opravi zate ter se dogovorite glede izvedbe plačila.


Kako pa se naj sedaj oni zavarujejo, da jim boš plačala te stroške, ki nastajajo zate? Agencije ne delajo zastonj, ampak se financirajo iz opravljenih storitev. Podobno tudi avta ne odpelješ iz avtodelavnice po opravljenem servisu, ne da bi plačala za storitev.

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nepremičninska agencija!
24.2.2012 22:10:59   
_Beky_
Hvala petea sem zastopilaa si mi ze odprla možgane za naprej razmišljanjeuser posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?