|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OPERIL
30.11.2007 21:21:06   
Anonimen
Moj 2-mesečnik ima zamašen nosek. Nekje zadaj očitno, ker mu vsak dan čistim s fiziološko, pa z aspiratorjem, pa nič ne gre ven. Tudi skiha se, toda nič. Danes sem poklicala pediatra in mi je naročil, naj mu tri večere pred spanjem dam v vsako nosnico eno razredčeno kapljico Operila (Operil + fiziološka)... V lekarni pa je farmacevtka dobesedno kričala name, da ni to za tako majhnega otroka. Torej... Kaj naj? Je katera dala Operil dojenčku?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OPERIL
30.11.2007 21:26:57   
eya
Tako majhnemu mu nisem dajala...v bistvu sem mu dala prvič Operil predkratkim, pri 18ih mesecih prvič. Mislim, da je sicer od enega leta naprej, ga pa po nasvetu P daš lahko tudi prej...pazi, da bo res razredčen in da ga vpihneš po navodilih. Če ga je preveč, lahko preveč izsuši nosno sluznico, če se ne motim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: OPERIL
30.11.2007 21:27:43   
eva1
Ja Alji je nekje pri 3 mesecih pediatrinja predpisala Operil kapljice in so mi jih v lekarni zmešali s fiziološko-razmerja pa žal ne vem! reci pediatru naj ti napiše beli recept, da ti ji bodo v lekarni zmešali in ne bodo komplicirali!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: OPERIL
30.11.2007 21:29:03   
kawasakica
meni je P svetovala, da mu vsak večer dam ob posteljico kamilice, da diha paro ko ajčka. V manj kot enem tednu je bil kot nov.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: OPERIL
30.11.2007 21:30:05   
erna14
lej mislim da je dovolj ce mu das cim vec fizioloske v noska,lahko probas se z tole zadevo imenuje se rotho(znamka)imajo v baby centru in leclercu,cena je minimalna no uglavnem nastavek ubistvu cevko das na usta in potegnes ven,(umes je filter)tko da je cool ni grozn bos vidla kok bo slo vn,drugac pa je men P rekla da dajo v skrajnih primerih tud tako majhnim otrokom ce je treba operil,sam raj probaj z fiziolosko

_____________________________

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: OPERIL
30.11.2007 21:59:56   
blue sky
Jaz sem mojemu user posted image  prvič dala Operil P kapljice pri 8 mesecih in pol, ampak po nasvetu pediatra. Dala sem jih samo zvečer pred spanjem, čez dan pa standardno čiščenje noska s FR in pumpico.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: OPERIL
30.11.2007 22:03:00   
alesha
Jaz sem svoji dojenčiči (stara je bila 4 mesece) tudi dala Operil, vendar samo pred spanjem. V vsako nosnico po eno kapljico. To sem delala tri dni. Jaz bi na tvojem mestu vseeno dala Operil, sploh če ti je tako predlagala pediatrinja. Ne bi pa ji dala Operil kapljice neposredno v nosnice, ampak bi najprej kapljico ali dve kapnila na palčko za čiščenje ušes in bi ji potem samo malo podrgnila nosno sluznico.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: OPERIL
1.12.2007 23:05:06   
kaya2007
z operilom je tako, da bo en pediater full za, drug pa full proti, mi pa seveda potem ne vemo kaj je bolje za naše user posted image  jaz bi svoji dala operil šele v skrajnem primeru, pa še to razredčen s fiziolško...jaz sem namreč "odvisna" od operila in že par let sploh ne morem spati brez njega-očitno sem ga enkrat predolgo uporabljala in se mi je sluznica stanjšala. tko da res ni za pretiravat. aja, pa prijateljici se je luknja naredila med nosnicama, ker je predolgo uporabljala kapljice za nos (pred leti mislim da so bile močnejše kot zdaj-vsaj upam!)
no, ne me narobe razumet, nisem proti, ampak vseeno...

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: OPERIL
1.12.2007 23:37:07   
ŠpelaP
Jaz sem prejšnji teden, ko se je hčerkice (stara 5,5 meseca) lotil nahod, dva dni zaporedoma zvečer dala na začetek vsake nosnice (ne direkt globoko v nos) po eno kapljico operilaP. Čez dan sem ji pa ful spirala s fiziološko. Je bilo po nekaj dnevih bolje. Še jaz nisem kdaj tako hitro pregnala nahoda kot zdaj pri njej.

Tu je pa še en članek, ki ga je prilepila dr. Tanč na MONu o operilu:

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4414484


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: OPERIL
2.12.2007 7:49:31   
PIAF
Jaz ji dajem od 1.meseca samo zvečer Benil. Ne vem, če je to enaka sestava, ali pa je res primerna bolj za tako micene.

LP

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: OPERIL
2.12.2007 8:20:25   
Paštetka
Mi smo dobili Operil otroške kapljice že pri 1. mesecu in nismo nič rabili redčiti. Vsak dan 3 x kaplico otroškega Operila v nosek.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: OPERIL
2.12.2007 9:02:02   
miškot
jst bi bila tut malo skeptična glede Operila, saj ga ponavadi tudi odraslim odsvetujejo za kakšno dolgotrajnejšo uporabo.Ampak mislim, da mi je bilo 1x rečeno, da je problem v tem, da se sluznica na Operil kar hitro navadi, če ga uporabiš v kombinaciji samo takrat, kadar je huda kriza pa najbrž ni nič narobe.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: OPERIL
2.12.2007 10:05:29   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: PIAF
Jaz ji dajem od 1.meseca samo zvečer Benil. Ne vem, če je to enaka sestava, ali pa je res primerna bolj za tako micene.
LP


Tudi mi smo dobili pri pediatru Benil kapljice, pa še ni bil polna dva meseca star. Sem mu pa večinoma fiziološko našpricala in raje posesala, kapljice so bile res skrajni primer ali ponoči.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: OPERIL
2.12.2007 17:36:36   
urskas
na naših kapljicah operil za otroke piše, da so primerne za otroke stare od 1 do 7 let.

Vsekakor se mi zdi pred enim letom prekmalu. Kljub zamašenim noskom nismo nikoli dobili nasveta od P, ki bi govoril za uporabo operila. Sicer pa smo tudi pri nas ravno preživeli hujši nahod (pri 9 mesecih) in smo vse rešili z enornmimi količinami fiziološke r.

LP,

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: OPERIL
2.12.2007 17:45:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: urskas

na naših kapljicah operil za otroke piše, da so primerne za otroke stare od 1 do 7 let.




Sej tud na naših. user posted image
To mi je pediater naročil, nisem si jaz izmislila. Zato pa sprašujem tu na forumu. user posted image

(odgovor članu urskas)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: OPERIL
3.12.2007 16:19:45   
pajac
Operil je dekongestiv, kar pomeni da zmanjšuje oteklino in s tem posledično zmanjša količino izcedka iz nosu. Se strinjam s tistimi, ki pišejo da je za otroke od 1. leta, vendar sem ga jaz Petru dala, ko je bil star točno 2 meseca. Fasal je prehlad od mene in sva celo noč nalivala hektolitre fiziološke v nos in sesala smrklje. Včasih na 1/2 ure, včasih pa takoj zatem, ko sem ga odložila v posteljico. Naslednji dan je bilo približno enako, le da sva oba bila tako izčrpana in sitna da ni za verjet. Odločila sem se in kupila Operil P ter mu dala po 1 kapljico v vsako nosnico. Pa sva spala. Naslednjo noč je dobil še enkrat po 1 kapljico in nato ne več. Pa ga ni hudič vzel in sem prepričana, da je spanec, ki ga je imel zaradi Operila skrajšal prehlad. Edino pa je še pomembno, da je v spalnici zadosti vlažen zrak in ne preveč toplo...

_____________________________

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: OPERIL
3.12.2007 21:30:14   
livia
Mislim, da je operil za otroke po 1. letu. Za razredčenega pa ne vem.
Mi smo Operil prvič dali pred kratkim (18 mesecev).

Probaj s fiziološko. Mogoče pa ne čistiš prav. Meni je ena zdravnica, ko sva s tamalo ležali na infekcijski kliniki rekla, da naj si kupim 5ml injekcijo in naj bo otrok v sedečem ali stoječem položaju, nato mu brizgneš z injekcijo po 3 ml v vsako nosnico. V bistvu moreš v eno nosnico naliti toliko, da pride skozi drugo ven. Otrok pa naj med tem nebi ležal, ker tako vse pogoltne in ni učinka.
Jaz tudi ful uporabljam pumpico Narhimel (dobi se jo samo v Italiji), baje ji je pa podobna ta, ki jo omenja erna14.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: OPERIL
3.12.2007 21:42:17   
NAVT
Mi smo pri starosti 2. mesecev in sedaj pri 4. mesecih dobili v bolnici razredčen Operil. To pomeni 50% Opreila in 50% fiziološke.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?