|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nespuščen testis
22.8.2008 9:55:59   
ALESSA
Pozdravljene!

Zanima me, če je katera imela podobno težavo. Imam leto in pol starega sinka in je zdravnica pri pregledu za v vrtec ugotovila, da še nima spuščenega levega testisa. Napotila me je k urologu. Imava ga drugi teden. Sem ful v skrbeh, ker me zanima, če bo res moral na operacijo ali ne. Kako poteka operacija, kako dolgo traja, koliko dni je otrok v bolnišnici...? Zanima me tudi, če imam lahko kasneje v življenju zaradi tega kakšne posledice( neplodnost...)?


Hvala za odgovor in LP!


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nespuščen testis
22.8.2008 12:06:39   
ally1
pozdravljena,
evo Allesa, moj sinek ima isti problem. Ima retenco obeh testisev in ti povem da ni nobene panike. Njemu so to ugotovili že ob rojstvu, sedaj pa je star 20m. Ravno pred 1m smo bili na operaciji, na kateri naj bi mu spustili oba testisa v mošnjo. In med operacijo so ugotovili da je en jajček še v trebušni votlini in so rešili samo tistega. Čez pol leta bodo pa oba spustili.
In kako poteka operacija. Na pon sva imela pregled, če je zdrav in sposoben za operacijo (in ker sva iz okolice Lj) sva šla domov in v torek zjutraj sva prišla na sprejem v bolnico (klinični odd.za otroško kirurgijo v Lj kc). Šli smo v sobo in nato je dobil nek sirup za umiritev, ob 8.30 je šel na operacijo ob 11h je bil v sobi. Operacija je bila rutinska in BP (brez komplikacij) in potem sva bila čez noč v bolnici v sredo pa domov. Malo ga je bolelo kake 2dni, potem je bilo pa vse ok, on se je normalno gibal (moral je počivati, ampak tega pri nas ni bilo user posted image ). Šivčki so mu sami odpadli in previjala sem ga sama (samo zaradi pleničke je imel obližek gor.

_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nespuščen testis
22.8.2008 12:08:31   
ally1
IZVIRNO SPOROČILO: ALESSA

Zanima me tudi, če imam lahko kasneje v življenju zaradi tega kakšne posledice( neplodnost...)?




mislim, da ni panike, ker so dovolj hitro to opazili in bodo uredili zadevo. Ker ima pa enega v mošnjičku je pa sploh uredu, važno da je vsaj eden OK.

_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nespuščen testis
22.8.2008 12:25:35   
ALESSA
ally1, najlepša ti hvala. Si me malo pomirila. Sem že čisto obupana, ker ne vem kaj nas čaka. Drugi teden v četrtek greva na pregled k urologu. Me prav zanima, kaj bo rekel. Res, še enkrat ti hvala.

Lepo se imejte!

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nespuščen testis
22.8.2008 12:31:01   
orhideja75
ni panike glede tega. sam nekje do pubertete je pa fino, da je situacija urejena. glede neplodnosti pa naj te ne skrbi  sploh, ker je en jajček že v mošnji.

_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nespuščen testis
22.8.2008 12:31:34   
ally1
ni zakaj user posted image .
Če boš imela operacijo je ne pričakuj kmalu, mi smo imeli pregled pri urologu lansko leto novembra in smo prišli na vrsto šele konec julija (za operacijo). Tako da brez skrbi.

Ti pa verjamem da si živčna in da te skrbi, bi morala mene vidt, sem bila prava živčna razvalina, in čeprav vem kako vse poteka bom čez pol leta enaka user posted image .

< Sporočilo je popravil ally1 -- 22.8.2008 12:32:26 >


_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nespuščen testis
28.8.2008 10:50:52   
ALESSA
Hy!

Danes je imel sinek pregled pri urologu. Zaenkrat morava 6 mesecev samo pregledovat in kontrolirat jajčka. Rekel je, da je našel tudi levo jajčko ampak potem skoči nazaj gor.  Zdravnik je dejal, da gre mogoče za mobilno modo. Sem ful živčna, sploh ne vem kje se me glava drži. Je tako razlagal, da polovico ne vem za kaj se gre. Kolikor sem ga zastopla je to, da moramo pol leta počakat, nato mora it še na UZ in potem bomo videli kaj bo. Februarja imava ponovno pregled pri urologu, pred tem pa še morava na UZ. Do takrat pa mu moram sama kontrolirat jajčka. Me je kar groza, ker se ful bojim stiskat in preverjat. Zdravnik ima točno občutek za to, kaj pa jaz, navadni laik. Upam, da bo šlo in, da bo na koncu vse ok.
Je pa rekel, da bomo zaenkrat samo kontrolirali, ker, če gre na operacijo mu lahko po pomoti naredijo večji rez in jajček poškodujejo oz. uničijo ni pa nujno. Halo???????????? Me je še bolj prestrašil kot sem itak že.  Res, ful me je strah kaj bo.

LP

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nespuščen testis
28.8.2008 21:58:23   
dito
Najboljše, da ga sama kontroliraš. Tako boš  najbolje vedela, če bo kaj narobe.

Drugače pa bo vse vredu, boš videla.

LP

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?