|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nov cikel brez menstruacije???
23.5.2014 11:19:03   
Anonimen
Pozdravljeni,

že več kot 6m sem na hormonski terapiji zaradi manjkajočih O in posledično M. Moja zgodba je sledeča:

Moji cikli so zelo pomešani (PCOS), dolgi itd, in ker delamo na user posted image mi je G predpisala Dabroston za sporženje M ter nato klomifen. Ker nisem reagirala na klomifen prvi cikel, sem počakala do 45 dneva cikla, naredila N test, ki je bil negativen in si sporžila M z Dabrostonom, kot dogovorjeno z G. Ko je M prišla sem zopet jemala klomifen, višjo dozo ,a učinek je bil podoben, ni bilo O, M sem si sprožila z Dabrostonom po cca 40 dnevih. Potem sem bila napotena v neplodnostno, kjer sem dobila metformin in opravila sem hormonske teste (vse pb) ter HSG. Moški vzrok izključen.
Sedaj pa pride problem, in sicer sem imela prvi dan zadnje M 20.4. in ker sem v tem ciklu imela tudi HSG in nisem jemala tablet za sprožitev O, sem začela jemati Dabroston 18.dan cikla, da bi dobila M na 28.dan. Danes je 8.dan od zadnje tbl Dabrostona, M pa od nikjer. Imela sem boleče prsi, ki pa so sedaj že nazaj v "normalnem" stanju user posted image Skratka, kličem G, ki je ni in je na dopustu. Test N je bil danes zjutraj po pričakovanjih negativen, saj nisem imela O že od lanskega poletja.

Ali je možno, da je moja sluznica pretanka oz se v tem času ni imela časa dovolj odebelit, da bi kljub progesteronski terapiji prišla M??? Kaj zdaj to pomeni, v katerem delu cikla sem zdaj oz ali naj smatram sedaj začetek novega cikla brez M???

Če je katera imela podobne izkušnje bi bila vesela, če bi jih delila z menoj in mi pomagala razumeti, kaj točno se dogaja sedaj.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nov cikel brez menstruacije???
23.5.2014 11:28:35   
Tara9
Ojla,

nisem imela čisto enake izkušnje, naj pa povem naslenje. Tudi sama imam PCO, zmešane cikle, itd... Ko sem sprožala M z Dabrostonom, jemala sem ga 8 dni, tečke nisem dobila. Sem šla na UZ, kjer je G ugotovila, da imam tanko steno in še cisto zraven (baje posledica Klomifena). Jaz sem morala postopek ponovit, torej takoj še enkrat 8 dnevna terapija z Dabrostonom, potem se je pa gospa prikazala, še preden sem nehala s terapijo. Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nov cikel brez menstruacije???
23.5.2014 13:46:36   
Anonimen
Tara: hvala za tvojo izkušnjo. A si tisti cikel imela O po klomifenu? Namreč jaz ta cikel nisem jemala klomifena in sem prepričana, da niti blizu O nisem prišla, tudi UZ sem imela pred 14 dnevi in se ni nič vidlo da bi bilo kaj narobe. Zato sklepam, da se mi je zaradi klomifena sluznica tako močno stanjšala, da zdaj nima kaj "ven pritečt". Tko da nimam pojma kaj naj naredim. Sem pa dobila zdaj terapijo z letrozolom oz femaro, ki naj ne bi tanjšala sluznice.

Grozno mi je, ker se nikamor nič ne premakne, sedaj pa še to. Počasi mi zmanjkuje volje in potrpljenja user posted image

Počakala bom še par dni, če je ne bo, bom poklicala in vprašala, če lahko začnem s femaro.

(odgovor članu Tara9)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nov cikel brez menstruacije???
23.5.2014 14:08:33   
Tara9
Ojla, ja jaz sem tisti cikel sicer jemala Klomifen, vendar nič od O, nisem reagirala nanj (preverjeno z UZ), tako da je bilo isto kot če ga nebi, čakanje v nedogled, da pride M. Meni je rekla, da moram imet M preden začneva z novim krogom, tako da mi je samo podaljšala Dabroston in je pomagalo. Izgleda, da imava podobno reakcijo na Klomifen, mojo sluznico je tko stanjšal, da sem jo imela ob O le 3mm user posted image . Sem pa tudi jaz prejnšji mesec dobila Femaro, zanosila, vendar je veselje trajalo le par dni. Zdaj pavziram malo, potem pa dalje. Držim pesti, da bo tudi pri tebi Femara delovala. In mimogrede, sluznica ob femari je bila 10mm (prvič v življenju pomoje user posted image .)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Porod
MC09

Kako se vam je začel porod

sprožili so ga pred rokom (16%)

odtekla mi je voda (28%)

s popadki (39%)

sprožili so mi ga po roku (17%)


Število vseh glasov: 145

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!