|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nespanje dojenčka čez dan
2.9.2015 9:17:36   
leški
Pozdravljeni.
Doma imamo deklico staro 2,5 meseca ki čez dan skoraj nič ne spi. Je nedonošena 35,3t sicer teža in vse je vredu razen tega njenega spanja. Se polno dojiva in mleka je veliko ima pa krče in te bo pač treba prebolet ker ji nič ne pomaga. Ima kdo kakšno idejo oziroma nasvet, izkušnjo z nespanjem ker zaspi in ko jo odložim je čez 15-30 minut spet pokonci pa še to le 2-3 krat na dan drugače pa učke odprte kot mala sovica in ona nebi spala. Imamo pa starejšo punčko ki je zdaj stara 3 leta in ta je bila čisto druga zgodba od te naše male nadobudnice, tastarejša je spala bolj ali manj skos tale tamala pa je ravno kontra od sestre.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nespanje dojenčka čez dan
2.9.2015 13:15:56   
bauko
Moja je bila podobna - na začetku je spala po max pol ure, razen ponoči je bila pridna in se zbudila samo 1x. Sčasoma je prešla na tak ritem, da je pojedla, bila budna, spala, pojedla, bila budna, spala...tako na cca 3-4 ure čez dan, pri cca 9 mesecih pa je začela spat 1x na dan, ponavadi po 1,5h.
Tako da ti težko pomagam oz dvomim, da lahko kaj bistveno vplivaš - pač rabi manj spanca. Otročki so različni user posted image

(odgovor članu leški)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nespanje dojenčka čez dan
3.9.2015 13:09:56   
ronja
Moji so bili vsi trije zelo nespeči in ti lahko svetujem samo to, da se ne sekiraš in pač uživaš z budnim otrokom. Vem, da je ful naporno, ampak če sprejmeš, da tvoje dete pač ni po jusu in ne spi toliko kot drugi, je pol narejenega:). Prisilit jih tako ne moreš, da bi spali in če imajo manj spanja dovolj, so pač taki. Kasneje jim bo to prav prišlo;). KO bojo meli svoje nespeče otroke, recimo:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu leški)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nespanje dojenčka čez dan
14.9.2015 12:40:26   
Najin_pikec
Ali si poskusila it čez dan z njo spat? Naša 2-mesečnica tudi večinoma oddrema tiste pol urce (no včasih se zmoti in ima tudi čez dan maratonski spanec), če grem zraven nje in jo stisnem pa podaljša tudi do 2 uri. Po pol ure se obvezno zbudi, se malo podoji in spi dalje. Res je, da v tem času nič ne naredim, ampak sem ena izmed tistih babnic, ki jo to prav mal briga user posted image . Važno da je tamala potem dobre volje.
Je bilo pa pri sinu enako - pravzaprav še huje - pa sem pri cca 6 mesecih začela to počet in se je zelo obneslo. Do takrat sem bila pa čist fertik, pač pri prvem otroku se bolj obremenjuješ.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nespanje dojenčka čez dan
20.9.2015 22:27:31   
Shana86
Moja je bila enaka - prve dni po porodu je nonstop spala, potem pa se je očitno spočila user posted image Že pri enem tednu je spala samo 3x po pol ure čez dan, ponoči pa 22h-2h, nato po koščkih do 7h. Sem bila zombi... Ni pomagalo nič, sem brala knjige, poslušala nasvete... Šele pri enem letu je opoldne v kosu spala uro in pol do dve, ponoči pa devet ur, tako je še sedaj pri 19 mesecih. Tako da trenutno super... Nimaš kaj, otroci so si različni...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nespanje dojenčka čez dan
21.9.2015 9:20:11   
cacaca
pozdravljena,

otroci so si različni, očitno ne rabi dosti spanja....

tudi moj je bil prvi mesec priden (samo spal in jedel, je tudi en mesec prej rojen) potem pa katastrofa...tako smo se matrali do 3 leta...

in s tem se strinjam, kar so mi rekli, da starejši bo več bo spal...moj sicer od 2 leta popoldan ni spal, je pa zvečer šel prej in pri 4 letih smo dosegli da mi spi celo noč...in pri nas se je obrestovalo to, da je imel tišino in da sem sla z njim spat...na začetku sem bila se sama tako utrujena da sva popoldan samo spala :), potem sem mu tudi usla lahko :)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nespanje dojenčka čez dan
2.10.2015 18:21:16   
leški
Stanje se nam je izboljšalo...smo pa dobili prva dva zobka včeraj in danes je spala 2 krat po 2 uri user posted image sem lahko vsaj kaj naredila brez da se mi je utrujena dojenčica po ušesih obešalauser posted image zdajle še zadnji spanec pred nočjo pustila jo bom pou urce spat da ne bo preutrujena in upam da bo spala kot včeraj ponoči :-)

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nespanje dojenčka čez dan
2.10.2015 18:22:40   
leški
Sem pa pozabila dopisat...dala sem ji tetra pleničko in se obrestuje...dude pa ne zagrabi tako da vležem z njo in čez 5-10 minutk zaspanček spi user posted image user posted image

(odgovor članu leški)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?