|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost ob slabem PAP brisu
17.3.2008 18:15:54   
špelin@
Ker je tole vedno bolj pereča tema (beri: slabši brisi vedno pogostejši), sem se odločila, da odprem kar novo temo.
 
Sama sem imela lani spomladi odvzet PAP bris in sem dobila domov pošto, da moram jeseni na ponoven odvzem. Žal je bil dopis od G brez obrazložitve, zato sem poklicala v ambulanto, kjer mi je sestra rekla, da ni nič hujšega, ker na izvidu piše »kontrolni bris čez 6 mesecev« - če bi bilo kaj kritičnega, bi ukrepali takoj. No, jaz sem potem v septembru zanosila in prišla sveže noseča na kontrolni pregled. Izvedela sem, da je bris C3, po ginekologovih  izjavah me je popadla panika. No, na srečo me je pomirila dr. Tulova, ki odgovarja na svojem spletnem forumu http://www.bambino.si/forum/viewtopic.php?t=4460
 
Moj G mi je torej odvzel nov bris in me zaradi (domnevne) nosečnosti napotil v kolposkopsko ambulanto v LJ. Če ne bi bila noseča, bi kolposkopijo opravil on sam, tako pa sem imela res srečo, ker sem prišla v prave roke – k dr. Kobalu, enemu od vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju raka na MV.
 
Pred prvim pregledom v kolposkopski ambulanti me je bilo na smrt strah. Nisem vedela, kako pregled izgleda, kaj to pomeni za mojo nosečnost,… Na temle mestu naj se iskreno zahvalim forumovki, katere nicka se trenutno žal ne spomnim, ki mi je dala nekaj zelo uporabnih nasvetov iz lastne izkušnje.
 
Moram povedati, da si je dr. Kobal res vzel čas: najprej mi je vse razložil. Povedal mi je, da pri nižjih oznakah C ni nobene pretirane panike, je pa res, da se v nosečnosti, ko hormoni delajo svoje, lahko stanje hitro poslabša, zato so potrebne pogoste kontrole. No, po pogovoru sem vsa trda zlezla na mizo, dr. pa je izredno nežno opravil pregled. Najprej v nožnico vstavi nekakšen »račji kljun«, MV premaže z posebnim barvilom, ki obarva nenormalne celice, nato pa skozi mikroskop natančno pregleda MV. Sam pregled sploh ni boleč, mogoče le mičkeno neprijeten, ker se G pri nosečnicah še posebno potrudi, da je nežen, zraven pa ves čas razlaga, kaj počne, da tudi strah mine
 
Po pregledu je dr. ugotovil, da res ni panike, zato me je na ponovni pregled naročil šele čez 12 tednov, odščipa mi ni delal. No, na prihodnjem pregledu (vmes je bris pokazal poslabšanje – C4) je kolposkopska slika na srečo pokazala nespremenjeno stanje in sem bila na kontrolo naročena spet čez 3 mesece. V prejšnjem tednu sem dala skozi še ta pregled (noseča sem 29 tednov) in stanje je še vedno nespremenjeno. Dr. Kobal me je naročil na kontrolo v 36. tednu, odščipa ni delal, me pa vse to čaka po porodu. Odvzel mi je še en bris, zdaj pa stiskam pesti, da ne bo poslabšanja. To je zaenkrat moja izkušnja s slabim PAP brisom in nosečnostjo.
 
Še povzetek: najprej naredijo kolposkopijo in ponovijo bris. Če so spremembe sumljive, naredijo tudi odščip, ki pa še posebej v prvih tednih nosečnosti sploh ni nevaren za plod. Vsi ostali postopki so povezani z ugotovljenim stanjem po kolposkopiji, Če spremembe izgledajo nevarnejše oz. bolj rizične, nosečnica hodi na kolposkopijo vsake 4 tedne, drugače se pregledi izvajajo redkeje. Naprej se ukrepa načeloma šele po porodu – nekako 6 tednov po njem. Če se spremembe tekom nosečnosti drastično poslabšajo in odščip pokaže invazivnega raka na MV, se zdravniki držijo načela, da poskrbijo tako za mamico kot za otročka (besede dr. Kobala). Lahko torej sprožijo prezgodnji porod ali opravijo CR, a le, če gre za hudo poslabšanje – počakajo pa, da ima otrok realne možnosti za preživetje. Najbolj črn scenarij je, da je bris v začetku nosečnosti zelo slab in se spremembe izredno hitro slabšajo, kar pa pomeni medicinsko indicirano prekinitev nosečnosti oz. umetni splav. Je pa teh primerov izredno malo, gre za skrajne izjeme – ponavadi gre le za bolj natančno spremljanje MV, ukrepa se torej po porodu.
 
Prilepila bom nekaj linkov na to temo, če pa katero še kaj zanima, naj vpraša
 
http://www.bambino.si/forum/viewtopic.php?t=5988
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4445241,4445241#msg-4445241
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4329958,4332119#msg-4332119
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4137534,4137949#msg-4137949
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4066571,4066571#msg-4066571
 
Drugače pa obstaja prav »specializirana« spletna stran, kjer lahko najdete OGROMNO informacij in tudi kaj vprašate: http://www.kala.si/
Pobrskajte po arhivu »Vprašaj strokovnjaka« ali poiščite odgovore po ključnih besedah.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
17.3.2008 18:41:44   
Acjom1
špelin@, res hvala, da si se tako potrudla in vse to napisala. Pri meni je situacija zelo podobna, najprej sem dobila pošto, da moram čez 6 mesecev nazaj na bris (isto sem klicala ginekologinjo in so me pomirili, da ni nič hujšega), potem pa sem vmes zanosila. Enako kot pri tebi, je bil bris ponovno slab (PAP C3) in sem zato dobila napotnico za kolposkopsko ambulanto v Ljubljani. Zares upam, da bo vse vredu in da tekom nosečnosti ne bo večjega poslabšanja. Moram povedati, da si me zelo pomirila in res še enkrat hvala.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
22.11.2008 17:08:20   
špelin@
Osvežujem temo, ker vem, da bo prišla vsaj eni od vas zelo prav.

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
22.11.2008 17:12:16   
špelin@
Da bo moja zgoda imela tudi rep, ne samo glavo, še kopija mojega posta o pregledu po porodu ( no, po osnovnem pregledu pri mojem G sem bila zaradi tega C3 napotena spet k dr. Kobalu), pisala sem ga na 14.8.2008. Rodila sem maja 2008, b.p.

"Aja, še poročilo od včeraj: kolposkopije nisem imela, ker se mi je ulila M!!! Sem pa z dr. Kobalom podebatirala okrog mojega stanja in mi je kot prvo vprašal, zakaj me moj G ob takih majhnih spremembah, ki ne kažejo na nič nevarnega, pošilja k njemu. Ko sem mu povedala, da mi je imel moj G namen delati odščip na pregledu po porodu, ampak se mu je zdelo čudno, ker so njemu sumljive spremembe izginile, mi je dr. odgovoril, da se ob C3 še ne dela odščip in da se take spremembe samo spremlja, v najslabšem primeru, če se predolgo ponavlja C3, pa se jih odstrani z laserjem. Pa da ni nič nenavadnega, če se te spremembe same od sebe pozdravijo, kot so se očitno pri meni. V glavnem mi je med vrstnicami dal vedeti, da je očitno moj G bolj slabo podkovan, kar se MV tiče. No, potem sem mu rekla, da bom zdaj itak hodila k njegovi kolegici v Leonišče in si je vidno oddahnil, rekel "odlično" in bo lahko moj MV ona spremljala naprej - je pa super, ker se tudi ta ginekologinja poglablja v področje raka na MV in bom v pravih rokah user posted image

Zdaj hodim k ginekologinji dr. Smrkoljevi v Leonišče (njen mentor je dr. Kobal, ki je vodilni strokovnjak za raka MV), ki mi je pred 2 mesecema vzela nov bris in moram čez 6 mesecev na kontrolo, dr. pravi, da je potrebno to stanje le redno spremljati.

 
VSO SREČO VSEM!!!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
22.11.2008 20:44:50   
Anonimen
U tenks, bom kar skopirala za mojo sestro, ki je zdaj user posted image in je imela pri 24 letih tud raka na MV in jo tud redno spremljajo na brisih .
Srečno Špelin@.user posted image Upam, da se za vedno rešiš te nadloge.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
6.1.2009 23:16:15   
ursonok
Naj še jaz dodam svojo zgodbo.

Prvič sem o raku na MV brala v časopisu ... Tam je pisalo, da je eden od znakov, da se lahko nekaj slabega dogaja, krvavitev med spolnim odnosom. Ker se mi je to dogajalo, sem letela h ginekologu.
Ja, izkazalo se je, da imam PAP 3, CIN 2-3.
Za vse skupaj pa je kriva virus HPV (31 - onkogen).

Noseča sem 9 mesecev, rok imam čez 4 dni. Ves čas sem pod nadzorom dobrega strokovnjaka (živim v tujini). Kolposkopijo in bris imam vsak mesec. Med nosečnostjo se je zadeva malo poslabšala (PAP 4, CIN 3). 8 tednov po porodu grem na odvzem tkiva (odščip), potem pa, verjetno, na konizacijo (tj. odrez dela MV). Po mnenju ginekologa se moje stanje ne bo več popravilo samo od sebe, predvsem zaradi virusa. Upam samo lahko, da predrakave spremembe niso zelo močne (tj. da nima že raka).

Torej: zelo veliko je odvisno od tega, kaj je vzrok slabega brisa! Če nimate virusa HPV, se zadeve lahko pozdravijo tudi same od sebe. Če imate virus, je zadeva precej manj svetla. Zato svetujem vsem, da se grete testirat na HPV.

Drugače pa ne virus ne slab bris nič ne škodujeta otročku. Lahko rodite naravno, tudi MV ne dela nobenih problemov (v smislu odpiranja itd.).
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
7.1.2009 11:35:33   
pinko1
Pozdravljene,

jaz imam podobno situacijo...

Se pa nisem testirala na virus HPV, ker so mi rekli, da v bistvu nima smisla saj je ob slabih pap brisih skoraj 100%, da je virus prisoten.
Nekaj sem o tem tudi brala in kokr sem zasledila tudi na KALA.SI, je virus HPV  nujen pogoj za RM.

Vete kaj vec o tem?

user posted image




(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
19.1.2009 17:00:29   
SALT
Tudi sama imam malo slabši PAP-C1,mi  je ginekologinja rekla da ni hude panike,mi bo pa po porodu še preverila stanje.
user posted image za tiste ki se tako potrudite in obsežno objavite "članke",ki so prav gotovo marsikateri v pomoč.

(odgovor članu pinko1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
19.1.2009 17:23:24   
Felicita
pinko, pravi odstotek je med 90% - 93% (torej pri 90-93% raka na MV je prisotna okužba s HPV), tko da res lahko rečeš da je skoraj nujno.

mene pa zanima, tiste s slabimi brisi... a to se poslabša kr naenkrat (torej npr z A1 na C3) al postopoma?

< Sporočilo je popravil Felicita -- 19.1.2009 17:24:00 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu SALT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
20.1.2009 11:31:43   
maja1488
Meni se je od zadnjega brisa decembra 2006 pa do oktobra 2008 poslabšalo iz A1 na C3. Lahko pa gre tudi nazaj na A1, če je samo kaka okužba. Ponovni bris naredijo čez 6 mesecev, ker se počasi spreminjajo celice.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
20.1.2009 11:46:04   
*raci*
Prav to temo rabim tud jaz, in morem reč, da sem se mal pomirila. Jaz čakam na drugi izvid brisa, Prvi je bil slab samo ne vem kakšen, med odnosi krvavim, tako da  mi je G prejšnji teden ponovno vzela bris  in zdaj čakam na izvide. Mi je rekla, če ne bo v redu, da bom mogla na odščip. Me kar precej skrbi, ker sva pred 2 mesecem začela delat na dojenčku. G je rekla naj me to ne ovira, in naj kar delavna na njem. Me pa vseeno ful skrbi. user posted image

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
21.1.2009 8:31:35   
pinko1
Pri meni je bilo tako, da sem vse skozi imela bris A nato na enkrat bris C3, cez 6 m (v tem casu sem zanosila) pa ze C5. Tako da je pri meni zelo hitro napredovalo. Menimo pa da je velika moznost, da prav zato, ker sem zanosil, ker je takrat imunski sistem oslabljen. Mozno pa je tudi, da spadam v tistih 5% zensk pri katerih to zelo hitro napreduje.
Zaradi tega so tudi pri meni kar v nosecnosti naredili odscip in operacijo.
Ni bilo nobenih zapletov in nosecnost poteka normalno.
Se 3mesce do koncauser posted image

Tako da brez strahu...

(odgovor članu *raci*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
21.1.2009 11:36:36   
*raci*
pinko1 kakšno operacijo so ti naredili?
Za zdaj dokler nimam še rezultata drugega brisa se trudim, da ne mislim na to. Drugi teden bom pa že vedla kako in kaj.

(odgovor članu pinko1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
21.1.2009 13:18:35   
pinko1
raci meni so naredili letz. Z elektricno zanko ti odstranijo te celice.  To je zelo kratka operacija, par minutk. Lahko ti naredijo v splosni ali pa lokalni anasteziji. Ni bolece. So pa tudi se drugi nacini mislim, da je konizacija (pri tej ti zrezejo te celice) in se laser (tu pa ne vem kako naredijo).

Drugace pa mislim, da ti se ni potrebno razmisljat o tem, si se dalec...mogoce bo pa vse ok.

Pozitivne misliuser posted image

No, vem da je tezko, ker sama sem takrat bila zelo obupana in sem kar jokala ampak, ko zves vec o tem in ko ti vse lepo razlozjio vidis, da ni tok hudo in da se da vse lepo resit.

(odgovor članu *raci*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
19.2.2009 16:28:44   
Toja22
hey user posted image

Ko sem zanosla mi je ginekologinja vzela bris. Bris je bil super pap A ( upam da sm prav napisala), nosečnost potekala brez problema. Nato mi je v poporodnem pregledu ponovno vzela bris, ki je bil na mojo žalost  C3user posted image user posted image Torej majn kot v enem letu se mi je tako zeeeelo spremenil. Pa nikoli prej nisem mela kakšnih problemov. Jaz upam, da je to posledica nosečnosti in vsega tega, sicer pa zvem čez mesec dni kakšno je stanje. Upam na najboljš.

(odgovor članu pinko1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
21.2.2009 22:54:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Toja22

hey user posted image

Ko sem zanosla mi je ginekologinja vzela bris. Bris je bil super pap A ( upam da sm prav napisala), nosečnost potekala brez problema. Nato mi je v poporodnem pregledu ponovno vzela bris, ki je bil na mojo žalost  C3user posted image user posted image Torej majn kot v enem letu se mi je tako zeeeelo spremenil. Pa nikoli prej nisem mela kakšnih problemov. Jaz upam, da je to posledica nosečnosti in vsega tega, sicer pa zvem čez mesec dni kakšno je stanje. Upam na najboljš.


Pri meni je bilo isto.15.12.2008 sem bila na odščipu,ob enem so mi pa naredili še letz.Izvid odščipa pa je bil cin1.G mi je razložla,da je najbrž posledica poroda,čišče itd.Naslednji pregled imam čez 6 mesecev in glede na to,da so mi naredili letz bi moral biti bris O.K.Je bilo pa mene tudi zelo,zelo strah.

(odgovor članu Toja22)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
22.2.2009 11:14:11   
Toja22
Žanka pa so možni taki rezultati res zaradi nosečnosti in poroda? Jaz se glede brisa nikoli nisem obremenjevala niti nisem pomislila da bi blo kdaj kej narobe. Zdej me je pa zadela kot strela z jasnega. Jaz sicer še vedno upam da je bila to samo izjema. sem optimističnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
22.2.2009 19:55:22   
Anonimen
Toja22-imaš ZS.

(odgovor članu Toja22)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
5.3.2009 17:16:49   
čebelca2
mene pa zanima, če ja lahko slab bris zaradi abrazije? nekaj dni po abraziji sem dobila vnetje in se zdravila z antibiotiki. čez cca 2 meseca sem imela odvzem brisa, ki naj bi bil neustrezen, koliko mi je uspelo izvlečt informacij iz sestre, je rekla da je citolog opazil neko vnetno stanje in da je bil vzorec neustrezen... še enkrat imam bris v maju, pol leta kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
8.4.2009 15:55:23   
Virtualna
Sestra je user posted image  7 tednov...pri prvem, potrditvenem ginekoloskem pregledu je bil PAP izvid C4...zmerno ploscate celice...svetovali so ji ponoven bris...po ponovnem odvzemu brisa, je bil izvid enak...zopet C4....

Na ginekoloski pregled je narocena sele v torek. Mi zna katera povedati, kaj sledi in ali je to nevarno za mojo sestro in za njenega se nerojenega user posted image  ?



_____________________________

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu čebelca2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
10.4.2009 8:36:24   
maja1488
Normalno lahko donosi in rodi. Jaz imam sicer C3 in sem v 36 tednu. Po porodu pa takoj na še en bris.

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
10.4.2009 8:40:36   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna

Sestra je user posted image  7 tednov...pri prvem, potrditvenem ginekoloskem pregledu je bil PAP izvid C4...zmerno ploscate celice...svetovali so ji ponoven bris...po ponovnem odvzemu brisa, je bil izvid enak...zopet C4....

Na ginekoloski pregled je narocena sele v torek. Mi zna katera povedati, kaj sledi in ali je to nevarno za mojo sestro in za njenega se nerojenega user posted image  ?



Preberi mojo zgodbo - sem točno opisala. Tvoji sestri želim prijetno nosečnost, čimmanj obremenjevanja, naj gre k sposobnemu strokovnjaku, ki bo znal voditi njeno nosečnost in izvajati potrebne preglede MV. Če jo zanima kaj specifičnega, napiši in vprašaj, imam ogromno informacij.

Btw.: največja neumnost in neukost je ta, ki jo je izjavil moj takratni G. Da bi bilo najbolje delati splav...


(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
1.6.2009 21:17:35   
andra1974
Zdravo punce!
Hvala za vse prispevke, pomagajo :) . Kljub temu prosim za mnenje na mojo situacijo, ki je taka: slabi brisi (vzrok HPV) so vodili v poseg Letz pred 3 leti, potem sem imela 3x zapored (na 6 mesecev) slab bris (PAP C), četrtič pa nisem dobila izvida, kar je pomenilo, da je bil izvid ok in pregled čez 1 leto. Vsaj tako so mi rekli v zdravstvenem domu. Ker je moja G šla v zasebno prakso se je zgodilo, da nikakor nisem mogla dobiti datuma za naslednji pregled. Danes mi je končno uspelo in ko so sestre videle, da je od zadnjega pregleda minilo več kot eno leto, so me naročile že naslednji ponedeljek. Zaradi gužve v zdr. domu seveda ni bilo prilike za posvet. Želim pa tudi čim prej zanositi in ne želim zgubljati časa. Vendar se sama ne znam odločiti, ali naj počakam na pregled in izvide (kar pomeni verjetno najmanj 2 meseca, če bodo izvidi slabi, pa še več) ali naj delam na zanositvi. Kaj mi predlagate? Sumim tudi, da izvid ne bo najboljši, ker se mi pojavljajo vnetja. Hvala za nasvet!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
3.6.2009 18:39:38   
špelin@
andra1974, torej je zadnji bris bil ok? Povprašaj na MON-u dr Pušenjaka ali na Kali dr. Smrkoljevo.
Glede vnetij je pa tako, da to nima zveze s "C"-jem, ampak se vnetne spremembe označujejo z "B"-jem. In niso nevarne.

Še malce nadaljevanja moje zgodbe, če katero zanima: eno leto po porodu je moj bris negativen in skačem v zrak od veselja user posted image


(odgovor članu andra1974)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nosečnost ob slabem PAP brisu
17.6.2009 19:32:28   
dali1
Jaz imam tudi takšno težavo. Bila sem na preglegu in G mi je vzela bris, ,ki je tedaj pokazal C4. Morala bi na nekakšen kirurški poseg da mi te celice odstranijo, ampak tedaj sem izvedela da sem 6 tednov noseča in so mi naredili smo doščip.
Nato sem imela spet bris čez 3 mesece in je bil še slabši, C5. Moja G me je napotila v kolposkopsko ambulanto k dr. Možina ( super dr.) in mi je rekel da se rakaste celice širijo, ampak da počakamo po 32. tednu da vidimo kako pa kaj.
Če se ne bi nič več širilo bi lahko normalno rodila in grem potem po porodu 6 tedenov na ta poseg.
Ali je imela katera kakšno takšno izkušnjo?
Me je pa strah, kre imam nenakšne čudne krče v spodjem delu trebuha oz.v maternici. Me večkrat na dan zaboli, potem se trebuh otrdi, dobim nekakšen krč ki drži nekaj časa. To se mi dogaja več krat. Po sedaj ne vem ali so vse moji strahovi zaradi MV ali so ti krči v matrrnici normalni?

punce hvala za pomoč

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?